Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie w Warszawie można posłuchać słuchawek Bayer dynamic?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę się z zamiarem zakupu słuchawek firmy bayer dynamic DT770pro DT990pro ale nie chcę ich kupować w ciemno,mieszkam w ok Radomia i tam nie ma możliwośći odsłuchu tych firm,jestem w stanie dojechać do Warszawy tylko nie mam pojęcia gdzie można przesłuchać powyższych modeli a najlepiej jakby było ich więcej.

Obecnie jestem posiadaczem słuchawek firmy sencheizer i te słuchawki grają bardzo dobrze i dynamicznie i wszystko byłoby idealnie gdyby nie ich kiepska muzykalność której to doświadczyłem słuchając grado sr60 obecnieposadam model słuchawek HD600 ale boje się w bayerach tych świszczących sybilantów o których wszędzie głośno,słucham na TPA6120 diy.

cyt"Na tych słuchawkach co szukasz,to dobrze brzmi tylko zespół Bayer Full-lecz tylko po chińsku)))) "

czy to znaczy że te słuchawki są nic niewarte? szanuje ludzi którzy są bogaczami i uznają że wszystko inne po za HD800 to ścierwo? ale te modele bayerów nie są chyba aż tak złe? a techniczne,zimne i bez wyrazu granie hd600 znudziło mnie,grado- sr60 słuchałem właśnie na tpa6120 i było bardzo muzykalnie lecz,szukam kompromisu pomiędzy muzykalnością a detalicznością,dlatego wybrałem takie modele a nie inne dt770pro DT990pro,nie zamierzam zmienać wzmacniacza,może kiedyś:)

Ja poleciłbym poszukać na googlach numery telefonów do sklepów w wawie i po prostu zapytać;] Myślę że większość sklepów nie będzie robiła jakichś strasznych problemów.

niby tak ale większość sklepów jest nastawiona na coś takiego że jeśli ci łaskawie podłączą,i posłuchasz i jednak nie zakupisz,to wychodzą z takiego założenia że po co zawracasz im du.....

Myślę jeszcze nad salonem muzycznym w Lublinie,tam chyba jest typowy sklep HI-FI

niby tak ale większość sklepów jest nastawiona na coś takiego że jeśli ci łaskawie podłączą,i posłuchasz i jednak nie zakupisz,to wychodzą z takiego założenia że po co zawracasz im du.....

Myślę jeszcze nad salonem muzycznym w Lublinie,tam chyba jest typowy sklep HI-FI

A czy próbowałeś choć do jednego zadzwonić ?

Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Sklep Audiopunkt w Warszawie na ulicy Batorego ma w/w słuchawki.

Trzeba jednak zadzwonić i umówić się na odsłuch na konkretna godzinkę.

Czy to znaczy że cały czas sluchawki są w użytku? jeśli tak to zadzwonię,dzięki za informację.

Słuchawki to pewnie nie.

Ale odsłuchy są bardzo częste w tym sklepie,więc lepiej posłuchać w ciszy ,a nie przy nawalających kolumnach.

Poza tym wcześniej przygotują sprzęt podłączą wzmacniacz, cd itd.

Chyba że zabierzesz swój sprzęt.

tylko ze zapytaj o beyer dynamic a nie bayer.. bo z tych drugich to:

a) patrz wpis SA;

b) aspiryna

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

HD600 grają chyba najbardziej neutralnie w swojej klasie, więc to nie jest techniczne, suche lecz bez fajerwerków - to fakt. Może zmiana wzmacniacza będzie lepszym wyjściem. Coś lampowego?

narazie nie zmieniam wzmacniacza z powodów finansowych a obecny jest dla mnie wystarczający,niestety z przykrością muszę stwierdzić że hd600 są mało muzykalne,nawet na tle moich obecnych Kpp,miałem tonsile sd-501 i gdy by nieto że impedancja 600om i niska skuteczność zostawił bym je,bo były bardzo przestrzenne i muzykalne,aczkolwiek grały trochę płasko z uwypukloną średnicą,hd600 to hirurgia bez wyrazu:) kupowałem w ciemno używane,zostawie je na przyszłość do jakiejś lampy ew jak porównam z DT770 to hd600 polecą na allegro:)

Mam HD-540 Ref 2, a więc coś dość podobnego do HD-600 i na TPA6120 jest taka chirurgia, że się słuchać za długo nie da. Do testów używałem wzmacniacza Chumiego na tej kostce. Są to tak naturalne słuchawki (bardzo często były wykorzystywane jaki studyjne), że trzeba je zgrywać z czymś ocieplonym. W moim wypadku najlepiej wypadają pod SOHA II i Lenovo T61. ;)

Słuchałem natomiast DT-880 i się zakochałem, ale nie wiem, czy to nie było za bardzo efekciarskie granie.

właśnie takie efekciarskie granie bardzo mi odpowiada,czyli atak perkusji powinien być tak bliski orginałowi aby noga sama podskakiwała,słucham muzyki typu Scorpions,Qin

mam dt 880pro i asusa xonara stx wlasnie na kosci TPA6120 i potwierdzam - jest niezle, ale nie tak muzykalnie i troche wyprane z barwy - technicznie:). chwilowo slucham na teoretycznie gorszym pseudodacu i wzmaku DIy z ebaja i jest swietnie, bo to juz takie cieplejsze granie, ktore beyerom sluzy.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

mam dt 880pro i asusa xonara stx wlasnie na kosci TPA6120 i potwierdzam - jest niezle, ale nie tak muzykalnie i troche wyprane z barwy - technicznie:). chwilowo slucham na teoretycznie gorszym pseudodacu i wzmaku DIy z ebaja i jest swietnie, bo to juz takie cieplejsze granie, ktore beyerom sluzy.

Bo te słuchaweczki aż się proszą o lampowca. Ja gram na OTL-u i jest pięknie :-)

wakutoma> a możesz zdradzić co to za otl? czy jakbym zrobił narazie hybrydę lampową z avt to dzwięk będzie lepszy od tego z tpa6120? bo niewiem czy warto zawracać sobie głowę tą hybrydą,ale mimo wszystko obstawiam że beyery są bardziej muzykalne od sennheizerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.