Skocz do zawartości
IGNORED

Grzanie kabla - dośwadczenia

wb

Rekomendowane odpowiedzi

W audio nie ma przewidywalnych rezultatów ;).

Np. wspomniana żona wyłączająca korki. Mnie by trafiło i dochodziłbym do siebie na pewno z kilkanaście godzin. Czyż nie brzmiałoby mi wówczas inaczej?

Ale na serio. Miałem już taki przypadek, kiedy moje hi-endowe zespoły głośnikowe nie brzmiały tak jak powinny. Trwało to jedna dobę, po czym brzmienie wróciło do normy.

Czy mam z tego powodu wysnuwać wnioski o nieznanych prawach fizyki? Nie, raczej o braku formy w tym czasie…

MOMENT MOMENT! - a gęsi smalec, był wygrzany??

porządnie przetopiony, wierzchnia i spodnia warstwa zebrana, środkowa zamrażana i topiona 5 razy. Plus odrobina amorficznego srebra.

Właśnie mi kurier nowe lampy przyniósł- grzeją się na kaloryferze tera. Piny natarte smalcem z gęsi. Zaraz starujemy

Lampy musisz sam wysiedzieć... chyba, że chcesz wychować wzmacniacz o chłodnym charakterze.

to może helga od sąsiadów obok z warkoczami koniecznie tłusta z faudami po 50tce w kozakach i skórzaną czapejką z batem może być? oj wybredny jesteś

Świntuszek z Kolegi. PS Nie jestem germano... tfu- gerontofilem

Lampy grają- a tam- może być

A co to jest forma docelowa.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

myślałem, to jest strona dla audiofilów i większość ma jakieś pozytywne doświadczenia z poprawą jakości związaną z wygrzaniem kabli, zmianą sieciówki itp. większość wpisów tutaj pochodzi pewnie od członków klubu mini wież.

myślałem, to jest strona dla audiofilów i większość ma jakieś pozytywne doświadczenia z poprawą jakości związaną z wygrzaniem kabli, zmianą sieciówki itp. większość wpisów tutaj pochodzi pewnie od członków klubu mini wież.

Z takim brakiem poczucia humoru, to może warto pomyśleć o rejestracji audiofilskiego związku wyznaniowego?

Bo już normalnie nie można powiedzieć na forum, że każda bzdura ma swoje granice, żeby zaraz ktoś nie poczuł się obrażony w swoich uczuciach/przekonaniach :)

Jancio

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

A kolumny to trza wygrzewać ? Jak to ile? Nówki ofc. Kupiłem okazyjnie ale nie wiem czy coś się zmieni w dźwięku [ten mi średnio odpowiada ]czy może na allegro puścić.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Kable wygrzewam zazwyczaj palnikiem na gaz propan butan.

podgrzewam je ok. 5 minut do temperatury 800 stopni a pozniej szybko chlodze.

po tych zabiegach brzmienie jest zdecydowanie inne !

jakby takie ciepłe , jednak nieraz słychac jakby było ciemne...okopcone w sumie trudno stwierdzić.

Palnik najlepiej z szeroka dysza aby po zabiegu całe pasmo było wygrzane.

"grzanie kabla" - fajne określenie, nie znałem wcześniej! :-))

z drugiej strony - "doświadczenia" tego rodzaju - czy to jednak nie nazbyt obsceniczny temat jak na nasze forum? :-/

Bez przesady, to nie jest aż tak purytański portal, w porównaniu z ciągnięciem to jest niewinny fetysz.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przychylę się do opinii kolegi gdyż mając na uwadze iż audiofilia to zdecydowanie męska domena, to użycie eufemizmu jest jak najbardziej na miejscu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.