Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1:5 :-(

Niedobrze, a wkrótce mecz z Anglikami.

Może wzoem Ukrainy (jako reprezentacja, występoiwał klub Dynamo Kijów), wystawić Wislę Kraków (plus drobne korekty), jako reprezentację?

Przynajmniej byliby zgrani.

Pozdrawiam

Ładne baty... a Janas nie jest taki zły ; w latach 90 miał największe sukcesy ze wszystkich naszych trenerów. Takich po prostu mamy piłkarzy - wielkie chłopiska, a zanim taki nogą ruszy to już Duńczycy są daaaaleko , łoj jak daleko.

Podejrzewałem prawde mówiąc że styl gry Danii nie będzie naszym leżał.

Ja zawsze czekam na pomeczowe wywiady Janasa, jego prosta mowa mazurskiego drwala sprawia mi zawsze radochę :))

Red: "Jak pan ocenia dzisiejsze spotkanie

Janas: "No, chłopaki sie staraly, walczyly, no trudno nie wyszło."

Red: "Dziękuje panie trenerze"

:)

Wprawdzie oglądałem tylko ostatnie 20minut ale zobaczyłem aż 3 bramki ! I nie mogłem wyjsc ze zdziwienia za jakie grzechy nasi piłkarze tak męczą siebie i widzów. Aż oczy bolały oglądając jaką pańszczyznę odbrabiali na boisku profesjonaliści z bożej łaski. Zero zaangażowania . Mam nadzieję ,że nie dostaną żadnej forsy za ten blamaż - sugerowałbym nawet kary finansowe dla niektórych piłkarzy . Jaki był cel tego meczu ??? Przećwiczenie wariantu kompromitacja na własnym boisku ??? Tzw sztab szkoleniowy nie jest w stanie wyzwolić wśród piłkarzy woli walki . W tej sytuacji nie ma co mówić o taktyce czy systemie gry. I co się stało z poznańską publicznością ? Na Lecha przychodzą tysiące a dzisiaj pustki . Bilety nie były za darmo ?

uff - przynamniej Motylia J. deklasuje w klasyfikacji medalowej na IO Danię , której ekipa wywalczyła do tej pory 1 brazowy medal

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polka potrafi ;-)

Ukryta Zawartość

Witam

Jak widzę na moje szczęście nie dałem rady wczoraj obejrzeć popisów naszej reprezentacji. 1:5 mówi samo za siebie musieliśmy być gorsi po prostu we wszystkim. Z resztą nie oczekiwałem zbyt wiele bo przecież Dania zaprezentowała się całkiem przyzwoicie na Euro. No ale 1:5, tego się nie spodziewałem.

Piszecie o braku zaangażowania. Może gwiazdy oszczędzają nogi na puchary :). Przeczytałem kiedyś wypowiedź K. Kosowskiego, twierdził, że treningi w Niemczech są bardzo ciężkie i przynajmniej przyjeżdżając na "kadrę" może trochę odpocząć :). Komentarz chyba zbyteczny.

Z Anglikami napewno będą chłopcy gryźć trawę. Zwłaszcza w drugim meczu, który zapewne okaże się spotkaniem ostatniej szansy, a w takich meczach gramy bardzo dobrze. Tyle, że niestety zazwyczaj "pechowo" je przegrywamy.

Co do Janasa to uważam, że w tej chwili nie pomógłby nam chyba żaden trener. Po prostu nie mamy zawodników. A o takich jakich miało Dynamo Kijów za panowania śp. W. Łobanowskiego to morzemy narazie pomarzyć.

Pozdrawiam

Jak jakie sukcesy, to ja jestem warszawiakiem, że mam takie rzeczy pamiętać? :))

Ukryta Zawartość

Z krajowych trenerów nikt nie miał porównywalnych wyników, nawet Smuda :)

Ukryta Zawartość

mciej-z tego tekstu nic nie wynika.Janas był niezłym asystentem i to wszystko.

Praca samodzielna to już są przeciętne wyniki.

O pracy z reprezentacją lepiej nie wspominać.

To DNO !!!!!!!!!!

Tak krawiec kraje.... itd. :)

Dwa mistrzostwa Polski i 1/4 Ligi Mistrzów to jak na razie największy sukces polskiej piłki klubowej w ostatnim dziesięcioleciu.

Też jestem za tym że powinien się podać do dymisji, bo to by trochę oczyściło atmosferę - ale zmieniać trenera tuż przed począkiem eliminacji -sa, nie wiem. :) Znowu będzie sytuacja taka, jak kiedy "twardy człowiek" pan Boniek przestraszył się odpowiedzialności po kilku meczach i dał dyla.

Niech już lepiej ten Janas zostanie, i przynajmniej to on będzie odpowiedzialny za wynik; jeżeli zrezygnuje to po raz kolejny będzie biadolenie, że nowy miał za mało czasu na przygotowanie drużyny, że nie zdążył opracować własnej koncepcji i tym podobne głupoty.

Brawo Orły !!! 1:5 . No ten Janas to jednak fachowiec 'pełną gębą' . Zdobył parę lat temu mistrzostwo z Legią , ale i tak wszyscy wiedzą , że skład ustalał Leszek Pisz z Jóźwiakiem .

Któż inny mógłby wynaleźć tak genialną parę środkowych pomocników : Lewandowski - Kukiełka . Idealny duet żeby powalczyć z Lampardem i Gerrardem . A jaki kreatywny to duet ? Mnóstwo prostopadłych podań do naszego bramkarza i ostatniego obrońcy . A że w przód nie grają i wciąż asekurują środkowych obrońców ? To niezwykła strategia godna pierwszego myśliwego Rzeczpospolitej. Wszyscy przeciwnicy są zaskoczeni , że tak łatwo zdobywają środek pola . I wtedy wkrada się zamęt w ich poczynania i Krzynówek z Kosą oskrzydlają wchodząc zabójczo ze skrzydeł . No może wczoraj Duńczycy trochę nie zrozumieli o co chodzi , ale Anglicy nie są aż tak inteligentni , więc może będzie lepiej . I ten świetny Rasiak z przodu . Czegoż on nie potrafi - umie nawet znakomicie się dać wyprzedzić obrońcy (przy jego szybkości to niezbyt wielka sztuka) , dobrze dograć za plecy podłączających się pomocników i cudownie przestrzelić (choć rzadko chłopaczyna strzela) . No i mamy tego słynnego latającego Dudka . Najśliczniej lata wśród bramkarzy . Gdyby tak przyznawać noty za styl to same 10 by zbierał . Szkoda , że tak rzadko 'dolatuje' i wybija . A jak już wybija , to wprost na nogę nadbiegającego napastnika . Fachowiec jak trener . O obrońcach z litości nie wspomnę . Choć ten Dudka taki zły wcale nie był . Fakt , że większość wejść Danish Physics (o sorry Dynamites ) było z jego strony , ale jako jedyny biegał przez 90 minut . Ładnie wchodził na obieg po skrzydle , tylko jak podał piłkę do środkowych pomocników , to tamci zamiast odgrywać mu z klepki grali do tyłu . Latał chłopaczyna tak ciągle bez sensu , że potem nie nadążał wracać za swoimi skrzydłowymi . A że środkowi obrońcy świetnie do 'głowy' skakali ...

Już za 3 tygodnie upokorzymy dumnych synów Albionu ! Świetne zagranie Kukiełki do Lewandowskiego . Cuuuuudowny strzał ... oj , samobój prosze Państwa

PS. Swoją drogą to ten Kasperczak to musi być cienki trener . Ma taki skarb u siebie w składzie (Kukiełka) a gra tymi 'miernotami' Szymkiem i Cantoro

Żurawski to ma poczucie humoru.Grunt,że chłopaki mają jeszcze nadzieję przed jutrzejszym meczem.

Ukryta Zawartość

Kto wie ???

Ukryta Zawartość

Witam

Wierzyć i walczyć trzeba do końca. Jednak trochę pokory by nie zaszkodziło. Zwłaszcza po pierwszym meczu.

Nie przypominam sobie aby np. Zidane powiedział kiedykolwiek wygramy (powieziemy) X:0 lub coś w podobnym stylu.

Pozdrawiam

Nasi grali mysląc, żeby szybciej był koniec i można było się ustawić przy "gwieździe" celem wymiany śmierdzącej od potu koszulki. Koszmar- szkoda forsy w cos takiego pompować. To jak studnia bez dna i perspektyw na wodę.

Mecz nudny i przewidywalny, dalismy ciala jak nic. Ale jedyna naprawde fajna atrakcja i urozmaiceniem byly wyczyny "latajacego" Majdana....nozyce w powietrzu heh prawie jak Bruce Lee

Witam

Piłkarze faktycznie dostali lekcję, a Real jako nauczyciel okazał się i tak niezbyt surowy. Powiem szczerze, że dobrze się stało, że wygrał Real bo Wisła jeszcze nie zasługuje aby w Lidze Mistrzów zastąpić któryś z czołowych klubów.

Gdyby jednak jakimś cudem udało się Wiśle wygrać ten dwumecz to bylibyśmy pozbawieni oglądania w LM takich artystów futbolu jak Zidane, Ronaldo, Figo i cała reszta. Naprawdę przyjemnie popatrzeć na to co Ci ludzie potrafią zrobić z piłką. I mimo wszystko trzeba dodać, że przynajmniej Ci trzej piłkarze najlepsze lata mają już za sobą. Figo i Zidane napewno. Nie zmienia to jednak faktu, że wciąż potrafią grać pięknie. Po pojęciem "grać pięknie" rozumiem nie tylko efektowne sztuczki techniczne ale także, a może nawe głównie, trafność decyzji, przegląd sytuacji, mnogość wariantów rozegrania każdej prawie akcji. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości Real będzie potrafił znaleźć wartościowych następców dla tych panów.

Pozdrawiam

"...morzemy narazie pomarzyć..." naturalnie miało być "możemy narazie pomarzyć" chyba pisząc "możemy" myślami byłem już przy marzeniach. Przepraszam, że piszę nie na temat ale nie mogłem znieść tego byka.

To DZIŚ o 16:00 zaczynamy eliminacje do MŚ2006 w NIEMCZECH,

obstawiamy skład i wynik meczu Irlandia - Polska

proponuje

Dudek

Żewłakow, Klos, Bąk, Rząsa

Zieńczuk, Szymkowiak, Mila, Krzynówek

Żurawski, Włodarczyk

wynik 1:1

no i jest oficjalny skład

Jerzy Dudek

- Michał Żewłakow, Arkadiusz Głowacki, Jacek Bąk, Tomasz Rząsa

- Marek Zieńczuk, Sebastian Mila, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek

- Piotr Włodarczyk, Maciej Żurawski.

pol 1:2 ang

no i jak zwykle... i te same durne texty dziennikarzy : potęga Albionu , wyższa kultura ;-) piłkarska , klasa przeciwnika. Więc proponuję - zaoszczędźmy na wyjeździe na Wembley i ufundujmy za te pieniądze sprzęt sportowy dla jakiejś szkoły. Walkower to tylko 3:0 - więc nie najgorszy wynik ( ostatnimi czasy nawet standardowy na wyjeździe z Angolami )a sprzęt w szkole się przyda. Nikt nie nabawi się kontuzji . Trzeba szukać punktów w meczach z przeciwnikami przed którym nasi piłkarze nie pękają. Albo zmienić sztab szkoleniowy , który oprócz selekcji zawodników wyjaśni już wyselekcjonowanym piłkarzom ,że jak się gra z 2 x lepszym przeciwnikiem to trzeba 2x więcej z siebie dać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.