Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się ostatnio udało 10/12 - szwedzi i polacy mi popsuli kupon. Teraz na tym kuponie co meksykańce mi popsuli miałem 10 meczyków i 5 już trafionych. Jakoś mi te MŚ nie idą. Lepiej mi idzie w LM.

widziałem typowania trenerów, cienizna,

Tam zastosowano ciekawą punktację 3pkt za trafiony wynik, a po jednym punkcie za trafienie zwycięzcy i remisu

zaraz policzę sobie ile uzbierałem vs trenerzy :)

Ładnie, możesz zajmowac posadę trenera ;) Już chyba na Janasie postawili krzyżyk niestety. Podobno już listkiewicz się dogaduje z Kasperczakiem za plecami Janasa. Szkoda bo Kasperczak już w wiśle pokazał klasę i mogliśmy się pośmiać z wyczynów wisły w eliminacjach do ligi mistrzów. Ciekawe jak to będzie jak i Kasperczak nie da rady zrobić z naszej drużyny drugiej Brazylii ?? Kto po Kasperczaku ?? Przecież już nie mamy trenerów dobrych więcej !. Kto po nim ? Smuda, Wdowczyk ??

Popieram, np. tego Holendra, który przeciw nam prowadził Koreańczyków.

Tyle że to już stary pomysł i PZPN broni się przed nim nogami i rękami. Pewnie boją się, że nie podporządkowałby się układom.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Żeby zatrudnić Hiddinka (chyba tak się go pisze) to trzeba finansowo przebić Abramowicza, bo po mistrzostwach to jego nowy pracodawca, więc trzebaby zrobić jakąś zrzutę narodową (może Owsiak kasę z następnej WOŚP przeznaczyłby na pensje dla nowego selekcjonera).

Zgadzam się. Nawet angole doszli do wniosku że zagraniczny trener jest dobrym wyjściem. A jakby obciąć kaskę naszym kochanym działaczom lub większość z nich wypieprzyć na zbity stary pysk to i abramowicz by wymiękł i może przekręty by się skończyły jak z bilecikami.

Tak, trzeba nowej myśli szkoleniowej, bo szkoła Strejlała się wypaliła ...

1. KOSMETYKA?

Janas mógłby zostać gdyby poszedł na intensywny kurs komunikacji interpersonalnej i współpracy z mediami.

Podobnie wymagane są zmiany w zarządzie PZPN na prawdziwych managerów.

2. PSYCHOLOG

Potrzebny jest psycholog dla kadry, który przeniesie reprezentację na inny poziom (czytałem wypowiedź polskiego fizjologa który stwierdził że wydolność zawodników pozwala rozgrywać mecze z takim zaangażowaniem jak mecz z Niemcami, tu starczyło wewnętrznego przekonania na 60 minut a psycholog podniesie poziom wewnętrznego przekonania że "mogę więcej" i treningi przygotowawcze do mistrzostw powinny być planowane indywidualnie na minimum kilka miesięcy do roku przed ważną imprezą. Wyobrażam to sobie tak że np taki Kosowski, Mila, Frankowski, Dudek dostają rozpiskę do osobistego kalendarza i oprócz treningów w klubie pracują indywidualnie na wyższych obrotach niż są zmotywowani wewnętrznie, szkoda tylko że nie mogą pracować nad czuciem gry gdy nie grają w klubie.

3. TRENER

Kandydatury na posadę trenejro naszej Reprezentacji;

a) Polski trener z doświadczeniem międzynarodowym (Wdowczyk, Kasperczak, Smuda)

b) Trener z zachodniej szkoły (W.Smolarek, Hiddink, ...)

4. PRZEPISY PZPN - MŁODZIEŻ

a) obowiązek wystawienia w meczach I i II ligi 4 zawodników w zespole od 16 do 21 roku życia

b) pkt a spowoduje albo kupowanie juniorów albo rozwój szkółek piłkarskich w klubach

5. INFRASTRUKTURA

Powinniśmy sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego drużyny południowe, angielskie grają lepiej.

Moim zdaniem oni grają przez cały sezon bez przerwy my gramy systemem wahadłowym pół roku na dużym boisku, pół roku w hali to zmienia system gry inaczej się gra na dużym boisku (przegląd pola, długie podania, strzały dystansu) w hali krótkie podania, strzały z bliska "wjazd z piłką do bramki".

Powinniśmy grać cały sezon na boisku (zadaszonym, podgrzewane murawy)

a) minimum podgrzewane murawy najlepiej zadaszone stadiony udstępnione dla młodzieży (minimum to 5~6 takich ośrodków w kraju)

b) pkt a możliwy w przypadku inwestycji podpiętych pod organizację dużej imprezy międzynarodowej typu ME.

elfan - > czesi nie przegrali 6:0 tylko dlatego że pod sam koniec meczu ghana wykazała się w ataku wyjątkowo mało doświadczonym zespołem. Jedna z bramek przeciez padła i nie została uznana z powodu głupiego spalonego (niepotrzebne podanie pimponga) których pod koniec meczu mieli mnóstwo. Ale za to talentem wykazał się bramkarz ghany który pod sam koniec meczu obronił dwa bardzo grożne strzały Czechów.

broy, 19 Cze 2006, 14:26

>witam największego kibica na forum!

>

>janas na prezydenta

>listek na premiera

>rasiak na .....no wlasnie, czytalem ze jest prawdopodobne to iz moze Rasiak w meczu z Kostaryka wystapic, podobno Janas chce wpuscic kilku graczy ktorzy jeszcze nie grali, zobaczymy co z tego wyniknie, znajac zycie jesli to zrobi i wygramy beda zaraz gadac ze od poczatku trzeba tak bylo:)))

Mag

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.