Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

>>>annawroc

Zgadzam sie z Toba,ze jesli chodzi o atak to czesto symuluja,ale tak jak wspomnialem wczesniej to nie jest tylko przypadlosc wlochow.I tez nie wszyscy.Inzaghi czy Gilardino rzeczywiscie czesto sie klada,ale Viali, Ravanelli czy R.Baggio sie nie kladli.Natomiast Gatusso,Nesta,Materazzi,Maldini czy Zambrotta to jedni z najbardziej walczacych zawodnikow na swiecie.Zreszta ich poprzednicy jak Baresi,Virchovood czy Tasotti rowniez grali twardo.

Tych, co juz nie grają to nie pamiętam za dobrze, ale raczej nie odbiegali od reszty włochów. Gatusso może i walczy, ale poza nim nie widzę nikogo innego, a już na pewno nie dziadek Maldini:))

pisząc sborna, nie chodziło mi o Ruskich,a tak ogólnie o reprezentację (włochów) ale skoro już wspomniałeś, to faktycznie- Ruskie walczą, makarony nie. A Maldini to młodzieniaszek wg Ciebie?:) Ale definicje mamy inne, tu masz rację. I niech tak zostanie :)

tak, tu masz rację, ale nie do końca. Dziadki nie mają juz siły, szybkości na walkę, a jak chodzi o makaronów to i ochoty (tu zresztą jak i u młodych). A wystarczy popatrzeć na Scholesa, Giggsa, czy do niedawna Roya Keana (Robbie też walczy), dziadki a walczą (w przypadku Roya Keana walczyli) bardziej niz młodzi. To jedna z cech futbolu wyspiarskiego, u makaronów tego nie doświadczysz, a jak się pojawi jeden, który pogra trochę męskiej piłki to już jest nazywany "waleczne serce". Na wyspach takich na pęczki :)))

To nie kwestia czy angol czy makaroniarz, waleczne serce i u włochów znajdziesz. niby kto wczoraj strzelił w 90 minucie bramkę dla włochów dającą im awans ? Właśnie jeden z takich "dziadków" - Panucci.

annawroc, 18 Lis 2007, 19:00

>np. Rooney, Lampard, Gerard, Joe Cole...

Raczej chodziło mi o Anglików jako reprezentacje, i stąd pytanie którzy najlepsi na świecie?

Ci którzy remisowali z Macedonią i Izraelem, czy Ci co przegrali z Rosją :-)))

No Roy Keane to walczyl.Generalnie chcialem powiedziec,ze w kazdej druzynie sa pilkarze walczacy i nie walczacy.To nie zalezy tylko od narodowosci.Nie twierdze,ze Francuzi,Holendrzy cz Anglicy nie walcza.Ale nie moge sie zgodzic z tym,ze wlosi nie walcza.Bo walcza.

A więc czysta-bieganie, bark w bark, wślizgi na piłkę, przepychanka beż uzycia rąk, nóg...

nieczysta- przewracanie się przy bark w bark, wyprostowana noga przy wślizgu i atak na nogi nie na piłkę. A najgorsze to udawanie przy każdym starciu :) trochę to spłycone ale dalej świętujemy awans.

Tomek- fakt, diesel jesteś:)))

A jak się Koleżankom i Kolegom sędziowanie podobało?

Papkin zwrócił uwagę na wolny dla Włochów.

Oglądałem powtórkę końcówki meczu i sedzia, Mejuto Gonzalez

cuda wyczyniał. Wydaje mi się, że między innymi dlatego tak ze Szkotów

w końcówce powietrze uszło. A ten wolny to jakieś kuriozum totalne!

Włoch walnął Szkoda bodiczkiem, ten wyleciał w powietrze, a ponieważ piłka

gdzieś przepadła, to Mejuto odgwizdał wolnego dla Włochów. No i bach - brameczka.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.