Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY

Rekomendowane odpowiedzi

bawicie się to sprawdzcie jak gra z tulejkami jak gra bez - różnica będzie o ile to będzie dobry finalny kabel

Viborgi rodowane są kiepskie - bardzo nierówne ....

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

nierówne w sensie brzmienia :)

Viborg ciekawy jest goły - czyli sama miedź i złoto w swojej cenie.

Ale jak chcesz tanio a dobrze to WattGaty Classici polecam :)

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Wattgate to mosiądz, 27% przewodnictwa miedzi

z punktu technicznego tak. Lecz nadal biją brzmieniowo Viborga najtańsze Wattgaty :)

P.S: Miedziane czyste Viborgi lubię - polecam przetestować

Edytowane przez gucio.

Nierówności w brzmieniu objawiają się tym, że jakaś część pasma robi się bardziej dominującą, a inna cichsza, stlumiona, przygaszona.

Edytowane przez Adam_85

Nierówności w brzmieniu objawiają się tym, że jakaś część pasma robi się bardziej dominującą, a inna cichsza, stlumiona, przygaszona.

Dokładnie tak.

Należy zwrócić uwagę na to iż dla wielu osób to co piszę jest absurdem, zdecydowana większość tych osób nie jest wstanie zrozumieć działania i wpływu okablowania zasilającego i ja to szanuję. Nie szanuję tylko osób mówiących iż kable nie grają, nie mając w rękach w ogóle żadnego kabla zasilającego Audio - to zdecydowana większość takich osób. Nie chce nic nikomu udowadniać na siłę, jest temat więc jak w jakiś sposób mogę pomóc to się wypowiadam, nic nie reklamuję, nie nakłaniam do kupowania i nie uszczęśliwiam na siłę nikogo.

Troli nie brakuje :)

Edytowane przez gucio.

Hmmm dziwne sluchalem Viborga rodowanego carbon fiber z furutechem alpha nanoFP-S20N i nie slyszalem niczego o czym wspominacie wyzej a na rodowanych furutecha pojawila sie dodatkowo przerysowana gora . No coz jak wtyki w koncu dotra i je zamontuje cos bede mogl powiedziec

Moim zdaniem warto dopłacić i kupić nie tak drogie, a rewelacyjne sonicznie miedziane wtyki IeGO. Nie ma tam wprawdzie żadnej warstwy ochronnej w stylu złota czy rodu, ale za to mamy pewność, że wtyk nie zmieni nam właściwości przewodu, który konfekcjonujemy (nic nie rozjaśni, nie ociepli etc.) Dostajemy bardzo dobrze wykonanie, pewny montaż i co najważniejsze miedź od Furukawy.

Dokładnie tak.

Należy zwrócić uwagę na to iż dla wielu osób to co piszę jest absurdem, zdecydowana większość tych osób nie jest wstanie zrozumieć działania i wpływu okablowania zasilającego i ja to szanuję. Nie szanuję tylko osób mówiących iż kable nie grają, nie mając w rękach w ogóle żadnego kabla zasilającego Audio - to zdecydowana większość takich osób. Nie chce nic nikomu udowadniać na siłę, jest temat więc jak w jakiś sposób mogę pomóc to się wypowiadam, nic nie reklamuję, nie nakłaniam do kupowania i nie uszczęśliwiam na siłę nikogo.

Nakłaniasz nakłaniasz. Przecież nie robisz tych kabli po to, by leżały u ciebie i się kurzyły.

Co do rozumienia, to proszę bardzo - powiedz jakiego aparatu matematycznego używasz do projektowania sieciówek. Nie musisz zdradzać szczegółów, wystarczy, że w ogólny sposób opiszesz jakiego modelu używasz.

Gość

(Konto usunięte)

Bum jak ja czytam Twoje wypowiedzi, to czasami się zastanawiam na ile Ty tak poważnie, a na ile dla jaj.

Parę osób nieźle wkręciłeś...

Jeszcze próbują z Tobą dyskutować...

Podziwiam Cię ;) Jesteś Wielki...

Moim zdaniem warto dopłacić i kupić nie tak drogie, a rewelacyjne sonicznie miedziane wtyki IeGO. Nie ma tam wprawdzie żadnej warstwy ochronnej w stylu złota czy rodu, ale za to mamy pewność, że wtyk nie zmieni nam właściwości przewodu, który konfekcjonujemy (nic nie rozjaśni, nie ociepli etc.) Dostajemy bardzo dobrze wykonanie, pewny montaż i co najważniejsze miedź od Furukawy.

Wersja złocona też jest świetna, bardzo gęsto grające wtyczki

Co to znaczy gęsto grajace ?

Nasycone, pełne granie, dużo informacji

Wersja złocona też jest świetna, bardzo gęsto grające wtyczki

Tu właśnie mamy przykład wciskania kitu.

Oczywiście odpowiedzi na moje pytanie nie będzie, bo o żadnym aparacie matematycznym mowy być nie może. Ot, bierzemy pierwszy lepszy przewód, sztywna koszulkę, chińskie wtyki po 2$, składamy to wszystko w kuchni i wystawiamy na allegro pod nazwa Audio Phase ( musi być w obcym języku, poważniej brzmi). Potem tylko parę uwag o cudownym splocie, gęstym brzmieniu i pułapka na naiwnych zastawiona ;)

Piszac takie bzdury widac ze nigdy nie sluchales dobrego kabla na dobrym sprzecie bo bys rozumial o czym piszemy a tak trolisz glupoty

@ Gucio ja przy zmianie wtykow jedynie slysze zmiane barwy dzwieku tzn. Zloto ociepla barwe a rodowane wtyki daja duzo wieksza rozdzielczosc . Reszta to juz wydaje mi sie sprawa kabla

Piszac takie bzdury widac ze nigdy nie sluchales dobrego kabla na dobrym sprzecie bo bys rozumial o czym piszemy a tak trolisz glupoty

@ Gucio ja przy zmianie wtykow jedynie slysze zmiane barwy dzwieku tzn. Zloto ociepla barwe a rodowane wtyki daja duzo wieksza rozdzielczosc . Reszta to juz wydaje mi sie sprawa kabla

Złoto ociepla, srebro wyziębia.....

To dopiero sa bzdury :D

@ Gucio ja przy zmianie wtykow jedynie slysze zmiane barwy dzwieku tzn. Zloto ociepla barwe a rodowane wtyki daja duzo wieksza rozdzielczosc . Reszta to juz wydaje mi sie sprawa kabla ������

Tak masz rację, dużo zależy od samego kabla, ale odpowiedni dobór wtyków i kabla daje dopiero to czego chcemy.

Losowy wybór tych dwóch składników da losowy wynik, jeszcze nie słyszałem dobrze brzmiącego kabla prosto ze szpuli, nawet jak wtyki na nim siedziały za 1200zł dlatego w żadnym z moich kabli nie ma kabla z metra ciętego co sugeruje Troll powyżej

Troll zawsze będzie Trollem :) - ignoruj typa szkoda się kopać

Edytowane przez gucio.

w żadnym z moich kabli nie ma kabla z metra ciętego co sugeruje Troll powyżej

Napisałem przewód, a nie kabel. Ale kolega specjalista pewnie nie rozumie różnicy pomiędzy słowem kabel, a przewód. Nic dziwnego. Nie napisałem o zaplataniu warkoczyków, ale to nie ma znaczenia, bo to i tak nie ma sensu.

Wpływu sieciówki na brzmienie nie było, nie ma i nie będzie, choćby milion Guciów pisało, że jest inaczej ;) Wszystko jest tylko próbą wyłudzenia pieniędzy od naiwnych. I to wszystko.

Gość

(Konto usunięte)

Dokładnie tak.

A jak mam i nie słychać to co?

Chłopie dla mnie możesz nawet na kablu od żelazka słuchać jak nie widzisz różnicy . Ciemnoty nie bede przekonywał ! Ignoruje juz twoje bezsensowne posty

A jak mam i nie słychać to co?

1. miałeś słabe kable pseudo Audio

2. masz za słaby system i on nie różnicuje ( jest za mało prezyzyjny)

3. trzeba udać się do laryngologa, lub w przeszłości miałeś pracę, byłeś w miejscach gdzie Ci się słuch uszkodził ( dyskoteki, głośna muzyka, głośne warunki w pracy)

Innych jak te 3 powyższe aspekty nie widzę.

Żaden Troll Kablarski nigdy nie wspomina o Swoim systemie oraz o tym jakie kable porównywał :)

Gość

(Konto usunięte)

Odpowiedź godna "geniusza" kablarskiego...

Jak uda Ci się złożyć odpowiednio system to i kable przestaną mieć wpływ...

Ale pracuj intensywnie dalej...może kiedyś osiągniesz sukces...

Pozdrawia Troll... nie tylko kablarski :-)))

Ignorowac ciemnote i tyle niech troli gdzies indziej

Pięknie się denerwujesz ;-)))

Edytowane przez Gość

Ignorowac ciemnote i tyle niech troli gdzies indziej

Nikogo na siłę uszczęśliwiać nie chce.

Zresztą każdy kabel byle jakiej firmy można wziąć za kaucją do domu i sprawdzić w systemie, a potem oddać - "inteligentni inaczej" nadal nie wiedzą po co jest taka możliwość

Edytowane przez gucio.

• Pokaż nowe odpowiedzi