Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

i co że przegra, jak ktoś będzie chciał zapuścić np. stonsów czy hawajskie gitary to w co to włoży, ma nie posłuchać?

Zrippujemy w laptopowej nagrywarce przetworzymy i bedzie gralo. Lepiej niz z najlepszego CD ;)

To z winyla dupa... chyba, że Piotrek go przekona.

A to szkoda ze vinyla nie bedzie :(

Zrippujemy w laptopowej nagrywarce przetworzymy i bedzie gralo. Lepiej niz z najlepszego CD ;)

i to mi się podoba, zawsze to bliżej natury :(

ale mówią, że wiara góry przenosi

"To z winyla dupa... chyba, że Piotrek go przekona. " - Piotrek go lubi, nie będzie mu robił krzywdy

zaproście Andrzeja, Ad Fontes bez plinty jest nie wiele lżejszy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zróbcie tak żeby nie było po kujawsku tylko po warszawsku i będzie jak należy...

Ja na razie widzę tak:

Źródło Staśka, GMka Waldka lub podobna, kable firmowe, kolumny Niutka + drugie dobre do porównań Xavian, Wilson B. i będzie grała muzyka.

Z całym szacunkiem grube maćki i inne ptaszki się tutaj nie nadają. Chyba, ze chcecie kaszankę jak w latach poprzednich.

U kogo chcecie porównać zestaw końcowy, chyba nie dzień przed wystawą?

Źródło Staśka, GMka Waldka lub podobna, kable firmowe, kolumny Niutka + drugie dobre do porównań Xavian, Wilson B. i będzie grała muzyka.

Z całym szacunkiem grube maćki i inne ptaszki się tutaj nie nadają. Chyba, ze chcecie kaszankę jak w latach poprzednich.

Do tego powolalismy Jury aby to zagralo dobrze, to oni beda ustalac co i jak ;)

dzień dobry bardzo,

ciesze się, że przestaliście się przepychać jak baby na bazarze i doszliście do jakiś konstruktywnych wniosków. W kwestii dynek to nie są to ciepłe kluch i z misiami nie maja nic wspólnego - potwierdzam opinie Józwy, są to kolumny dość jasne, przejrzyste, z basem istotnie trzeba sobie czasem poradzić( ja ma skrócony bass-reflex) ale wzmak musi mieć dobra kontrolę. Natomiast w moim mniemaniu są mniej więcej pośrodku miedzi jasną i ciemna stroną z ascendentem w stronę jasności :)

Jeśli chodzi natomiast o kwestię AS to jestem absolutnie za wprowadzeniem ładu i porządku, żeby nie było takiego chaosu jak dwoma ostatnimi razy... może rozpisać godzinowo prezentację wybranych systemów, tak żeby zainteresowani mogli przyjść dokładnie na to o co im chodzi a nie w ciemno. Świetnym pomysłem jest możliwość dyskusji z konstruktorami i opcja zadawania im pytań. Nawet dla nas będzie łatwiej, bo Ci których urządzenia będą grały będą mogli sobie zaplanować jakoś czas, być obecni przy swoich prezentacjach a w "czasie wolnym' według uznania.

Aha mam taki postulat, żeby w tym roku nie waliło tak "łychą" jak w zeszłym, bo to było meeega nieprofesjonalne no i mało miłe dla odwiedzających, bo zakładam, że pijący byli bardzo zadowoleni:)

Aha II i w tym roku chciałabym załapać się na krówki:)bo będą , prawda??

Aktualizacja:

1. Niutek - wzmacniacz czyli Zerowatt-tranzystor w kl.A Single Ended oraz widoczne na zdjęciach kolumny na szerkopasmowym- Fostex FE126.

2. nibyco - Aleph 30, A5 klon

3. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

4. Piotr_1 - Aleph 3 dual mono power klon - końcówka z krokową regulacją głośności, Kolumny CZAYA v05 z podstawkami 88dB , interkonekt stereo Gruby Maciek 0,9m, Bufor stereo OPamp dual mono attenuator, laptop WINAMP, pilot do PC, lutownica, części awaryjne, narzędzia, kilka starszych końcówek mocy awaryjnie - nie będą testowane, może rdac z zasilaczem DIY awaryjnie do porównania USB.

5. Robertinius - dac

6.jarokar - kolumny, trójdrożna konstrukcja na głośnikach: góra Visaton G25FFL, środek Vifa PL11MH-08-08, bas Visaton GF 200, obudowa lity dąb 35mm, moduł wysoko tonowy też z litego dębu. Podstawki pod kolumny z granitu.

dobry pomysł zaplanowanie dokładnych czasów pokazów , niestety musi byc tez osoba bezlitosnie zmieniająca prezentacje dokładnie z planem aby prezentacja nie zwładneli zbyt zaborczy audiofile

taki sposób zapewnia poszanowanie czasu innych ,umozliwi im równiez odwiedzenie pozostałych hoteli ,

jeszcze kwestia bezpieczenstwa sprzętu , mysle ze niektorzy nie beda chcieli zostawiac sprzetu poza prezentacjami dokładna godzina prezentacji załatwi ten problem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ja tam mogę kierować ruchem, ale wtedy będziecie musieli mi mówić "Pani Kierowniczko" :)

Dobra, a tak poważnie to mogę się tym zająć, ale nie w pełni bo mam trochę roboty na AS i muszę się pokręcić po wystawie. Więc jakby co to w tej sprawie mogę pomóc, ale nie podejmę się na pełny etat.

Nóż na gardle to chyba już jest.... Zero organizacji i zero pomysłu na wprawienie machiny w ruch.... Trzeba było tą rozmowę rozpocząć dzień przed Audio Show - to by dopiero była desperacja.... teraz to luźne gadanie.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

jak mowa o desperacji to ja też mam pytanie do szanownej demokracji

czy ja jeszcze mogę?

mojego hajenda

17 kG złota, 15 kG żelastwa

i cztery banieczki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

serdecznie Państwa pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie spokojnie, jest dopiero wrzesień, damy rade tylko demokracje musi być kontrolowana. nie wiem jak Palton, ale ja sadze, że jeszcze jest chwila na zgłaszanie urządzeń (przydał by się jakiś death line), a potem należałoby wyznaczyc zadania i jak każdy będzie wiedział co ma robić to pójdzie to jakoś sprawnie. Mój wojskowy Tato powtarza"zadanie źle postawione zawsze zostanie źle wykonane", także trzeba dobrze to rozdzielić i będzie grało:)

Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 18 Września 2012 - bulls shit
Ukryte przez Piotr_1, 18 Września 2012 - bulls shit

Najlepsza demokracja to nasza kochana moderacja, testujący i grupa Elbika.

Prawda, prawda i jeszcze raz prawda...

Nic nie słyszely a już wszystko wiedzą. Ustroje proponuję duże dużej masy wielkości drzwi, żeby łyknęły od 120 do 70Hz, ponieważ tylko z tym jest problem. Łapanie średnicy czy góry nic w tych pokojach nie daje, jak było widać na przykładzie innych wystaw, przy dużej liczbie osób w pokoju ubija to cały blask. Widzę że Krzych2 się wycofał, co się stało? Robert Palton dzisiaj był u mnie i słuchaliśmy tutaj mojego systemu z wnioskami co do uniwersalności i dalszego strojenia. Z moimi głośnikami po rocznej zabawie ogólnie nie ma problemu, mam tonę części i w 10min jestem w stanie stjunigować dowolną część pasma wedle preferencji, 3 way daje tutaj wiele możliwości. Sprzęt pomiarowy także posiadam, ale latanie z mikrofonem i ustrojami nie ma tutaj nic do rzeczy. Potrzebne są duże bloki o dużej masie tak jak mówiłem.

Nic nie słyszely a już wszystko wiedzą. Ustroje proponuję duże dużej masy wielkości drzwi, żeby łyknęły od 120 do 70Hz, ponieważ tylko z tym jest problem. Łapanie średnicy czy góry nic w tych pokojach nie daje, jak było widać na przykładzie innych wystaw, przy dużej liczbie osób w pokoju ubija to cały blask. Widzę że Krzych2 się wycofał, co się stało? Robert Palton dzisiaj był u mnie i słuchaliśmy tutaj mojego systemu z wnioskami co do uniwersalności i dalszego strojenia. Z moimi głośnikami po rocznej zabawie ogólnie nie ma problemu, mam tonę części i w 10min jestem w stanie stjunigować dowolną część pasma wedle preferencji, 3 way daje tutaj wiele możliwości. Sprzęt pomiarowy także posiadam, ale latanie z mikrofonem i ustrojami nie ma tutaj nic do rzeczy. Potrzebne są duże bloki o dużej masie tak jak mówiłem.

Troche Ciebie nie rozumiem-raz chcesz się wystawiać,póżniej nie chcesz,teraz znowu Palton Cię wpisał-takie moje lużne spostrzeżenie.

Przywież lub wyślij je do mnie sprawdzimy-przesyłka na mój koszt,czy nie ma z nimi problemu-ok? Musza grać kazdy rodzaj muzyki.

Sam je testowałeś,sam je opisujesz-więc jest jak chciałeś tzn.fajnie))będzie dobrze niech stoją do AS-bo jeszcze coś przy nich znowu zmajstrujesz.

Natomiast jesli będą złe to Ci je odsyłam priorytetem i szykuj je ponownie ale przyszły rok-piszę to całkiem serio tylko sie nie obraż.

Do ich odsłuchu zaprosze znanych Ci ludzi co w swym życiu już dużo słyszely)).ok

W zeszłym roku grały i owszem ale bardzo ostro-wręcz męcząco,stąd moje kilka zdań do Ciebie na wstępie.

Twoja propozycja przypomina takie odgrzewane kotlety))

SA, jeżeli tak się boisz tych kolumn, to można ich posłuchać u mnie, a pewnie jeszcze będą odsłuchy w Inowrocławiu. Niestety nie wyślę ich, ponieważ nie mam czasu, ani odpowiednio bezpiecznego opakowania. Daj się mi zrehabilitować, bo ostatnio nie zdążyłem skończyć, a wierzę iż potencjał mają i będzie ciekawie. Jeżeli zorganizujemy spotkanie testowe wcześniej, gdzie indziej, to powinno mi się udać przyjechać. Zależy mi na prezentacji i opinii innych, bo to jedyny sposób aby się przekonać co do wyników.

SA, jeżeli tak się boisz tych kolumn, to można ich posłuchać u mnie, a pewnie jeszcze będą odsłuchy w Inowrocławiu. Niestety nie wyślę ich, ponieważ nie mam czasu, ani odpowiednio bezpiecznego opakowania. Daj się mi zrehabilitować, bo ostatnio nie zdążyłem skończyć, a wierzę iż potencjał mają i będzie ciekawie. Jeżeli zorganizujemy spotkanie testowe wcześniej, gdzie indziej, to powinno mi się udać przyjechać. Zależy mi na prezentacji i opinii innych, bo to jedyny sposób aby się przekonać co do wyników.

Zgoda zaczynasz chyba nareszcie myśleć samodzielnie.

Szanuje Cie jako młodego konstruktora tylko jeszcze w pisaniu Ci troszke brakuje sensu-bo rehabilitacja to piekne słowo o wielu znaczeniach.

Napisałeś ,ze testowaliście z Paltonem........znowu fajnie.Robert nie ma nic do tego....nawet sie nie wypowiedział w tej sprawie.

Pomyśl teraz i przeczytaj to co najmniej trzykrotnie-mówię serio.

Aby coś testować same samplery nie wystarczą-należy mieć jakiś punkt odniesienia-u mnie on jest w postaci systemu referencyjnego.

Jeśli chcesz to wymienie Ci co sie na niego składa u mnie-ok.

Wiesz referencje musi posiadać każdy))......jesli np.prosi Cię o nie przyszły pracodawca.......natomiast referencja w audio to już inny temat.

Wymieniając jeden element toru tu mam na mysli Twoje kolumny można się smiało odnieść co wnosi jeden nowy element wpięty w tor audio.

To cała tajemnica testów sprzętu i porównań,umożliwiająca wychwycenie zmian brzmienia po wpięciu nowego elementu toru audio.

Jesli tego u siebie nie masz wszelkie Twoje opinie nt. brzmienia Twoich urzadzeń są pod wielkim znakiem zapytania.

To było takie wyjaśnienie co z czym sie jeść powinno.

Miałem też nadzieję taką,że Twoja rehabilitacja przez taki sprawdzian zakończy sie powodzeniem.ale skoro uwazasz że jest z Twoimi kolumnami

w porzadku to-ok.Dobrze by też było abyś miał czas na tegoroczny AS.

A tak swoją drogą postaraj sie je zapakować kuriera po nie wyslę-tylko podaj dane na pw.

A prezentacja wzmacniacza Stasiap będzie na takim samym poziomie jak poprzednio?

Też jestem tego ciekawy,bo o wykwintności mozna się rozpisywać do woli,a realia zazwyczaj weryfikują bezlitośnie.

Aby coś testować same samplery nie wystarczą-należy mieć jakiś punkt odniesienia-u mnie on jest w postaci systemu referencyjnego.

A tu nie do konca sie zgodze kazdy nawet najlepszy system wzorcowy jest daleki od naturalnosci. Dla mnie system odniesienia to posluchanie kilku roznych dobrych koncertow live jazzowego klasycznego i rockowego i wtedy mozemy porownywac ;)

Pozdrawiam StasioP

Mnie się wydaje, ze istota polega na tym, aby pokazać systemy grające najlepiej w zaistniałych warunkach, które nie oszukujmy się w Sobieskim są marne, także nawet to co gra w waszych domach genialnie może zabrzmieć tam jak kolokwialnie mówiąc kupa. Wybór na podstawie wybranych nagrań " na ucho" w moim przekonaniu bez systemu referencyjnego( bo licho wie jak on zagra w tym pokoju, może się okazać, ze z referencji nici..) Oczywiście decyzja podjęta komisyjnie, bo co 5 głów to nie jedna i nie ma ryzyka, że ktoś przepchnął coś swojego.

Ja osobiście niczego nie wystawiam (żeby nie było wątpliwości) i guzik mnie odchodzi, że komuś będzie super hiper zależało - jeśli jego urządzenie nie będzie się sprawdzało to nie ma sensu i nie ma to nic wspólnego z żadnymi osobistymi animozjami, potraktujmy sprawę profesjonalnie.

Chodzi mi o to żeby pokazać DIY z najlepszej strony, a nie jako domorosłych majsterkowiczów, którzy robią jakieś słabe klamoty, wydaje mi się, że chyba o to chodzi, aby odwiedzający zobaczyli, że dobrze grający sprzęt audio to nie tylko seryjne produkty za ciężkie pieniądze, że można mieć coś co nie ma jakieś tam metki i gra lepiej i że się da!

Tak mi się zdaje, ale oczywiście mogę się mylić...

Chodzi mi o to żeby pokazać DIY z najlepszej strony, a nie jako domorosłych majsterkowiczów, którzy robią jakieś słabe klamoty, wydaje mi się, że chyba o to chodzi, aby odwiedzający zobaczyli, że dobrze grający sprzęt audio to nie tylko seryjne produkty za ciężkie pieniądze, że można mieć coś co nie ma jakieś tam metki i gra lepiej i że się da

I że kosztowało to ZNACZNIE taniej, zapomniałaś dopisać : d

mysioperz - pełna zgoda, urządzenia konkurują między sobą, nie z "systemem referencyjnym"

a czy kosztowało znacznie taniej to nie zawsze takie oczywiste

A prezentacja wzmacniacza Stasiap będzie na takim samym poziomie jak poprzednio?

Tzn. na jakim poziomie zlym czy dobrym? :D

Ze swojej strony moge powiedziec ze postep jest znaczny, roznice poszly w kierunku znacznie wiekszego ciepla i barw, bez utraty dynamiki (ogolnie rzecz ujmujac jest bardziej taki jak koncert live). Zreszta sami ocenicie :)

Pozdrawiam StasioP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.