Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>>Palton

Z tym klejeniem to lepiej nie ryzykować...

>>Szymon

Duże te ustroje są? Można je zamocować bez klejenia?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Fajne by były niskie pufy w pierwszym rzędzie. Może ktoś w Wawy ma? Główki w pierwszym rzędzie by siedziały nisko, co by dawało pełnowartościowe dwa pierwsze rzędy, bez zasłaniania.

Wymiar paneli 140cm x 100cm. Klej jest zabezpieczony papierem, ale jak komuś przyjdzie do głowy je przylepić to zostaną na stałe do kolejnej wystawy :)

Ewentualnie można dorobić ramy drewniane, ale wątpię aby się ktoś poświęcił. Tu raczej każdy chce gotowca.

a ja mam pytanie off niestety do szanownej moderacji - czy ja mogę sobie zmienić nica z "mamel" na "jaja-kobyły" (partyzant, audiofil, konstruktor, piewca hajendu także)?

bo mi to wszystko się kupy nie trzymie, wcale nie tylko z racji wieku

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Opublikowano · Ukryte przez palton, 30 Września 2012 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 30 Września 2012 - wpis nie na temat

Mamel, zostań przy kobyle, jaja robi moderacja i to na TWARDO :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Opublikowano · Ukryte przez palton, 30 Września 2012 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 30 Września 2012 - wpis nie na temat

Mamel, zostań przy kobyle, jaja robi moderacja i to na TWARDO :D

Czyżbyś myslał o Grubym Maćku??

Mam na myśli to, że potrzebujemy czegoś wielkiego o dużej masie w rogi pomieszczenia i gdzie się da. Idealne byłyby lateksowe materace do łóżek, normalne 2 metrowe, lub ostatecznie gąbkowe, mogą być takie z sali gimnastycznej. Z tego co pamiętam z zeszłego roku, pomieszczenie miało wymiary jakieś 4x5,5m. Jeżeli nie wejdziemy z monitorkami o midwooferach 10cm, to inne głośniki nie mają szans się pokazać. Dlatego potrzebne jest coś dużego do ubicia częstotliwości rzędu 60 i 85Hz. Inaczej będą punktowe dudnienia na basie.

Zdajmy się na L3vego, on wie co robi.

Po wszystkich doświadczeniach stawiam ogólnie na Tolka Banana :) ;-) Innymi słowy, potrzebne są konkrety, inaczej środkowy bas będzie buzował, niezależnie od zastosowanych kolumn, także proponuję rozmawiać o konkretach a nie zaufaniu do. Wziąć dostawczaka i po prostu zapodać stratne materace, tyle w temacie. Wymyślnych ustrojów nie potrzebujemy.

Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 1 Października 2012 - nie na temat
Ukryte przez Piotr_1, 1 Października 2012 - nie na temat

O, widzę, że znowu sterujemy dyskusją - moderacja wie co robi, mają to we krwi...

Idealne byłyby lateksowe materace do łóżek, normalne 2 metrowe, lub ostatecznie gąbkowe, mogą być takie z sali gimnastycznej.

... inaczej środkowy bas będzie buzował, niezależnie od zastosowanych kolumn

i mamy gabinet odnowy biologicznej

lateks ma jedno dobre zastosowanie, blondynki to wiedzą

zatkać te dziury w pudłach albo stroić poprawnie pod rezonans, tylko skąd weźmiecie do tego dobre głośniki

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czyli że niby do jakich? :)

Takie materace też mogę załatwić. Format 2m x 1m i grubosć 5cm - waga ok 16-18kg, takie wystarczą? Więcej nie proponuję bo dasz palec a .....

Myślę że bardzo dobre, nie ważne czy używane. Liniowe kolumny zamknięte bez rezonansu też do końca nie pomogą. Chodzi Ci o to że podasz dłoń a zjedzą Ci całą rękę tak ;)

Takie materace też mogę załatwić. Format 2m x 1m i grubosć 5cm - waga ok 16-18kg, takie wystarczą? Więcej nie proponuję bo dasz palec a .....

to chyba muszę wziąc większy samochód:)

Zdajmy się na L3vego, on wie co robi.

Znasz człowieka?.......na ile jesteś przekonany o tym co piszesz? Osobiście mam watpliwości-bo tam byłem a w 1,5-ra roku nie ma szans na

zmiany-a potrzebne są w tym wypadku zmiany radykalne-o tym jestem przekonany.

Jak dla mnie to na razie tak próbujesz macać-mam to już za sobą od wielu lat.

Panowie z Kujaw nie narzucajcie się z pomysłami oraz swoim brzmieniem-dla mnie wazne sa konkrety.

Jesli nie odpuścicie chociaz troche swej natarczywości to ja wymiękam i mnie już tu nie ma-mam inne spojrzenie na ew.całość zagadnienia,które

towarzyszy pokojowi diy.Musiałem to napisać-bo jest niby wszystko,ale jak na razie nic niema.Aż strach pomyśleć co będzie za miesąc.

• Użytkownicy+

Znasz człowieka?.......na ile jesteś przekonany o tym co piszesz? Osobiście mam watpliwości-bo tam byłem a w 1,5-ra roku nie ma szans na

zmiany-a potrzebne są w tym wypadku zmiany radykalne-o tym jestem przekonany.

Jak dla mnie to na razie tak próbujesz macać-mam to już za sobą od wielu lat.

Panowie z Kujaw nie narzucajcie się z pomysłami oraz swoim brzmieniem-dla mnie wazne sa konkrety.

Jesli nie odpuścicie chociaz troche swej natarczywości to ja wymiękam i mnie już tu nie ma-mam inne spojrzenie na ew.całość zagadnienia,które

towarzyszy pokojowi diy.Musiałem to napisać-bo jest niby wszystko,ale jak na razie nic niema.Aż strach pomyśleć co będzie za miesąc.

Fajnie, naprawdę fajnie i miło. Ludzie czytają wątek, bo interesuje ich diy i spotkania z innymi forumowiczami. Czytają i ... no właśnie, ciągłe przepychanki i dogryzanie.

Pytam się więc Piotrze, jakie są Twoje merytoryczne wskazówki, propozycje itp. Jesteś w radzie na takich samych zasadach jak pozostałe cztery osoby. Ja proponuję Mirka i Imacmana, bo działają czynnie w temacie akustyki. Nie znam forumowicza bardziej się udzielającego i doradzającego w tym temacie, niż oni dwaj. Obaj obiecali pomoc, a innych chętnych nie było. Szymon obiecał panele gąbkowe własnej produkcji, ale wynika z wpisów, że mamy je sobie odebrać.

Jeżeli masz inną kandydaturę, to zaproponuj. Zresztą co dwie głowy, to nie jedna. Proponuję zmienić styl pisania na bardziej przyjazny, bo Ci co się już zadeklarowali, za chwilę się wycofają. A chyba nie o to chodzi?

zagladajac do zakladki Akustyka nie da sie nie zauwazyc dwoch najbardziej zaangazowanych w temacie czyli Imacmana i L3VY

mysle ze to najlepsze wyjscie dla forum i pokoju DIY jesli obaj zobowiazali sie opanowac temat akustyki w pokoju

chyba najrozsadniej jest zgromadzic maksymalna ilosc tego co mamy i koledzy na miejscu będa działac bo przeciez jakichkolwiek bardziej zaawansowanych rzeczy i tak tam nie wstawimy bo co potem z tym zrobic

podobny problem maja chyba rowniez pozostali uczestnicy AS bo wszyscy obwieszaja sie jesli juz to gabkami -byle coś było zwłaszcza jesli pokój pusty :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Palton, co do odbioru paneli od Szymka to , pisałem mu na pw że jadąc do was w piątek na "eliminacje" moge je od niego zabrać i dowieżc do sobieskiego. więc jeżeli mnie nic nie trafi to je przywioze

Sprawę dowozu mamy załatwioną tylko napiszcie czy chcecie panele na wyższe częstotliwości czy tylko "materace" na niższe składowe? Bo w Lancię kolegi wszystkiego nie wepchniemy!

Dobrze, że nie sprzedałem swojego kombi. Powstawiajmy zatem te wszystkie ustroje, kupię je po wystawie i będę miał w pokoju jak wszyscy! Przeciez wszyscy tak mają w domach. W hotelu trzeba naznaczyć członków Forum z działu diy i tylko ich wpuszczać do pokoju wystawowego. Najlepiej wszystkich razem. Osiągniemy najlepsze wytłumienie, wygłuszenie i rozproszenie. I oczywiście bliżej się poznamy.W zakresie promocji i reklamy już mamy "Złotą sprężynę z materaca".

A moje DIY się zmieści?;0).......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co to jest?

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Miałem do Ciebie się odezwać. Oczywiście zapraszamy, bo kolumny to najważniejsza część systemu. Fajnie się będzie poznać i pogadać.

Pozdrawiam

Robert

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.