Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Robert, (Platon), Twoje imię znam tylko z tego forum, nigdy ze sobą nie pisaliśmy, nigdy nie próbowałem z Tobą nawiązać kontaktu, całkowicie Ciebie nie znam,.... ja tylko czytam. Mam ogromny szacunek dla kultury,... którą posiadasz w swoich wpisach, jako z licznych moderatorów, szanujesz forumowiczów. Chciałbym przywieść trochę swoich konstrukcji może (...się by...) spodobało nielicznym,...ale pokój mały i rządzących za dużo.

Pozdrawiam.

Cyt przeniesiony z watku ze zbanowanych : " kiedyś zapytano F. Sinatre dla czego zawsze śpiewa tak cicho

odpowiedział - bo umiem

może ktoś zrozumie

Moja odpowiedz - to ze Frank Sinatra spiewa bardzo dynamiczym a jednoczesnie cieplym glosem...ale rozumiem Twoj prymitywny po czesci zart Mamel :) czasami masz tu bardzo dobre teksty :D

Ale przewaznie ti z zartem Monty Pythonowskim mijasz sie sporo ;)

Pozdrawiam StasioP

wpis w zamknietym watku mozna zrobic jesli sie jest w nim zalogowanym przed zamknieciem, zawsze to działało wiec pewnie teraz tez

ale zawsze mozna bic piane

Father Pio - co ciebie tak osobiscie zacietrzewiło w watku

twoja osobe jako DIYowca sam jak pamietam polecilem paltonowi w wątku wbrew temu co ekipa z drugiego pokoju o Tobie wygaduje i wypisuje wszedzie gdzie sie da . Cenie w ludziach wykształcenie ,wiedze i chec do pracy jesli to ma dla ciebie znaczenie

tutaj odpowiadasz jedynie samymi bluzgami

nie chcesz , twoja wola kazdy zrozumie ale po co te dziwne wpisy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Robert, (Platon), Twoje imię znam tylko z tego forum, nigdy ze sobą nie pisaliśmy, nigdy nie próbowałem z Tobą nawiązać kontaktu, całkowicie Ciebie nie znam,.... ja tylko czytam. Mam ogromny szacunek dla kultury,... którą posiadasz w swoich wpisach, jako z licznych moderatorów, szanujesz forumowiczów. Chciałbym przywieść trochę swoich konstrukcji może (...się byy...) spodobało nie licznym,...ale pokój mały i rządzących z a dużo.

Pozdrawiam.

Witam,

Dzięki za dobre słowo dla moderatora, uprzedzam jednak, że nie jest to modne... choć mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni.

Co do pokoju, to ma pewnie ok. 25m2. Rządzących właściwie nie ma, po prostu ktoś musi zadecydować, co jest lepsze w danym systemie i w konkretnym pomieszczeniu. Większa liczba osób = większe prawdopodobieństwo sprawiedliwego wyboru. Napisz, co chciałbyś pokazać. Póki co, dopiszę Cię do listy, z kolumnami diy.

Pozdrawiam

Cyt przeniesiony z watku ze zbanowanych : " kiedyś zapytano F. Sinatre dla czego zawsze śpiewa tak cicho

odpowiedział - bo umiem

może ktoś zrozumie

Moja odpowiedz - to ze Frank Sinatra spiewa bardzo dynamiczym a jednoczesnie cieplym glosem...ale rozumiem Twoj prymitywny po czesci zart Mamel :) czasami masz tu bardzo dobre teksty :D

Pozdrawiam StasioP

Dajmy już spokój, ma nadzieję, że mamel pokaże swoje "koniki"i będzie z nami w pokoju. Zarówno Janek, jak i Piotr, są pasjonatami. Nie mogą nas dzielić, ulotne różnice zdań, o których za m-c nikt nie będzie pamiętał. Pamiętajmy, że to w końcu zabawa, a więc ma być przyjemnie i miło.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pokój Diy na wystawie Audioshow 2012, ma na celu zaprezentować szerokiej grupie audiofili i melomanów sprzęt diy, wykonany przez forumowiczów portalu audiostereo, oraz zachęcać do uczestnictwa w życiu forum.

- Rada Pokoju Diy reprezentuje forum audiostereo.

- Członek rady zobowiązuje się do wyłaniania sprzętu wyłącznie na podstawie jakości dźwięku, poprzez oddanie głosu.

- Konstruktor przyjmuje do wiadomości decyzję "Rady Pokoju". W wypadku przegranej urządzenia, konstruktorowi przysługuje prawo do ponownego 15 minutowego porównania ze sprzętem wybranym.

I. Skład rady:

1.

2.

3.

4.

5.

II. Lista konstruktorów:

1. Niutek,

2. nibyco,

3. Krzych 2,

4. Stasiop,

5. Robertinius,

6. jarokar

7. mamel

8. Piotr_1

9. Azus

(lista jest otwarta do 20.10.2012.)

III. Lista akustyków diy:

L3VY,

Imacman,

VI. Lista płyt użytych w trakcie eliminacji:

1.

2.

3.

V. Na wystawie będą grały dwa systemy "A" i "B", w następującej kolejności:

Sobota: system "A" - 10.00 - 14.50, system "B" - 15.10 - 20.00

Niedziela - system "B" - 10.00 - 14.20, system "A" 14.40 - 19.00

W przerwach na przełączanie systemu, konstruktorzy i akustycy będą opowiadali o zastosowanych technologiach. Możemy tutaj zaprezentować regulację wkładki gramofonowej. W tym wypadku, możemy wydłużyć czas do powiedzmy 40 min.

VI. Ewentualne wcześniejsze spotkania w celach wstępnej weryfikacji urządzeń, nie mogą zamykać drogi do prezentacji sprzętu w piątek przed wystawą, dla pozostałych chętnych.

Nie było mnie przez cały dzień, to trochę śmieszne. Napisałem posta w tamtym zamkniętym wątku w momencie, kiedy neomammut go zamykał. Był dosłownie opublikowany 4 minuty po zamknięciu wątku, jakoś tego nie poczułem, ponieważ stało się to w trakcie pisania, a moderator tego od razu nie widzi i może nadal pisać. Zorientowałem się jakiś czas po tym i stwierdziłem, że mój post ma prawo bytu. Jak widzę, został już i tak wykasowany przez innego moderatora. Fantastycznie. Podziwiam waszą czujność i biję się w pierś. Trzeba uważać co i gdzie się pisze. Oczywiście... dokonałem haniebnego czynu. Niniejszym, jako oskarżony przez kilu forumowiczów o manipulację treścią dla własnych korzyści oraz niższe intencje, proszę o wykasowanie przez Admina moich uprawnień moderatorskich. Najwyraźniej nie nadaję się do tej roli. Mam nadzieję że moje miejsce zajmie osoba życiowo dowartościowana, inteligentna, wykształcona, nie nazbyt nadgorliwa, ludzka, uczciwa, całkowicie bezinteresowna, prawa i lubiąca to forum.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Najwyraźniej nie nadaję się do tej roli.

Najwyraźniej tak, czego dowodem jest kolejny twój wpis, po kolejnej próbie i prośbie zamknięcia tematu przez autora.

Swoja drogą, AS2012 ma być wystawą i pokazem sprzętu audio, czy może świętowaniem Rosz ha-Szana ?

Bo sądząc po tych "pozdrowieniach" jozwa maryn, chyba nastawiacie się na odtańczenie co najmniej debka.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Father Pio - co ciebie tak osobiscie zacietrzewiło w watku

Nie co, tylko kto. Jest to wyraźnie napisane i wytłumaczone z detalami. To pytanie jest bez sensu, wystarczyło czytać.

wbrew temu co ekipa z drugiego pokoju o Tobie wygaduje i wypisuje wszedzie gdzie sie da

Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Sram na nich i ich niedorozwinięte ego chłopca z piaskownicy. Co chcesz osiągnąć, pisząc coś takiego? Ma mi się zrobić gorzej? Od czego niby. Od bełkotu klaunów i pajaców? Litości.

Cenie w ludziach wykształcenie ,wiedze i chec do pracy jesli to ma dla ciebie znaczenie

Powiedz, co może mnie obchodzić, co Ty cenisz w ludziach? Ja cenię w zupie fasolowej, żeby było dużo marchewki - obchodzi Cię to?

tutaj odpowiadasz jedynie samymi bluzgami

Nie ja jeden. Wytłumacz wobec tego, czemu przypieprzasz się akurat do mnie. Skończyły się obiekty do atakowania?

po co te dziwne wpisy

A po co Twój dziwny atak na mnie? Pewnie z nudów, bo nie było nic lepszego do napisania.

Myślałem, że już nic tu nie napiszę, ale skoro wyrwałeś mnie do tablicy...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Najwyraźniej tak, czego dowodem jest kolejny twój wpis, po kolejnej próbie i prośbie zamknięcia tematu przez autora.

Swoja drogą, AS2012 ma być wystawą i pokazem sprzętu audio, czy może świętowaniem Rosz ha-Szana ?

Bo sądząc po tych "pozdrowieniach" jozwa maryn, chyba nastawiacie się na odtańczenie co najmniej debka.

Człowieku, taki wpis świadczy o tym, że powinieneś przestać być moderatorem.

I to natychmiast.

Facet, który z rozmysłem używa wulgaryzmów, nie liczy się z regulaminem i dokonuje wpisu nadużywając swoich uprawnień moderatora to jest raczej fatalny przykład dla innych.

Ciekaw jestem co na to Administracja i reszta Moderatorów?

post-48-0-40055100-1349592644_thumb.jpg

Palton

Według mojej opinii,gdy nie będzie sprecyzowanych kategorii dla oceny jakości prezentowanych urządzeń,to nie będziecie mogli wyłonić obiektywnie najlepszych.

Najczęściej spory o''jakość''idą gdy-chodzi o cenę,oraz o specyfikę i rodzaj brzmienia.

Tak dla samej zabawy,to jeszcze dacie radę coś wybrać...

• Redaktorzy

No dobra, skoro już wyczerpaliśmy temat zastępczy, możemy wrócić do głównego, czyli do uczczenia naszego sympatycznego audiofilskiego święta. Na razie udało się już udowodnić, że jeśli audiofilom dać miesiąc z kawałkiem, to zdążą się wzajemnie wymordować. Sądzę, że nie potrzebujemy więcej dowodów na tę tezą, możemy więc zająć się z powrotem konkretami.

Co do wpisu areczka - tak, oczywiście, ale to samo dotyczy jakichkolwiek testów i odsłuchów. Dlatego zebrało się grono kilku osób, żeby ocenić, co ich zdaniem po prostu gra razem nieźle. I tyle. Osobiście sądzę (wbrew zdaniu większości), ze było to niepotrzebne, bo spowodowało niespodziewane zawody na długość penisa (mysioperz się z nich wycofała, bo wiedziała bestyja, że przegra). Ale generalnie chodziło tylko o to, żeby zagrało przyzwoicie, a nie "obiektywnie najlepiej". Panowie, recenzent przez miesiąc słucha jednego urządzenia, zeby potem napisać recenzję, która i tak następnie jest określana jako nierzetelna i nieuprawniona. Co tu więc mówić o krótkotrwałym odsłuchu całego systemu? Ma grać i tyle.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Józwa, bądź tak łaskaw nie przechodzić do porządku dziennego nad swoim i reszty moderatorów zachowaniem.

Daliście wczoraj popalić i nic się oczywiście nie stało?

Czy moderator jawnie piszący o d..ach i fiu..ch to nic?

Czy to oznacza, że uległy zmianie standardy na forum a my zwykli użytkownicy możemy używać wulgaryzmów do woli i nie dostaniemy warna za to?

• Redaktorzy

Rochu, swojemu zachowaniu nie mam nic do zarzucenia. Co do reszty osób, nie czuję sie odpowiedzialny. Ja tu jestem tylko senior-editor, taki nadredaktor emeryt. Natomiast ZASADNICZO zajmujemy sie tutaj pokojem Audiostereo na AudioShow 2012. Wiedziałem, ze każda okazja do gadaniny off-topic będzie tu przyjmowana z wdzięcznością, więc (może trochę złośliwie) sam jedną taką dałem, ale to nie powód, aby dorośli ludzie temu ulegali, mylę się? Cieszę się, że przyłączyłeś się do rozmów na temat tego, jak ma być w naszym pokoju, więc powiedz raczej, co proponujesz konkretnie.

Wpis Piotra pozwoliłem sobie usunąć jako wulgarny, mam nadzieję że to uspokoi nastroje. To teraz proponuję przejście do konkretów.

A je se tak myslę i myslę zresztą także dość ZASADNICZO,że komuś nie trzymają nerwy i rżnie teraz głupa.

Senior-editor to jakas mania wielkości jak w tytule filmu z Luisem de Funes........bo kiedyś prowadziłem meilową korespondencję z Elberothem......który swoją osobę okreslił jeszcze dostojniej tzn.senior-contributing-editor....

normalnie Mania WIELKOŚCI. Proponuję żyć wedle zasad fizyki tzn.stapac po ziemi,a nie bujać w obłokach.

Józwa określiłes się jako nadredaktor-emeryt to jak tak jest faktycznie to idż se na ryby..moze złowisz jakąś grubą-

-najlepiej jakby miała jakiś porządnie grający zestaw diy,aby nie było wstydu-bo jestesmy chyba dorosli no nie??

Kurde jacy Wy wszyscy jesteście gnębieni i niewinni.założcie watek pt.Poszkodowani przez los i tam szalejcie.

Faktycznie z Ciebie Józwa taki jest emeryt-proponowałem telefonicznie dwukrotnie spotkanie u mnie-to ciągle Ci

gdzies tam strzyka-wiec kuruj się a mam także namiary na najlepszego kreglarza na Mazowszu-chcesz skorzystać?

Chciałbym Cię widzieć na AS w pełni zdrowego fizycznie.

i tak ma być, dla mnie Monty Python to prymityw, de gustibus itd.

tak o poczuciu humoru jak i odbiorze muzyki

w dodatku to wcale nie miał być żart

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

w dodatku to wcale nie miał być żart tylko refleksja, adresat zrozumiał :)

a tak odnośnie edytowania - Robert, Tobie może wychodzi edycja po kilku godzinach

zwykły user po kilkunastu minutach traci prawo dostępu do posta

Przez chwilę miałem ochotę wybrać się na ten pokaz w pokoju DIY, niestety przeczytałem ten cały temat i... mam dość, odeszła ochota.

Od wielu lat obserwuje w polityce ale także w dyskusjach w internecie na dowolne ale choć trochę kontrowersyjne tematy, że najwięcej mówią (piszą) ci co nie mają NIC DO POWIEDZENIA.

Ja psy szczekające na jadącą karawanę.

Co ktoś próbuje ustalić to jakiś szczekacz się przy...la do jakiejś pierdoły, a to że moder mu się nie podoba, a to że napisał tam gdzie nie powinien, nie to co powinien, no i w ogóle są do dupy, cały świat jest do dupy.

Człowieku jeden z drugim lecz swoją frustracje gdzie indziej, daj ludziom pożyć!!!

Jeśli na tym spotkaniu będzie taki poziom dyskusji jak tutaj, to jest nie do przyjęcia.

Jeśli będzie uprzejmie i miło to mając w pamięci te wpisy w tym temacie i tak będzie to nieszczere i załamane, czyli jeszcze gorzej.

• Użytkownicy+

Przez chwilę miałem ochotę wybrać się na ten pokaz w pokoju DIY, niestety przeczytałem ten cały temat i... mam dość, odeszła ochota.

Od wielu lat obserwuje w polityce ale także w dyskusjach w internecie na dowolne ale choć trochę kontrowersyjne tematy, że najwięcej mówią (piszą) ci co nie mają NIC DO POWIEDZENIA.

Ja psy szczekające na jadącą karawanę.

Co ktoś próbuje ustalić to jakiś szczekacz się przy...la do jakiejś pierdoły, a to że moder mu się nie podoba, a to że napisał tam gdzie nie powinien, nie to co powinien, no i w ogóle są do dupy, cały świat jest do dupy.

Człowieku jeden z drugim lecz swoją frustracje gdzie indziej, daj ludziom pożyć!!!

Jeśli na tym spotkaniu będzie taki poziom dyskusji jak tutaj, to jest nie do przyjęcia.

Jeśli będzie uprzejmie i miło to mając w pamięci te wpisy w tym temacie i tak będzie to nieszczere i załamane, czyli jeszcze gorzej.

Internet ma to do siebie, że wielu wydaje się iż mogą więcej.

W pokoju będzie miło i wcale nie musi to być nieszczere. Nie mam wątpliwości, że konstruktorzy i rada, dogadają się merytorycznie. Także osoby przebywające w piątkowy wieczór, będą wobec siebie serdeczni. A wystawa ... no cóż, zdecydowana większość jest nam przychylna, to buduje i napędza do dalszego wysiłku. Naprawdę warto to robić, dla mnie jest to święto, na które czekam cały rok, a jak się kończy, to żałuje, że czas tak szybko mija. Zdaje sobie sprawę, że przyjdą osoby nam nieżyczliwe, ale mam nadzieję, że jeśli My będziemy zgodni, to nam nie będą w stanie zaszkodzić. Ba, mam nadzieję, że przekonają się do nas i będzie jeszcze lepiej. Wiele zależy od detali, przygotowania i prowadzenia pokazu, a także od dźwięku. Co by nie pisać o napinaniu, to jednak powinno być przyzwoicie. Daję wszystkim słowo, że tak właśnie będzie.

Zapomniałem dodać, że zapraszam w imieniu wszystkich zaangażowanych, do odwiedzania naszego pokoju.

a tak odnośnie edytowania - Robert, Tobie może wychodzi edycja po kilku godzinach

zwykły user po kilkunastu minutach traci prawo dostępu do posta

Masz rację, możemy edytować bez ograniczeń, jednak w tym wypadku nie chodzi o edytowanie, tylko o czas potrzebny do napisania posta. Godzina jaka się pojawia przy poście, jest czasem w momencie dodania wpisu. Jeśli dodasz następny wpis, a poprzedni będzie także Twój, wpisy się połączą, a godzina zmieni się na moment dodania wpisu drugiego, trzeciego itd. Nie trzeba być moderatorem, żeby zadziałał powyższy mechanizm.

Jeśli mimo to, dodanie wpisów po czasie dotknęło kogoś, to bardzo przepraszam. Nie miałem złych intencji, poza tym dyskusję możemy kontynuować w innym wątku. Proponuję przenieść wszystkie wpisy poza tymi dotyczącymi pokoju diy, do innego tematu na bocznicy. Mogą to być "Rozmowy na luzie", lub nowy temat np. "Diy na AS - pomyje". Będzie miało to taki plus, że zbanowani w tym temacie, będą mogli zabrać głos, myślę tu szczególnie o neomamucie.

mimo ze mysioperz wycofala sie z zawodow na długosc z przyczyn formalnych / mysle ze wybaczy nam to niesportowe zagranie / - zgodzi sie powrocic co pozwoli uniknac sytuacji bez wyjscia /remis w głosowaniu/

jozwa maryn - tego glosowania nikt nie pożada i o nim nie marzy jest to jedynie zabieg ktory ma usprawnic przebieg całosci spotkania, jak cos bedzie w trakcie szło nie tak zawsze mozna z tego zrezygnowac, jaki problem .Z dwojga złego lepiej ze sytuacja oczyszcza sie teraz a nie na tydzien przed AS

Człowieku, taki wpis świadczy o tym, że powinieneś przestać być moderatorem.

I to natychmiast.

Facet, który z rozmysłem używa wulgaryzmów, nie liczy się z regulaminem i dokonuje wpisu nadużywając swoich uprawnień moderatora to jest raczej fatalny przykład dla innych.

Ciekaw jestem co na to Administracja i reszta Moderatorów?

Jestem również zszokowany tymi wulgaryzmami, ale dupa blada, poszło... ups.... pardon.

Proponuję byś rochu został moderatorem, a liczę, że pierwszym krokiem jaki zrobisz to

prewencyjna blokada dla ewentualnego logowania prof. A. Fiuta i Doroty Masłowskiej.

I najważniejsze, będziesz mógł zrobić to czego się już domagałeś od moderacji:

zbanować buma1234 i innych sceptyków. Moderacja jest głucha na twoje "widzimisię",

a w dodatku moderuje i używa brzydkich słów, fuj...

Do tego niepotrzebnie i głupio tłumaczy się z tego, do czego zobowiązuje ją funkcja, bardzo niewdzięczna funkcja.

Najlepsze kabarety przy tym wysiadają...

Dziękuję Rochu za fotkę, też mam pamiątkową na dysku. Nawet większy format, obejmujący więcej postów - z kontekstem. Nigdy nie słyszałeś o moderatorskim sepuku? I chcesz odwołać ze stanowiska moderatora kogoś, kto sam już złożył rezygnację? Naucz się czytać.

• Redaktorzy

Czy już wróciliśmy do tematu, czy też posiadanie ogona w postaci paru stron wpisów, gdzie kilku panów zupełnie zbędnie wyszło z siebie, jednak nam w tym przeszkadza? Bo jeśli tak, to mam propozycję: załóżmy nowy wątek pt. DIY na Audioshow 2, przenieśmy do niego wpis z listą osób wystawiajacych swój sprzęt (tak, jest taki wpis, który w ferworze porównywania długości prącia wzbudził bardzo umiarkowane zainteresowanie), i kontynuujmy dyskusję na temat wątku, a nie o dupie (i fiucie) Maryni. A ten zamknijmy jako, powiedzmy, wyczerpany. Prawdę mówiąc, zrobiłbym to od razu sam nikogo nie pytając (przywilej emeryta, któremu jest wszystko jedno), ale co mi tam, może jest szansa, że uspokoimy się i bez tego, hę?

Ja już o tym pisałem i może na wstępie zaproponuję coś.

Otóż. Systemy niech będą dwa. Jeden wybrany przez SA i spółkę, oczywiście DIY i niech będzie traktowany jako referencja czy też poziom odniesienia. Mógłby być dostarczony w całości z możliwością korekty do panujących warunków akustycznych.

Drugi system powstaje na miejscu w piątek z tego co zostanie dostarczone o wyborze decyduje demokratycznie Ciało Zarządzające - Rada czy jak to zwał.

Systemy grają na zmianę np tak jak to pisał Robert

Co wy na to?

czyl jeden system jest uprzywilejowany

zaczynamy kłótnie od nowa , porównywanie go do reszty swiata:)

albo jest równo albo nie

Jeśli nikt nie dodał innego wpisu, to mój kolejny, dopisze się do poprzedniego, a godzina całego wpisu się ZMIENI. W tym przypadku na 00.04

jak już pisałem, co jar1 potwierdza, jeśli nie odświeża się wpisu co parę minut, po kilkunastu minutach dupa jasiu, brak dostępu do wpisu, tak to działa

czyl jeden system jest uprzywilejowany

zaczynamy kłótnie od nowa , porównywanie go do reszty swiata:)

albo jest równo albo nie

Równo to proponuje Robert i obiema ręcami się podpisuję pod tym, ale skoro nie można inaczej i jest parcie na szkło . To puścić przodem i tyle

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.