Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Post nr 1784 mówi nam o wielkim zamieszaniu w pokoju-bo

-WALLY MALEWICZ

-PAN KNAGA

-JÓZWA Z POKAZEM GRAMAFONOWYM

-PYTAM KTO TAM JESZCZE BĘDZIE JAKO NIESPODZIANKA?

WIDZICIE FRAJERZY JAK TO JEST-KTO PŁACI ZA POKÓJ TEN RZADZI I MA KONSTRUKTORÓW DIY GŁĘBOKO GDZIEŚ-TAKA PRAWDA.

JOZWA PRZYBĄDŻ I RZĄDŻ A NIE TAK Z TYLNEGO SIEDZENIA WYDAJESZ DYSPOZYCJE,A PALTON WSIO ŁYKA JAK INDOR.

W K U R W I A MNIE TO NIEMIŁOSIERNIE...............BEDZIE CHYBA GRANIE Z FLAKA.

Taka organizacja piatkowego odsłuchu jest wprost niedopuszczalna....VETO

Moge tez zaprosić Wolodymyra z Phasta-będę go akurat gościł,a na forum jego konstrukcje posiada wiele osób i jest

z nich zadowolonych,a wzmaka Pana Knagi za 96000 nie ma nikt jeszcze-także Palton zejdz na ziemię nie leć w kulki))

Zrób ankiete kto chce Knagi a kto Wolodymyra rezultat znam z góry jak 1 do 10......w ilości głosów.

Wiem,ze moje uwagi moge sobie włożyc głęboko w moje gumofilce-które dziś mi były potrzebne przy odsniezaniu.

palton chyba naruszyłes jakis tajny plan swoja nieśmiałą propozycją urozmaicenia spędzenia 3 dni w pokoju DIY

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Kanga to jest ciekawy człowiek. Firma widmo do której dodzwonić się może jedynie Święty Mikołaj. Kontakt średnio raz na 3 miesiące. Konfrontacji z innymi urządzeniami Pan Kanga też się boi a każda taka propozycja jest traktowana jak próba ataku na jego urządzenie. Z takim podejściem i atrakcyjną ceną jedynie 96kzł widzę w nim prawdziwą przyszłość polskiego audio. Rozumiem, że jego ambitnym planem jest sprzedaż jednej sztuki na kilka lat.

Szymon, kiedy zgłosisz się do admina, żeby pomalował Cię na niebiesko?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może wtedy, Twoje wpisy będą bardziej zrozumiałe dla ludzi... Wedle zapatrywań starego audiofila, branża nie powinna się wypowiadać, na całe szczęście ja tak nie uważam. Jednak z niektórymi wypowiedziami, byłbym ostrożny...

Pan Marek Knaga, jest wrażliwym człowiekiem i niechętnie odkrywa swoją prywatność. Nie zmienia to faktu, że posiada dużą wiedzę elektroniczną, a jego produkty stanowią dopracowane konstrukcje. Kwestia cen, to odrębny temat. Sądzę, że przy tym wykonaniu, cena mogłaby wynosić równie dobrze 36.000, jak i 136.000zł.

W Kujawskich dodałem zdjęcie wzmacniacza. Widziałem, słyszałem, mogę się wypowiadać.

Ukryta Zawartość

kazdy organizator wielodniowych spotkań stara sie tak zrobic program aby ludzie mu nie posneli albo nie uciekli na miasto lub hotelowego baru

sprawdzone metody to super ciekawi ludzie zaproszeni , atrakcyjne konkursy , darmowa wyżerka, rozdawane prezenty

ciekawe jakim cudem mozna za zaproszenie ciekawych ludzi zostac posadzonym o działanie przeciw konstruktorom DIY, przeciez to wszystko słuzy również temu aby jak najwiecej ludzi przeczytało o pokoju DIY i go odwiedziło

kazdy organizator wielodniowych spotkań stara sie tak zrobic program aby ludzie mu nie posneli albo nie uciekli na miasto lub hotelowego baru

...

To oczywiste, tylko dlaczego ma się to wtedy odbywać jako impreza pod szyldem DIY na AS?

Widocznie temat imprezy określony jest nieprawidłowo.

Bo gdyby imprezę nazwać np. "Ciekawy pokoik" , to można by było jeszcze zorganizowac pokaz tańców na rurze ;)

• Użytkownicy+

Post nr 1784 mówi nam o wielkim zamieszaniu w pokoju-bo

-WALLY MALEWICZ

-PAN KNAGA

-JÓZWA Z POKAZEM GRAMAFONOWYM

-PYTAM KTO TAM JESZCZE BĘDZIE JAKO NIESPODZIANKA?

Nieznane są wyroki ... zawarte w czarnej teczce :)

WIDZICIE FRAJERZY JAK TO JEST-KTO PŁACI ZA POKÓJ TEN RZADZI I MA KONSTRUKTORÓW DIY GŁĘBOKO GDZIEŚ-TAKA PRAWDA.

G...no prawda. Właśnie dlatego, że mamy pokój forumowy z radą pokoju, nikt nie rządzi jednoosobowo. Zrób w końcu "swój" pokój za rok i daj żyć innym. Twoje czarnowidzenie się nie sprawdza, nie widzisz tego? Miało być tak licho ze sprzętem i co??? Było mało zgłoszeń - źle, jest dużo - źle. Może ktoś wie, jak Piotrkowi dogodzić? Ja już nie mam pomysłu :(

JOZWA PRZYBĄDŻ I RZĄDŻ A NIE TAK Z TYLNEGO SIEDZENIA WYDAJESZ DYSPOZYCJE,A PALTON WSIO ŁYKA JAK INDOR.

Nie doceniasz mnie. To Jozwa mi się pyta co i jak, bo jak zresztą sam napisał, nie ma czasu na organizację ... a więc jak zwykle u Ciebie - kulą w płot :)))

W K U R W I A MNIE TO NIEMIŁOSIERNIE...............BEDZIE CHYBA GRANIE Z FLAKA.

Tylko wtedy, jeśli dźwięk będzie lepszy niż z CD. Zresztą przynajmniej połowa muzy będzie przyniesiona przez zwiedzających. Nie ma się co ograniczać, koniec bardzo ułomnego nośnika jakim jest płyta CD, jest nieunikniony. Kwestia nie czy, ale kiedy? Być może już, a może jeszcze trzeba poczekać.

Taka organizacja piatkowego odsłuchu jest wprost niedopuszczalna....VETO

To jest moja PROPOZYCJA,podaj swoją i nie rób pokerowej miny...

Moge tez zaprosić Wolodymyra z Phasta-będę go akurat gościł

SUPER!!! Właśnie miałem wyjść z tą propozycją, ale mnie uprzedziłeś. Sądzę, że wszyscy nas poprą.

,a na forum jego konstrukcje posiada wiele osób i jest

z nich zadowolonych,a wzmaka Pana Knagi za 96000 nie ma nikt jeszcze-także Palton zejdz na ziemię nie leć w kulki))

Sam mam Phasta, zresztą za Twoją przyczyną. Na forum ma go sporo osób... marketing jak widać działa...

Szymon, kiedy zgłosisz się do admina, żeby pomalował Cię na niebiesko?

Ukryta Zawartość

Być może wtedy, Twoje wpisy będą bardziej zrozumiałe dla ludzi... Wedle zapatrywań starego audiofila, branża nie powinna się wypowiadać, na całe szczęście ja tak nie uważam. Jednak z niektórymi wypowiedziami, byłbym ostrożny...

Pan Marek Knaga, jest wrażliwym człowiekiem i niechętnie odkrywa swoją prywatność. Nie zmienia to faktu, że posiada dużą wiedzę elektroniczną, a jego produkty stanowią dopracowane konstrukcje. Kwestia cen, to odrębny temat. Sądzę, że przy tym wykonaniu, cena mogłaby wynosić równie dobrze 36.000, jak i 136.000zł.

W Kujawskich dodałem zdjęcie wzmacniacza. Widziałem, słyszałem, mogę się wypowiadać.

Szymon ...............niebieski,a reszta zielonych -taka Twoja klasyfikacja-prawda?

Co do kolorów-to czy tylko widzisz w kolorze niebieskim Szymona...........rozgladnij się dobrze wokół siebie nie patrz w jedna stronę.

Palton kto ma w Polsce wzmak Knagi za 96000 pln-nikt...więc przestań walić głową w zaryglowane drzwi.

Szczególnie ustalona cena 96000 jest na poziomie wybitnie wrazliwego człowieka.........z którym się spotkałeś niewatpliwie,a teraz lobbujesz.

Dla lobbystów tez powinien być przyznany kolor...........dla tych lobbujących drogie wyroby jakiś bardzo intensywny i rażący w oczy

Wkleić mogę zdjęcie monobloków na lampie gu-48....tez jedyne w Polsce,a cena wielokrotnie niższa od wzmaka Pana Knagi-taka ciekawostka.

Tylko nie mam swojego watku takiego ala ..........co tam słychac na Kujawach-bo do h-endu jeszcze mu daleko,a tam jest-a dlaczego?

....................bo ma wsparcie lokalnego lobbysty i moderatora juz tylko jednego z Kujaw czyli Twojego.

Dopóki bedzie zachwyt i fascynacja zle brzmiącymi elementami to pokój DIY bedzie sie prezentował w/g Twojego rozumowania.

Powinieneś zrozumieć że tylko dobre granie w pokoju DIY zapewni wielka popularność i uznanie konstruktorom,a nie zawiani konstruktorzy oraz

mglisty przekaz w oparach alkoholu róznej maści jak to ostatnio bywało a wszyscy się usmiechają rżnąc głupa na całego-chciałbym to zmienić.

Nawet przed odsłuchem jestem w stanie nawet teraz napisać czyje klocki powinny zagrać-ale po co niech Rada coś tam poradzi))

Sam mam Phasta, zresztą za Twoją przyczyną. Na forum ma go sporo osób... marketing jak widać działa...

Zobacz cenę tego urzadzenia..............wolałbym samochód luksusowy.

Jaki markieting.......człowieku moje diabły nakrywaja czapką ten wzmak Pana Knagi

Ich cena dziesieciokrotnie niższa niż wzmak Pana Knagi.który z German Physikami zagra bardzo żle-bo to jest połączenie takie jakby

-eskimosa ubrał strój plazowy,albo afrykańca w kożuch.

Ukryta Zawartość

To oczywiste, tylko dlaczego ma się to wtedy odbywać jako impreza pod szyldem DIY na AS?

Widocznie temat imprezy określony jest nieprawidłowo.

Bo gdyby imprezę nazwać np. "Ciekawy pokoik" , to można by było jeszcze zorganizowac pokaz tańców na rurze ;)

OK ale za darmo czyli ktoś z nas czy robimy zrzutke na profesjonalistke ?

poziom atrakcji zalezy od uczestników, tyle ze w tym wypadku sadziłem ze raczej będą ludzie dla ktorych cenniejszy bedzie kontakt z uznanym autorytetem w audio tym bardziej ze trzeba wstac wczesnie rano jak przeczytałem w "propozycji paltona"

jesli bedzie mógł i chciał odwiedzic pokój drugi z wymienionych w watku konstruktorów audio / Phast/ równiez jestem zainteresowany tym bardziej ze dla mnie to w dodatku mniej znane konstrukcje jak i sam człowiek

OK ale za darmo czyli ktoś z nas czy robimy zrzutke na profesjonalistke ?

poziom atrakcji zalezy od uczestników, tyle ze w tym wypadku sadziłem ze raczej będą ludzie dla ktorych cenniejszy bedzie kontakt z uznanym autorytetem w audio tym bardziej ze trzeba wstac wczesnie rano jak przeczytałem w "propozycji paltona"

jesli bedzie mógł i chciał odwiedzic pokój drugi z wymienionych w watku konstruktorów audio / Phast/ równiez jestem zainteresowany tym bardziej ze dla mnie to w dodatku mniej znane konstrukcje jak i sam człowiek

Chcą nie chcąc, przyznajesz, że dla Ciebie diy i jego twórcy nie są wystarczającą atrakcją. OK.

Tylko po co angażować się w temat DIY? I po co w ogóle taki nagłówek dla imprezy.

chcac nie chcąc jestes w tym w wątku tylko aby krytykować co widac w kazdym wpisie

Panowie zapraszani do pokoju DIY zapraszani sa ewentualnie w sobote / niedziele poza godzinami wystawy , piatek są sami konstruktorzy DIY w pokoju

sadziłem ze raczej będą ludzie dla ktorych cenniejszy bedzie kontakt z uznanym autorytetem w audio

Tylko po co angażować się w temat DIY? I po co w ogóle taki nagłówek dla imprezy.

niestety, poleganie na autorytetach ogranicza myślenie (nie mam na myśli tych najznamienitszych)

tyle że dziś, dla przeciętnego serfera, ocena każdego misia jest na miarę autorytetu i zwalnia do własnych, kosztownych zazwyczaj doświadczeń

a później biedne kocopoły o lobbowaniu, łatwizna i brak wiedzy zrodził, że czas durni nastał

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Drogi Paltonie na niebiesko to są smerfy. Ja nic nie sprzedaję na forum i nie wiem co mają wspólnego moje udziały w kilku firmach. W przeciwieństwie do wielu ludzi nie ukrywam się pod wieloma nickami i nie wstydzę się ze swojego udziału w wielu komercyjnych przedsięwzięciach. Jeżeli sobie życzysz to mogę prześwietlić Twą osobę i umieścić szczegółowe informacje. Na razie sam działasz bezprawnie i poniesiesz tego konsekwencje. Chciałeś przemycić konstrukcje Knagi bocznymi drzwiami a ja jestem od tego, żeby pilnować niezdrowych zachowań.

Jak widać granica pomiędzy DIY a komercją bywa płynna i może warto określić bardziej przejrzyste kryteria. Wielu zdolnych DIY-owców od czasu do czasu wykonuje odpłatnie jakieś konstrukcje dla innych osób, ale nie nazwałbym tego komercją. Inna sytuacja jest gdy jakieś urządzenie jest wykonywane seryjnie, a jego szczegóły konstrukcyjne ukrywane - wówczas taką działalność trudno podciągnąć pod czyste DIY.

Paltona nie podejrzewałbym o działanie w złej wierze, ale w takich przypadkach może warto zastanowić się jak postępować by uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

cir, jak zwykle :)

Temat pokoju DIY ciągnie się od paru lat i zawsze wcześniej czy później padają podobne oskarżenia. Też miałem dylemat czy nie przywieźć swojego systemu (dźwięk wysokiej klasy, ale w sporej części nie jest moją zasługą), ale w końcu nie zdecydowałem się obawiając się tego typu dyskusji - zawsze znalazłby się ktoś kto by mi zarzucił wykorzystywanie mojej funkcji do promocji kogoś innego.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

I po co w ogóle ten wątek w zakładce w DIY. Lepiej go przenieść do Kina domowego, bo wstyd. Konstruktorom DIY tutaj aż strach pisać, za to przemądrych entuzjastów haj endu, od gór do morza, nie brakuje.

to niestety prawda , połowa wpisów to właściwie kolejne ataki na paltona

palton -rozmawiaj z ludzmi na PW i decyduj

watek nic więcej nie wnosi w kwestii organizacji spotkania poza kolejnym biciem piany

I po co w ogóle ten wątek w zakładce w DIY. Lepiej go przenieść do Kina domowego, bo wstyd. Konstruktorom DIY tutaj aż strach pisać, za to przemądrych entuzjastów haj endu, od gór do morza, nie brakuje.

Nie jest fanem kolegi, ale w tym przypadku się zgadzam, że to trafne spostrzeżenie. :)

Z tym, że lepsza byłaby Hiend.

Będzie wzmacniacz Knagi,Józwa z gramofonem i akcesoriami+Wally Malewicz.......wszystko to już wiemy.

Może jeszcze załatwić Grajpudła a ustroje to parę reprodukcji z ruchańcami powiesić można......i gra muzyka))

Szymon-pozwolisz te grajpudła wstawić toć to czysty Diy bo to w dodatku vintage.....rzucam propozycję

i nic nie chce bocznymi drzwiami wstawić bo te pudła do grania są duże.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Będzie wzmacniacz Knagi,Józwa z gramofonem i akcesoriami+Wally Malewicz.......wszystko to już wiemy.

Może jeszcze załatwić Grajpudła a ustroje to parę reprodukcji z ruchańcami powiesić można......i gra muzyka))

Albo to ironia, albo niewiedza - te klocki to branża chyba.

Albo to ironia, albo niewiedza - te klocki to branża chyba.

Zgadnij sam.........pozdrowienia dla szybkiego gonzo))

Panowie, będziecie słuchać muzyki czy sprzętu.

Będziemy grzecznie słuchać........PALTONA

Podobno ma sie pojawić xyz ze swoim przełącznikiem-to niech też Palton weżmie swój,to.....porównamy)

Szymon-pozwolisz te grajpudła wstawić toć to czysty Diy bo to w dodatku vintage.....rzucam propozycję

i nic nie chce bocznymi drzwiami wstawić bo te pudła do grania są duże.

Jak Palton będzie decydował to proponuję jeszcze do Grajdupy dokoptować Oszołomodruta i Lampizatory. Będzie komplet jak się patrzy.

Będziemy grzecznie słuchać........PALTONA

Ciekawe co zaśpiewa :-)

Jak Palton będzie decydował to proponuję jeszcze do Grajdupy dokoptować Oszołomodruta i Lampizatory. Będzie komplet jak się patrzy.

A to nie są produkty komercyjne ?

Jak zwykle są równi i równiejsi a ja jestem BRANŻA :)

Mam też kilka aut japońskich to pewnie branża... motoryzacyjna.

Szczegóły niech wyjaśni szanowny Pan moderator. Ja jestem zbyt mało pojętny aby przyswoić te skomplikowane niuanse i zależności w branży audio.

Osobiście chciałem dać ZA DARMO ustroje do pokoju audiostereo, widocznie powinienem dopłacić.

Jak zwykle są równi i równiejsi a ja jestem BRANŻA :)

Mam też kilka aut japońskich to pewnie branża... motoryzacyjna.

Szczegóły niech wyjaśni szanowny Pan moderator. Ja jestem zbyt mało pojętny aby przyswoić te skomplikowane niuanse i zależności w branży audio.

Osobiście chciałem dać ZA DARMO ustroje do pokoju audiostereo, widocznie powinienem dopłacić.

Żeby nie było nie mam nic do rodzimej branży :-)

Małe pomieszczenie - duże wyzwanie.

Moim zdaniem oferta Szymona to piękny gest i głupotą byłoby go nie przyjąć. Niech Rada decyduje, po to jest.

Chyba że ktoś dostarczy taczkę wytłaczanek, wraz z pinezkami. Wówczas koniecznie muszą być od jaj z wolnego wybiegu, w dźwięku będzie więcej swobody.

Ale i tak obawiam się że wytłaczanki i tak nie wygrają z dobrymi gąbkami.

Ładne?

Podobają się kolegom?

Ukryta Zawartość

post-25306-0-02771400-1351462302_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Małe pomieszczenie - duże wyzwanie.

Moim zdaniem oferta Szymona to piękny gest i głupotą byłoby go nie przyjąć. Niech Rada decyduje, po to jest.

Chyba że ktoś dostarczy taczkę wytłaczanek, wraz z pinezkami. Wówczas koniecznie muszą być od jaj z wolnego wybiegu, w dźwięku będzie więcej swobody.

Ale i tak obawiam się że wytłaczanki i tak nie wygrają z dobrymi gąbkami.

Nie czytałeś wątku, więc nie wiesz, że ustrojów mamy całą masę - w tym rozpraszacze szerokopasmowe (rezonatory Helmholtza). Oczywiście nie pogardzimy tymi wytworzonymi przez firmę Szymona, jeśli zechce nam je sprezentować.

Ładne?

Pewnie zdjęcia nie oddają ich uroku... ale za to na pewno imponujące.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.