Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

I bardzo miło jest sobie popatrzeć na tak zadowolonych pasjonatów...szczególnie gorąco promieniałeś Ty więc stwierdzam z całą pewnością że po prostu miło spędziliście ten czas. I o to chodzi....

Dajcie sobie buzi.

mamel -ciebie nie było

byłes bardzo zajety w pokoju obok gdzie grzano sprzeta :) plus wpadałes nieraz wygłaszajac teksty ze wszyscy to niedoświadczone dzieci

mam gdzies podobne opinie ktore polegaja jedynie na dyskredytacji innej

dlaczego nie pusciłes swojego malenstwa ? stary audiofil zareczał ze pogoni wszystko

chłopaki kupcie sobie wreszcie jakies dobre wzmacniacze lampowe i zobaczycie co one robia ze współczesnymi kolumnami

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

climax

ogól wreszcie klatke to pogadamy :) foty sa z pory póżno-nocnej juz po ewakuacji osób z gruntu niezadowolnionych

.

mamel -ciebie nie było

byłes bardzo zajety w pokoju obok gdzie grzano sprzeta :) plus wpadałes nieraz wygłaszajac teksty ze wszyscy to niedoświadczone dzieci

mam gdzies podobne opinie ktore polegaja jedynie na dyskredytacji innej

dlaczego nie pusciłes swojego malenstwa ? stary audiofil zareczał ze pogoni wszystko

chłopaki kupcie sobie wreszcie jakies dobre wzmacniacze lampowe i zobaczycie co one robia ze współczesnymi kolumnami

Wiecie co różni steranego życiem od dziecka?

Dzieci potrafią się cieszyć tym co robią. Wolę być dzieckiem niż zgredem (chociaż może tego po mnie nie widać)

chłopaki kupcie sobie wreszcie jakies dobre wzmacniacze lampowe

a czemu lampowe? nie wystarczy po prostu dobre?

Widzisz to jest taki wirus konstrukcyjny , którego się nie da wyleczyć a w szczególności innym wzmacniaczem. To tylko namnaża wirusa i prowadzi do nowych koncepcji twórczych. I choćby przyszło tysiąc atletów i każdy połknął tysiąc konkretów..sprawa się rypnie. Znam osobiście ludzi dla których nie stanowi przeszkody cena, mogliby kupić niejeden dobry wzmacniacz a często w twórczym wirze wydaja jego wielokrotność na końcowy bardziej lub mniej udany produkt..ale własny. Taka koncepcja. ja jej nie neguję. I tu są rożne warianty zabawy możliwe. 2 watowe lampy, kolumny zbudowane na głośnikach pamiętających Armstronga (muzyka) etc..... Drugi obóz goni nowinki technologiczne i ci maja najgorzej. o ile znalezienie lampy z I WW jest w zasięgu możliwości o tyle współczesne rozwiązania techniczne często pozostają poza zasięgiem diy. (oczywiście nie zawsze) taka zabawa bez końca, bardziej lub mniej opłacalna finansowo ale przynosi niesamowity FUN z własnej twórczości, tego się nie kupi w żadnym komercyjnym produkcie. Bywa to raz zgubne innym razem nie ale to mało istotne. jedno tylko w diy może mnie nieco mierzwić. Mianowicie klony wzmacniaczy nie będące ich klonami... nie mamy części pach zamiennik nie mamy elementu pachh jak się da pomijamy.... W efekcie gra, nierzadko dobrze ale z pierwowzorem nie ma zbyty dużo wspólnego. Dlatego zamiast słowa klon pasowało by raczej wzorowany. ale to mało istotne..audio FUN RULLES....tak trzeba spędzać hobbystyczny czas..i już.

climax

ogól wreszcie klatke to pogadamy :) foty sa z pory póżno-nocnej juz po ewakuacji osób z gruntu niezadowolnionych

haaa. juz Ty mi się nie tłumacz... jest dobrze.. kurcze taki aniołek.... Piękny taki błogostan. Ty mi lepiej powiedz co ja mam zrobic żeby wejść w takie stan bytu.... Pokazałem zdjecia Myszy.... nic jej nie mówiąc .. I wiesz co stwierdziła. Ale Cir jest ZADOWOLONY. To jest kapitalne. Ja tez tak chcę...

kiedy ślub?....

Choćby jutro... nie wiem tylko co na to Nasze Panie. Może przejdziem na Mormonów albo Amiszów.....

.

Wiecie co różni steranego życiem od dziecka?

Dzieci potrafią się cieszyć tym co robią. Wolę być dzieckiem niż zgredem (chociaż może tego po mnie nie widać)

Krzych masz racje -ja tez wole być dzieckiem :)

lubię "dzieci" za ich entuzjazm, tym bardziej gdy jest poparty prawdziwa wiedzą (np. StasioP czy zjj_wwa), pomijam co kto lubi

nie trawię napuszonych zgredów nie mających pojęcia o elektronice, ferujących wredne opisy dopracowanych konstrukcji wykonanych przez uznanych konstruktorów by podtrzymać wątpliwy image postaci własnej i paru innych

byli wśród Was diy-towcy którzy nie wiedzieli, że istnieją złącza na IC które należy odkręcić, nie wyrywać razem z gniazdem ze sprzętu

do soboty nie potrafiliście poradzić sobie z trzeszczącym zasilaniem którego powodem była przerywająca sieciówka diy

i jeszcze kilka podobnych, takie to było diy i audiofilstwo

i dla tego nie słuchaliście ani integry P. Waldka, ani konika mamela, ani fosteksów Niutka, wystarczy że Staremu połamano dwa Transparenty

z kim było miło to było ale na dziś mam dość towarzystwa wzajemnej adoracji

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

moj 47 letni kolega poczuł się dzieckiem tego lata. wziął udział w meczu piłki nożnej. Do dziś nie chodzi normalnie a ma jeszcze dwie oracje w planach. Ale trzeba mu przyznać.. gola zdobył. szkoda ze biedak z całym impetem na prostej nodze ślizgiem wrąbał się na wmurowany słupek bramki. Ilez to złamań w jednym człowieku..chyba ze dwa to otwarte z przemieszczeniem.

climax

jak tak mysle i mysle to chyba w trakcie robienia tych zdjęc słuchałem mysioperz jak ustawia facetów, ma to we krwi - więc moze to dlatego :)

lubię "dzieci" za ich entuzjazm, tym bardziej gdy jest poparty prawdziwa wiedzą (np. StasioP czy zjj_wwa), pomijam co kto lubi

nie trawię napuszonych zgredów nie mających pojęcia o elektronice, ferujących wredne opisy dopracowanych konstrukcji wykonanych przez uznanych konstruktorów by podtrzymać wątpliwy image postaci własnej i paru innych

byli wśród Was diy-towcy którzy nie wiedzieli, że istnieją złącza na IC które należy odkręcić, nie wyrywać razem z gniazdem ze sprzętu

do soboty nie potrafiliście poradzić sobie z trzeszczącym zasilaniem którego powodem była przerywająca sieciówka diy

i jeszcze kilka podobnych, takie to było diy i audiofilstwo

i dla tego nie słuchaliście ani integry P. Waldka, ani konika mamela, ani fosteksów Niutka, wystarczy że Staremu połamano dwa Transparenty

z kim było miło to było ale na dziś mam dość towarzystwa wzajemnej adoracji

no to pa , nie pisz do mnie to najprostsze

Ktoś wyrwał jakieś gniazdo? Nie zauważyłem. Wtyków jest tyle i różnych, że nie od razu widać czy jest odkręcane czy tylko wsuwane

No właśnie, fortepian, zapomniałem :)

1. jazzowe/folkowe nagranie studyjne z wokalem żeńskim

2. jazzowe/folkowe nagranie studyjne z wokalem męskim

3. jazzowe nagranie koncertu kameralnego z kontrabasem wiolonczelą i czymś jeszcze

4. nagranie rockowe z lat 70tych

5. nagranie rockowe/bluesowe współczesne z gitarami i perkusją itp.

6. muzyka klasyczna z orkiestry symfonicznej

7. muzyka perkusyjna

8. chór

9. tercet lub kwartet wokalny

10. orkiestra dęta z tubą, trąbką, saksofonami, puzonem lub waltornią oraz klarnetem lub fletem

11. dobrze nagrany metal

12. fortepian

Mogę za rok spokojnie taki sampler zestawić, mam kilkaset GB muzyki zrzuconej do FLAC, w tym sporo o niezłej jakości realizacji. Przy okazji - gdyby robił to ktoś inny - trzeba pamiętać o zgrubnym wyrównaniu poziomów pomiędzy utworami, (pochodzącymi najczęściej z różnych płyt, nagranych z różnymi poziomami głośności).

To już wiemy kogo w przyszłym roku nie zabraknie w składzie organizatorów. Proszę się nie wykręcać ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mogę za rok spokojnie taki sampler zestawić, mam kilkaset GB muzyki zrzuconej do FLAC, w tym sporo o niezłej jakości realizacji. Przy okazji - gdyby robił to ktoś inny - trzeba pamiętać o zgrubnym wyrównaniu poziomów pomiędzy utworami, (pochodzącymi najczęściej z różnych płyt, nagranych z różnymi poziomami głośności).

Świetnie, pogadamy na PW ;)

tak, tak tak, jestem za!!mlb ja twój sampler z odsłuchu z 2009 mam do dziś i za cholerę nie wiem, co tam jest , ale jest świetny!:)

może udałoby się ten sampler AS2013 wrzucić na jakiś serwer albo gdzieś do pobrania, żeby każdy mógł u siebie posłuchać? czasu jest baardzo dużo więc będzie można to dogadać.

mam kilkaset GB muzyki zrzuconej do FLAC

mało życia kruca bomba. kiedyś płyta to było coś. a dziś to tylko gigabajtle.....

Ja mam z 2010 od jakiejś laski z Czech, albo Słowacji, nie pamiętam, ale jest świetny.

Kto jest świetny?

Tutaj umieściłem do pobrania folder z katalogami poszczególnych kategorii. To ułatwi pracę, do folderów na swoim dysku wklejasz swoje propozycje. Możliwe że będzie więcej propozycji na jedno miejsce. Za 2 miesiące możemy się spotkać u mnie i w kameralnym gronie podejmiemy decyzję co wybieramy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17391-0-84560900-1352845162_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

U mnie producent nie zaznaczył nic takiego...

Arek z czego kręcisz swoje kable, że nie wolno ich ruszać?

Srebro i miedz srebrzona i raczej żadnych kabli nie warto ruszać .Z tego powodu testy , takie krótkie są błędne....

Może po prostu nie warto tłustymi paluchami łapać za wtyki, końcówki

Piotr_1 jesteś błyskawiczny:) już mam przekopie się przez to przez te 2 miesiące jakoś:)

Ja przekopywałem 1TB flaców przez miesiąc i coś tam mam. Miesiąc mi zeszedł a nie przesłuchałem jeszcze połowy :)

Srebro i miedz srebrzona i raczej żadnych kabli nie warto ruszać .Z tego powodu testy , takie krótkie są błędne....

testy są błędne bo kable są srebrne czy jak? krótkie testy są błędne czy krótkie kable?

najważniejsze żeby żadnych kabli nie ruszać.

Miałem się nie wypowiadać, ale wybaczcie, muszę napisać swoje trzy grosze... I nie mam zamiaru się kłócić, większość pokazała, że niestety, nie mają żadnego pojęcia o swoim hobby.

Akustyka:

Pokoik mały, taki metraż łatwiej wytłumić, akustycy nie wzięli kompletnie pod uwagę tego, że w pokoju będzie sporo osób, czym więcej, tym większe tłumienie. Po co więc wytłumili go tak maksymalnie, że dźwięk w zasadzie w całym zakresie był obcięty? Dźwięk należy w takich sytuacjach bardziej rozpraszać. W przypadku tego pokoju, należało by dać rozpraszacze po bokach, na tył też jakiś rozpraszacz i walce w rogach. Dowiedziałem się też od Mamela, że nie powinno się nic dawać za kolumnami na środku.

Ustawienie kolumn:

Kolumny wywalone do przodu, zbyt przysunięte ku środkowi - linia odsłuchu na linii kolumn i nic nie wychodziło poza kolumny po bokach (brak odbić), zbyt duże tłumienie także się do tego przyczyniło. O scenie 3D też można było zapomnieć, takie ustawienie ma swoje konsekwencje.

Bałagan:

Tragedia, zero porządku, w jednym i drugim pokoju. W zasadzie, w głównym pokoju powinno być tego sprzętu i innych pierdół jak najmniej. Pudła z boku, siaty, kable, laptopy. Sprzęt nie powinien też stać chyba na pułkach, raczej typowo na ziemi. Mały pokoik, więc powinno się jak najswobodniej dać falom podziałać. I wiem, warunki były jakie były, ale nie zostało to zorganizowane jak trzeba i tutaj największą odpowiedzialność ma Palton. Dobry z niego chłopak, ale powinien nie liczyć procentów, tylko zająć się organizacją - dosłownie, bicz w rękę i ustawia całość jak trzeba! A tu zero reakcji.

Dobór konfiguracji:

Tutaj nie mam nic do powiedzenia, jest to trudna sprawa, ale przez brak kontroli w zasadzie nie dało rady nic wybrać. Główna przyczyna to słuchanie muzyki, która się do tego kompletnie nie nadaje. Dodatkowo słuchało się utworów, które były znane - powinno się słuchać naturalnych instrumentów, nie zbyt głośno i nie kilka sekund - najlepiej np. gitara plus wokal, jazz (prawie 99% płyt nagranych jak trzeba), itd.. Złożony system powinien pograć razem z 30-40 minut. Ale to już pomijam.

Panowie, szacunek dla ludzi, którzy zajmują się DIY - warunki jednak, dla nich, jakie warunki? Pokój znajomości i swojego EGO, bo z pasją nie miało to nic wspólnego.... I nie chodzi tu o to, że była miła atmosfera, powinno być miło, a muzyka powinna grać....

Żeby zestawić ze sobą same wzmaki, źródła powinno się mieć jakiś punkt odniesienia, dobre kolumny, a tych zabrakło. Szkoda, bo niektóre klocki aż się prosiły o lepsze towarzystwo!

Jeśli kogoś uraziłem, przepraszam, ale nie mogę klepać wszystkich po pleckach i udawać, że było fajnie, a Pani Mysioperz to nawet fajna kobitka!

Nie napisałem tego, żeby Was zgnoić, nie to jest moim celem, niech jednak każdy sobie zada pytanie po co znaleźli się w tym pokoju i co tak na prawdę chcieli osiągnąć...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Trochę się późno obudziłem z komentarzem, ale lepiej późno niż później.

Jestem dość krótko na forum, ale chciałbym skomentować wystawę.

Generalnie dla mnie, najciekawszym elementem był pokój DIY. Nie spodziewałem się tak dobrego przygotowania.

Jeśli chodzi o sprzęt, najciekawszy był dla mnie wzmacniacz z wyświetlaczami na froncie pokazującymi wszelkie prądy w układzie.

Bynajmniej nie zaciekawił mnie dźwięk, a właśnie te wyświetlacze na których można porównać parametry kanałów (naprawdę wypadło nieźle).

Poczytałem tylko trochę wątek i żałuję tylko że przez zbędne kłótnie i niedomówienia nie miałem okazji zobaczyć i posłuchać wielu ciekawych konstrukcji które zapowiadały się całkiem nieźle.

Jeśli kogoś uraziłem, przepraszam, ale nie mogę klepać wszystkich po pleckach i udawać, że było fajnie, a Pani Mysioperz to nawet fajna kobitka!

jak to "nawet" ... ja tam zakrzyknę.. UMARŁ KRÓL NIECH ŻYJE.. KRÓLOWA

Nie napisałem tego, żeby Was zgnoić, nie to jest moim celem, niech jednak każdy sobie zada pytanie po co znaleźli się w tym pokoju i co tak na prawdę chcieli osiągnąć...

opinia 1

Generalnie dla mnie, najciekawszym elementem był pokój DIY. Nie spodziewałem się tak dobrego przygotowania.

opinia 2

Panie..bądź tu mądry.....

Żeby zestawić ze sobą same wzmaki, źródła powinno się mieć jakiś punkt odniesienia, dobre kolumny, a tych zabrakło. Szkoda, bo niektóre klocki aż się prosiły o lepsze towarzystwo!

Jesli chodzi o te kwestie to należy pamiętać, że system zestawiany był zestawiany z tych urządzeń, które przyjechały-trudno o porównanie elektroniki przy kolumnach referencyjnych(bo niby jakich-da każdego są to inne). Chodziło o to żeby sprzęt DIY grał możliwie dobrze ze sobą w panujących w pokoju warunkach. Wykorzystaliśmy te kolumny, które były.

Pani Mysioperz to nawet fajna kobitka!

Pani Mysioperz dziekuje :):):)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.