Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Umka - a wiesz że byłem ,

Kończy na dzień przed pokazem a potem mamy efekt w braku synergii. Po prostu zrobimy to tradycyjnie po Polsku na hura.

Piotr - krówki to już przywiozę przynajmniej nie będzie kto ile ma zjeść bo nie wiadomo ile sie ściepnął:)

PS. W tym roku utyskiwań po AS już nie będzie , wyrżniemy się przed :)

Nie traktuj mojego wpisu jako ataku, bo po "nikach" czasem trudno kogoś pamiętać. W realu łatwiej. To sam wiesz, że tam potrzeba silnej ręki bo inaczej będzie ciężko.

pozdr.

Popieram. Kierownik z jajami niezbędny:)

• Użytkownicy+

konstruktywny?

a jak masz zamiar w jeden wieczór zestawić system z kilku autorskich urządzeń i uzyskać synergię

uzyskać to o co ludzie walczą latami

dodatkowo osłuchując na "audiofilskich" samplerach :( ??

i dla tego nie zamierzam nic na AS prezentować, mam nieco inne wymagania i od diy i audio

Co z tego, że ktoś wcześniej zestawi system, jak pomieszczenie będzie inne i cała robota do d...

Nie ma co śnić o wcześniejszych spotkaniach, chociaż jeśli będzie taka potrzeba, to dysponuję pomieszczeniem. Mieszkam mniej więcej pośrodku kraju, więc wszystkim byłoby w miarę blisko. Zabawa byłaby pewnie fajna, jednak w związku z akustyką Sobieskiego, nie widzę wielkiego sensu.

Muszę się zgodzić z Umką, że trzeba wytypować dwa systemy i nie zmieniać już nic w trakcie wystawy. Mam już doświadczenie z poprzednich lat i tym razem mam zamiar wprowadzić jasne i klarowne zasady, bez możliwości ich podważenia w trakcie. Jak będzie już lista urządzeń, podam co i jak.

Najistotniejsze są kolumny, bo ich efektywność zadecyduje o przydatności wzmacniaczy lampowych, czy słabszej klasie A.

Dogranie sprzętu przed wystawą to dobry pomysł, jednak najpierw musi się wypowiadać kierownik wystawy co do celu tego spotkania.

Cel jest jasny - zestawić takie systemy, żeby mieć dźwięk lepszy, niż z drogich systemów producentów.

Kompromis pomiędzy jednym najlepszym systemem, a pokazaniem się wszystkich diyowców, są dwa zestawy sprzętu, grające na zmianę. To zapewni jakość i pozwoli się pokazać sporej liczbie chłopaków. Ci których sprzęty się nie wpasują w żaden system, nie będą mogli mieć pretensji.

Co do samplerów to są osłuchane i przesłuchane na wylot : Manger, FIM itp. Obligatoryjnie można któryś wybrać. A jak ktoś ma oryginał to może użyczy. Kto powiedział, że na wystawie 2 dni musi grać jeden system. Po za tym wątpię aby wszyscy doszli do konsensusu w trakcie odsłuchów. Zawsze ktoś będzie niezadowolony i będzie później wylewał żale na forum. Sprzęt można wstępnie przesłuchać aby wyeliminować najsłabsze konfiguracje i ewentualnie wybrać najlepsze.

ostatnio i tak było fajnie

Czysto towarzysko na pewno.

Mam taką uwagę do osób planujących pokazać elementy jeszcze niedokończone. Z troską sugeruję aby poczekali rok albo dwa. Według mnie warto pokazać klocki bardzo dobrze sprawdzone i wielokrotnie osłuchane w różnych konfiguracjach. Najlepiej jak potwierdzi to kilka osób niezależnie. Jest szansa, że obronią się w ciężkim boju.

Druga uwaga: pomimo, że to DIY, to proszę nie olewać wyglądu - wrażenie wzrokowe to też element prezentacji i zwykle też "pierwsze wrażenie".

Chyba gorzej niż w 2011ym to nie będzie...moj blackberry gra lepszym dźwiękiem niż ten , który był w pokoju DIY, smród przepoconych swetrów 'właścicieli pokoju', podpite pyski itp. atrakcje pomijam...z osobą organizatora to się zastanówcie grubo, może weźcie starego audiofila, on przynajmniej bezinteresownie i hobbystycznie by poprowadził projekt...wiadomo, ze w czapę mu wali nieźle ale w naszym środowisku to normalka...najgorszą rzeczą w Polsce jest to , ze często na afisz pchają się ci , co nie powinni....jak w rejsie, to ja wybieram kolegę, w takim razie ja biorę kolegę, a pierwszy sam się wpisał, na pierwszym miejscu...buehehehe....zreszta i tak to wytną zaraz,moze kilkadziesiat sekund powisi... no ale napisałem szczerze to co mysłala ogromna wiekszosc po sluchaniu koszmarków w pokoju DIY w sobote w 2011 roku....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Znów dorzucę ze 3 grosze..

Powiem tak, nie da się dobrać najlepszego systemu, na pewno nie ma co porównywać lampy do tranzystora. Najlepiej byłoby porobić kategorie - "Czysta" lampa, "czysty" tranzystor, hybryda. Poza tym jak wiadomo systemu uniwersalnego nie ma, także zależnie od gatunku muzyki dany system będzie lepszy. Według mnie żeby nie było potem kłótni na forum nie wybierać "najlepszego" zestawu, tylko po prostu porównać, który gra lepiej w danych warunkach.

Ponawiam ogłoszenie co do headampów, potrzebne dobre, zamknięte słuchawki (oczywiście wygrzane) do takiego nadciągającego ze wszystkich stron hałasu.

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 10 Września 2012 - litości...
Ukryte przez jozwa maryn, 10 Września 2012 - litości...

Widzę, że wpisy niewygodne znikają.

Z tą zajebistością nie przesadzajcie, bo znowu część nie da radę wejść ze względu na "bukiet zapachowy"

"Organizatora"...

Zmieniaj częściej gacie i tyle w temacie. Kiedy dup@ swędzi, termin przy krawędzi.

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 10 Września 2012 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 10 Września 2012 - Brak powodu

Zmiana, jak to swojsko nazwałeś "gaci" nie zgasi alkoholowego wyziewu twojego kolegi.

Po prostu nie pijcie w czasie pokazów(a "gacie" zmieniajcie codziennie)

Pozdrawiam

Skoro moderatorzy są tacy wulgarni przed, to co będzie w trakcie?

No ja też bym się bał, chyba będzie rąbanka po ryjach. Lepiej się nie pokazywać w takim wypadku, chyba że z komplementami na temat pokoju, to wtedy tak.

>> Palton

Jeśli w tym roku już od początku będzie wiadomo, że za pokój płaci właściciel tego portalu, to będziesz miał łatwiej. Nie będzie gadania, że ktoś zapłacił i żąda wystawienia klocków. Najwyżej stracisz kolegę, jeśli wtedy tak będziesz mógł go nazwać.

Wcześniej były zrzutki forumowiczów, często nawet nie odwiedzających wystawy i zawsze przetargiem były poniesione koszty wpisowego. Teraz będziesz miał wolną rękę. Nie zmarnuj tego.

pozdr. Jacek

Dziękuję, ale miły dzisiej jesteś. Tak trzymaj i dawaj dobry przykład młodszym.

Pisze się dzisiaj,a nie dzisiej))

Więc skoro mam tak trzymać i dawać dobry przykład młodszym to napisze wprost-NIE WYSTAWIAJ W TYM ROKU JUŻ SWYCH KOLUMN-OK!

Czy jest fair wobec innych mianowanie siebie samego organizatorem?.......moderacja już nie wystarcza?

Dajcie te urządzenia do mnie zweryfikuje czy sie nadaja na AS 2012 do podłączenia pod prąd czy nie,bo pokazać można wszystkie urzadzenia.

Gwoli scisłości nie mam zadnego parcia aby zostać organizatorem z powodu awersji z Panem Elberothem.........no coment

Pisze się dzisiaj,a nie dzisiej))

Więc skoro mam tak trzymać i dawać dobry przykład młodszym to napisze wprost-NIE WYSTAWIAJ W TYM ROKU JUŻ SWYCH KOLUMN-OK!

Czy jest fair wobec innych mianowanie siebie samego organizatorem?.......moderacja już nie wystarcza?

Dajcie te urządzenia do mnie zweryfikuje czy sie nadaja na AS 2012 do podłączenia pod prąd czy nie,bo pokazać można wszystkie urzadzenia.

Gwoli scisłości nie mam zadnego parcia aby zostać organizatorem z powodu awersji z Panem Elberothem.........no coment

Gwoli ścisłości w zeszłym roku przywiozłem sporo sprzętu i byłem zgłoszony, natomiast na ostatnią chwilę zostałem wyznaczony na zarządcę spotkania, ponieważ Palton nie mógł przyjechać z przyczyn zawodowych. Rola ta była mi ni w 5 ni w 9, ale się zgodziłem. Jak widać był to błąd. I nie zamierzam już więcej przywozić żadnego mojego sprzętu diy, o to się nie bój.

Łacznie z organizator(ami)em tego znamienitego przedsięwziecia.

dokładnie, łącznie z organizatorem i cel tego pokazu musi być wszystkim znany, a nie eciepecie hura hura, bedzie sprzętu góra góra

No ja też bym się bał, chyba będzie rąbanka po ryjach. Lepiej się nie pokazywać w takim wypadku, chyba że z komplementami na temat pokoju, to wtedy tak.

Takiego wpisu należy się wstydzić Panie MODERATORZE.

Urządzenia diy już gotowe-bo u mnie cały system gotowy oprócz oczywiście kablów-tego sie dobrze samemu nie da.

Takiego wpisu należy się wstydzić Panie MODERATORZE.

Urządzenia diy już gotowe-bo u mnie cały system gotowy oprócz oczywiście kablów-tego sie dobrze samemu nie da.

Rozumiem, że wolisz abym kasował wpisy, aniżeli odpowiadał na zaczepki? Czy tak źle i tak źle? W wątku tym wypowiadam się prywatnie, tak jak każdy były uczestnik i wypowiadam swoje sugestie. Dla mnie osobiście twój sprzęt mógłby grać dwa dni bo jest dobry i jestem za tym żeby brał udział w tym plebiscycie. Przynajmniej dobrze bym sobie muzyczki posłuchał...

No i git. Kolega stary audiofil przywozi cały system, który traktujemy jako referencję. W piątek próbujemy sklecić drugi z tego co się przywiezie. Jest punkt odniesienia i w razie czego będzie już coś gotowego na wstępie. Co wy na to? Przy okazji tak doświadczony gość z nami od początku wg mnie same zalety.... oczywiście jeśli się zgodzi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.