Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarokar

(Konto usunięte)

neomammut nie uraziłeś mnie ale odpowiem na zarzut braku przestrzeni i wywaleniu kolumn do przodu, uważam że tak grało lepiej i nalegałem na takie ustawienie, moje paczki potrzebują powietrza w okół siebie i tak było, według mnie to generowana przestrzeń była dużą zaletą tej prezentacji potwierdzoną przez zwiedzających, do innych aspektów brzmienia sam miałem pewne zastrzeżenia, zwłaszcza do średnicy i zbyt nachalnej góry. Mimo wszystko i tak uważam, że w zaistniałych warunkach wyszło bardzo przyzwoicie.

jak to "nawet" ... ja tam zakrzyknę.. UMARŁ KRÓL NIECH ŻYJE.. KRÓLOWA

hehe:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

hehe:)

no,,, i tak trzymać. no i nawet masz skręcone (firmowe) audio.

Zorganizuj sobie jeszcze jakiś wzmak na desce. Od razu parę punktów w rankingi Ci wskoczy.

I kup szpulowca, jak nie musi grać to będzie kosztowało mniej jak przesyłka. Za to neomamut wtedy zemdleje. Myślę ze dobrze że tam byłaś.. Pewnie dlatego się nie pobili...ale zawsze mogą znaleźć nowy pretekst... Będą się tłuc za honor KRÓLOWEJ.

Zorganizuj sobie jeszcze jakiś wzmak na desce. Od razu parę punktów w rankingi Ci wskoczy.

I kup szpulowca, jak nie musi grać to będzie kosztowało mniej jak przesyłka. Za to neomamut wtedy zemdleje

spokojnie ten sprzęt na fotce był tylko w testach, na co dzień oprócz tego co gra jest jeszcze do kompletu fonica g601a, i kaseciak technicsa sr-tr555, tuner technics st-g570 pxs i skarb kolekcji- działające lampowe radio pionier u :)

szpulowca nie potrzebuje, ale może teraz moje noty skoczą:)

• Użytkownicy+

Chciałbym jeszcze raz wszystkim podziękować.

W szczególności dziękuję wszystkim tym, którzy zaangażowali się we wspólny projekt, którzy przygotowali (często specjalnie na wystawę) swoje klocki. Dziękuję tym, którzy nie zawiedli, gdy była gorsza chwila... Podziękowania należą się także wszystkim, którzy odwiedzili nasz pokój. Niezwykle miło jest wspominać ciepłe słowa, które padały z Waszej strony. Były też rzeczowe uwagi, które pomogły nam lub pomogą w przyszłości. Pozostała na pamiątkę "Złota Księga", z Waszymi wpisami, część zdjęć z jej stron już wkleiłem, a resztę dodam wkrótce.

Wszystkich forumowiczów prosiłem przed wystawą o przedstawienie się w okolicach pokoju, lub choćby wpis do księgi. Niestety pomimo tego, krytykanci nie mieli odwagi na taki "wyczyn". Wolą z partyzanta mendzić na forum po kątach. Większość i tak już zrozumiała, że to opacznie przez was rozumiane "wyrównywanie" forumowych rachunków, a nie obiektywna krytyka. Dla mnie nie macie prawa się wypowiadać!

Palton, a może zachowamy księgę na przyszły rok? zrobilibyśmy widoczna przekładkę z napisem Audio show 2013 czy coś w tym guście. Sporo pustych stron jeszcze zostało, no i poza tym będzie można od razu porównać odbiór pokoju:)

;D :):):) faktycznie, jakby coś walnęło za oknem....:)

lepiej zobacz..może spadł z wysokości. Jak iphone 4 będzie Ci zbędny to daj znać....

Palton, a może zachowamy księgę na przyszły rok

zachowajcie. w przyszłym roku domaluje chłopczyka będziecie mieli parkę.....

a może hmmm hmmm ktoś wyrwał stronę z tym wspaniałym malunkiem tym samym gwałcąc mnie jako artystę a Was jako wystawców...?

Chociaż jak by to kto ukradł to był by poszukiwany poszukiwana DWA

• Użytkownicy+

Palton, a może zachowamy księgę na przyszły rok? zrobilibyśmy widoczna przekładkę z napisem Audio show 2013 czy coś w tym guście. Sporo pustych stron jeszcze zostało, no i poza tym będzie można od razu porównać odbiór pokoju:)

Jasne, że tak! Nie pomyślałem ani przez chwilę inaczej :)

spokojnie ten sprzęt na fotce był tylko w testach

no to faktycznie mnie uspokoiłaś......

Jasne, że tak! Nie pomyślałem ani przez chwilę inaczej :)

serio..macie chłopy.. królową... o czym pomyśli to Wy już "ani przez chwile inaczej" WASZA WYSOKOŚĆ..ucz się Filozofie bo do przyszłej wystawy kat nadworny uczynić z rozkazu miłościwie nam panującej królowej Rodu Mysich herbu Perzych tułów Twoj i tak już krótki o głowe skrócic każe...

Wszystkich forumowiczów prosiłem przed wystawą o przedstawienie się w okolicach pokoju

aaa to dla tego jakiś facet gadał do zamkniętych drzwi,,,jakby się przedstawiał.. myślałem ze mi się zdawało.

Akustyka:

Pokoik mały, taki metraż łatwiej wytłumić, akustycy nie wzięli kompletnie pod uwagę tego, że w pokoju będzie sporo osób, czym więcej, tym większe tłumienie. Po co więc wytłumili go tak maksymalnie, że dźwięk w zasadzie w całym zakresie był obcięty? Dźwięk należy w takich sytuacjach bardziej rozpraszać. W przypadku tego pokoju, należało by dać rozpraszacze po bokach, na tył też jakiś rozpraszacz i walce w rogach. Dowiedziałem się też od Mamela, że nie powinno się nic dawać za kolumnami na środku.

Tam było przede wszystkim rozpraszanie. Na bokach, w miejscach pierwszych i drugich odbić,także.

W narożnikach stały pod kątem rozpraszacze "udające" wspomniana przez Ciebie bastrapy.

Pianki stały z boku kolumn, za rozpraszaczami i tłumiły tylną ścianę.

Metodę zastosowania rozpraszaczy na tylnej ścianie, za słuchającymi,

kosztem rozpraszania na ścianie na wprost słuchających, wypróbować należy w roku przyszłym.

To nowatorskie podejście, a ja chętnie się czegoś nauczę.

Wydawało mi się, że robię dobrze... Wybacz.

Liczę, że po kolejnym AS będziesz bardziej zadowolony z roboty kolegów.

Muszą się tylko przyłożyć do roboty i przestać op....ć.

Miłego dnia.

c.

>>cocacol

Tak, tylko, że te rozpraszacze niestety nie działały, wiesz dlaczego?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Było bardzo sympatycznie. Szczególnie podobał mi się dźwięk z gramofonu.

Pomijając zamieszanie i straszny tłok (to chyba dobrze bo były też pustawe pokoje) widać znaczna poprawę w stosunku do ubiegłego roku.

No i "nowa Królowa" !!! Duży szacunek za energie i umiejętność "zaganiania stadka".

MZ warto kontynuować.

Takiej odpowiedzi oczekiwałem....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tak, tylko, że te rozpraszacze niestety nie działały, wiesz dlaczego?

Bo jesteś "niewierzący" (głuchy) w tej dziedzinie i dla Ciebie nie działały. Następnym razem proponuję na drugi dzień wynieść te wszystkie instalacje akustyczne i posłuchać co się zmieniło.

Gwarantuję Ci, że gdy dyfuzory są odpowiednio ustawione w tych miejscach gdzie powinny stać, efekt na plus jest wyraźnie słyszalny.

Bo jesteś "niewierzący" (głuchy) w tej dziedzinie i dla Ciebie nie działały. Następnym razem proponuję na drugi dzień wynieść te wszystkie instalacje akustyczne i posłuchać co się zmieniło.

Gwarantuję Ci, że gdy dyfuzory są odpowiednio ustawione w tych miejscach gdzie powinny stać, efekt na plus jest wyraźnie słyszalny.

Daj spokój.

Bo się nie dowiem.

Tutaj umieściłem do pobrania folder z katalogami poszczególnych kategorii. To ułatwi pracę, do folderów na swoim dysku wklejasz swoje propozycje

Świetnie. Też mam około 1TB muzyki, w większości ją dość dobrze znam bo często słucham - popatrzę co będzie pasowało do tych kategorii.

Jeśli ma to być płyta częściej odsłuchiwana - moim zdaniem lepiej postawić ma muzykalność niż na efektowność. W końcu sprzęt ma służyć do czerpania przyjemności ze słuchania dobrej muzyki.

Tylko tu mam małą wątpliwość - czy taka płyta powinna raczej grać dobrze na większości systemów (też tych słabszych) - czy raczej obnażać ich wady. Bo różnie to można zrobić.

Większość mojej kolekcji to jazz i klasyka, ale i mam muzykę z pozostałych kategorii.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Dobra, macie rację, jestem głuchy - przepraszam, może lepiej się nie odzywać..... :) Nie powinienem krytykować, tylko klepać po pleckach... iście obowiązkowe zachowanie... - nie dziwie się, że słuchacie tak jak słuchacie, zero życia w tej muzyce o wybrzmieniach nie wspomnę, ostro to nie była wina rozpraszaczy, no ale przecież ja głuchy jestem. Wam krytyka nie na rękę, lepiej się nie rozwijać, tylko stosować schematy, cały pokój w ustrojach, tylko głowy w tym nie ma i zero pomyślunku..... Ok, już nic nie mówię! Grało bombastycznie! Papa....

Ja niestety trafiłem na "wykład wkładkowy" i nic nie słyszałem :)

(inna sprawa że nie mogłem Was znaleźć 2 razy przeszedłem 6 piętro wzdłuż i wszerz i dopiero za 3 przebiegiem się udało :) )

I tak o dźwięku bym nic nie napisał. Mogę do woli pastwić się nad wystawowymi hi-enda-mi ale nie czuje się upoważniony do oceny subiektywnej sprzętu innych DIY-owców.

Miałem zrobić "kam bek" ale niespecjalnie starczyło czasu nie miałem też ochoty przechodzić ponownie "rytuału wejścia".

Nic jednak straconego za rok:

Ukryta Zawartość

Odniosłem wrażenie jednak że atmosfera była raczej przyjazna i na szczęście znacznie odbiegała od tej panującej w tym temacie.

Chociaż widzę że zadania i co do tego są podzielone :)

Kilka uwag które mi się rzuciły po lekturze tego tematu:

- żeby wam korków nie wywalało trzeba soft-start się zaopatrzyć albo wyposażyć dane urządzenie w niego o czym pewnie niektórzy zapomnieli :)

- skombinujcie sobie switch-box-a (wykonajcie) nie będziecie musieli przepinać kabli. Będzie też możliwość bezpośredniego porównania.

- większy pokój mile widziany :) bo ten był za mały na te kolumny i żadna adaptacja raczej nie pomoże :) Ten problem miała jednak większość wystawców . Upiekło się tylko tym co wystawiali małe monitory albo nie było w ich kolumnach niskiego basu :)

Ukryta Zawartość

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

<br />Ja niestety trafiłem na "wykład wkładkowy" i nic nie słyszałem :)<br />

No szkoda ze nie moglisny sie spotkac w realu. Byly tez i inne problemy w pokoju moj przykladowo DAC nie mial celowo podlaczonego uziemienia obudowy z gniazdkiem kiedy laczylo sie inna obudowe z obudowa mojego daca albo ktos tylko sie dotknal miedzy tymi dwoma punktami nastepowalo porazenie pradem. Nie byla to kwestia jakiegos przebicia w urzadzeniu przewodu fazowego 100% ale mam na to taka teorie ze instalacja w Sobieskim w tych dniach pelna byla wysokoczestotliwosciowych smieci ktore wlasnie plynely przez niedoskonaly przewod ochronny. A poniewaz u mnie transformatory byly zaekranowane puszkami aluminiowymi tworzylo to ogromne pojemnosci miedzy masa a przewodami fazowymi, tedy moim zdaniem plynal prad o wysokim napieciu i duzej czestotliwosci z wszystkich cyfrowek w Hotelu (malym natezeniu, chociaz nie wiem czy takim malym bo iskry lecialy jak na spawarce). I tu moje pytanie czy dobrze mysle?

Pozdrawiam StasioP

A miałeś filtr sieciowy podłączony ? Taki przeciw zakłóceniowy ?

A jego masę podłączoną do obudowy ?

Bo jak tak a nie było uziemienia to w takim filtrze między zerem, fazą są podłączone do uziemienia kondensatory o wartości jakiś nF.

Jak nie ma uziemienia to te kondensatory tworzą dzielnik napięcia i na obudowie (uziemieniu) wstępuje dokładnie połowa napięcia sieciowego ! :)

Dlatego kopało pewnie :)

Te kondensatory mają małą pojemność i nie powinno być to niebezpieczne dla zdrowego człowieka ale nigdy nie wiadomo.

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.