Skocz do zawartości
IGNORED

Koda 702 czy Jamo E 660

Lider

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje nierogich podłogówek do stereo.

Muzyka to rock z lat 80'tych Mannam,Dire Straits etc.

Wybór pomiedzy tymi dwoma gdyż:

Kody mam dostepne nowe u siebie.

Jamo mam nie daleko także mogę podjechać bez kombinowania w paczki wysyłki a co za tym idzie potencialne zagrożenia.

Co do odsłuchu bo napewno padnie takie stwierdzenie zgadza się,bedzie wykonany ale :

Jestem na tyle mało doswiadczony i osłuchany że :

-Oba zestawy na początku mogą brzmieć dla mnie podobnie (odsłuchy zapewne będą dośc krótkie i nie usiebie w pokoju)

-Pierwszy z zestawów ( z racji mojego braku osłuchania)może mnie oczarować i kupie bez odsłuchu drugiego.

Prosiłbym o jakieś porównanie,pomoc.Pieniądze zbliżone,pokój standartowy raczej w granicach 20 m2.

Bardziej cenie sobie kulturalne,szczegółowe granie niż dudnienie :)

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/75327-koda-702-czy-jamo-e-660/

Jeśli piszesz o najnowszej trzeciej odsłonie AV-702 v3 to jest to znakomity głośnik i Jamo z niższych serii nie ma tu co szukać. Aczkolwiek zawsze trzeba posłuchać głośnika zanim się go kupi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam! Zedcydowanie Koda! Miałem Kodę AV702F (pierwszej serii produkcyjnej) - bardzo dobry dżwięk: głośnik gra z wielka radością i niezłą dynamiką każdy rodzaj muzyki. Nie ma przy tym żadnych kompleksów. Może nie jest dio końca neutralny, ale daje dużo radości w czasie słuchania muzyki. W tej grupie cenowej trudny do przebicia.

Generalnie to Kode miałem okazje słuchać ale nie 702 tylko takie w 3 drogach z wooferem z boku.

Troche mnie przerazało takie mocne,dobitne granie.Nieźle "plastikowy" pop ale z klasyką to tam było gorzej już.

Dużo "mięcha" pamietam tam wtedy było,ale to był model z przed dobrych 4 lat,moze poszli do przodu :)

Jako ze jestem po 30-tce :) łupaniny nie słucham.Z racji że kapitału nie mam takze dużego to i wybór sie "okroił" a uzywek niewiadomego pochodzenia,często "pokaleczonych" nie chce.

Ale jak piszecie ze za 700 zł można kupić tak dobre głosniki jakimi jest Koda,trzeba jechać słuchać.

Dziękuje i pozdrawiam jutro opisze wrazenia bynajmniej te pierwsze bo odsłuch w sklepie pewnie też do końca obiektywny nie jest.

Wybrane.

Zdecydowanie Jamo.

Zupełnie inne granie.Bardzo kulturalnie, subtelnie.

Mniej basu niż w 702.

Bardziej spokojnie,równo.

Do relaxacyjnego słuchania muzyczki po 22 godzinie bardzo fajne.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.