Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki komputerowe do audio

pedro

Rekomendowane odpowiedzi

Sam kiedyś miałem tak podłączony tuner i nawet grało to dłużej w takim zestawieniu. Zielony wtedy zupełnie byłem w takich sprawach, a i z internetu korzystałem głównie po to, aby wysłać iodebrać pocztę - więc dośc długo to trwało, zanim pojąłem jaki to byl mezalians. Specjalnie kupiony w tym celu w komisie tuner Technicsa ST-9038 okazał sie najdroższym modelem w historii tej firmy (przynajmniej według strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pochlebną wzmiankę można też przeczytać na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), a u mnie grał podłączony do takich standardowych głośniczków za 30 złotych...

A jeśli idzie o to, jakie o głośniki osd komputera to ...zrób sobie odsłuch. Ja tak zrobiłem i jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu 2+1 Yamada B-211. Stereofonia jest taka nieco umowna, głosy brzmia tak, iż polubisz muzykę instrumentalną ale ogólnie brzmią przyjemnie, relaksująco potrafią naprawdę zniknać w pokoju (wraz z dźwiękiem:-).

Dobierz je tak, by przydały się potem przy komputerze w domu lub w pracy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Jak już to zachęcam do głośników komputerowych Kossa. Porządna firma z tradycją (w przeciwieństwie do Logitecha), i przyzwoity dźwięk. Miałem kiedyś taką fantazję, żeby mieć firmowe głosniki w komputerze. Po tym, jak wyrzuciłem na szmelc parkę jakichś Mega-Maksi plastików. Kupiłem więc lepsze Philipsy, które okazały się być akurat tak samo gówniane (charkot potencjometru itp.) jak te poprzednie, i zapewne z tej samej fabryki w prowincji Kuang Czou. Po czym zamieniłem je na Kossy, i wreszcie mam spokój.

No i dowiedziałem się jakie są najbardziej audiofilskie głośniki do komputera :-) Może się przydać w przyszłości.

Praktycznie - ale jest to moje zdanie - nie warto na to wydać wiecej niż dwie stówy. I nawet za te pieniądze powinno zagrać lepiej od każdego jamnika. Warto zwrócić uwagę na to gdzie umieszczona jest regulacja głośności. Pomysłowość wytwórców tego sprzętu nie zna granic. Na satelicie, na subie albo na przewodowym pilocie. Przy komputerze to bez znaczenia bo i tak najwygodniejsza jest regulacja na klawiaturzez ale tu dobrać warto tak, by tam gdzie staną głośniki dało się tej regulacji dosięgnąć :-)

ja mam tak - wieza panasonica jako wzmak - tuner cyfrowy nieprzestrojony, swego czasu był to dość dobry model, zaden tam jamnik czy cos w tym stylu

no i do tego mam podłączone kolumny Tonsila - stare, z wymienionymi głosnikami kilka lat temu, sama obudowa ma już chyba z 20 lat, ale głosnik 20cm w basie robi swoje......

wielkie są te kolumy - 27 litrow objętości wewnętrzej.

Co by nie mowić - z malutkiego Creativa za 300zl w życiu nie osiągniesz takiej przestrzeni.

To są kolumny do kompa :D:D

ja b. długo używałem w tym celu taniego stereofonicznego wzmaka sony + jakieś stare polskie podłogówki wcześńiej amplitunera diory z tymiż kolumnami). Pod to podłączony był Soundblaster. Nie chciałem tego zamieniać na żadne komputerowe super głośniczki.

Ostatnio w zwiazku z przeprowadzką i przemeblowaniem zmuszony byłem dokonać zmiany. Teraz stoi tu sobie zestaw 4.1 Creativa za 250zł, ujdzie w tłoku.

Przy kompie mam dwa jakieś takie MAGIC SPEAKER SAMSUNGa. W komisie pewnie ze 40zł. Grają przyjemnie, potencjometr nie jest gówniany - chodzi perfekcyjnie i nie trzeszczy.

Polecam, bo tanie, dobre. Są małe i raczej mało wyrafinowanego wyglądu. Co zaskakujące - daje sie z nich zdjąć maskownice, a oczko niskośredniotonowca jest nawet chromowane (!) Nie wybierałem ich, bo zestaw komputerowy składał mi kolega kolegi.

Z czasem, jako towarzysza kompa je doceniam. Mogą być, bo przecież nie wkurzają.

Pozdr.

Widze ze wszyscy o swoich kolumienkach do kompa ;-) Ja mam stare kolumny Tonsila - tak jak kapelli - z wymienionymi membranami. Do tego wzmacniacz 2*20W na ukladach LM1875 i pre z selektorem na ukladzie TDA8421 - pilot, cyfrowa regulacja glosnosci, basow, sopranow + efekty. Jak do karty SB128 - wystarcza mi to doskonale ;-)

"Audiofilskie głośniki do kompa" ? ...echhh ...czy audiofile wszystko muszą mieć audiofilskie ?;-) Pewnie tak... .

Ostatnio wpadłem w małe tarapaty finansowe (remont w "chałupie"...) i musiałem coś sprzedać. Po pokoju się rozejrzałem - "wpadła bomba do piwnicy...połknął bocian żabę" i padło na mój sprzęt, niestety (nieodżałowany MFA2 i Thule150B). Tak więc sprzętu się pozbyłem (chwilowo...) a bez muzyki to jakoś tak nieswojo ...jakby człowiek "na golasa" biegał, hehe. Poklikałem trochę na Allegro i nabyłem takie coś: Altec Lansing (zacna, audiofilska firma od głośników komputerowych) ATP 3 (2+1). 200pln zapłaciłem, za dwa dni jakieś takie "wygibasy" przyjechały, wyczyściłem, sub-a ustawiłem, podłączyłem, następnie w "depresję" wpadłem... i "se tera" słucham ;-)

W każdym razie jak na "audiofilskie głośniki komputerowe" to grają zadziwiająco dobrze (lepiej od samsunga ;-) ) i ogólnie polecam altec'a - raczej z drugiej ręki bo nowe są niestety dość drogie jak na brzęczki do kompa.

... a po paru dniach i tak HD580 nabyłem... tak na wszelki wypadek... .

Jezeli koniecznie komputer i masz troche kasy to Logitech Z-680, testowalem i rozstawalem sie z wielkim smutkiem. W porownaniu z nimi cala reszta producentow komputerowych to gigantyczna qpa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.