Skocz do zawartości
IGNORED

ZABAWA - co to za sprzęt?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie wyglądają te grube kolumny, ciekawe czy BR na dole jest ale za nic nie kojarzę co to może być. Tyle tego było przez ostatnie 35 lat w hifi i highend audio;-)

Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem na wystawie w Hannover Thorens Concrete, coś zupełnie odmiennego od wszystkich Thorensów.

Wadia ?

1275535816_wadia_wt3200x12x2.jpg

Tak to ta Wadia WT-3200, najlepszy transport na CDM-1 jaki kiedykolwiek został wyprodukowany.

Pełen szacun ;-) kolego Elberoth bo po takich skrawkach ze zdjęcia niewielu jest w stanie rozpoznać o jaki sprzęt chodzi.

To taki mój powrót do korzeni formatu CD, na który ze względu na ilość posiadanych krążków CD jestem skazany.

Transport CD Wadia WT-3200 skonfigurowany został z DAC Cambridge Audio CD3 D/A na 4xTDA1541 S1. Był i jest porównywany z Cambridge Audio CDM3, Philips CDD882, Arcam Delta 170 i czasami z Arcam CD Black Box na TDA1541 S1.

Taka desperacka decyzja w związku z poszukiwaniem najlepszego transportu i DAC-a do krążków CD bez fake'u i marketingu.

Dobrze gra z dużą i mocną lampą ;-)

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Ale wiecie, że ta wadia to przepakowany Philips/Marantz ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Niby ta Wadia WT3200 to Marantz tak ale który model?

Jeśli przyjrzeć się dokładnie to nie ma takiego odpowiednika, nawet jeśli chodzi o tę pancerną obudowę ;-)

Marantz 95 czy Marantz 12 jest w środku inny a i Philips jest nieco inny. Próbowałem w ciągu ostatnich dwóch lat kupić Marantza, komplet 12-stek ale od jakiegoś czasu drogo to na rynkach chodzi.

Zdecydowałem się na Wadię, Philips DAC960 pojechał ostatnio w świat i ze starych DAC-ów pozostały mi tylko Arcam i Cambridge.

To takie błędy "młodości" bo wypuściłem swego czasu z ręki zarówno komplet 12-tek Marantza jak i Grundiga CD-9009 pod wpływem sugestii dojrzałych :kolegów" audiofilów:-) a niech ich ;-)

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Jeszcze trochę klasyki, znacie, rozpoznacie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeszcze trochę klasyki, znacie, rozpoznacie?

Czy to jakiś wzmacniacz firmy, która zmieniła nazwę?

Nic nie wiem o zmianie. Wzmaki o charakterystycznym oryginalnym wyglądzie.

Więcej nie pokażę bo będzie wiadomo od razu

Nowe:

Ukryta Zawartość

Uploaded with

Ukryta Zawartość

To jest ADAM TENSOR ALPHA

A to co jest?

post-22847-013510100 1292880987_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zgadza się co do Adamów w 100%.

bluesboss, nie przypasował ci dźwięk DAC960tki?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Philips DAC960 to jest na pewno interesujący brzmieniowo DAC, który stoi na znacznie wyższym poziomie niż współczesne próby wydobycia dźwięku z mikroskopijnych układów SMD zasilanych miniaturowymi zasilaczami. Kupiony był w komplecie z CDD882, urządzenia NOS nowe w pudłach ale kupiec z Niemiec ostatnio dobrze płacił - to była wersja na TDA1541S1 - za sam DAC więc Philips pojechał w świat.

Cambridge Audio DAC CD3 D/A na 4xTDA1541S1 jest lepszy :-)

Napęd CDD882 jest za to bardzo sympatyczny, zwłaszcza jego niemiłosiernie świecący wyświetlacz ;-)

Z DAC na TDA1541A został mi CA CD3 D/A i Arcam Black Box a ze starych napędów Wadia WT3200, Arcam Delta 170, wspomniany Philips CDD882 i Cambridge Audio CD3M.

Dzieki za szybką odpowiedź :P Ja mam właśnie tuningowanego z AD811 na wyjściu, nowymi kondami dookoła tda i 1541S1. Jak dla mnie brzmi super. Mam jeszcze CD960 ale niestety uszkodzonego :((

zbuj,

To nie jakiś Perreaux?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Z mojej zagadki jest to Pathos Logos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pathos Logos, piękny design ale zupełnie o nim nie pomyślałem. Przeoczyłem radiatory, których przecież nie można było pokazać więcej.

Moje myśli krążyły raczej wokół starszych końcówek czy większych integr, wydawało mi się, że było coś takiego swego czasu albo jakiejś amerykańskiej firmy albo Gamuta z otworami w górnej pokrywie.

Myślałem jeszcze o czymś takim jak poniżej bo też ma otworki;-)

Cairn K1 ?

k1facen1.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Cairn K1 ?

Nie no ;-) tak to ja się nie bawię;-)

Oczywiście, że tak;-)

Dość charakterystyczne (bez oznaczeń "+" i "-") terminale głośnikowe... Co to za wzmacniacz? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McIntosh MC270/275 ?

Jeff Rowland kiedyś robił, ale inne. Na pewno jest to coś starego.

Jeff Rowland kiedyś robił, ale inne. Na pewno jest to coś starego.

Faktycznie, sprzęt z lat 60-tych.

Strzelam ;)

Accuphase lub Denon.

Niestety, pudło.

Mała podpowiedź - pierwsza tranzystorowa integra jednego z dość znanych producentów z USA.

Dzieki za szybką odpowiedź :P Ja mam właśnie tuningowanego z AD811 na wyjściu, nowymi kondami dookoła tda i 1541S1. Jak dla mnie brzmi super. Mam jeszcze CD960 ale niestety uszkodzonego :((

zbuj,

To nie jakiś Perreaux?

Nie to nie Perreaux, zpodać więcej fotek, a może mała podpowiedź? Jak przedstawię zdjęcie to mam nadzieję, że kotoś powie co to za model.

Teraz zgadniecie, firmę, bo modelu sam nie znam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parasound :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.