Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt z wyostrzoną średnicą i zmniejszoną górą

thomaz

Rekomendowane odpowiedzi

Hey

Szukam jakiegoś interkonektu , który wyostrzył by i ocieplił średnice.Dodatkowo dobrze by było

żeby troche załagodził góre i polepszył przestrzeń.Czy klotz ac 110 nadawał by się?Dodam

że najlepiej tak poniżej 100zł.Kiedyś miałem jakiś taki chyba audionovy czerwony i miał

chyba takie właściwości ale niestety go sprzedałem.Z góry dzieki za opinie.

Pozdrawiam

Hey

Szukam jakiegoś interkonektu , który wyostrzył by i ocieplił średnice.Dodatkowo dobrze by było

żeby troche załagodził góre i polepszył przestrzeń.Czy klotz ac 110 nadawał by się?Dodam

że najlepiej tak poniżej 100zł.Kiedyś miałem jakiś taki chyba audionovy czerwony i miał

Pozdrawiam

Możesz mieć pewien problem ze znalezieniem takiego cuda, bo jednocześnie ma "wyostrzyć" i "ocieplić" średnicę :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

>Możesz mieć pewien problem ze znalezieniem takiego cuda, bo jednocześnie ma "wyostrzyć" i "ocieplić" średnicę :)

Obecnie zadużo jest góry.Nie znam się za bardzo na tej poezji.Moje kolumny to ae evo one i ponoć grają łądną średnicą

więc szukam kabelka który to uwydatni.

Hmmyy...Paradoks ,kolega w o mnie pisze że nie jest audiofilem a tu taki rarytas poszukiwany,proponuję zwrócić uwagę na akustykę (tak często pomijaną) i kolumny bo to przyniesie największe efekty,możesz spróbować przez dwa dni niczego nie słuchać i nie czytać ,czego kolwiek związanego z audio a efekty mogą być zadziwiające...pozdr.sylw.

Hey

Pozdrawiam

Ja szukam na gajerek na ''Sylwka'' - jasnozielony , ciemnozielony aby nie zielony-)

Poważnie to chyba takich łączówek nie znajdziesz?

?

<Ja szukam na gajerek na ''Sylwka'' - jasnozielony , ciemnozielony aby nie zielony-)

<Poważnie to chyba takich łączówek nie znajdziesz?

Co w tym takiego skomplikowanego pokazanie średnicy a nie wycofanie?

<Ja szukam na gajerek na ''Sylwka'' - jasnozielony , ciemnozielony aby nie zielony-)

<Poważnie to chyba takich łączówek nie znajdziesz?

Co w tym takiego skomplikowanego pokazanie średnicy a nie wycofanie?

Przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie swojego postu to zrozumiesz...

?

Hmmyy...Paradoks ,kolega w o mnie pisze że nie jest audiofilem a tu taki rarytas poszukiwany,proponuję zwrócić uwagę na akustykę (tak często pomijaną) i kolumny bo to przyniesie największe efekty,możesz spróbować przez dwa dni niczego nie słuchać i nie czytać ,czego kolwiek związanego z audio a efekty mogą być zadziwiające...pozdr.sylw.

Interkonekt ma wpływ na dźwięk przecież pisałem , że kiedyś miałem jakiś audionovy i czułem wyraźną poprawe.Przyklad opinie

na audiostereo np ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy lepszej klasie sprzętu to słychać.Kiedyś jak zmieniłem z profigolda na tego audionovy to od razu było czuć poprawe ,

dźwięk zrobił sie muzykalny i słuchało sie przyjemniej.Wszystko zależy od słuchu a nie od tego czy ktoś jest audiofilem

czy nie.Audiofilizm kojarzy mi sie z pedantyzmem i paranoją dlatego napisłem w o mnie , że nim nie jestem.Jest różnica kupić

interkonekt za 100 zł a za 2000zł.

>Przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie swojego postu to zrozumiesz...

Przecież już ktoś to napisał po co się powtarzasz.Chodziło mi o uwydatnienie średnicy

być może jest to ocieplenie , nie znam się na tym całym opisywaniu dźwięku.

Ukryta Zawartość

Czepiacie się chłopa, chciał dobrze, a że powinien napisać IC, który wypchnie do przodu i ociepli średnicę, jednocześnie wycofując górny skraj pasma, to nie powód do bicia piany.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Interkonekt ma wpływ na dźwięk przecież pisałem , że kiedyś miałem jakiś audionovy i czułem wyraźną poprawe.Przyklad opinie

na audiostereo np ten

Ukryta Zawartość

Przy lepszej klasie sprzętu to słychać.Kiedyś jak zmieniłem z profigolda na tego audionovy to od razu było czuć poprawe ,

dźwięk zrobił sie muzykalny i słuchało sie przyjemniej.Wszystko zależy od słuchu a nie od tego czy ktoś jest audiofilem

czy nie.

Skoro kolega taki osłuchany to nie powinno być problemu ze znalezieniem,życzę powodzenia Poważnie.

Audiofilizm kojarzy mi sie z pedantyzmem i paranoją dlatego napisłem w o mnie , że nim nie jestem.Jest różnica kupić

interkonekt za 100 zł a za 2000zł.

Audiofil

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii

Skocz do: nawigacji, szukaj

Dzielony odtwarzacz CD

Kolumny głośnikowe

Audiofil - osoba przywiązująca szczególną wagę zarówno do jakości technicznej słuchanych nagrań dźwiękowych, sprzętu użytego do tych celów jak i wszelkich innych aspektów wpływających na wierne odtworzenie zarejestrowanego dźwięku (tak by słyszany dźwięk był jak najmniej odróżnialny od dźwięku rzeczywistego). Audiofile są najczęściej melomanami, dla których jednak równie istotna jak muzyka, jest jakość nagrania i sprzętu audio.

Dla audiofila istotne są wszystkie aspekty mające wpływ na wierność odtwarzanej muzyki. Poza wysokiej jakości komponentami zestawu odtwarzającego dźwięk, ważne dla audiofila są pomieszczenia odsłuchowe, ich adaptacja (maty wytłumiające, przedmioty rozpraszające), wymiary, akustyka. Kolejnym, istotnym z punktu widzenia audiofila, aspektem jest właściwe ustawienie głośników oraz ulokowanie miejsca odsłuchowego.

Zestawy audiofilskie składają się ze sprzętu najwyższej klasy tzw. Hi-end, mimo iż koszty poszczególnych komponentów sięgają dziesiątek tysięcy dolarów. Oddzielną gałęzią zainteresowania audiofilów są sprzęty typu DIY - Zrób to sam oraz dokonywanie modyfikacji w sprzęcie audio - tak zwanych MOD-ów.

Kontrowersyjną, nawet w środowisku audiofilów, jest kwestia bardzo drogich kabli - zasilających, głośnikowych i interconnectów, ich ceny mogą sięgać ponad 10.000zł.

To jak audiofil czy nie ? :)

Ukryta Zawartość

nie pasuje sporzet to zmienic a nie bawic sie kablami, prosze nie dzialac na wyobraznie poprzez zmiane kabli a realnie zmieniac dzwiek, wystarcza kolumny lub wzmacniacz

chwilowy brak działalności w audio.

Na początek spróbuj dogiąc kolumny tak, żeby siedząc w miejscu odsłuchu widziec boczne (zewnętrzne) ścianki obu paczek.

To powinno przygasic nieco wysokie bez większego uszczerbku dla średnicy, a przy okazji uspokoi cały przekaz.

Na początku może byc dziwnie, ale z czasem się przyzwyczaisz, byc może będzie to strzał w dychę i to zupełnie za darmo.

A z mulących wysokie kabli, to niedrogo wyjdzie zakup używanych Monster Cable serii Interlink MkII na przykład.

Jak to nie pomoże, to faktycznie daj sobie spokój i zmień kolumny, wyjdzie taniej niż zabawa z grającymi kablami,

a i efekt dużo bardziej wymierny niż przepinanie kolejnych drucików za coraz większą kasę.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Hey

żeby troche załagodził góre i polepszył przestrzeń.

Czyli, po prostu - szukasz takiego czegoś:

Ukryta Zawartość

Budżet 100zł, niestety nie wystarczy. Ale za to, zaoszczędzisz później tysiące jeśli nie dziesiątki tysięcy, na zbędne wymiany :

źródeł, wzmacniaczy, kolumn, kabli.

Dodatkowo, ten nieco skomplikowany kabel, potrafi wykonać pomiary akustyki pomieszczenia i skorygować dziury i dołki.

pozdrawiam

Jancio

Ukryta Zawartość

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ładną średnicę mają Aegis 1 a nie Evo1 które to średnicę mają wycofaną a i góra jest do dupy w porównaniu do Aegis 1 !

Doczytałem w twoim o mnie że gra to z Yamahą,nie pomogą kable, musisz zmienić kolumny albo Yamahę, wybór należy do ciebie.

Ładną średnicę mają Aegis 1 a nie Evo1 które to średnicę mają wycofaną a i góra jest do dupy w porównaniu do Aegis 1 !

Doczytałem w twoim o mnie że gra to z Yamahą,nie pomogą kable, musisz zmienić kolumny albo Yamahę, wybór należy do ciebie.

Aegis to to samo co evo.Chyba zmienie wzmacniacz bo kolumny są ok.Słuchałem ich kiedyś na harmanie 670 i było ciekawiej

wiecej ciepłej średnicy.Ta Yamaha jest ok ale raczej nie w tym zestawienu.Szukam jakiegoś musical fidelity.

Jak chcesz schować nieco górę a żeby średnica poszła do przodu , to poszukaj starszych Acoustic Energy AE100 lub AE100i.Grają dokładnie tak jak mówisz.Tyle , że potrzebują dość mocnego wzmaka.A , że są tańsze, to potem ci jeszcze kasa zostanie na przyzwoity interkonekt.

Zresztą jak ktoś z tutejszych ich słuchał to zapewne ci potwierdzi.

Poza tym nie wiem jaka to Yamaha, ale myślę , że ona w średnicy wiele raczej nie pokaże.

Nooo widzę żeś ty spec jeśli twierdzisz że Evo to to samo co Aegis!

Kombinuj tak dalej. Powodzenia.

To z ciebie też niezły spec skoro twierdzisz że evo one mają średnice do dupy :)

Słuchałem ich nadem 310 i średnicy było bardzo dużo ale zamulał troche.Aegis 1 to ten sam segment

cenowy i wrecz identyczna budowa.Mają inne głośniki czy tylko chwyt marketingowy?

Czytałem w jakiejś gazecie że to prtaktycznie to samo więc nie wiem czym podpierasz swoją

teorie.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ja nie podpieram się teorią tylko praktyką, zarówno Aegis jak iEvo grały u mnie z Amplifonem jak i z Yamahą 596.

Aegisy grały 2 lata a kupione z ciekawości nowsze Evo trzy miesiące więc nie opieram się tu o teorie tylko o fakty.

Jeśli chodzi o budowę .

Skrzynki i niskośredniotonowy sa takie same, ale inne kopółki Vify ,inna zwrotnica, inne strojenie zwrotnicy i mamy inny dżwięk.

W wersji najnowszej Neo głośnik niskośredniotonowy uległ zmianie.

Ale tych nie słuchałem .

Dalej twierdzisz że Aegis 1 i Evo 1 to to samo?

To zależy jak jest cięty i co dla kogo oznacza średnica, ale zazwyczaj ma i to dośc znaczny nawet.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.