Skocz do zawartości
IGNORED

zakup i przesyłka - złe doświadczenia z człowiekiem z forum

Rotor

Co zrobić z tym tematem  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co zrobić z tym tematem

• Pozostawić, będzie pomocą dla innych w takich sytuacjach
      48
    • Usunąć, problem został wyjaśniony i już nikogo nie obchodzi
      12

Rekomendowane odpowiedzi

kupujacego bo nie warowal na kuriera ROTFL... a skad mogl on wiedziec ze jasnie pan kurier akurat zajedzie? czy sprzedajacy znal nr tel. kom. kupujacego? jesli tak, dlaczego nie podal go kurierowi? jakim prawem kurier zostawil to u sasiada? bo co?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

to gratuluje !!!

głupoty!

tnx za linki

co do regulaminu

DHL:

pkt. 3 "przesyłki są doręczane do Odbiorcy, na adres podany przez Klienta ale niekoniecznie bezpośrednio do rąk Odbiorcy wskazanego na przesyłce."

absolutnie nie zgodna z prawem forma doręczenia przesyłki pod wskazany adres! opcja dostarczenia do sąsiada lub innej osoby powinna być dodatkowa i to po podaniu numeru dowodu osoby która ma w zastępstwie odebrać, dla przykładu poczta polska mnie zdziwiła bo często za żonę nie mogłem odebrać paczki bo mam inny adres zameldowania! :)

co do ups

Pkt. 10: "10. Dostawa

UPS moŜe dostarczyć przesyłkę do odbiorcy określonego w Dowodzie Nadania lub do innej osoby,

która oświadcza, Ŝe jest upowaŜniona do odebrania przesyłki w imieniu odbiorcy (np. osoby

przebywającej w tym samym lokalu, co odbiorca lub sąsiadów odbiorcy)."

która oświadcza że jest upoważniona ale jak oświadcza słownie?? pisemnie? notarialnie?

tak samo jak się poda adres sąsiada z własnego życzenia etc to ok

ale w żadnym z tych przypadków jeżeli adres jest podany to na taki własnoręcznie kurierem musi dostarczyć!

ich zapiski są tylko takim "manewrem" żeby kurier nie odbijał się jak kogoś nie ma w domu a opcja wcześniejszego dzwonienia i potwierdzania albo umawiania się na konkretny przedział czasowy jest płatna, sorki ale dostarczanie do sąsiada bez naszej zgody jest naruszeniem prawa jak dla mnie

nie wiem niech wypowie się osoba która w prawie się lepiej porusza

Mikson! Miałem od sąsiada dwa oświadczenia poświadczone notarialnie. Jedno, że jestem upoważniony. Drugie zwalniające mnie ze wszelkich odpowiedzialności wynikających z prawa karnego i cywilnego. Nie napiszę DUŻYMI literami, że Twoja odpowiedż była przedwczesna i coz niej wynika!

Mikson! Miałem od sąsiada dwa oświadczenia poświadczone notarialnie. Jedno, że jestem upoważniony. Drugie zwalniające mnie ze wszelkich odpowiedzialności wynikających z prawa karnego i cywilnego. Nie napiszę DUŻYMI literami, że Twoja odpowiedż była przedwczesna i coz niej wynika!

jeżeli miałeś takie oświadczenia to bardzo dobrze prawnie załatwiłeś sprawę i w takim przypadku faktycznie za wcześniej napisałem że głupio zrobiłeś przyznaję! ( w co osobiście wątpię że miałeś notarialne poświadczenia,,, możesz tylko pisać tak tutaj na potrzeby tej dyskusji) ale dodatkowo sąsiad powinien być wskazany jak alternatywny adres odbioru przesyłki przy nadaniu!

bo w przypadku dostarczania przez kuriera sąsiadowi i wciśnięcia mu przesyłki i bez żadnej umowy z sąsiadem to jest absolutnie nadużyciem ze strony firmy kurierskiej

Focal + Naim

Dla mnie ewidentna wina jest po stronie kupujacego ,nie odebral osobiscie paczki I nie sprawdzl w jakim stanie bylo opakowanie .I jak kurier moze wreczyc sasiadowi paczke - N/C

Aha, czyli wina odbierającego, że nie czatował na kuriera w domu? Ludzie zastanówcie się zanim coś napiszecie.

Jak kurier może wręczyć paczkę sąsiadowi masz napisane wyżej, a w razie dalszych pytań dzwoń na obsługę klienta - tam Ci na pewno udzielą 'dalszych wyjasnień'.

to gratuluje !!!

głupoty!

tnx za linki

co do regulaminu

DHL:

pkt. 3 "przesyłki są doręczane do Odbiorcy, na adres podany przez Klienta ale niekoniecznie bezpośrednio do rąk Odbiorcy wskazanego na przesyłce."

absolutnie nie zgodna z prawem forma doręczenia przesyłki pod wskazany adres! opcja dostarczenia do sąsiada lub innej osoby powinna być dodatkowa i to po podaniu numeru dowodu osoby która ma w zastępstwie odebrać, dla przykładu poczta polska mnie zdziwiła bo często za żonę nie mogłem odebrać paczki bo mam inny adres zameldowania! :)

co do ups

UPS moŜe dostarczyć przesyłkę do odbiorcy określonego w Dowodzie Nadania lub do innej osoby,

która oświadcza, Ŝe jest upowaŜniona do odebrania przesyłki w imieniu odbiorcy (np. osoby

która oświadcza że jest upoważniona ale jak oświadcza słownie?? pisemnie? notarialnie?

tak samo jak się poda adres sąsiada z własnego życzenia etc to ok

ale w żadnym z tych przypadków jeżeli adres jest podany to na taki własnoręcznie kurierem musi dostarczyć!

ich zapiski są tylko takim "manewrem" żeby kurier nie odbijał się jak kogoś nie ma w domu a opcja wcześniejszego dzwonienia i potwierdzania albo umawiania się na konkretny przedział czasowy jest płatna, sorki ale dostarczanie do sąsiada bez naszej zgody jest naruszeniem prawa jak dla mnie

nie wiem niech wypowie się osoba która w prawie się lepiej porusza

Mikson, to co o tym myślimy nie ma znaczenia. Jako odbiorca nie masz wpływu na to, jaką firmą kurierską dostarczą Ci paczkę, i jaki w tej firmie obowiązuje regulamin. IMHO to jest skandaliczne, że można zostawić u sąsiada paczkę, ale dopóki ktoś nie wygra sprawy w sądzie, albo nie zainteresuje tym procederem UOKiK to będzie dalej tak jak jest.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ponad wszystkimi regulaminami, w których można pisać rózne bzdury, stoi ...

USTAWA

z dnia 15 listopada 1984 r.

Prawo przewozowe

To jej treść jest wiążąca i to ją warto poznać :o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

A teraz sobie wszyscy pomyślcie co by było gdyby poczta stosowała takie praktyki:

- "panie listonoszu gdzie moja emerytura?"

- "zostawiłem u sąsiada bo Pana nie było"

:D :D :D

Jak złośliwy sąsiad pod Twoją nieobecność powie listonoszowi że umarłeś, to Twoja emerytura przestaje przychodzić i będziesz miał drogę przez mękę żeby udowodnić że żyjesz i że należy Ci się emerytura. Listonosz pod tym względem jest wyżej postawiony niż lekarz wystawiający akt zgonu.

kupujacego bo nie warowal na kuriera ROTFL... a skad mogl on wiedziec ze jasnie pan kurier akurat zajedzie? czy sprzedajacy znal nr tel. kom. kupujacego? jesli tak, dlaczego nie podal go kurierowi? jakim prawem kurier zostawil to u sasiada? bo co?

Poniewaz moglo byc tak ze sasiad opuscil karton, a teraz najlepiej winic sprzedajacego. Ja zawsze jak cos zamawialem wartosciowego nie ma takiej silly ze by nie sprawdzic opakowania przy kurierze .

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

anxion, czlowieku, czy to wina rotora, ze kurier zostawil to u sasiada, czy sprzedajacego, ktory wybral taka firme kurierska?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jeżeli miałeś takie oświadczenia to bardzo dobrze prawnie załatwiłeś sprawę i w takim przypadku faktycznie za wcześniej napisałem że głupio zrobiłeś przyznaję! ( w co osobiście wątpię że miałeś notarialne poświadczenia,,, możesz tylko pisać tak tutaj na potrzeby tej dyskusji) ale dodatkowo sąsiad powinien być wskazany jak alternatywny adres odbioru przesyłki przy nadaniu!

bo w przypadku dostarczania przez kuriera sąsiadowi i wciśnięcia mu przesyłki i bez żadnej umowy z sąsiadem to jest absolutnie nadużyciem ze strony firmy kurierskiej

Mam za sobą pewne praktyczne doświadczenie prawne, ale to tak na marginesie. Zgadzam się co do tego, że jeżeli sąsiad nie był wskazany jak "inny" odbiorca przy zamawianiu wysyłki albo nie dysponował stosownym upowżnieniem, to odpowiedzialność powinna ponieść firma kurierska.

Poniewaz moglo byc tak ze sasiad opuscil karton, a teraz najlepiej winic sprzedajacego. Ja zawsze jak cos zamawialem wartosciowego nie ma takiej silly ze by nie sprawdzic opakowania przy kurierze .

Nawet jak Cię nie było w domu, a paczkę odbierał ktoś z rodziny albo sąsiad, to nie było takiej siły, żebyś osobiście nei sprawdził opakowania przy kurierze? - koniecznie opisz jak to zrobić. Translokacja, to rzadka umiejętność, ale może zdradzisz nam jak to się robi na dzikim zachodzie?

Na pewno to nie wina kupującego, że nie mógł odebrać od kuriera i sprawdzić przy nim, a wręcz kurierom to na rękę jak mogą zostawić sąsiadowi/rodzinie, bo wtedy mogą ekspresowo i bezstresowo szybko się ulotnić bez żadnych problemów :)

Tutaj tylko dobra wola sprzedającego byłaby jakimś złagodzeniem żalu :) A dobra wola to kompromis o którym wspominałem, więc zwrócenie części kwoty za wzmaka. To nie jest jakaś wielka kasa, więc warto uczynić ten krok...

Może być też tak, że kupujący sobie posłuchał wzmaka i uznał, że ten dźwięk mu się nie podoba i przy okazji wykorzysta fakt tego problemu i za wszelką cenę chce się pozbyć tego złomu ;]]

michelangelo!

Gdybym chociaż wiedział jak się ta firma nazywa!!! lecz niestety tego szczegółu bone13 mi nie zdradził, nie mówiąc juz o podaniu do nich telefonu. Już bym w tej chwili dzwonił. A to co piszecie o punktach w regulaminach jest przerażające. Wszystkie zakupy będę od tej pory kierował na adres do pracy.

bone13

Czy możesz mi podać namiary do tej firmy kurierskiej?

Chłopie, najprościej to Ci iść z całą sprawą na policję. Dane wysyłającego masz, a 800zł to wyraźnie powyżej znikomej szkodliwości społecznej, więc muszą rozpocząć postępowanie. Nie masz obowiązku ustalać kto Cię naraził na stratę, od tego są organa żyjące z naszych podatków. Sąsiada tylko wezwą w roli świadka, ale to chyba nie problem?

proplayer !!!

Miałem już Denona 860, mam też innego 1060 tylko chciałem kupić inny egzemplarz w ładniejszym stanie, no i teraz masz babo placek. Na wypadek gdyby ktos pomyślał, że miałem jakiś rozwalony egzemplarz i teraz chę naciągając kolegę bone13 to mogę wysłać zdjęcia z numerami seryjnymi i innymi znakami szczególnymi, które zresztą widać na tych fotkach co już wkleiłem - naklejki serwisowe.

Proszę o poważne podejście.

Troche dziwnie piszecie. Bardzo często coś mi wysyłają przesyłkami kurierskimi (DHL, UPS, GLS, FEDEX) co najmniej kilka razy w miesiącu i nigdy nie było sytuacji aby kurier zostawił coś u kogoś, najczęsciej:

- zostawiają avizo z nr telefonu

- dzwonią i się pytają co mają lub mogą zrobić (zostawić u kogoś/zmienić adres etc.)

Nigdy nie trafiło mi się aby kurier coś gdzieś zostawił. Te firmy kurierskie o których piszecie, to pewnie nie firmy kurierskie tylko jacyś chłopcy na posyłki.

System gra dobrze, albo nie....

!put:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To Bocznica

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Troche dziwnie piszecie. Bardzo często coś mi wysyłają przesyłkami kurierskimi (DHL, UPS, GLS, FEDEX) co najmniej kilka razy w miesiącu i nigdy nie było sytuacji aby kurier zostawił coś u kogoś, najczęsciej:

- zostawiają avizo z nr telefonu

- dzwonią i się pytają co mają lub mogą zrobić (zostawić u kogoś/zmienić adres etc.)

Nigdy nie trafiło mi się aby kurier coś gdzieś zostawił. Te firmy kurierskie o których piszecie, to pewnie nie firmy kurierskie tylko jacyś chłopcy na posyłki.

Barmanek, sytuacje które opisałem dotyczyły UPS, DPD, DHL. Ale wiadomo, wiele zależy od kuriera. Był o tym wątek, nie ma co bić piany.

DHL:

Ukryta Zawartość

Dosc jasno napisane ze paczka ma byc doreczona na wskazany adres(!) choc niekoniecznie do osoby widniejacej na poreczeniu przesylkowym, co oznacza ze jesli ma to trafic na Kosciuszki 2/28 to ma trafic wlasnie tam (nawet jesli odbierze babcia, zamiast syna), ale nie na Kosciuszki 2/30. Proste.

UPS:

Ukryta Zawartość

Ponownie. Przesylka moze zostac odebrana przez sasiada, pod warunkiem ze sasiad zostal przez nas UPOWAZNIONY, a tak w wiekszosci przypadkow sie chyba nie dzieje, jest wiec to uchybienie i wbrew regulaminowi.

Te cytaty wcale nie sugeruja zatem, ze mozna zostawiac przesylke dowolnemu sasiadowi/osobie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Barmanek, sytuacje które opisałem dotyczyły UPS, DPD, DHL. Ale wiadomo, wiele zależy od kuriera. Był o tym wątek, nie ma co bić piany.

Ja miałem kiedyś problemy z kurierem DHL, a na samym początku z UPS. Ale teraz UPS działa w mojej okolicy idealnie, a DHL o wiele lepiej. A wracając do sprawy - sprzedałem kiedyś dość drogą rzecz i było dla mnie oczywiste, że jeżeli do nabywcy dotrze uszkodzona to ja za to ponoszę odpowiedzialność, przepraszam oraz zwracam pieniądze(vide Kodeks Cywilny). Paczka była zapakowana pancernie (2 grube pudła, bąbelki, styropian, folia) i na szczęście dotarła bez problemu. A z tym podaniem do wiadomości forumowiczów danych bone13 cały czas uważam, że to dobre rozwiązanie. Mniej więcej 30 lat temu w Anglii wyglądało to tak, że jeśli ktoś kogoś oszukał w transakcji handlowej oznaczało to dla niego śmierć cywilną - nikt z nim nie handlował, tracił znajomych etc. (teraz niestety zmieniło się to tam na gorsze). Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, żeby zalogowani użytkownicy mieli dostęp do danych nieuczciwych forumowiczów - to by pozwoliło uniknąć kłopotów na przyszłość. Myślę, że koledzy prawnicy powinni się wypowiedzieć, jak to można by było praktycznie zorganizować. Można by też w ramach Forum zorganizować wewnętrzny sąd polubowny - to też byłoby jakieś rozwiązanie.

Dosc jasno napisane ze paczka ma byc doreczona na wskazany adres(!) choc niekoniecznie do osoby widniejacej na poreczeniu przesylkowym, co oznacza ze jesli ma to trafic na Kosciuszki 2/28 to ma trafic wlasnie tam (nawet jesli odbierze babcia, zamiast syna), ale nie na Kosciuszki 2/30. Proste.

Ponownie. Przesylka moze zostac odebrana przez sasiada, pod warunkiem ze sasiad zostal przez nas UPOWAZNIONY, a tak w wiekszosci przypadkow sie chyba nie dzieje, jest wiec to uchybienie i wbrew regulaminowi.

Te cytaty wcale nie sugeruja zatem, ze mozna zostawiac przesylke dowolnemu sasiadowi/osobie.

Pastwa, jeśli zamierzasz dochodzić swoich praw w sądzie, to zgoda - masz rację. Upoważnienie osoby trzeciej i podany adres załatwiają sprawę. Jak chcesz być upierdliwy (słusznie!) to możesz po dostarczeniu do nieupowaznionego sąsiada żądać dostarczenia paczki do siebie i firma powinna przyjechać, zabrać paczkę od sąsiada i dać Tobie. Tyle, że praktyka sobie, a zapis sobie.

Miałem dokładnie to samo napisać.

Można by też w ramach Forum zorganizować wewnętrzny sąd polubowny - to też byłoby jakieś rozwiązanie.

Meloman, jeśli już to sąd koleżeński. Ale o czym mówić, jeśli tu nawet moderacja nie ma poważania?! W tym konteksćie i w świetle ciągłych insynuacji na forum oraz ogólnej niskiej średniej kultury wypowiedzi mowa o jakichkolwiek tego typu rozwiązaniach jest z pogranicza fantastyki.

romek, to zle swiadczy raczej o samej moderacji, a nie o uzytkownikach :) moderacja sama sobie "zapracowala" na swoja opinie....

romek, to zle swiadczy raczej o samej moderacji, a nie o uzytkownikach :) moderacja sama sobie "zapracowala" na swoja opinie....

Foxbat, to debata na inną wódkę, znaczy wątek ;-)

Obiektywnie należy jednak powiedzieć, że nigdy nie jest winna tylko jedna strona (w małżeństwie winne zawsze są dwie: żona i teściowa) ;-)

Poziom forum (średni) jaki jest każdy widzi, a jest on inny od forów zagranicznych. I tyle w temacie.

...czytajac to wszystko to znow mam obawe,slyszalem juz nie raz o takich przesylkach, rok temu zamuwilem gramofon z allegro,z opisu i zdjec to stan bajka...ale dotarl do mnie, no wlasnie, pokrywa wylamana z zawiasow,peknieta w polowie, wylamana tez stopka pod ramie,takze musialo to ramie niezle,,baunsowac,, podczas podrozy, itu tez moja glupota, mialem dzien wolny od pracy i bylem w domu, moglem sprawdzic stan przy kurierze, moglem, odebral go jeden z domownikow,ja zas slyszalem tylko w swoim pokoju jakby ktos pier***nal ta paczka jak workiem ziemniakow,pokwitowanie i goscia niema.

Ze strony sprzedajacego to wszystko bylo ok zapakowane.

Tteraz to sie zastanawiam, bo mam zamiar na wiosne kupic gramiaka z e bay'a z angli, i wlos sie jezy jak on domnie trafi,przez czyje rece, a np. 300-400 funciakow to dlamnie ciezko zapracowane pieniadze...

Pozdrawiam ZARZES-LOMZA

Ps. zycze udanych spokojnych swiat, i dla tych co odbiora w tym tygodniu sprzet-zadnych rozczarowan

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Jeżeli chodzi o pozostawianie paczki u sasiada - w tym roku odbierałem ok. 5-6 paczek dostarczanych przez kuriera. O ile sie nie mylę z trzech różnych firm kurierskich. Kurier przed dostarczeniem ZAWSZE dzwonił do mnie z pytaniem czy może przyjechać (za 5 minut, za godzinę, o dziesiatej wieczorem itd)

Mam szczeście?

ps. małe przesyłki polecone listonosz zostawia u sąsiada, a przesyłki sasiada u mnie. Ale jest to umówione z wszystkimi stronami.

Do mnie też zawsze dzwonią i pytają się, czy ew można zostawić. Szkoda, że nie dzwonią powiedzmy godzinę przed dostarczeniem za każdym razem.

jako, że cała sytuacja zaczyna mnie trochę irytuję postanowiłem wyjaśnić kilka spraw i mój punkt widzenia całej sytuacji.

punk napisał

Ukryta Zawartość

co cie to obchodzi ile to jest dla mnie 200e, ja ci się w finanse nie wtrącam

Ukryta Zawartość

jak wyżej

Ukryta Zawartość

zapakowałem w to co było dla mnie dostępne, nie znam sklepu sprzedającego artykuły do pakowania paczek.

Ukryta Zawartość

więc trafił swój na swego...,

Ukryta Zawartość

ja ta firma wysyłałem dużo paczek o różnej wartości i różnie zapakowanych, ale coś takiego przytrafiło mi się pierwszy raz, paczka była ubezpieczona na kwotę wartości wzmacniacza, czyli 200e

Ukryta Zawartość

podsumowując możesz mnie pocałować między respekt, a szacunek

Ukryta Zawartość

w listach, które można edytować P.S.-ów się nie wstawia, ale to tylko tak na marginesie, więc jadąc na wakacje staram się oderwać od całej otaczającej rzeczywistości, dlatego nie zabieram ze sobą laptopa, komórki itp. wynalazków po to aby mieć "gdzieś" m.in. ludzi takich jak ty i ich interesy

teo napisał

Ukryta Zawartość

widzisz mieszkam w kraju gdzie zima to nowość, jak też opony zimowe, więc śmigam na letnich, pomimo to żart ci się udał jak szczypiorek na wiosnę, więcej bym się spodziewał po pięciolatku... no ale cóż, ludzie już wielokrotnie narzekali na poziom tego forum i zaczynam ich rozumieć czytając niektóre wypowiedzi.

punk napisał

Ukryta Zawartość

twój poziom intelektualny punk,

meloman62 napisał

Ukryta Zawartość

ty też pierzesz swoje "brudy" publicznie ? nawyki z ormo ?

rotor napisał

Ukryta Zawartość

1.czy poprosiłeś od dane kuriera albo jego numer telefonu ? nie.

3. nie radziłbym, wtedy ja zacznę działać prawnie.

4. a czy ty trzymasz oryginalne opakowania po wszystkim co kupujesz ? ja niestety nie, tym bardziej, że wzmacniacz został wyprodukowany w 1990 r. więc karton z pewnością byłby w świetnym stanie.

nie zaproponowałem Ci drogi Romku nic, ponieważ pieniędzy nie zamierzam zwracać, i zgadzam się z Tobą, że mój wpis doskonale oddaje stosunek do kontrahenta.

rotor napisał

Ukryta Zawartość

tak tak, wypadł mi z trzy razy, zwłaszcza, że prosiłeś o zdjęcia wzmacniacza przed wysyłką, mało tego robiłem je dwukrotnie, ponieważ poprosiłeś o zoom wnętrza wzmacniacza.

mikson napisał

Ukryta Zawartość

NO W KOŃCU ktoś to zauważył, może sąsiad gościa nienawidzi za zbyt głośne słuchanie muzyki i tylko czekał, żeby się odwdzięczyć, a może to rotorowi wypadł i teraz szuka jelenia, albo porostu mu coś nie spasowało, no bo gdzie jest powiedziane, że jest super uczciwym człowiekiem, ofiara takiego malwersanta jak, a nie odwrotnie ? nie jest w stanie w żaden sposób udowodnić, że wzmacniacz dotarł do niego uszkodzony, ponieważ paczka nie została otwarta w obecności kuriera, bez znaczenia w tym momencie dla całej sprawy, że to biedny schorowany sąsiad go odebrał, bo czy to moja wina, że kurier tam go dostarczył ? i na tym kończy się cała sprawa, więc dalsze komentarze zbędne. po całej sytuacji, gdy kurier odmówił przyjęcia reklamacji, poradziłem się znajomego prawnika, który powiedział, że nie ma szans na wygranie sprawy, właśnie z tego powodu, że odbiór paczki został podpisany, nieistotne przez kogo.

Więc następnym razem zanim zaczniecie na kimś psy wieszać i wypisywać tutaj jakieś bezsensowne bzdury, wklejając znalezione na szybkiego na googlach cytaty, pomyślcie chwilę. Rotor zrobił z siebie niewiniątko, a wy wszyscy staracie się go bronić, sumienie zaczyna doskwierać przed świętami ? to może znajdziecie inny sposób na jego uspokojenie

bobcat napisał

Ukryta Zawartość

no a co ja takiego robię ?

musiałbym być skończonym idiotą, aby odesłać pieniądze w zaistniałej sytuacji

chętnie rozwieję wszelkie wątpliwości, więc zapraszam do dalszej dyskusji, jeżeli nie macie nic ciekawszego do zrobienia...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.