Skocz do zawartości
IGNORED

Second handy w Londynie

artekk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! W przyszłą środę wybieram się do Londynu. Będę tam przebywał ok. trzech tygodni, poza zwiedzaniem miasta chętnie odwiedziłbym kilka sklepów z używanym hifi, highend. Moje najnowsze czasopismo o tematyce audio z UK, w którym mógłbym znaleźć jakieś namiary - to jakieś HIFI CHOICE z roku 1998, dlatego muszę zdać się na Was. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie (mam na myśli także import "walizkowy" w ogóle) będę wdzięczny za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/7586-second-handy-w-londynie/

Nie mogę pomóc, ale może zainteresuje cię ten wątek 1316:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wróciłem z stamtąd tydzień temu, byłem w Anglii ,nie w samym Londynie,powiedzmy na prowincji. W komisach tragedia-zapomnij, chyba,że w Londynie jest inaczej. I jeszcze ciekawostka ,dziwnie drogo jak na używany sprzęt !!?? Jak z wywozem zakładając, że będzie co ,nie wiem ja byłem w porcie-statek te sprawy.

artekk

tutaj nie masz co liczyc na bardzo okazyjne ceny... jedynie indywidualnie przez ebay mozna cos wyhaczyc...

komisy daja bardzo niska cene za uzywany sprzet ale sprzedaja znacznie drozej...

jezeli juz to mozna cos upolowac na wyprzedazach, ale ceny sa zblizone do cen z allegro...

Zobacz "atrakcyjnosc" cen ex-demo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ceny angole maja chore - widziałem ostatnio w ogłoszeniach przetwornik Theta prime II za 1100GBP a ja swojego sprzedałem u nas za 3300zł - czyli 2x taniej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Ceny w komisach sa wysokie. Oni jednak, w przeciwienstwie do naszych, daja gwarancje. To podbija koszty. Najlepiej zaopatrzonym 2nd hand jaki tam widzialem ostatnio byl Trading Station w Peterborougs - ileśtam Cowgate, nie pamietam dokladnie. Duża sala z polkami do sufitu wypelnionymi sprzetem.

Panowie pół życia spędzam w Anglii ceny w tamtejszych komisach są naprawdę chore. Trzeba zapłacić nie wiele mniej,niż za nowy. Za to sprzęt często mocno zdezelowany. Może dlatego ,że prowincja Angielska-małe miasta niewiele odbiegają poziomem życia od Polski. Tam nie jest za bogato.

• Redaktorzy

Natomiast ceny od prywatnych właścicieli są zwykle b. korzystne. Dlatego dla siebie nigdy tam nie kupowałem z komisów, zawsze od prywatnych ludzi. Przykład: Linn Karik II, w komisie w Peterborough ponad 900 GBP. A jak się poszuka po ogłoszeniach, można kupić za 500...

Spędziłem w Lądku (bo nie ma takiego miasta, Londyn!) ostatni tydzień, po sklepach audio specjalnie nie chodziłem, ale wstąpiłem oczywiście do jednego czy drugiego, mijanego po drodze do inszych atrakcji. Ceny nieciekawe, wyprzedaże bardziej. Wpadł mi w oko wzmacniacz Arcam Alpha 10 za coś ok. 500 GBP, tuner Musicala z serii Electra za 100 GBP (przykłady z jednego miejsca) - wydaje mi się, że to niedrogo. Funt to nieco ponad 7 zł.

Trzy lata temu w Glasgow widziałem jakąś wyprzedaż Creeka, bardzo wręcz atrakcyjną. A o ile dobrze pamiętam, ogólnie sporo niższe od polskich były ceny CA, i to normalne, nie "wyprzedażowe". BTW, CA traktowano tam jako totalny low-end, mało w dodatku popularny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.