Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do pokoju o pow. 30m2?

zenton

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam zamiar kupić kolumny do pokoju o pow. ok. 30m2. Zainteresowany jestem następującymi kolumnami:

Elac 207.2, B&W DM 604 S3, KEF Q5, Paradigm Monitor 90P, Avance Dana AV670. Zaznaczam, że nie jestem audiofilem, dlatego wdzięczny byłbym za sugestie co do wyboru kolumn w tym przedziale cenowym (ok 5000PLN).

https://www.audiostereo.pl/topic/7613-jakie-kolumny-do-pokoju-o-pow-30m2/

zenton-Oczywiście nie wiem z czym mają być zestawione te kolumny,ale z wymienionych przez Ciebie firm wybrałbym zdecydowanie KEF Q5.Uzyskasz wprawdopodobnie najbardziej zrównoważone brzmienie o dobrej scenie,dużym basie i bez wyostrzeń/B&W/.Twoje pytanie jest zresztą trudne ponieważ wymieniasz same dobre modele.Spróbuj posłuchać czegoś z naszych krajowych produktów,myślę ,że warto.

->pitdog. Słuchałem Q55, zainteresowały mnie ale szukałem 3d, poczekałem na nowy model czyli Q65.2, kupiłem je (przestrzeń bardzo dobra, średnica delikatnie mówiąc taka se, wysokie syczące-trochę spłycam ale jednak).

Dobrałem odpowiednie kable, sieciówkę i nterkonekt i zrobiło się nadpodziw dobrze (ale stosunek jakości do ceny zrobił się chory). Potem miałem okazję słuchać Q55.2 (czyli jeśli się nie mylę poprzednika Q5), grały jak deska, nie pomogło dwutygodniowe 24 h wygrzewanie. Nie była to tylko moja opinia, w salonie poddali się już przede mną ale ja wiedząc, że seria Q jest specyficzna i mając z nią jakieś doświadczenie uznałem, że je obudzę ale niestety była to porażka.

No może teraz Q5 jest diametralnie inna? Oby.

Pytanie kolegi było zbyt konkretne moja odpowiedź również. Prawidłowa odpowiedź brzmiałaby-pożyczać i słuchać (jeśli nie wszystkie na raz to choćby metodą eliminacji).

Q5 sa bardzo dobre, potrafia naprawde pieknie zagrac, o poprzednich modelach nie posiadam zadnej wiedzy.

na pewno kolumny aktualnej serii Q wymagaja dlugiego wygrzania, ok.100h musza pograc by zaczac jakos brzmiec. potem jest juz miodzio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.