Skocz do zawartości
IGNORED

denon czy harman/kardon

wolf242

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam pytanie. chciałbym kupić amplituner a/v, mam do wyboru Denon 1911 lub H/K 255 ewentualnie Marantz. nie chodzi o stereo bo do tego mam NAD-a, kolumny Celestion F38. BR Panasonic BD60. poradźcie co wybrać. pozdrawiam i najlepszego w nowym rocku.

https://www.audiostereo.pl/topic/76207-denon-czy-harmankardon/

witam. mam pytanie. chciałbym kupić amplituner a/v, mam do wyboru Denon 1911 lub H/K 255 ewentualnie Marantz. nie chodzi o stereo bo do tego mam NAD-a, kolumny Celestion F38. BR Panasonic BD60. poradźcie co wybrać. pozdrawiam i najlepszego w nowym rocku.

Najlepiej byłoby jakbyś miał okazję gdziekolwiek posłuchać obu modeli. Byłby problem zażegnany ;) Oba modele mają swoje plusy i minusy. O ile nie mam brać pod uwagę kwestii stereo, to nawet bym się bardziej skłaniał ku Denonowi. Ale! H/K 255 posiada jedną bardzo ciekawą opcję - pytanie czy w Twoim przypadku będzie ona przydatna - , jako jeden z nielicznych budżetowych modeli posiada funkcję niezależnego multiroom :) Z drugiej strony, Denon jest nafaszerowany wszystkim co się da do tej kwoty. Kompatybilny z 3D, ogromna gama kodeków audio i video sprawiaj, że w tym przedziale cenowym jest to bardzo interesująca i kusząca opcja.

Opcji podłączenia innej elektroniki w obu modelach jest dużo. Fakt 4:3 dla Denona w wejściach HDMI, ale czy będzie nam aż ich tyle potrzeba? Jeśli tak to nic tylko się decydować ;) Z kolei HK 255 posiada dość ciekawe rozwiązanie podłączenia 5.1 poprzez RCA oraz pre-out. Generalnie, nie biorąc pod uwagę wspomnianych HDMI to "tył" HK jest ciekawszy.

Moim zdaniem, jeśli wspomniany 1911 ma służyć jako amplituner KD, tylko i wyłącznie, to ja właśnie wybrałbym tą opcję, mimo iż bardziej chwalę sobie HK.

dzięki za odpowiedzi, ale czytałem tez opinie że HK dośc mocno się grzeje i do tego ma wentylatory, które mogą zakłócać oglądanie, chociaż jak się nie sprawdzi osobiście to trudno się wypowiadać. miałem kiedyś wzmacniacz technicsa z wentylem i nie przeszkadzało mi to, bo jak dało się głośniej to dopiero wentylator się załączał i oczywiście nie było go słychać.

a może Yamaha RX - V 767 ?

lub marantz SR5004

no Marantz jets bardzo uniwersalny nadaje sie zarowno do kina jak i muzyki, nie wiem czy strikte w kinie onkyo 608 nie ma lekkiej przewagi ale nie chce sie tu spierac bardzo podobaja mi sie produkty Marantza i uwazam ze sa bardzo dobre. Co do grzania na to bym nie patrzyl Harmany jak i Onkyacze bardzo sie grzeja i aja wentylatory jednak to solidne i wytrzymale konstrukcje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.