Skocz do zawartości
IGNORED

Kable NORDOST

zurek

Rekomendowane odpowiedzi

najprostszy sposob jak sie nie umie odroznic w odsluchu czy w caloksztalcie to nie kupowac uzywanych...ja naprawde nie widze powodu zeby sadzic , ze to jest podrobka z tych zdjec, wrecz to na oryginal wyglada, w produkcji mogl sie odcien napisow czy czcionka zmienic w ciagu kilku - kilkunastu lat...nie podejrzewam chinczykow o taka perfekcje w podrabianiu w sumie niedrogiego kabla, malo naprawde prawdopodobne...abstrahujac , ze powinien grac jak kupa jesli to jest jakis zwykly drut, a gra wg nowego wlasciciela bardzo dobrze....u mnie zwykly drut gra jak kupa przynajmniej...taki od lampki czy podobny....jako glosnikowiec ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

najprostszy sposob jak sie nie umie odroznic w odsluchu czy w caloksztalcie to nie kupowac uzywanych...ja naprawde nie widze powodu zeby sadzic , ze to jest podrobka z tych zdjec, wrecz to na oryginal wyglada, w produkcji mogl sie odcien napisow czy czcionka zmienic w ciagu kilku - kilkunastu lat...nie podejrzewam chinczykow o taka perfekcje w podrabianiu w sumie niedrogiego kabla, malo naprawde prawdopodobne...abstrahujac , ze powinien grac jak kupa jesli to jest jakis zwykly drut, a gra wg nowego wlasciciela bardzo dobrze....u mnie zwykly drut gra jak kupa przynajmniej...taki od lampki czy podobny....jako glosnikowiec ...

Proszę nie kombinuj jak koń pod górę,bo miałem nordosty red dawny i wiem że to są niezłe kable i wiem jak grają-kupiłem je zaraz po prezentacji na

audio show,gdy był przedstawiciel nordosta bobajże 12 lat temu-to taki szczegół.

Poza tym autor wątku nie miał możliwości ich konfrontacji jeśli chodzi o walory brzmieniowe i porównanie z oryginałem-ja miałem.

Dalej -nigdy nie miał dobrych kabli-więc uległ pokusie-bo za 1850 2x4 metry w bi-wiringu-to świetna cena była.

Na temat opłacalności robienia podrob-to jesteś nie wtajemiczony,podobnie jak i ja,lecz kupić kabel w/w z tzw.drugiej ręki po obejrzeniu tylko

zdjęć-to jest ryzyko nie za duże,ale gdy kable kosztują 10 razy więcej-to kupno na podstawie tylko zdjęć bez odsłuchu jest nieodpowiedzialne.

Nie opłaca sie podrabiac drogich kabli,bo kogo stac na drogie kable,to kupuje je u dystrybutora z możliwością odsłuchu we własnym systemie.

musiało isc duzo podrób -stad masowa wyprzedaz starego towaru w nordoscie i zmiana

kable ciete ze szpuli juz jakies 3 lata sprzedaja jak widze , moze teraz jeszcze opanowali konfekcje

niestety podrabiaja wszystko co da sie sprzedac w większej ilosci, liczy sie oczywiscie wyglad czyli stworzenie podróby

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Proszę nie kombinuj jak koń pod górę,bo miałem nordosty red dawny i wiem że to są niezłe kable i wiem jak grają-kupiłem je zaraz po prezentacji na

audio show,gdy był przedstawiciel nordosta bobajże 12 lat temu-to taki szczegół.

Poza tym autor wątku nie miał możliwości ich konfrontacji jeśli chodzi o walory brzmieniowe i porównanie z oryginałem-ja miałem.

Dalej -nigdy nie miał dobrych kabli-więc uległ pokusie-bo za 1850 2x4 metry w bi-wiringu-to świetna cena była.

Na temat opłacalności robienia podrob-to jesteś nie wtajemiczony,podobnie jak i ja,lecz kupić kabel w/w z tzw.drugiej ręki po obejrzeniu tylko

zdjęć-to jest ryzyko nie za duże,ale gdy kable kosztują 10 razy więcej-to kupno na podstawie tylko zdjęć bez odsłuchu jest nieodpowiedzialne.

Nie opłaca sie podrabiac drogich kabli,bo kogo stac na drogie kable,to kupuje je u dystrybutora z możliwością odsłuchu we własnym systemie.

byc moze, tym bardziej trzeba na to uwazac, tyle, ze nie rozumiem nadal tej entuzjastycznej recenzji kabli po kupnie....

oprocz tego chyba nie ten sam kabel jest porownywany

Czy ten kabel jest inny w dotyku w stosunku do Reda Dawna z Top Hifi ? zachowuje się inaczej - tzn. nie szeleści jak papier przy szuraniu, różni się elastycznością ? Ze zdjęć jak dla mnie to oryginał i tyle....a jakaś minimalnie inna sygnatura dźwiękowa jak najbardziej jest dopuszczalna - inna seria, inny rok produkcji, ilość godzin pracy, ładunki elektrostatyczne zgromadzone na kablu, konfekcja..itd...itd....

Czy ten kabel jest inny w dotyku w stosunku do Reda Dawna z Top Hifi ? zachowuje się inaczej - tzn. nie szeleści jak papier przy szuraniu, różni się elastycznością ?

Może wystarczy nakremować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"...a jakaś minimalnie inna sygnatura dźwiękowa jak najbardziej jest dopuszczalna - inna seria, inny rok produkcji, ilość godzin pracy, ładunki elektrostatyczne zgromadzone na kablu, konfekcja..itd...itd"

No i tym sposobem doszliśmy do tego, że dla audiofila nie wystarczy już tylko kupić kabel danej firmy i danego modelu, musi jeszcze jak z winem, utrafić w rocznik :)

"...a jakaś minimalnie inna sygnatura dźwiękowa jak najbardziej jest dopuszczalna - inna seria, inny rok produkcji, ilość godzin pracy, ładunki elektrostatyczne zgromadzone na kablu, konfekcja..itd...itd"

No i tym sposobem doszliśmy do tego, że dla audiofila nie wystarczy już tylko kupić kabel danej firmy i danego modelu, musi jeszcze jak z winem, utrafić w rocznik :)

W przypadku wina rocznik ma znaczenie i jak smakuje ale w przypadku kabli?Czym nowszy to lepszy?Czy może odwrotnie?Oczywiście jak gra...mało istotne.

Panowie po kiego czorta te dywagacje...kable zostały sprawdzone w Top Hi-Fi - okazało się, że podróba... a jak ktoś twierdzi, że to oryginał, bo jego wyglądają identycznie, to niech się z żurkiem zamieni ;-)

?

tzn. jak sie okazalo? ktos wydal ekspertyze w top hifi? jest ona dostepna? podpisal sie pod tym? bo jesli chodzi o fachowosc naszych sklepow audio to mam o niej swoje zdanie, z ciekawosci chcialbym wiedziec jak to sie zalatwia, bo mnie te zdjecia kabli nie przekonuja, a zwykle po samych zdjeciach widac , ze podrobka, czy to sie zalatwia 'okazaniem' czy mozna np. zaplacic w top hifi za ekspertyze wiazaca, bo to , ze ktostam anonimowo cos zasugerowal to nie jest chyba jeszcze dowod?

tzn. jak sie okazalo? ktos wydal ekspertyze w top hifi? jest ona dostepna? podpisal sie pod tym? bo jesli chodzi o fachowosc naszych sklepow audio to mam o niej swoje zdanie, z ciekawosci chcialbym wiedziec jak to sie zalatwia, bo mnie te zdjecia kabli nie przekonuja, a zwykle po samych zdjeciach widac , ze podrobka, czy to sie zalatwia 'okazaniem' czy mozna np. zaplacic w top hifi za ekspertyze wiazaca, bo to , ze ktostam anonimowo cos zasugerowal to nie jest chyba jeszcze dowod?

Po zdjęciach,to żony własnej można nie rozpoznać a co dopiero orginał kabla.Dobre sobie...w dzisiejszych czasach.

Po zdjęciach,to żony własnej można nie rozpoznać a co dopiero orginał kabla.Dobre sobie...w dzisiejszych czasach.

chodzi mię o to , ze na tyle sa te podróbki prymitywne, ze mozna je bez problemu po zdjeciach rozpoznac....

Napisałem w dzisiejszych czasach...dlatego właśnie,że podróby często na pierwszy rzut oka są nie do odróznienia...specjaliści nie tylko Chiny.

Podrabiają orginały dzieł sztuki to kable dla nich,to pryszcz.

prosto z Norwegii! Już nie tylko łososie i gaz~!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

prosto z Norwegii! Już nie tylko łososie i gaz~!

Ukryta Zawartość

To może być orginał...jak z Norwegii.Będzie problem z nazwą...tylko.

Ukryta Zawartość

Teraz powiem odnośnie kabli z Norwegii -w ubiegły weekend była promocja kabli Nordosta w Norwegii-tylko

w niedzielę,a wczoraj gościłem pewnego Pana ......z Norwegii,który na kable zakupione przez Żurka powiedział,

że coś te kabele za ciężkie są w porównaniu z oryginałem,bo te druty to jakieś żelazo jest,a brzmienie to dno.

Mieliśmy okazje porównać samą konfekcję i napisy z baldurem,heimdallem,freyem-te Żurkowe to tak jakby

były malowane w garażu,a konfekcja robiona po pijaku.

Podsumowując szkoda tego Żurka...i jeszcze dał mu pozytywa z niewiedzy oczywiście.

Gdyby to trafiło na mnie jeszcze raz powtórzę pieniążki by oddawał w zębach,miałby na karku służby państwowe.

Poza tym kable są bardzo zniszczone.

Ksajmon oszuście pier**lony odezwij się!!!

ksajmon a tak co do "brak gwarancji oraz możliwości zwrotu" to nie wiem czy wiesz, ale wedle prawa to gdy kupujący rozmyśli się i zwróci sie do ciebie w ciągu 10 dni to musisz towar odebrać od niego czy ci sie to podoba czy nie, nawet gdy nie poda przyczyny zwrotu!!! zapamiętaj to i weź sobie do serca...

Nie znasz niestety prawa :-(

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Nie znasz niestety prawa :-(

to Ty nie znasz niestety prawa.... od osoby fizycznej sprzedającej na Allegro kupujący moze ządać zwrotu gotówki i oddania mu towaru w ciągu 10 dni bez podania przyczyny...

inaczej jest ze sklepem - firmą który sprzedaje towar na Allegro... tam obowiązują inne zasady...

jak nie wierzysz to idz do prawnika to Ci powie...

W życiu piękne są tylko chwile...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Stary audiofilu, nie to żebym się czepiał, naprawdę.

Czy 18go te kable były jeszcze u ciebie?

Stwierdzenie przez norwega że kable jak by za ciężkie, co ma wagę w ręku że tak twierdzi?

Tak jak napisałem w tym wątku powyżej, caly pic polega na zarobieniu tych kabli, nie są to dwie wiązki kabli, a kilka.

to Ty nie znasz niestety prawa.... od osoby fizycznej sprzedającej na Allegro kupujący moze ządać zwrotu gotówki i oddania mu towaru w ciągu 10 dni bez podania przyczyny...

inaczej jest ze sklepem - firmą który sprzedaje towar na Allegro... tam obowiązują inne zasady...

jak nie wierzysz to idz do prawnika to Ci powie...

Na szczęście nie muszę nigdzie wychodzić. 10 dni na zwrot przysługuje wyłącznie gdy kupujesz towar przez internet nowy i od sklepu. I to jeszcze nie dotyczy każdej sprzedaży.... Pomyliło ci się coś i czegoś nie doczytałeś....

Widzialem te kable u starego audiofila w ostatni weekend, mialem przy okazji swoje nordosty, jak dla mnie to wyglada na samodzielnie konfekcjonowane kable, poniewaz na 4 koncowki, dwie sa z innymi napisami, nie wydaje mi sie, zeby nordost taka maniane zrobil, jeszcze sie z tym nie spotkalem a juz pare modeli nordosta mialem a jeszcze wiecej na odsluchach, tych kabli nie odsluchiwalem bo czasu nie bylo. Dodam, ze ten kabel jest jakby pognieciony z jedndj strony, wyglada jakby z single wire ktos probowal zrobic biwire i spartaczyl robote.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Trafia mi sie IC Red Dawn, sprzedajacy zapewnia, ze zakonfekcjonowany fabrycznie, super ideał itd.

Szkopuł w tym, ze jego dlugosc wynosi 2x33cm, czy to mozliwe, ze Nordost wypuszczał kable o tej dlugosci?

Trafia mi sie IC Red Dawn, sprzedajacy zapewnia, ze zakonfekcjonowany fabrycznie, super ideał itd.

Szkopuł w tym, ze jego dlugosc wynosi 2x33cm, czy to mozliwe, ze Nordost wypuszczał kable o tej dlugosci?

na twoim miejscu bym nie ryzykował.... chodzi Ci o aukcje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W życiu piękne są tylko chwile...

Nie doczytałem że to IC....

Mariuszdab: Poproś o lepsze zdjęcia.... To wam na pewno pomoże w rozpoznaniu (Te końcówki jakieś dziwne czarna na czerwonej osłonie)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.