Skocz do zawartości
IGNORED

s/pdif w laptopie / wzmacniacz

shyguy

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tutaj nowy, wiec witam wszystkich.

Chcialbym stworzyc sobie mozliwosc sluchania muzyki w pracy o lepszej jakosci niz ta serwowana z glosnikow dedykowanych komputerom. Postanowiłem, że kupie jakas uzywana sensowna miniwieze, lub mozliwie kompaktowy wzmacniacz, zas za zrodlo bedzie robi laptop. Dodatkowo ostatnio zauwazylem ze stacja dokujaca do della d630 udostepnia s/pdif (coax) i chcialbym ta mozliwosc jakos pozytecznie zagospodarowac. Niestety na razie jestem w kropce. Z ogledzin na Allegro, wynika ze zadne sensowne miniwieze (yamaha, denon, teac, onkyo) nie posiadaja wejscia s/pdif (coax).

Chcialbym to zalatwic mozliwie malymi pieniedzmi wiec zakup DACa odpada. Nie postawie sobie tez w pracy jakiegos duzego amplitunera.

Czy macie moze propozycje jakiejs miniwiezy, malego wzmacniacza, ktory przyjmie s/pdif?

P.S. W domu mam na stale podlaczony laptop dedykowany do ogladania filmow do amplitunera poprzez zewnetrzna kartę dzwiekowa (jakas za 150zl) z toslinkiem. Wczoraj testowalem roznice pomiedzy powyzszym sposobem, a bezposrednim polaczeniem lapek / ampli przez coaxial roznica w jakosci jest bardzo duza na korzysc coaxa.

https://www.audiostereo.pl/topic/76505-spdif-w-laptopie-wzmacniacz/

Jestem tutaj nowy, wiec witam wszystkich.

Chcialbym stworzyc sobie mozliwosc sluchania muzyki w pracy o lepszej jakosci niz ta serwowana z glosnikow dedykowanych komputerom. Postanowiłem, że kupie jakas uzywana sensowna miniwieze, lub mozliwie kompaktowy wzmacniacz, zas za zrodlo bedzie robi laptop. Dodatkowo ostatnio zauwazylem ze stacja dokujaca do della d630 udostepnia s/pdif (coax) i chcialbym ta mozliwosc jakos pozytecznie zagospodarowac. Niestety na razie jestem w kropce. Z ogledzin na Allegro, wynika ze zadne sensowne miniwieze (yamaha, denon, teac, onkyo) nie posiadaja wejscia s/pdif (coax).

Chcialbym to zalatwic mozliwie malymi pieniedzmi wiec zakup DACa odpada. Nie postawie sobie tez w pracy jakiegos duzego amplitunera.

Czy macie moze propozycje jakiejs miniwiezy, malego wzmacniacza, ktory przyjmie s/pdif?

P.S. W domu mam na stale podlaczony laptop dedykowany do ogladania filmow do amplitunera poprzez zewnetrzna kartę dzwiekowa (jakas za 150zl) z toslinkiem. Wczoraj testowalem roznice pomiedzy powyzszym sposobem, a bezposrednim polaczeniem lapek / ampli przez coaxial roznica w jakosci jest bardzo duza na korzysc coaxa.

Cześć,

sprawdź ten model YAMAH'y:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ma wszystko co chciałeś tylko cena :( ale zawsze można ponegocjować bo wystawiana była chyba z 10 razy. Swego czasu była jescze z wyjsciem 5.1 i nawet miałem na nią ochotę, lecz były inne wydatki.

Pozdrawiam

Wojtek vel BraWo100

Ukryta Zawartość

no jest bo mniej szumi, ale wydaje m isie jak podepniesz taak sensowna miniwieze przez jack na 2 cjinche to wystarczy. Albo wlasnie kwestia inwestowania w DAC

puszczanie dzwieku przez integre lapka, jej wzmacniacz sluchawkowy wg. mnie strasznie zdegraduje dzwiek. jednak sprawdze to i dam znac.

Cześć,

sprawdź ten model YAMAH'y:

Ukryta Zawartość

ma wszystko co chciałeś tylko cena :( ale zawsze można ponegocjować bo wystawiana była chyba z 10 razy. Swego czasu była jescze z wyjsciem 5.1 i nawet miałem na nią ochotę, lecz były inne wydatki.

Wojtek vel BraWo100

Jest to jakas opcja, dzieki. Tyle, ze wlasnie za taka kase to mozna tarfic uzywanego pianocrafta starszej serii, teaca itp. Sadze, ze jakosciowo to jednak znaczna roznica.

Dodatkowo, nie mam pojecia jakie kolumny pod proponowana przez Ciebie Yamahe.

Ukryta Zawartość

Sprawdziłem różnicę pomiędzy gniazdem słuchawkowym w lapku, a coaxem przy podłączeniu do amplitunera. Jest znaczna roznica mimo tego za ampli niskiej klasy (Onkyo TX-SR 501E) a kolumny to już totalna beznadzieja (M-Audio). Podejrzewam, że na lepszym sprzęcie róznice będą jeszcze bardziej słyszalne.

Rozważam obecnie 2 opcje.

1. Decyduje się jednak na korzystanie z wyjścia słuchawkowego i wtedy dokupuje jakąś używaną miniwieże (yamaha, onkyo, denon itp.) do 500zł.

lub

2. Droższa opcja. Jakiś amplituner z coax in np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kóry byście wybrali i jakie kolumny do tego (też używane). Oczywiście stereo i możliwie małe.

Przypominam, że chodzi mi o sprzęt do słuchania muzki w pracy, przy wykorzystaniu jako źródła laptopa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.