Skocz do zawartości
IGNORED

uszkodzony przenośny dysk twardy prosba o pomoc

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj syn usiadł mi na porzyczonym dysku przenośnym (LG 320).

Uszkodzeniu uległo gniazdo usb (wpadło do srodka). Po otwarciu dysku okazało się,że przulutowane gniazdo zakończone 5 stykami po prostu wyrwało się ze swojego miejsca.

Mam pytanie czy ktoś może usuwał taką awarię w serwisie ? Czy może jeżeli kupie taki sam dysk da się wymienić środek z danymi?

Prośba o info..

Z góry dziękuję.

a tam jest w srodku "normalny" hdd? jesli tak wyciagnij go, kup odpowiadnia obudowe usb (nie wiem jaki jest format dysku, 3,5 czy 2,5?, ATA czy SATA) spokojnie wtedy dostaniesz sie do danych...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

a tam jest w srodku "normalny" hdd? jesli tak wyciagnij go, kup odpowiadnia obudowe usb (nie wiem jaki jest format dysku, 3,5 czy 2,5?, ATA czy SATA) spokojnie wtedy dostaniesz sie do danych...

Tj typowy przenośny 2,5 nie wiem czy sata czy ata. Otworzyłem tylko górną pokrywę na zatrzaski nie rozkręcałem go ...

Może po prostu da się przylutować końcówkę do płytki drukowanej?

Jeżeli nie czy wyjęcie dysku jest sprawą prostą?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

prawdopodobnie tam jest normalny HDD, prawdopodobnie SATA :) rozkrec calkowicie... a i zlutowac pewnie tez sie da...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

prawdopodobnie tam jest normalny HDD, prawdopodobnie SATA :) rozkrec calkowicie... a i zlutowac pewnie tez sie da...

kazdy dysk ma zdejmowana poprzez rozkrecenie paru srobeczkow plytke drukowana to to zielone do ktorego podlaczamy molex lub sata,jesli o zgrozo cos sie upalilo lub urwalo z tej plytki a mamy przeczucie ze taleze sie kreca i sa sprawne, mozna dokupic ientyczny na 100 procent dysk np na allegro ze sprawna plytka i ja zamienic z tym naszym i naszymi danymi...na 99 procent tak sa odzyskiwane dane po "spaleniu" hdd, reszta 1 procenta laduje w sterylnym lab...a koszta te same do zaplaty jesli chodzi o odzysk danych. ;).

Znajdź dobrego elektronika (być może druk wielowarstwowy, a na pewno małe ścieżki i elementy). Prawdopodobnie da się odpowiednio tymczasowo podlutować USB i zrzucić dane.

Witam.Podepnę się pod wątek.Mam sytuację taką,że w tym dysku LaCie kabel usb jest ruchomy,można go wsunąć i wysunąć.Coś tam się po czasie wyrobiło i po prostu dysk nie ma zasilania,komputer w ogóle go nie widzi,bo on nie startuje,dioda się nie świeci.

Agonia była dość długa,były jeszcze takie momenty ,że przy odpowiedniej pozycji kabla potrafił zaskoczyć.Kłopot polega na tym,że obudowa jest ściśle zintegrowana,ani jednej śrubki nie widać.Monolit.Macie pomysły jak odzyskać dane?Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.