Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz+kolumny do 6.000 zł

adbart

Rekomendowane odpowiedzi

budżet 6.000 brutto

potrzebny wzmacniacz + kolumny + przewody, jeśli starczy kasy to jeszcze odtwarzacz CD. póki co CD nie jest konieczny, gdyż chcę do tego podłączyć odtwarzacz strumieniowy SONOS ZP-90 (płyty zgrywam na dysk sieciowy).

TV także do tego podłączę, bo i pograć lubię na konsoli i film obejrzeć. Ale nie przewiduję systemu ponad 2.0.

sprzęt uniwersalny: słucham i opery i Kultu :-)

pokój 25 m 2.

póki co przesłuchem zestaw:

- Denon PMA-710AE

- Dali Ikon 6 mk2

- 5 metrów kabla głośnikowego QED Revolution

Razem: 6000zł

Dużo dobrych komentarzy przeczytałem o Magnatach 555 i 605. ale nie ma gdzie tego posłuchać w Warszawie?

2 szt. Magnata 555 poniżej 2000zł można znaleźć a Dali Ikon mkII ciężko spotkać poniżej 4.000zł

nowy Denon PMA-710AE to 1300-1400zł

nowy Denon PMA-1510AE to przynajmniej 3500zł

mam na oku używany komplet PMA-1510AE + DCD-1510AE w granicach 3400zł (sam PMA-1510AE 2400zł)

W Denonie PMA-710AE przekonała mnie cena (próżno szukać innego lepszego w tej cenie). Porównałem go do NAD C355BEE (2400zł) i był może trochę gorszy, ale nie aż o 1000zł. Chociaż muszę powiedzieć, że ciężko się kupuje patrząc na ceny, ale nie mogę sobie pozwolić na taki komfort.

czekam na inne sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/76760-wzmacniaczkolumny-do-6000-z%C5%82/

Oczywiście, Yaqin MC-100B (2500zł) plus kolumny do ok. 3500zł :) Osobiście, szukałbym używanych Vienna Acoustics Haydn Grand lub ewentualnie nowych Usher V601.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.