Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomoc

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

po pierwsze nie bluzgajcie po mnie, że zakładam kolejny wątek co kupić, forum wertuję kolejny dzień, a w głowie mam coraz większy mętlik i zakłopotanie czy to co już mam wstępnie wybrane jest OK, a nie chcę popełnić błędu.

Mój system złożyłem już kilka latek temu, gra dla mnie dobrze, króliczka już prawie złapałem, to co mam jest wystarczające, może brak mi trochę energii ale ogólnie OK.

Jednak ostatnio żona (wcześniej znudzona moim 5-letnim szukaniem obecnego systemu) sama zaproponowała i nawet mnie namówiła na analog, a mam kilka płyt. No i zacząłem szukać, budżet powiedzmy że 1500 - 2000 może więcej, wiadomo wyszukiwarka i jazda, myślałem że dam rade, jednak wymiękłem, a co będzie gdy kupie coś co nie jest odpowiednim poziomie i znowu 5 lat poszukiwań itp.

Wstępnie myślę o raczej nowym sprzęcie, na początek

Thorens TD1xx - czy jednak szukać serii TD2xx czy może Pre-Ject

Wkładka - ortofon 2M Red

Pre - pro ject box MK2

Ja to sie ma do mojego obecnego systemu, czy może zaniżyć poziom czy nie ??

Mój system

Baltlab Epoca 2

CA 640C zlampizowany by MacG

Eltax Liberty 5+ by SO (Seas 27TBFC/G + HDS-180 EXC )

IC SO Bullet Plug

AntiCables

Sieciówki DIY

Listwa sieciowa SO

Dla mnie liczy też się wygląd, chce żeby wpasował się w obecny system i pokój, style retro odpadają.

Mam nadzieje że jakoś przekonał mnie mój problem nie dostane odpowiedzi - patrz xx postów niżej lub google

bo naprawdę lekko mi ręce opadają.

Pozdrawiam

Mariusz

https://www.audiostereo.pl/topic/77036-prosz%C4%99-o-pomoc/

Obawiam się, że te 2k na nowy tor analogowy to będzie za mało.

Grać będzie , ale moim zdaniem nie będzie konkurować z zestawem CD.

Zamiast Thorensa poszukaj Pro-Jecta

Ortofon Red na początek może być, z czasem go wymienisz i tak

zamiast pre Projecta, zastanowiłbym się nad 640P Cambridge

audiokarma.org

Ja bym kupił za ten pieniądz Technicsa 1210, ale pewnie Ci wygląd DJ-sjki nie pasuje

Pro-Ject RPM 5.1 nie jest złym gramofonem , ma min. dobre ramię

poczekajmy na opinie innych (moje zdanie znasz)

pozdrawiam

audiokarma.org

>Wkładka - ortofon 2M Red<

wkładka to ważna rzecz - też chciałem sobie polepszyć i zamieniłem moja poczciwą mf-100 na 2M Red, nie mogę powiedzieć że źle grała ale po kilku dniach sprzedałem ją i powróciłem do mf-100, która dla mnie gra bardziej subtelnie, wypróbuj mf100 /to tylko 100 zł/ albo kup droższą wkładkę.

excelvinyl winylmania blog szukaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.