Skocz do zawartości
IGNORED

Mission 700 - cuda i dziwy

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Przed dwoma miesiącami kupiłem na Allegro zestaw Mission 700 w kolorze czarnym. Ponieważ żona ciągle zrzędziła, że zbiera sie na nich kurz, postanowiałem kupić inny komplet tych samych kolumn, ale z okładziną w kolorze bukowym. Dziś otrzymałem przesyłkę i... oniemiałem.

Oba komplety zasadniczo róznią się głosnikami. W komplecie czarnym większy głośnik ma kopułkę, w komplecie bykowym jest wklęsły. Inny jest też głośniczek wysokich (faktura materiału jest nieco inna). Najbardziej zdumiewające jest to, że jest też róznica w charakterystyce naniesionej na metce -

komplet czarny 25-75 W/Ch

komplet bukowy 25-100 W/Ch

Komplet czarny gra nieco głośniej przy tym samym ustawieniu potencjometra. Mam też wrażenie, że gra nieco lepiej, ale może to kwestia niewygrzania (?)

O co tu chodzi????

https://www.audiostereo.pl/topic/7707-mission-700-cuda-i-dziwy/

Sprzedawca twierdzi, że w moich kolumienkach zamiontowane są głośniki produkcji tajwańskiej, później natomiast wprowadzono wersję z kopułkami produkowaną przez Tonsil. Czy ktoś może zweryfikować tę informację?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.