Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr mozesz zamkąć ten watek- rozbawiłeś mnie do łeż - koperkiem z biedromki co to ci zepsuł smak potrawy.

tytuł "Jak walczyć z trującą lub niejadalną żywnością." a koperek w biedronce kupujesz. Awokado także???

"....Ja kupuję "pomidory zielone" z hiszpanii..." z ,czy w Hiszpanii??? heheeh ,ech chopie chopie...

Patrze na swój ogródek,swoj staw z rybami swoje dzewa owocowe,swoje zboze na polu, swoja hodowle zwierzatek...i zal mi takich chopów jak ty co pieprzą co jest dobre a co nie, bo kapusta z grochem mu nie smakuje.

Możemy być dla was dziwaki a "normalni" ludzie to ufo.

STOP GMO!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

<a raczej być zadowolony że możesz wychylić nos ze swojego "żaścianka">

i poznac tysiąc debilnych opinii ktorych byś sam nigdy nie wymyslił gdyby nie szczera pomoc forumowiczów :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie naruszajcie naturalnej ewolucji :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

Piotr mozesz zamkąć ten watek- rozbawiłeś mnie do łeż - koperkiem z biedromki co to ci zepsuł smak potrawy.

tytuł "Jak walczyć z trującą lub niejadalną żywnością." a koperek w biedronce kupujesz. Awokado także???

"....Ja kupuję "pomidory zielone" z hiszpanii..." z ,czy w Hiszpanii??? heheeh ,ech chopie chopie...

Patrze na swój ogródek,swoj staw z rybami swoje dzewa owocowe,swoje zboze na polu, swoja hodowle zwierzatek...i zal mi takich chopów jak ty co pieprzą co jest dobre a co nie, bo kapusta z grochem mu nie smakuje.

Póki co staram się jak mogę, uczę się i jestem w stadium ewolucji. Nie powiedziałem, że wszystko robię idealnie, staram się powoli wszystko ulepszać. Idź do swoich świń, sam pieprzysz.

<a raczej być zadowolony że możesz wychylić nos ze swojego "żaścianka">

i poznac tysiąc debilnych opinii ktorych byś sam nigdy nie wymyslił gdyby nie szczera pomoc forumowiczów :)

Szczerze doceniam pomoc świadomych osób. "Lekarzy" którzy tutaj wchodzą i mówią że jesteśmy bandą głupków nie będę szanował. Tak samo osób lansujących swoje poglądy, swoje widzi mi się, niezgodne z logicznymi zasadami współczesnej zdrowej dietetyki. Proponuję nie "schodzić na psy" czy na... kapustową breję z grochem. Raczej szukać obiektywnej prawdy w zgodzie ze sobą, nauką i tym co sprawdzone.

To prędzej żegnaj, bo niby dlaczego my tu mamy nie rozmawiać? Bo tobie sie zrobiło nieprzyjemnie?

A niby podczas rozmowy zawsze ma byc przyjemnie? Jeśli sie publicznie "produkujesz" to musisz się liczyć z tym, ze wiele osób cię czyta, wielu odpowie przyjaźnie , ale i wielu może skrytykować.

To jest własnie siła internetu, możesz poznać opinie bardzo wielu ludzi nie związanych z tobą i twoim środowiskiem co pozwoli ci utwierdzić się w swoim przekonaniu, albo pomoże je zmienić.

Nie powinieneś się obrażać, a raczej być zadowolony że możesz wychylić nos ze swojego "żaścianka"

Z zaściankiem grubo przesadziłeś kolego. Proponuję przeprosiny z twojej strony. Uważaj co piszesz zwracając się bezpośrednio do kogoś.

Edytowane przez Piotr_1
  • Moderatorzy

zdrowie jest połączone z jedzeniem i z "pozytywnym" wysiłkiem fizycznym - tylko razem dają synergię,

dieta bez ruchu nie jest wiele warta

jak ktoś lubi surową zieleninę i dobrze po tym funkcjonuje to chwała mu i tyle, ja jestem mięsożerny

owoce egzotyczne owszem dobre ale nie u nas :(

rano w regionalnej , żartobliwej rozgłośni radiowej słyszałem od młodej redaktorki o rozróżnieniu jajek i mleka na wsie i ze sklepu:

jajka wsie są np od kury- sklepowe z lodówki,

mleko wsie od krowy- sklepowe z kartonika - niestety panna ma rację

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Fonomono, pierwsze co zrobiłeś wchodząc do tego wątku, to zadrwiłeś w dosadny sposób z oliwy Goya, którą kupiłem. Osoba na poziomie, która byłaby w stanie udzielać mi porad o poziomie i zasadach internetowej dyskusji, nie zachowywałaby się tak. A także osoba na realnie, życiowo wysokim poziomie nie postępuje tak. Wygląda to jakbyś liznął trochę hi-lifu i chciał się trochę popanoszyć. Proszę Ciebie... otóż osoba za którą siebie uważasz, w taki sposób nie postępuje.

Cze

Nie zachowujcie się jak w tematach o kablach:)mówimy o jedzeniu i nie ma potrzeby się napinać

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

A co tu gadać wracamy do intuicji i natury: jeść mało, same naturalne rzeczy i to co aktualnie organizm potrzebuje. Praca fizyczna, ruch, świeże powietrze, normalne relacje "w realu", już dziś warto zacząć...

tłusty czwartek

Oczywiście! choć niektórych intuicja pcha do KFC, Maca i kurczaka w Carrefurze który zaraz po ostatnim przedatowaniu po raz nty( n dąży do nieskoności) został wymyty i upieczony. I ktoś raz na czas go dostanie.

Pozdr

Ja

zdrowie jest połączone z jedzeniem i z "pozytywnym" wysiłkiem fizycznym - tylko razem dają synergię,

dieta bez ruchu nie jest wiele warta

jak ktoś lubi surową zieleninę i dobrze po tym funkcjonuje to chwała mu i tyle, ja jestem mięsożerny

owoce egzotyczne owszem dobre ale nie u nas :(

po częsci to nasze przyzwyczajenia choc zimą trudno przetrwac na niskokalorycznej diecie ale latem w upały 30 sami przyznacie ze łatwiej na zielenince z małym dodatkiemm mięsa

latem najbardziej mi odpowiada duzo kawy i max 2 posiłki, na obiad sałatka z dobra fetą a kolacja jakies konkretne mięsko, ryz na sto sposobów i zieleninka , im mniej trawienia tym łatwiej zniesc upały

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Niestety zima męczy! choć ja najbardziej tęsknie do swojego grilowania. Tylko jak do karkówy czy kurczaka nie trzasnąć piwa!A to najgorsze bo organizm trawi kabanine a bronka pcha w "oponę"!Oj i wtedy zielenina--------i nawet mi pomidory swoje smakują.

Pozdr

Ja

Twój organizm może tęskni za rozgrzewającym jedzeniem, pieczone mięcho, przyprawy i wóda, albo kiełbaski z ogniska na świeżym powietrzu, browar wychładza.

tłusty czwartek

Olej racjonalnych idiotów, niech ich lekarze trują. Artykuł o stewii którą miałem okazje smakować-polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

To straszne.

Tymczasem stewia jest do kupienia w sklepach internetowych. Ale cicho, bo nasze służby wywęszą je i zamkną.

Tak właśnie jest. New world (dis)order. Nawet jak będziesz miał własny ogródek, to nie kupisz normalnych nasion, ponieważ będzie to nielegalne jak narkotyki.

Bądź trendy żuj gumę z aspartamem- niszczy mózg-depresje,Alzheimer + glutaminian- ciśnienie i wątroba + nadmiar kofeiny- ciśnienie, wątroba, jak dużo zarobisz kasy to już hodują dla ciebie wątrobę. Interes się kręci bogatsi przeżyją biedni nie. Telewizja już trąbi że tak musi być bo to choroby cywilizacyjne.

Lekarze opierają się na farmakologii czyli uzależnienie pacjenta od pigułek.

Edytowane przez silver_moon

tłusty czwartek

teorii spiskowych ciąg dalszy :-)

znalazłem dzisiaj intrygującą stronę:

Ukryta Zawartość

jako cukrzyk typ2 potwierdzam rewelacje tam zawarte na remat tzw. indeksów glikemicznych, te oficjalne są gówno warte i wzięte z sufitu,

to co wyczytałem na tej stronie zgadza się z moim doświadczeniem

Ukryta Zawartość

Nie śledzę wątku, nie wiem czy już było :-)

Enjoy !

Gostek z tej reklamy już nie żyje....

Ukryta Zawartość

Amerykanie są walnięci....biznes zrobią na największym tłustym chłamie....

Ukryta Zawartość

Szaleństwo :) Nie jadę do Ameryki :) Zauważyliście że wieczorna chęć na piwo, drinka jest spowodowana brakiem substancji odżywczych?

Na przykład sok ze świeżych pomarańczy do wieczornego słuchania jest mi w stanie zastopować chęć na drinka... skutecznie. Tylko że w główce nie szumi :)

Amerykanie są walnięci....

Dobrze ze ich era juz minela,

nieuki, przyglupy nie wiedzacy gdzie lezy Kanada!

Jak mozna jesc takie gowno i popijac cole ????

Swiat muzulmanski widzi w Ameryce jedno wielkie gow...o i niestety ma racje.

Edytowane przez Adam Sikora
Tyle, że to Ameryka wysłała człowieka na Księżyc. To stamtąd idzie postęp techniczny…

noo , przegladajac liste najwybitniejszych fizykow , a wiec ta dziedzine ktora napedza cala technogolgie i postep , mozna dojsc do wniosku ze co drugi pochodzi z Izraela.

Pozatym oni sciagaja najlepszych specjalistow i placa im ciekawe pieniadze zeby dla nich pracowali.

Ale jak tak pomysle to nie bylbym pewien czy oni dyktuja na swiecie postep techniczny ???

Przyklad:

W Microsoft pracuja tysiace najwybitniejszych i najzdolniejszych informatykow z calego swiata!

Mysla, poca sie, glowia sie itd. a na koncu stworza jakis Windows 7 ktory i tak sie zawiesi!

juz ma zepewne luki itd.

Bylbym ostrozny z ich mozliwosciami umyslowymi ... byc moze juz im sie wyczerpaly haha i teraz kolej na Chinczykow

Nie mówimy o narodach lecz o państwie.

Nie ma narodu amerykańskiego. Albo inaczej, on dopiero powstaje.

Jako państwowość, potrafią stworzyć właściwe warunki do rozwoju, czego jak widać brakuje innym.

Krytykując Amerykanów, krytykujemy siebie. To jak sam zauważasz cały świat zbudował Amerykę.

Ale wracając do tematu wątku to stamtąd niestety wywodzą się również korporacje, w tym te manipulujące żywnością na świecie.

Niestety ta cała śmieszna Unia mam wrażenie jest bardziej denna. W Ameryce robi się takie rzeczy dla pieniędzy. W Unii z głupoty.

Cze

Może nie tak do końca. To zawsze sie robi dla pieniędzy! Człowiek nie świnia - zje wszystko. A jak do tego dorobi sie troszke teorii !

Mamy Cię

Pozdr

Ja

Jecie awokado? Jeśli tak to czy macie jakieś sprawdzone przepisy na potrawy z użyciem awokado?

Dzis kupiłem i spożyłem. Nie zachwycił mnie... smakowo. Ale może dlatego, że zakupu dokonałem w netto :P

Krótko mówiąc, dużo dobrego sie naczytałem o tym owocu i chciałem wrzucić go do mojego jadłospisu, ale ten co jadłem był ohydny :(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.