Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano wyczytalem w internecie ze ta epidemia bierze sie z kielek fasoli.

Po paru godzinach czytam ponownie w internecie ze to juz nie kielki fasoli ale cos innego.. szukaja dalej.

Ja stawiam ze Niemcy kupili przed sezonem wiele ton kiepskiego nawozu od Chinczykow .Chcieli szybko zarobic pieniadze, przesadzili w karmieniu zwierzat i uprawie roslin no i cos im nie wyszlo.

Czekamy na oficjalne wyniki od "renomowanych" instytutow niemieckich. Jak narazie wielu niemieckim naukowca wychodza zylaki na mozgu od myslenia, caly czas intensywnie szukaja... :)

Edytowane przez Adam Sikora

Zdrowe jest jedzenie... Ziemi. A w UE sterylne zboczenie, inwigilacja i "leczenie".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Zdrowe jest jedzenie... Ziemi. A w UE sterylne zboczenie, inwigilacja i "leczenie".

Ukryta Zawartość

lepiej takiej z osiedla wielkiej płyty nie próbować :)

może za bardzo przebijać w smaku ......

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

link o dodatkach, kiedyś pomyślałem że ADHD może być wynikiem tego że matki spożywały tłumiki mózgu- glutaminian czy aspartam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Im bardziej przetworzony i nienaturalnie wyglądający produkt, tym większe szanse, że może być szkodliwy. Oczywiście, nie wszystko da się ocenić na oko. Wiele niebezpiecznych substancji ukrywa się pod tajemniczymi symbolami „E”. Skąd biorą się trucizny w pożywieniu? Do czego konsumowanie ich może tak naprawdę doprowadzić?

Te dodatki są rakotwórcze

Podczas wieloletnich analiz i badań dowiedziono, że niektóre spośród dodatków do żywności są rakotwórcze lub toksyczne dla dzieci. Wśród nich wyróżnić można E123, E153, E142, E430, E433, E435. Podobnie azotany: E250 i E252, które przed laty w nadmiarze stosowano w procesach technologicznego przetwarzania mięsa. Są one szczególnie groźne dla niemowląt, kobiet ciężarnych i karmiących. Na szczęście zostały już wycofane z większości krajów świata. Niestety, badacze nadal nie mają pewności co do bezpieczeństwa szeregu pozostałych dodatków.

A juz nie wspomne o tej czarnej coca coli, wielkie gowno!!

Tylko jak walczyc z tak bogata firma ktora specjalnie dodaje do swojego gowniatego produktu kofeine i uzaleznia klientow??

Edytowane przez Adam Sikora

Ukryta Zawartość

no i po takich eksperymentach mamy co mamy.

Jedna choroba po drugiej , jedzenie modifikowane genetyczne, wszystko manipulowane, chemicznie pedzone , no i znacie juz odpowiedz skad sie wziela ta epidemia w Niemczech ??

Podobno w Chinach pracuja nad bykiem ktory bedzie mial meska sperme! To bedzie sensacja!

wrr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora

Jeżeli powtórzę teraz to co już ktoś w tym wątku napisał, to trudno. Zalecam czytanie etykiet na produktach. Nie chodzi tu tylko o produkty żywnościowe, ale i różnego rodzaju kosmetyki. Krótko o toksycznych kosmetykach dla dorosłych i dzieci. Wystarczy pójść do byle jakiego lub ekskluzywnego sklepu z kosmetykami w Polsce i poczytać skład kremów i innych smarowideł do ciala dla dorosłych i dzieci, a także past do zebow, antyperspirantow etc., żeby się przekonac o powszechnosci toksycznych kosmetykow w Polsce. Praktycznie wszystkie kremy (także te najdrozsze) zawieraja w sobie znaczne ilosci rozmaitych toksyn, zupelnie tam niepotrzebnych, takich jak: akrylamid, aluminium, dwutlenek tytanu. Trzeba pamietac, ze skora wchlania te skladniki i zatruwaja one caly organizm.

Akrylamid jest neurotoksyczny, hepatotoksyczny i renotoksyczny oraz rakotworczy, aluminium to silna neurotoksyna, która uposledza inteligencje, sprzyja demencji i rozwojowi choroby Alzhemera oraz poteguje toksyczne dzialanie rteci, dwutlenek tytanu uszkadza DNA i dziala rakotworczo. Dlaczego te toksyczne skladniki znajduja się dzis w prawie wszystkich kosmetykach, a kiedys ich nie było? (Sa to technologie spowadzone z Zachodu). Nie spelniaja one zadnej pozytecznej kosmetycznej roli, jedynie szkodza. Może spelniaja role smieciowych wypelniaczy, a może trzeba by siegnac to teorii spiskowych, żeby to wytlumaczyc. Nie mniej jest pewne, ze codzienne stosowanie kosmetykow z tymi składnikami chronicznie zatruwa i niszczy organizm. Szczegolnie zagrozone sa plody u matek, które stosuja takie kosmetyki, oraz niemowleta.

Dlatego należy bardzo uwaznie czytac wszystkie etykiety na kosmetykach i nie kupowac tych, ktore zawieraja te trujace skladniki. Również olej mineralny (z ropy naftowej, podstawowy skladnik kremow i olejkow do skory), przyspiesza starzenie skory i dla niemowlat może być toksyczny.

Poza tym Glutaminian sodu (E621) obecny w większości produktów – bardzo szkodliwy! Np. Knorr zaczyna się wycofywać z dodawania glutaminianu sodu (chwalili się w reklamach), ale dopiero po tym jak ludzie zaczynali zadawać pytania o szkodliwość tej substancji. Przedtem jakoś nie mieli oporów przed jego dodawaniem. Ciekawe.

Składnik o nazwie Sodium Laureth (Lauryl) Sulfate - dodawany np. do szamponów - należy unikać.

Jak coś jeszcze znajdę to dam znać. Kiedyś trafiłem na cykl artykułów na ten temat. Spróbuję poszukać.

Aha, jeszcze parabeny - konserwanty stosowane w kosmetykach. Niektóre firmy zaczynają się wycofywać z ich stosowania.

Edytowane przez Miglanc

Składnik o nazwie Sodium Laureth (Lauryl) Sulfate - dodawany np. do szamponów - należy unikać.

Jak coś jeszcze znajdę to dam znać. Kiedyś trafiłem na cykl artykułów na ten temat. Spróbuję poszukać.

Cały 1 litr szamponu z tym g* znalazłem! Kupie inny to będzie miał inną chemię. Lekarze mówią, że w małych ilościach te substancje nie są szkodliwe(?) jak np. aspartam w miejsce cukru.smilee.gif

podstawa to nie myc się ,a z kosmetyków gęsie sadło i będziemy życ 200 lat

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

SLS jest popularny. W małych ilościach podobno substancje nie szkodzą, ale są one w różnych produktach po trochu i ich ilość się kumuluje. Trochę w jedzeniu, w środkach czystości, w wodzie z wodociągów, w powietrzu etc. Od jakiegoś czasu przestałem się już dziwić, że nawet młodzi ludzie chorują na poważne choroby np. raka.

Niewątpliwie jest to jakaś koncepcja. Trzeba ino zapewnić przewiewne miejsce bytowania - najlepiej szałas, albo jaskinia i będzie cacy, w jedności z naturą...

Edytowane przez Miglanc

Zawsze przy takich okazjach wspominamy z rodziną i przyjaciółmi nasze spływy kajakowe.

Przez 2 tygodnie higiena to jedynie woda rzeczna i jeziorna (pełna jak wiadomo mikroorganizmów)...

Moja Córka, alergik zdrowieje w oczach, nawet pylące naokoło trawy jej nie przeszkadzają...

Coś za coś ;)

ja np używam szamponu na bazie serwatki mlecznej z dodatkiem jajka, lub pokrzywy. Do mycia juz od dawna nie stosuje żelów i innych wynalazków. Kupuję naturalne mydło z oliwy z oliwek w sklepie mydlanym, albo owsiane, lniane mydło u benedyktynów. Jest tego sporo. Tak samo jak z żywnością, trzeba trochę poszperać.

Bardzo ważna jest troska o florę bakteryjną skóry. Złe kosmetyki zabijają ją. A jak ważne są nasze bakterie dla organizmu chyba nie muszę pisać.

jak juz tak kombinujemy to podstawa jest krotki czas mycia czyli nie wanna a jedynie szybki prysznic

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Fajne mydła robi się z oliwy oraz oleju palmowego. Bez dodatkowych bogactw pochodzenia naftowego i węglowego. To samo mnisi (benedyktyni, cystersi, templariusze, dominikanie etc) fabrykowali sobie od czasu wypraw krzyżowych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Technologia opracowana w V w. n.e. przez syryjskich Greków. Działa i to dobrze.

Są jeszcze fajne hindusko-arabskie pasty (firma działa od XIX wieku pod panowaniem brytyjskim):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ta goździkowa jest świetna)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ostra w smaku)

Ukryta Zawartość

Proste działanie - wyciągi antyseptyczne z roślin, parę minerałów i neutralne mazidło oraz spieniacz (bardzo wydajne).

Wystarczy poszukać u niezależnych importerów a nie narzekać - koncerny Metro i Auchan to nie charytatywność, nie oczekujmy od nich niemożliwego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na zdjęciu mydełko które deklasuje masowe wynalazki trafiłem na suplement MUMIJO i czuję że działa to już coś.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kiedyś to mydło miało jeszcze dodatek nanosrebra -

ale nie wiem czy naprawdę czy tylko zmyła...

nawet bez tego srebra u mojego bratanka zniknęły liszaje z rąk

odkąd zaczął używać tego mydła...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

pamiętać trzeba też o tym co nosimy na sobie i jakie barwniki i chemię to posiada

ubranie jest na większej powierzchni skóry

Focal + Naim

• 3 tygodnie później...

Wydaje się, że jest rozwiązanie w powyższym temacie. Trzeba dostać swoistej bożej łaski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tekst/szbj.pdf

ps. Nie biorę odpowiedzialności za skutki głodówki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Apropos mydła (fajna deklinacja w wątku o jedzeniu, hehe)

Szukam czegoś nieagresywnego do częstego mycia rąk. Cena nieistotna, ważne jedynie właściwości. Ale uznaję tylko w płynie. No to kupiłem "białego jelenia", że niby miętkie i naturalne. Ale porażka taka że to nawet zabawne. Nie pieni się ani trochę. Taki glut, w dodatku trudny do spłukania i śmierdzący.

Kiedyś kupowałem takie fajne pianki marki "Pupa". Jakość doskonała, i chyba dlatego znikły z rynku. W ogóle strasznie głupia sprawa, że z Mikołajek ( formalnie miasto przecież) po przyzwoite kosmetyki muszę dymać 70 kilometrów do Olsztyna.

Panie ze sklepów z ziołami czasami mają coś ciekawego z innych artykułów albo mają wiedzę na temat dobrych produktów także można tam zasięgnąć języka. W tygodniu żyłem na warzywkach co trochę osłabia a w weekend na grillu i odżyłem a waga nic w dół i co tu zrobić żeby schudnąć i nie stracić powera?

Herbaty ziołowe na pewno są zdrowe. Warto oduczyć się słodzenia kawy czy herbaty.

Można rzucić sporo kilo zmieniając zasady odżywiania się.Efekt nie natychmiastowy ale stały i widoczny. Co do posiłków to ja bym powiedział, że są dwie główne zasady i dwie diety z których warto na co dzień korzystać. Odstępy pomiędzy posiłkami 4-5 godz. Starać się spożywać produkty zalecane ze względu na posiadaną grupę krwi i przestrzegać zasady nie łączenia pewnych produktów w jednym posiłku. Jak np. węglowodanów i białka. Czyli taki typowy obiad dzielimy na dwa: obiad to warzywa i ziemniaki, kolacja mięso i surówka. Więcej można znaleźć w poniższych linkach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno tylko w krajach zachodnich duzy odsetek ludzi otylych, (czytaj:spasionych jak swinie)

choruje na otylosc z powodow genetycznych.

Choroba ta nie wystepuje w Afryce - jak dotad nie zanotowano tam takich przypadkow.

Ukryta Zawartość

A tak na serio , on chcialby wam powiedziec ze z checia by zjadl to co wam nie smakuje.

Kazdego dnia na swiecie umiera z glodu ok. 24000 dzieci!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora
  • 2 tygodnie później...

Czytam dwie ostatnie strony i rzygać mi się chce. Ale taka jest prawda. Prawda wyzwala. Nadzieja dodaje wiary. A wiara czyni cuda. Doceniam wszystkie Wasze starania. To naprawdę jest COŚ. Człowiek z natury ma taką naturę, że trudno go oszukać. Ja poświęcam dużo czasu na to wszystko. Na to wszystko, co zamierzam włożyć do buzi. A jestem hetero, także bez dwuznaczności już uprzedzę.

Latem jest dobry czas. Można codziennie odwiedzać dobre, duże targowisko. Nawet wybrać coś po smaku. Ja się nie szczypię. Już wszyscy mnie znają i kłaniają się (w cudzysłowie ;)) Jeżeli jesteś w "grze" i jesteś wyczulony, to smaku, wyglądu, zapachu nie oszukasz. Nie oszukasz, nie oszukasz i nie dasz się nabrać. Dobre i zdrowe rzeczy są tak ekscytujące w smaku, aromacie, wyglądzie, że nie sposób ich nie zauważyć :/ A cena bywa różna :) Szczególnie teraz - latem :)

Edytowane przez Piotr_1

Myślałem że woda mineralna jest tak czysta że się nie psuje. Prawda jest taka że nie psuje się bo dodają chemię np. anty-zmętniające środki i inne. Poza tym prawdziwa woda mineralna nadaję się do spożycia tylko w ciągu paru godzin, wychładza organizm i może trochę obciążać. Sztuczne opakowanie też się udziela negatywnie dla nas i środowiska.

A cały medialny show wiadomo kto ma kasę ten nakręca "rzeczywistość".

• 2 tygodnie później...

Jakieś dwa tygodnie temu w programie UWAGA TVN poruszyli temat importowania do Polski kukurydzy modyfikowanej genetycznie. Wszystko zgodnie z prawem unijnym. Kukurydza ta jest powszechnie używana jako składnik pasz. Jednocześnie przedstawiono wyniki niezaleznych badań z których wynikało iż myszy zaczeły chorować na bezpłodność. Czy wiemy co jemy? Czy jest na to jakaś rada? Życzę zdrowia.

Ano rada się się znajdzie. Nie wierzyć greenpisom i innym "ekologom". Myszy na bezpłodność, później wyjdzie na jaw że to myszy kastrowane, albo że zatruły się od jakiegoś pestycydu.

Właśnie, środki ochrony i konserwacji roślin działają NA PEWNO niezrównanie bardziej toksycznie niż wszystkie DOMNIEMANE skutki stosowania GMO. I co, i nic. Z tym jakoś ekooszołomy nie mają na pieńku. Może dlatego że inżynieria genetyczna potrafi znacząco obniżyć zużycie pestycydów i środków grzybobójczych.

W sprawie GMO mają dokładnie tyle samo racji, co we wszystkich innych podejmowanych przez nich kwestiach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.