Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

suplementy to nie medycyna tylko współczesny odpowiednik zielarstwa i pomysł na zapełnienie rynku dla parafarmaceutyków bo na tym robia największa kase nawet nasze rekinki rynku farmaceutycznego

tak czy siak rynek na takie usługi istniał i bedzie istniec

nie ma chorob polegajacych na izolowanym niedoborze któregos z suplementów wiec nikt niczego dowiesc nie moze :) ani ze pomagają ani ze szkodzą

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jak sobie radzicie ze zdrowym odzywianiem w pracy, gdy jesteście ciagle w ruchu? Wiekszosc dnia spedzam za kierownica, troche pracy fizycznej. Przez pol roku dojeżdżam do pracy rowerem i nie moge wozic ze soba lodowki, nie mam tez do niej dostepu w pracy (bo najczesciej jestem poza firma). W obecnej chwili jadam standardowe kanapki typu wedlina, ser i jakies warzywo, czasem owoc i jakis sok z puszki, czasem fast food (chinskie, meksykanskie).

Ma ktos jakies pomysly na dwa zdrowe posilki zeby przezyc te 8 godzin?

ja niestety jade na kawie

osoby dbajace o to co jedza noszą swoje wynalazki kulinarne w pudełeczkach a jedzenie kilka godzin bez lodówki nie zepsuje sie

modne ostatnio są sieci ze zdrowym jedzeniem dowozonym codziennie w ustalonym miejscu -tez pudełeczka

mozna wybrac skład , ilosc kalorii, ilosc posiłków ale transport raz na dobe- chętne na to są glownie kobiety pewnie z powodu kalorii

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Moderatorzy

a ja od kilku miesięcy praktycznie nie piję herbaty ( znudziła mi się i tyle ) - robię w dzbanku mixa mięty i pokrzywy - świetnie smakuje i nie hebluje garbnikami żołądka,

przy parzeniu w dzbanku herbaty na ściankach zostaje brązowy syf, a przy mięcie z pokrzywą wszystko jest praktycznie czyste - więc i nerki mają mniej roboty

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jak sobie radzicie ze zdrowym odzywianiem w pracy, gdy jesteście ciagle w ruchu? Wiekszosc dnia spedzam za kierownica, troche pracy fizycznej. Przez pol roku dojeżdżam do pracy rowerem i nie moge wozic ze soba lodowki, nie mam tez do niej dostepu w pracy (bo najczesciej jestem poza firma). W obecnej chwili jadam standardowe kanapki typu wedlina, ser i jakies warzywo, czasem owoc i jakis sok z puszki, czasem fast food (chinskie, meksykanskie).

Ma ktos jakies pomysly na dwa zdrowe posilki zeby przezyc te 8 godzin?

Tak, musisz się trochę zabezpieczyć i pomyśleć w przód przed podróżą. Może wyruszysz pół godziny później, ale nie będziesz marnował czasu na jakieś ochłapy. Otóż kup sobie większe lunch boxy. Surowe ważywa możesz przygotować w formie gotowych kęsów. Taki żeby nie był za duży ani za mały i żeby ładnie wchodził do buzi. Oczywiście warzywa muszą być smaczne, o co trochę trudno. Te nieekologiczne zwykle nie są niesmaczne i nie chce się ich jeść. Płyn w nich zawarty ma smak nie do określenia. Taki ni to kwaśny, ni to siarka, ni to skażona woda. Powinny być czyste w smaku i orzeźwiające. Człowiek to potrafi rozróżnić jak każde zwierze. Pokroić w takie kęsy możesz sobie wszystko. Nawet ogórka z którego usuwasz nasiona żeby był smaczniejszy i bardziej chrupiący i robisz takie półksiężyce. Do tego możesz zrobić sobie w procesorze masło z orzechów, migdałów, ziaren słonecznika, dyni, kososowe, cokolwiek, są na to przepisy i to daje ci uczucie sytości jak jesteś przyzwyczajony do zapychaczy. Taki sos jest idealny do warzyw. Oprócz tego banan, gruszka, owoce. Do tego orzechy i owoce suszone. Suszone ananasy, daktyle, figi, morele, śliwki, orzechy orzechy orzechy. Do tego jest cała masa warzyw, sałatek, sosów sałatkowych do odkrycia, które tylko czekają.

CIR, nie tylko tamten głupi amerykański film mówi że aspartam jest be. Tamten profesor w wykładach o dodatkach też o nim mówił. I co taki głupi ci on? Poza tym film jak film. Trochę prawd i trochę na wyrost, nie mów że wszystko to bzdura, bo nagle coś zacząłeś świrować. Nie będziemy tobie wierzyli, skoro twierdzisz że aspartam jest git.

tutaj przepis na sos i lunch do pracy. nasiona i orzechy należy rozmaczać

Edytowane przez Piotr_1

Ten film to dowód na to, że z bandytami się walczy, a nie dyskutuje czy wypracowuje jakieś kompromisy, dialogi... Starszy facet, który cały czas tłumaczy w jaki sposób starał się stronę producenta zachęcić do badań, jest trochę żałosny. Wszyscy wiedzieli od dawna na czym stoją i chcieli to po prostu zalegalizować, a taki pędrak coś tam pod nosem mamrolił. To nauczka dla nas. Musimy być bardziej skutecznie reagować na to, że nas trują. Dyskusja, tak jak moja dzisiaj z panią firmy Kruger nie ma sensu. Sama stwierdziła, że spożycie więcej niż jednej takiej multiwitaminy dziennie nie jest wskazane i że ma to wszystko gdzieś. Jako specjalisty od kontroli jakości nie interesowało ją że ich tabletki musujące dla dzieci tak samo zawierają aspartam. Są po prostu gotowi nas truć i zważają tylko na ewentualne konsekwencje prawne i finansowe. Żadnej etyki, żadnych norm moralnych. Trzeba ich bardziej szykanować...

Idź do sklepu i spróbuj kupić napój słodzony cukrem. Nie uda ci się, a czytaj dokładnie etykiety. Bardzo dokładnie! I nie nabierz się na opis składu: cukier, … a na końcu... substancja słodząca bo to oznacza łyżeczkę cukru i wagon słodziku – a to po to by cię zmylić. To są bandyci dobrze wiedzą co robią! Jedyny z nielicznych napojów z cukrem to zwykła coca-cola.

Niedługo będzie miesiąc jak nie kupuję takich rzeczy. Jedynie wodę :) Soki można robić samemu. Przyznaję się, 2x kupiłem piwo i 2x wino :) Nie ma zupełnie potrzeby kupować takich imitacji :) To wszystko siedzi w głowie. Wystarczy wejść w panel sterowania i odinstalować :) Nowe oprogramowanie jest darmowe :) Uwaga tylko na wirusy (głównie telewizja)

Edytowane przez Piotr_1

Nawet czekolada gorzka coraz bardziej sztucznie słodka jest, trują nas i tyle. Na filmach z lat 60 wszyscy są szczupli, szybko myślą i mówią a teraz same grubasy-zamulacze i nie ma chęci do walki o zmianę nawet w polityce. Lekarze w latach 90 przestrzegali przed chemią w żarciu a teraz przepisują magiczną pigułkę. Coraz więcej chorych dzieci się rodzi.

No nie wiem panowie tak patrze co gadają w telewizji, przekręty z kaczą grypą i szczepionkami, globcio... Poniżają PSL i PIS a propagują już w masowej tv układ po-sld po wyborach...

Otwieram powoli oczy i tragedia...

To lekarstwo serevent było zakazane w 2000r w usa a u nas sprzedawane do 2009 i państwo datowało 100 zł co miesiąc do każdego- to jest prawdziwy przekręt- gdzie ta kasa i kto zarobił.

tłusty czwartek

Ja tam już kupuję tylko lindt 70% kakao. W innych tańszych są jakieś dodatki. Dobra była jeszcze Wedel deserowa czy gorzka, ale nie czułem się po niej zbyt dobrze... jakoś za dużo składników... Nie sądzę aby duże dawki czekolady były dobre ze względu na teobrominę i kofeinę. Nie sądzę także aby spożywanie czekolady wieczorem było dobrym pomysłem bo mogą być problemy z zaśnięciem. No chyba że mamy się do kogo przytulać i ta osoba jest w dobrej dyspozycji fizycznej :) Co do teobrominy i kofeiny, to należy uznać że są szkodliwe. Takie jest moje zdanie. Z resztą wiadomo jak to działa. Dwie godziny speeda a potem najlepiej spać, człowiek siada jak dętka, chyba że ma dużo ruchu i mocne krążenie i dotlenienie, wtedy się to u mnie jakoś kompensuje, przynajmniej u mnie

Edytowane przez Piotr_1

Inteligentne programy znikają z tv same pierdoły i seriale, dobre dokumenty w tvp2 po 1 w nocy, historyk Wołoszański dopiero o 4 w nocy w radiu zet, tragedia...

Polak ma być głupi, żreć chemię i potem brać piguły!!!

A pigułki dofinansowane oczywiście-jawny przekręt.

Były za małe limity cukru z uni, teraz będzie droższy czyli znowu więcej chemii, wyższe ceny...

Skupowali zboże tanio teraz ma podrożeć właściwie przez globalizacje i giełdę- bo gdzieś tam zabrakło jej... Widzicie to?

Cir na zgagą to 2-3 tygodnie diety- same naturalne rzeczy bez kawy słodyczy... + olej rokitnikowy.

tłusty czwartek

Chciałbym jeszcze raz przypomnieć i uczulić osoby zaczynające jeść więcej warzyw i owoców. Nauczcie się jeść na nowo. Gryźć przynajmniej cztery razy dłużej, dokładniej i mieszać ze śliną. Mniejsze kęsy, gryź szybko, połykaj wolno. To nie jest przetworzona żywność którą się połyka w całości i i tak nie ma różnicy... W przeciwnym wypadku zgnijecie od środka, nawet jeżeli jesteście zdrowi. Strategia jedzenia jest inna. Rozmowa przy gryzieniu w takim wypadku jest wykluczona. Jeżeli jecie przy wspólnym stole, to będzie mniej czasu na gadanie, a więcej na żucie. Wydłuża to czas jedzenia, ale innego wyboru nie ma bo załatwicie sobie kiszkę na następną dobę :)

Edytowane przez Piotr_1

Kakao ma mocno podrożeć, trzeba sobie zapas zrobić. Kawa daje kopa ale tak jak mówisz tylko na chwile. Obok tych wszystkich słodzików ogólnie przetworzone żarcie ma wysoki poziom cukru, który działa podobnie. Można długo ciągnąć na kawie i cukrze ale organizm zużywa swoje zapasy, minerały i jest coraz bardziej zmęczony. A wtedy idziemy do specjalisty od jednego organu po cudowną pigułkę...

tłusty czwartek

No ja z kawką mam problem... jestem uzależniony od espresso.. ale jak się skończy mój zapas drogiej kawy, to zamierzam wywalić ekspres i nie kupować więcej :)

Edytowane przez Piotr_1

Dobry wieczór.

Zaglądam po dłuższej przerwie.

Coś widzę o słodzikach.

Jasne, że unikać słodzików syntetycznych!

Jak ktoś nie może cukru (zakażenia candida, cukrzyca,…) polecam xylitol, a jeszcze bardziej zioło stewia.

Używam od lat. Pierw poprawia się samopoczucie, potem cała rezta…

Dobry wieczór.

Zaglądam po dłuższej przerwie.

Coś widzę o słodzikach.

Jasne, że unikać słodzików syntetycznych!

Jak ktoś nie może cukru (zakażenia candida, cukrzyca,…) polecam xylitol, a jeszcze bardziej zioło stewia.

Używam od lat. Pierw poprawia się samopoczucie, potem cała rezta…

a gdzie tę stewie mozna dostać?

test na dziurawe jelita:

pijesz sok z burków

następnie sprawdzasz kolor moczu

jak jest czerwony to znaczy ze jelitka są jak sito

tylko trzeba wypić coś koło litra soku i musi on być prawdziwy

Co sądzicie o napojach sojowych? Niedawno kupiłem taki wynalazek. Niby z soi niemodyfikowanej. Jako substytut mleka... Zdrowe to?

Do prawdziwego soku z pomarańczy najlepsze kieliszki takie 80..100ml, do soku z jabłek 150ml :) Mniam :) Latem jak się dorwę do ekologicznych winogron to pójdzie soczek z winogron :) To będzie miazga :)

O stewii np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzie kupić? Można znaleźć w Internecie. Są polskie sklepy.

Pół kilogramów suszonych mielonych liści wystarcza na rok dla jednej dużo słodzącej osoby. W praktyce wystarcza to na rok dla całej rodziny.

Obniża ciśnienie. Poprawia prace serducha. Znakomita do ciast ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co sądzicie o napojach sojowych? Niedawno kupiłem taki wynalazek. Niby z soi niemodyfikowanej. Jako substytut mleka... Zdrowe to?

Po soi dobrze piersi rosna.

Panu kabanczykowi juz podziekujemy za elokwentne wypowiedzi. Domyslam sie, że czytasz dużo prasy w stylu pani domu i gdzies z tego źródła zaczerpnąłeś wiedze na temat estrogenów zawartych w soi. Są to jednak fitoestrogeny, całkowicie inaczej działają od estrogenów zwierzących. Są molekułami podobnymi do estrogenów, ale pod względem chemicznym są całkiem inne.

Czy ktoś wie coś wiecej, coś konstruktywnego na temat napojów sojowych?

soja zwiększa poziom estrogenów- możesz się bardziej kobiecy zrobić, taki trendogejowaty, także nie za często... Jak soja niemodyfikowana to przetwory raczej ok.

tłusty czwartek

• Moderatorzy

faceci mają zakaz zakaz jedzenia soi - cycki, pislkiwe głosy i małe fujarki

gdzieś karmiono krowy dużą ilością soi i nie mogły się później zacielić ponieważ estrogen z soi działał jak środek antykoncepcyjny

co do modyfikacji genetycznych to chyba cała soja i kukurydza jest już zmodyfikowana

a co do buraków to chyba wszyscy sikają po nich na czerwono

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.