Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz pm8000 jakie kolumny do 2 tys

MaxMartini

Rekomendowane odpowiedzi

nie slucham obecnej muzyki wspolczesnej, zadnego dudnienia, umcy umcy i tym podobnych

slucham muzyki filmowej, elektronicznej, pop rock z lat 80-90tch

muzyki dobrze zarejstrowanej, szczegolowej

w dali przeszkadza mi troche slaby bas, reszta jest rewelacyjna, szczegolowa

chetnie bym przygarnal dai 450, ale to raczej niewykonalne, bo nie ma ofert

wiec moze cos do 2 tysiecy za zestaw ze sklepu?

czy taki nowy zestaw do 2 tys bedzie jakas slyszalna konkurencja dla klasycznej dali 104 ?

obecnie mialem podpiete kolumny jakiejs taniej francuskiej firmy evidence acoustic, 3 drozne, podlogowe, sporej mocy, wydawaly sie dosyc fajne, choc sa bardzo lekkie

basy potezne pojawiajace sie tam gdzie trzeba a nie dudniace non stop, troche brak srednicy (nie to co w dali) ale dosyc ladnie graly z pm8000 szczegolnie ze kupilem je za 400zl

tyle ze zaczely wpadac w rezonans (wewnetrzny glosnik) juz przy niewielkiej mocy

jedym slowem tandeta

to spowodowal ze zapadla decyzja o kupnie czegos nowego

proponujecie tutaj tonsil Maestro II

czy one sa warte zmiany z dali 104 ?

zastanawiam sie tez nad tannoy m5 lub f4

nie interesuje mnie efekciarstwo wole neutralnosc i analitycznosc z dobra srednica

pasowalo by mi cos co zbliza sie do monitorow studyjnych (plaska charakterystyka)

szkoda tylko ze nie publikuje sie takich charakterystyk w wiekszosci firm

dla tonsila sa i wyglada to w miare ladnie

https://www.audiostereo.pl/topic/77466-marantz-pm8000-jakie-kolumny-do-2-tys/

Tonsil Maestro to duży krok w tył w porównaniu do Dali 104. Tanie Tannoye to kolejny duży krok w tył w porównaniu do tych Dali. W tej chwili możesz kupić na allegro Dali 470 za 1999 zł lub Dali 850 za 2200 zł (nie wiem jakie masz pomieszczenie).

Ale tak naprawdę to napisz - jaki masz prawdziwy problem z dźwiękiem ? Czego jest za dużo, czego nie ma ? Bo to być może wcale nie kolumny muszą być tego przyczyną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) myślę, ze powinny się podobać, bas stale obecny, spokojne, muzykalne brzmienie, do nieco suchego PM 8000 jak znalazł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może zamiast wchodzić w koszty (z dużym ryzykiem pogorszenia sobie dźwięku) dokup sobie za 250 zł używany subwoofer aktywny do stereo. I będzie po kłopocie. Jeżeli chcesz naprawdę wyżej - to jednak te Dali o których pisałem wcześniej.

tyle ze zaczely wpadac w rezonans (wewnetrzny glosnik) juz przy niewielkiej mocy

jedym slowem tandeta

Oddaj do naprawy...cewka uderza o magnes - to jest do zrobienia za parę złotych....być może kiedyś im dałeś w kość, a być może wada samego głośnika...a być może w transporcie coś padło...głośniki to delikatna sprawa....obojętnie jakie...

Tu chodzi o to ze nie chce wymienic dali, tylko dokupic cos nie gorszego z nowych rzeczy do innego pokoju

wlasnie znow podlaczylem dali 104 do marantza wynoszac te evidence acoustic ktore byly podpiete do taniego sony

i znow sie zakochalem :)

nie sluchalem ich dawno, bo staly glownie jako dekoracja z latka: malo basu :)

wysokie sa delikatnijsze, ale czystrze i klarowniejsze

basow co prawda mniej ale tez zalezy od nagrania

srednica czytelniejsza, stereo duzo lepsze

wlasnie skonczylem przesluchiwac manowara gods of war i jestem pod wrazeniem :) basow nawet sporo za duzo przy przekreceniu regulacji na maxa, czuc w kregoslupie :)

a z tymi rezonansami to rozkrece sprawdze co tam sie dzieje, jeden glosnik rezonuje mniej od drugiego

kurcze, te 104 to jednak klasa jak na taka mala kase, na allegro ktos je sprzedaje za smieszne pieniadze, tyle ze jakies kombinowane

czyli co, tannoya piszecie ze nie warto?

no nic, bede zasadzal sie chyba na te lepsze dali uzywane

szanowny kolega moze powiedziałby jakie ma CD ?:)

nikt nie pyta o CD :) nawet odtwarzacze z tej samej półki cenowej potrafią grać innym dźwiękiem. jak miałem CD MF 3.2 za 1600 pln basu mi brakowało, ale juz rotelem 991 cena około 1500 zł juz było miodzio :) TY pewnie masz cos tanszego

na razie mam nagrywarke dvd panaosonica jako cd wiec nie ma co dyskutowac :) ale planuje jakiegos marantza conajmniej 6000 ose przygarnac

nie wydaje mi sie zeby ten cd mial wieksze znaczenie, mam tez techicsa sl-ps-50

ponoc calkiem niezly

i w basie roznic nie slysze

a z tymi rezonansami to rozkrece sprawdze co tam sie dzieje, jeden glosnik rezonuje mniej od drugiego

Jak masz doświadczenie to ok, ale jak nie masz lepiej nie bierz się za to, bo rozwalisz gorzej niż jest ;) zawieszenie tez może być naderwane....choć jak z zewnątrz wygląda dobrze - to raczej będą bebechy poprzesuwane....

Tonsil Maestro to duży krok w tył w porównaniu do Dali 104. Tanie Tannoye to kolejny duży krok w tył w porównaniu do tych Dali. W tej chwili możesz kupić na allegro Dali 470 za 1999 zł lub Dali 850 za 2200 zł (nie wiem jakie masz pomieszczenie).

Ale tak naprawdę to napisz - jaki masz prawdziwy problem z dźwiękiem ? Czego jest za dużo, czego nie ma ? Bo to być może wcale nie kolumny muszą być tego przyczyną.

Czemu uważasz, że Maestro to duży krok wstecz ? Mam Maestro S i zastanawiam się nad zmianą na jakieś monitory i to raczej ze względu na rozmiar jaki zajmują te podłogówki.

Wojtek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.