Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Ps - sprawdź "szumowina"

szumowina

1. «piana, męty powstające na powierzchni niektórych płynów lub potraw podczas gotowania»

2. pot. «człowiek zdegenerowany moralnie, żyjący z przestępstwa»

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Niestety to radio do krańców cywilizacji nie dociera.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

fajnie.. czyli spokojnie moge napisac do kogos ty "piano, męcie powstający na powierzchni niektórych płynów lub potraw podczas gotowania" :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

I owszem - jak wcześniej mówiłem - jestem za modelem a'la Hyde Park. Tylko czy nasz naród potrafi zawzięcie dyskutować bez obrażania innych?

Naród nie potrafi. Tylko czy to jest jakiś problem? Lepsza dyskusja niż bejzbol.

fajnie.. czyli spokojnie moge napisac do kogos ty "piano, męcie powstający na powierzchni niektórych płynów lub potraw podczas gotowania" :D

Nie możesz, bo jest to bezpośredni atak na adwersarza. Dyskusja polega na adresowaniu argumentu, a nie jego autora.

Możesz natomiast spokojnie napisać np. "Drogi McKolego. Uważam że opinia którą przed chwilą wyraziłeś ma znamiona mętu powstającego na powierzchni niektórych płynów do gotowania".

melb, ehh... czy jest jakis kurs ironii na ktory mozna wyslac moderacje? :D a co do McKolegi, nie wiem, czy zauwazyles, ale nawet on stwierdzil, ze AS nie jest juz dobrym medium na prowadzenie dzialalnosci :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Przecież to idiotyzm.

Czyżby? Popatrz na dyskusję w tym wątku. Nazwałeś idiotyzmem mój argument (a sam de facto użyłeś takiej samej formy). I to jest jak najbardziej w porządku i dla większości normalnych ludzi jest naturalne. Gorzej gdybyś takim przymiotnikiem określił mnie osobiście, sprawa wyglądałaby nieco inaczej.

BTW, kto i dlaczego zamknął dzisiaj wątek na "stereo" o rDACu? Zazwyczaj przy zamykaniu wątku moderator podawał powód...

Nie wiem, zapytam. Powód zamknięcia faktycznie powinien być podawany.

pewnie, przepraszam za przeklenstwa, palton, bierze nadgodziny i chlopina juz sam nie pamieta, co gdzie "zamknal".... :)

Moderator kontra przedstawiciel Stowarzyszenia Zwalczania Moderacji....nie byłoby to nic dziwnego,gdyby

.......no właśnie ofiary były po obu stronach,ale coś nie po Waszemu i zaraz śmierć poprzez banowanie.

Staram się grać fair. Właściwie chciałem napisać fair play, ale zaraz mi ktoś zarzuci że się ojczystym językiem nie potrafię posługiwać. Pewnie i tak zaraz ktoś tak napisze. Może więc - staram się trzymać reguł, o ile adwersarz postępuje tak samo. Natomiast nie za bardzo rozumiem tej żądzy krwi. W dzisiejszych czasach igrzyska zazwyczaj odbywają się bez ofiar. Owszem zdarzają się faule, upomnienia i inne podobne środki wspomagające. Ale bardzo rzadko stosujemy bany śmiertelne (permanentne) - nie jest to nic przyjemnego, także dla osoby która takiego bana wręcza. Wyjątkiem są klony - tutaj nie mam takich wyrzutów, bo jest niemalże pewność że za chwilę powstanie wersja Klon MkII. No, liczba II to taki żart. Rozmnażanie jest owszem, w naturze ludzkiej, tu bardziej mamy do czynienia z pączkowaniem. Chociaż w sumie mógłbym zrozumieć motywy. Pączek Mk IX extended - mogłoby brzmieć dumnie. Ze strony moderacyjnej chciałoby się dodać - Limited Edition.

Staram się grać fair. Właściwie chciałem napisać fair play, ale zaraz mi ktoś zarzuci że się ojczystym językiem nie potrafię posługiwać. Pewnie i tak zaraz ktoś tak napisze. Może więc - staram się trzymać reguł, o ile adwersarz postępuje tak samo. Natomiast nie za bardzo rozumiem tej żądzy krwi. W dzisiejszych czasach igrzyska zazwyczaj odbywają się bez ofiar. Owszem zdarzają się faule, upomnienia i inne podobne środki wspomagające. Ale bardzo rzadko stosujemy bany śmiertelne (permanentne) - nie jest to nic przyjemnego, także dla osoby która takiego bana wręcza. Wyjątkiem są klony - tutaj nie mam takich wyrzutów, bo jest niemalże pewność że za chwilę powstanie wersja Klon MkII. No, liczba II to taki żart. Rozmnażanie jest owszem, w naturze ludzkiej, tu bardziej mamy do czynienia z pączkowaniem. Chociaż w sumie mógłbym zrozumieć motywy. Pączek Mk IX extended - mogłoby brzmieć dumnie. Ze strony moderacyjnej chciałoby się dodać - Limited Edition.

Coś mi ta wypowiedż nie wygląda na ...rozmowy na luzie...więc TNIJ PALTON,TNIJ NIE ŻAŁUJ KOSY!!!.....tylko uwazaj na łabędzia bo sa pod ochroną)))

Coś mi ta wypowiedż nie wygląda na ...rozmowy na luzie...więc TNIJ PALTON,TNIJ NIE ŻAŁUJ KOSY!!!.....tylko uwazaj na łabędzia bo sa pod ochroną)))

jozwa grasuje pewnie w Miedzyrzeczu :D

To Józwa jest zawodowym rachmistrzem...a najlepiej to mu idzie w ciemności,więc rachuj JÓZWA,rachuj.........bo te forum zeszło..na......luzik,luzik))

Użytkownik stary audiofil dnia 28.01.2011 - 17:34 napisał

Jancio dobry z Ciebie jest człowiek-a Lutka Tannoye też sa fajne,ale........

...........właśnie same na pewno nie grają,więc proszę już o nich nie pisz,bo ich wartość znam!!!!!!.....ale żeby od razu tylko o nich czytać,a pozostałe elementy toru to ten rotel i creek?...a gdzie reszta elementow.

Radzę zejść na ziemię,bo wiesz-gdy spadasz z wysoka to większe konsekwencje upadku są zazwyczaj!!!!

A tak serio to procz kolumn -co tam jeszcze grało-popisz trochę,to się pośmiejemy wszyscy))))

No wiesz. Jeśli piszesz tu żeby się pośmiać, to pisz sobie dalej, ale mnie w to nie wciągaj.

Mnie interesuje audio, a nie absurdalne teorie czy przedłużanie sobie czegoś.

Na marginesie - na początek pośmiej się sam z siebie. Bo też sam ze sobą dyskutujesz.

Jakbyś nie zauważył (a nie zauważyłeś) - to ja u Lutka nie byłem, co napisałem wprost.

Nawet nie przeczytałeś, snujesz jakieś pseudo-wywody, obliczone nie wiem na co, obrażasz ludzi, a nadużywanie wykrzykników tez o czymś świadczy.

Do widzenia się z Panem. A raczej - żegnam.

Bez odbioru.

Jancio

p.s. teksty o spadaniu z wysoka, zachowaj dla swoich potomków, jeśli masz. Mnie nie interesują Twoje wywody.

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

Coś mi te rozmowy na luzie(w tłoku),wyglądać zaczynają na rozmydlanie problemu moderowania na bocznicy.Sciema?Na to wygląda...czyli psy szczekają a karawana dalej pędzi!

<<Test wielkopolski pokazał, że przypisywane różnym wzmacniaczom cechy brzmieniowe są delikatnie mówiąc - przesadzone.

Ze źródłami jest podobnie. O kablach nie wspomnę.

CO zatem powoduje opisywane różnice?

Oczywiście - pomieszczenie i kolumny.

A jeśli wyeliminujemy kolumny jako "winnych" - bo użyjemy tych samych paczek - The Winner is - ta taa...pomieszczenie i jego właściwości akustyczne.>>

niestety ale jak kolejny rok czyta sie takie opowiesci na AS o niczym ubrane w gładkie słowa to mozna miec juz dosyc i odpisac dosadniej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

modrzew47, moim zdaniem wyraźnie zbaczasz z tematu wątku.

Podoba mi się dzisiejsza zakładka Stereo.

Dawno nie było tam takiego porządku.

Panowie Moderatorzy jednak jest to możliwe.

A tak strasznie tu narzekają na kolegą paltona... No ale rozumiem, nie jest w dobrym tonie wyrażać się pozytywnie o moderacji.

Gość papageno

(Konto usunięte)

A tak strasznie tu narzekają na kolegą paltona... No ale rozumiem, nie jest w dobrym tonie wyrażać się pozytywnie o moderacji.

A ja się wyrażę pozytywnie. Tak trzymać. Jeszcze trochę, a będzie można wejść na forum bez obaw, że zostanie się obsobaczonym.

Ale wątek o rDACu nadal zamknięty. Czemu?

Ile jeszcze razy ma Was łaskawie pytać?.....Twonk ukłoń się Panom-może dotrze wreszcie!

Dlaczego zostałem wyrzucony z wątku Elberotha o tej jego Nirvanie?...nie mam możliwości powrotu-pytam dlaczego?...JÓZWA RATUJ!!

Ale wątek o rDACu nadal zamknięty. Czemu?

Też tego nie rozumiem. Nikt dzisiaj się nie przyznał. Otworzyłem go - zobaczymy co się będzie działo.

Mogło być i tak że został zamknięty przypadkowo. Przeglądając listę tematów moderatorom "wyskakują" małe dodatkowe ikonki i przez nieuwagę faktycznie można na nie kliknąć myszą, wieszając tym samym kłódkę na temacie.

mlb

"W dobrym tonie"...czyli jesteście na topie.Tak?

Podążając za Twoim tokiem myślenia, wnioskuję że jeśli "My" bylibyśmy na topie, to "Wy" bylibyście na szarym końcu. Co w konsekwencji z Waszej strony powinno prowadzić do tego że staralibyście się taki stan rzeczy odwrócić. Dobrze kombinuję?

Ile jeszcze razy ma Was łaskawie pytać?.....Twonk ukłoń się Panom-może dotrze wreszcie!

Dlaczego zostałem wyrzucony z wątku Elberotha o tej jego Nirvanie?...nie mam możliwości powrotu-pytam dlaczego?...JÓZWA RATUJ!!

SA - sprawa jest krystalicznie prosta. Dogadaj się z Elb'em przez PW - jeśli nie będzie miał nic przeciwko temu żebyś mógł pisać w jego wątku, to ten zakaz z radością wycofamy.

>Też tego nie rozumiem. Nikt dzisiaj się nie przyznał. Otworzyłem go - zobaczymy co się będzie działo.

>Mogło być i tak że został zamknięty przypadkowo. Przeglądając listę tematów moderatorom "wyskakują" małe dodatkowe ikonki i przez nieuwagę faktycznie >można na nie kliknąć myszą, wieszając tym samym kłódkę na temacie.

mam nadzieje, ze do "pilnowania" przyciskow "atomowych", inaczej dobieraja ludzi :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.