Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

eMeReKo, jak myślisz, trudno było przewidzieć taką Waszą reakcję, podczas gdy pisałem słowa o akcesoriach? Jest to przewidywalne do bólu...

Grzegorz7 i Lutek, to jedne z nielicznych osób z tego obozu, z którymi warto rozmawiać.

Gdyby Grzesiek zechciał zostać moderatorem, to poparłbym taką kandydaturę, bo nie o poglądy tu chodzi, tylko o klasę człowieka. Już dawno wyszła taka propozycja, jednak nie została przyjęta. Dla mnie jest ona nadal aktualna.

Ktoś, kto zarzuca innym manipulacje bez niczego na poparcie tej tezy, sam jest manipulatorem.

Z tego co mi wiadomo, to McGyver w dużym stopniu "inspirował" się którymś z dac-ów AudioNote. Poprawił zasilanie, nieco zmodyfikował po swojemu... Trudno też mówić o dźwięku Protagonisty, bo niestety tak, jak to bywa z niewielką produkcją, chyba nie ma dwóch identycznych sztuk (ceny wahały się 2500-4500) w zależności od zastosowanych elementów. Topologia niby ta sama, ale bywają różne kondensatory wyjściowe, a to zmodyfikowany zasilacz itd. Ja mogę mówić tylko i wyłącznie o tej konkretnej sztuce.

Sama jakość dźwięku jest dyskusyjna, tak, jak tran kontra lampa. Protagonist ma dwie lampki ECC88 i to słychać. Ździebko są zaokrąglone kontury, za to scena duża i namacalna, a średnica barwna. Chętnie bym porównał kiedyś z z AudioNote, podejrzewam, że to bardzo zbliżony dźwięk.

Masz kiepskie źródło informacji a dalszy opis to już czysta wyobraźnia

zaś opis dźwięku wyrafinowany do granic percepcji,

Robert, nie wiesz co napisać to po prostu nie pisz

a mogło być tak:

płytka cyfrowa to poprawna aplikacja kostki PCM17xx, dalej ECC88 w układzie WK-WA z prądem pierwszej połówki 10mA

dźwięk zależy od jakości zastosowanych rezystorów konwersji, producenta lampy i jakości kondensatorów wyjściowych

(w mojej opinii, przy niższym prądzie, tak z 6-7mA i porządnych elementach jest referencyjny)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Janek, sam Adam wspomniał kiedyś, że jakaś część układu jest inspirowana AudioNote. Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , jest pokazana modyfikacja AudioNote DAC2 i DAC1.1x.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na stronie Audiosurgery, jest pokazana modyfikacja AudioNote DAC2 i DAC1.1x.

mod AN DAC2 a Protagonist to dwie różne bajki, wspólne jest tylko wk-wa

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

palton, zrób może porządek w tym kiblu

Ukryta Zawartość

To fakt. Trzeba tam trochę posprzątać.

Ukryta Zawartość

Gość LeClerc

(Konto usunięte)

Pragnę zauważyć, iż jesteś na forum (przynajmniej literalnie) audiofilskim.

to jest dobre pytanie, ponieważ jak się pobawimy w reverse engineering, to:

Serwis Audiostereo.pl powstał na bazie forum dyskusyjnego dotyczącego szeroko rozumianej tematyki audio.

https://www.facebook.com/audiostereo/info

Grupa dyskusyjna przeznaczona dla wszystkich, ktorzy interesuja sie sprzetem grajacym klasy HiFi - nie tylko tym audiofilskim.

http://www.usenet.pl/opisy/pl.rec.audio

czyli jednak literalnie (http://sjp.pl/literalny), nie jest to takie oczywiste :)

z tych opisów wynika raczej, że AudioStereo.pl nie jest forum dla CarAudio, Kina Domowego etc. - natomiast, jak najbardziej jest miejscem spotkań dla miłośników Hi-Fi i Hi-End.

no, ale oczywiście, business is business.

mod AN DAC2 a Protagonist to dwie różne bajki, wspólne jest tylko wk-wa

To Twój rozmówca twierdzi ,ze Protagonist gra analogowo...............to jak gra wobec tego rzeczony AN DAC2?

ZAZNACZAM,ZE OBU SŁUCHAŁEM.

• Użytkownicy+

1. Protagonist ma wiele wersji, pewnie tyle, ile sztuk zostało wykonanych. Ja wypoowiadam się o tej, którą znam.

2. To dac lampowy, a więc ponownie, musiałbyś słuchać z taką lampą, jaka jest wpięta w tej sztuce.

3. Określenie "analogowo", należałoby sprecyzować. Dla niektórych "analogowo" oznacza mulenie, Protagonist nie jest zaś mulersem. Ma jednak swoistą dla lamp płynność i oddech, oraz dużą scenę. Nie jest super precyzyjny, jednak nie rozmywa dźwięków. W swojej cenie, to świetny dac, choć zapewne można lepiej.

z tych opisów wynika raczej, że AudioStereo.pl nie jest forum dla CarAudio, Kina Domowego etc. - natomiast, jak najbardziej jest miejscem spotkań dla miłośników Hi-Fi i Hi-End.

I klonow takich jak ty. Napisz wkoncu publicznie kim jestes zeby wszyscy wiedzieli z kim maja do czynienia, bo twoje wpisy znacznie daja do zrozumienia ze jestes tu nie od dzis i z kad te ozywienie konta po roku? [/size]

?👈

No nieee... Nawet palton ma klona? :)

A moze to bum123 czy jakos tak? :) Nie wiem, ja tam nie slucham kabli. To co mam to przewodzi prad, lodowka chlodzi, pralka pierze...

?👈

No nieee... Nawet palton ma klona? :)

A moze to bum123 czy jakos tak? :) Nie wiem, ja tam nie slucham kabli. To co mam to przewodzi prad, lodowka chlodzi, pralka pierze...

A główka pracuje...

Miales racje z ta wikipedią:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Jakis trend na klony tu ostatnio sie zrobil. Malo tego. Nawet zaden sie z tym nie kryje. I jak tu rozmawiac skoro nawet nie wiesz z kim masz do czynienia? Ale widac co niektórych rajcuje taka anonimowość, można sobie pocisnąć po bandzie i jest gitara. Poracha panowie.

?👈

Nigdy nie mogłem tego zrozumieć po co ludzie robią sobie te klony.

Oj Sylwek Sylwek... taki stary i nie wie po co...

Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi. Zawsze chodzi o to samo.

Kiedy już kilka lat temu pisałem o forumowych handlarzach i naganiaczach pisujących pod kilkoma nickami,

to wszyscy krzyczeli, że jestem monotematyczny i psychicznie chory, bo mam paranoję i wszędzie węszę spisek.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nigdy nie mogłem tego zrozumieć po co ludzie robią sobie te klony.Jak już mamy się kłócić to pod swoimi nickami i przynajmniej wiemy kto z kim.

odpowiedz jest prosta klony to dla niektorych namiastka wolności i to co jest na czubku piramidy potrzeb człowieka potrzeba samorealizacji -stajesz sie tym kim chcesz byc a nie tym kim jesteś :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

odpowiedz jest prosta klony to dla niektorych namiastka wolności i to co jest na czubku piramidy potrzeb człowieka potrzeba samorealizacji -stajesz sie tym kim chcesz byc a nie tym kim jesteś :)

Na przykład wielkim guru od vintage, a nie drobnym cwaniaczkiem handlującym rupieciami z wystawek :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.