Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ja już rzadko tu bywam, to nie ma sensu. Kopanie się z koniem jest męczące, szczególnie gdy ten wieloakapitowo kopie bez sensu. Taki kon don kichota, z misją do stworzenia trzodki niedzielnej. Powodzenia, wiele wiatraków do skopania jeszcze zostało.

Kto mnie poblokowal w wątkach na bocznicy? Bana mam tylko w watku technicznym. Tzn, tak myślałem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W wątku http://www.audiostereo.pl/forum-sprawy-techniczne-i-funkcjonalnosc_111979.html/page__st__270#entry3187356 post #293 Admin1 napisał:

1. "Zastrzeżenia do działań moderacji należy zgłaszać zgodnie z regulaminem na adres [email protected] lub ewdentualnie [email protected]"

Można zgłaszać - nawet odpowiedzą, ... że wszystko jest jak zwykle zgodnie z Regulaminem i Netykietą albo akurat nie ma właściwej osoby, a to do niej własnie trzeba kierować swoje żale.

2. "porozmawiam z moderatorem"

A o Bocznicy jako szambie, też już pewnie z innym moderatorem rozmawiałeś? Moim zdaniem, takie wypowiedzi moderatorów są bardziej szkodliwe, niż posłanie sobie paru krótkich i długich przez użytkowników.

Gość

(Konto usunięte)

W wątku http://www.audiostereo.pl/forum-sprawy-techniczne-i-funkcjonalnosc_111979.html/page__st__270#entry3187356 post #293 Admin1 napisał:

1. "Zastrzeżenia do działań moderacji należy zgłaszać zgodnie z regulaminem na adres [email protected] lub ewdentualnie [email protected]"

Można zgłaszać - nawet odpowiedzą, ... że wszystko jest jak zwykle zgodnie z Regulaminem i Netykietą albo akurat nie ma właściwej osoby, a to do niej własnie trzeba kierować swoje żale.

2. "porozmawiam z moderatorem"

A o Bocznicy jako szambie, też już pewnie z innym moderatorem rozmawiałeś? Moim zdaniem, takie wypowiedzi moderatorów są bardziej szkodliwe, niż posłanie sobie paru krótkich i długich przez użytkowników

to wie każdy myślący :)

Pisanie pod "adres", jest tym samym, co karmienie trolla :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeżeli coś takiego pisze Sitek: "Mnie nasunęły się dwa wnioski:

1. Gdy nie było moderacji na forum był porządek i mniej chamstwa (ciekawe dlaczego?)

2. Wielu z nas ucieka na Bocznicę, ponieważ w specjalistycznych działach pojawiła się komercja oraz zalew setek, wręcz identycznych wpisów o tym samym i na ten sam temat. Pytający zamiast samemu zgłębić wiedzę chcą mieć wyczerpującą odpowiedź najlepiej z linkami do aukcji i promocji, najpóźniej po godzinie. Jeśli nie otrzymają odpowiedzi na jaką liczą- są wkurzeni i bardzo niezadowoleni. Najciekawsze jest jeszcze to, że pytający już na starcie wiedzą wszystko lepiej. Prawdziwe porady przeniosły się na PW, GG oraz maile, bo mądry widząc co tu się dzieje woli napisać na osobności. I większość czasu ( jeśli potrafię pomóc) spędzam właśnie tam. A na Bocznicy, jeśli czas pozwala, z nudów.

W związku z tym przez brak właściwego nadzoru zrobił się chlew, nie na Bocznicy, ale w działach stereo i KD.

Jedyną ucieczką od tego jest Bocznica ( cieszcie się, że w ogóle chcemy tu siedzieć)

A moderacja zamiast zająć się tymi wpisami i naganiaczami szrotu z aukcji- zaczęła prowadzić walkę o czystość języka polskiego i dobre obyczaje na Bocznicy. Bez sensu. Zróbcie więc porządek tam gdzie powinniście, i do czego zostaliście powołani, a nie udawajcie, że czynicie dobro. Niestety aby to zrobić trzeba trochę wysiłku."

- to, mając na uwadze całokształt jego Forumowej twórczości, nie budzi mojego sprzeciwu. Nawet najmniejszego. Ma prawo

Natomiast jeśli czytam, że arturp napisał coś takiego: "SlawekR , można wiele gadać ale faktem jest ,że to twoje wypowiedzi i działania są ostatnio najczęściej powodem protestów użytkowników . Inny już by pewnie poszedł po rozum do głowy ale ty jesteś niewzruszony ."

- budzi to moje oburzenie i obrzydzenie, że ktoś sam mający wiele na sumieniu - chce stać się sumieniem tego Forum. I dla mnie jest to najlepszy przykład moderacji w wydaniu... Sami zgadnijcie w czyim.

• 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Edit moderator

Przeniesiono z wątku "WPROST nie do wiary""

Co to jest offtop lub wpis o charakterze "offtopwym"? W języku polskim i bez błędów językowych było by to bardziej zrozumiałe i zgodne z "Ustawą z dnia 7 października 1999 r. o języku polskim" - której przepisy mówią tak:

"Art. 7a. Zakres obowiązku używania języka polskiego w obrocie z udziałem konsumentówUstawa z dnia 7 października 1999 r. o języku polskim" - której przepisy mówią tak:

1. Obowiązek używania języka polskiego w zakresie, o którym mowa w art. 7 język polski w obrocie z udziałem konsumentów, język polski w obrocie z udziałem konsumentów, dotyczy w szczególności nazewnictwa towarów i usług, ofert, warunków gwarancji, faktur, rachunków i pokwitowań, jak również ostrzeżeń i informacji dla konsumentów wymaganych na podstawie innych przepisów, instrukcji obsługi oraz informacji o właściwościach towarów i usług, z zastrzeżeniem ust. 3. Obowiązek używania języka polskiego w informacjach o właściwościach towarów i usług dotyczy też reklam.

2. Obcojęzyczne opisy towarów i usług oraz obcojęzyczne oferty, ostrzeżenia i informacje dla konsumentów wymagane na podstawie innych przepisów w zakresie, o którym mowa w art. 7 język polski w obrocie z udziałem konsumentów, język polski w obrocie z udziałem konsumentów, muszą być jednocześnie sporządzone w polskiej wersji językowej, z zastrzeżeniem ust. 3.

3. Nie wymagają opisu w języku polskim ostrzeżenia i informacje dla konsumentów wymagane na podstawie innych przepisów, instrukcje obsługi oraz informacje o właściwościach towarów, jeżeli są wyrażone w powszechnie zrozumiałej formie graficznej; jeżeli formie graficznej towarzyszy opis, to opis ten powinien być sporządzony w języku polskim."

Za co grozi kara grzywny. Takie wyrażanie ostrzeżeń przez moderatora jest niezgodne z duchem tej Ustawy. Pisałem wcześniej, że moderatorom przydały by się szkolenia, a nie tylko... charakter. Za ten wniosek dostałem chyba ze 3 punkty.

Takie wyrażanie ostrzeżeń przez moderatora jest niezgodne z duchem tej Ustawy. Pisałem wcześniej, że moderatorom przydały by się szkolenia, a nie tylko... charakter. Za ten wniosek dostałem chyba ze 3 punkty.

Sławeq niestety jest nadgorliwy i jednocześnie nadpobudliwy. Samo w sobie nie jest to specjalnie problemem, ale takie połączenie u moderatora forum jest mocno uciążliwe. Ale cóż, już wiemy, że to nie nasze forum więc można albo znosić wybryki moderatorów albo wynieść się stąd.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sławeq niestety jest nadgorliwy i jednocześnie nadpobudliwy. Samo w sobie nie jest to specjalnie problemem, ale takie połączenie u moderatora forum jest mocno uciążliwe. Ale cóż, już wiemy, że to nie nasze forum więc można albo znosić wybryki moderatorów albo wynieść się stąd.

Trzy punkty to ch... ! Czyli chwała i sława - czy jakoś tak - jak nazwał swój utwór jeden zboczeniec, któremu laskę robi aktor grający malarza w Podkowie Leśnej. Tu chodzi mi o byłego przyjaciela Putina oraz jego promotora. Promotora owego nie ruszał carat, II RP i Sanacja, Okupacja oraz Polska Ludowa.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Za co grozi kara grzywny. Takie wyrażanie ostrzeżeń przez moderatora jest niezgodne z duchem tej Ustawy. Pisałem wcześniej, że moderatorom przydały by się szkolenia, a nie tylko... charakter. Za ten wniosek dostałem chyba ze 3 punkty.

Zacytowane zapisy ustawy, dotyczą relacji konsument-sprzedawca, a nie domeny for internetowych wywodzących się z tradycji grup usenetowych, gdzie stosowane są, ogólnie przyjęte, zwroty wynikające z tradycji tychże grup usenetowych.

Więc zarzut i powoływanie się na te zapisy ustawy, jest kompletnie bezzasadny. Czepiania się zwykłych literówek, nie komentuję, bo tu nawet nie ma co komentować.

• 3 tygodnie później...

Hej, człowiekowie !

Mój własnoręczny brat, wespół ze swoją narzeczoną, otworzył właśnie lokal w Warszawie.

Ulica Śliska 3.

On jest oficjalnym mistrzem Polski w robieniu drinków.

Powołajcie się na Stefana, a będziecie obsłużeni specjalistycznie.

Tylko mała prośba. Nie mówcie gdzie byłem na urlopie. Matka by nie spała przez miesiąc chyba. Oni się jednak terochę o mnie martwią.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Blisko miesiąc temu poprosiłem e-mailem Administrację Forum o wyczyszczenie i zamkniecie mojego konta. Najpierw miało to nastąpić po 10 dniach, potem jeszcze po następnych 14, abym miał czas do namysłu. Te czternaście dni znowu minęło, a konto nadal mam czynne, jakby z mojej strony nie było żadnego żądania.

Przypominam sobie wymianę zdań na PW z A i M, w której z ich strony padała propozycja, że jak się nie podoba to... Teraz, kiedy owe to zaistniało okazuje się, że jest jakiś problem. Oczekuję, zamknięcia mojego konta.

Nie podoba mi się Regulamin po zmianach, a jeszcze bardziej nie podoba mi się dowolność w jego stosowaniu i interpretowaniu przez M i A. Lepszego uzasadnienia nie trzeba.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Blisko miesiąc temu poprosiłem e-mailem Administrację Forum o wyczyszczenie i zamkniecie mojego konta. Najpierw miało to nastąpić po 10 dniach, potem jeszcze po następnych 14, abym miał czas do namysłu. Te czternaście dni znowu minęło, a konto nadal mam czynne, jakby z mojej strony nie było żadnego żądania.

Przypominam sobie wymianę zdań na PW z A i M, w której z ich strony padała propozycja, że jak się nie podoba to... Teraz, kiedy owe to zaistniało okazuje się, że jest jakiś problem. Oczekuję, zamknięcia mojego konta.

Nie podoba mi się Regulamin po zmianach, a jeszcze bardziej nie podoba mi się dowolność w jego stosowaniu i interpretowaniu przez M i A. Lepszego uzasadnienia nie trzeba.

Przekazałem powyższe uwagi bezpośrednio do Administracji, w odpowiednim wątku w dziale moderatroskim, z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Zazwyczaj procedura ta przebiega bez zakłóceń. Admin jak tylko się pojawi, na pewno wyjaśni w czym rzecz. Wiem, że Admin1 był na urlopie, być może to było przyczyną opóźnień. A wyłącznie administracja zajmuje się takimi wnioskami.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A załącznik do wniosku był?!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A załącznik do wniosku był?!

Nie było. Wypiłem schłodzony. W czasie konsumpcji z rożna. Skromnego. "G's", "JW", piwo, bejcowana karkówka i kurze cycki oraz zacofana kiełbasa ze wsi tradycyjne polskiej. No i sałatki dwie lub trzy oczywiście.

Przekazałem powyższe uwagi bezpośrednio do Administracji, w odpowiednim wątku w dziale moderatroskim, z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Zazwyczaj procedura ta przebiega bez zakłóceń. Admin jak tylko się pojawi, na pewno wyjaśni w czym rzecz. Wiem, że Admin1 był na urlopie, być może to było przyczyną opóźnień. A wyłącznie administracja zajmuje się takimi wnioskami.

Szkoda, że znowu usunięto moją odpowiedź na znowu zajadły i bezpodstawny atak użytkownika rafał735r. Uważam,ze powinien ponieść za to kare regulaminową, ale jak widać wiadome czynniki przejawiają wielką dbałość o jego cnotę i interesy. Wiec może napisz do niego na PW niech trochę wyluzuje i popisze gdzie indziej.

Sławek weź przestań. Chcę odejść z Forum AS po uprzednim wyczyszczeniu i usunięciu mojego konta. Jest to ogólnie przyjęta w sieci praktyka - oparta na polskim prawie. Sami mnie do tego zachęcaliście - i A i M. Postanowiłem. Mnożące się trudności i komplikacje ( brak właściwej osoby, niewłaściwy adres, karencja, etc.) jakoś mnie nie przekonują.

Ktoś się chce ze mną dogadać - mam PW. A jak nie to... The end.

Szkoda, że znowu usunięto moją odpowiedź na znowu zajadły i bezpodstawny atak użytkownika rafał735r. Uważam,ze powinien ponieść za to kare regulaminową, ale jak widać wiadome czynniki przejawiają wielką dbałość o jego cnotę i interesy. Wiec może napisz do niego na PW niech trochę wyluzuje i popisze gdzie indziej.

Z tego co mi wiadomo ty miales tu juz dawno nie pisac, a pelno ci w kazdym watku. Wylewasz publicznie zale, a robisz calkowicie co innego. Prosisz o usuniecie konta, a pchasz sie gdzie popadnie. Zdecyduj sie wkoncu i nie rob z siebie posmieliska i pokazowki, bo zalosne to jest do granic juz. Myslisz ze ktos tu plakal po tobie bedzie?

Po drugi nie widze zebym mial za cos ponosic kare, napisalem ze znow marudziz, bo marudzisz i taka jest prawa. Kara to tobie sie nalezy za ten belkot od miesiaca, ktory nie pokrywa sie z praktyka.

?👈

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z tego co mi wiadomo ty miales tu juz dawno nie pisac, a pelno ci w kazdym watku. Wylewasz publicznie zale, a robisz calkowicie co innego. Prosisz o usuniecie konta, a pchasz sie gdzie popadnie. Zdecyduj sie wkoncu i nie rob z siebie posmieliska i pokazowki, bo zalosne to jest do granic juz. Myslisz ze ktos tu plakal po tobie bedzie?

Po drugi nie widze zebym mial za cos ponosic kare, napisalem ze znow marudziz, bo marudzisz i taka jest prawa. Kara to tobie sie nalezy za ten belkot od miesiaca, ktory nie pokrywa sie z praktyka.

Tak uważam. Zajmij sprzedawaniem szrotów i wyrażaniem o nich opinii. Umiesz to robić. Natomiast daruj sobie wyrażanie opinii o innych - bo możesz się sparzyć. Momentami posuwasz się za daleko - tak, jak w przypadku kiedy pisałeś pod moim adresem groźby karalne na moje PW - przywołując przykład ptaricka, którego miałeś załatwić na AS razem z innymi.

Chcesz wojny, to będziesz ja miał . Na każdym forum, gdzie cokolwiek napiszesz niezależnie o hifi czy samochodach., a także gdziekolwiek cokolwiek sprzedasz.

Powtarzam raz jeszcze dziwne jest to, że ów użytkownik kolejny raz atakuje mnie bez powodu bez regulaminowej sankcji, a wszystkie moje riposty znikają. Podopieczny kogoś z zarządzających tym Forum?

Hahaha. Dobra porcja humoru przy sobocie. Na policje zasuwaj :)))

Jak chcesz to ci zaraz przytocze twoje posty na moj temat, klamliwe oszczerstwa, wypisywane publicznie pod moim adresem. Choc w sumie nie chce mi sie kopac forum, bo mam to w d... jak i twoja klamliwa osobe bez zadnych zasad moralnosci i kultury. Zmieszales mnie publicznie z g.. a teraz masz czelosc pisac mi tu o jakiejs wojnie? To trzeba miec tupet. Jestes niedowartosciowanym czlowiekiem, ktory nie potrafi sie rozstac z tym forum, bo to dla ciebie jedyne miejsce do pogawedek, tak zalosne jest twoje prawdziwe zycie. Czekasz na dowartościowujące cie posty tylko one jakos nie nadchodzą.

?👈

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Panowie dajcie spokój, luz luz luz ;) To audio stereo i zaraz wpadnie w padaczkowym szale SłowomirR i Was wykasuje. Piszecie po próżnicy. Tu się pisze na luzie, czyli, ohne życie: o kobietach i ich wspaniałościach, cwaj life: "nie wiem" bo ku..a o czym można pisać więcej na luzie? Nawet taki luz ma granice. Mam tylko nadzieję, że luz nie znaczy automatycznie poluźnić, np. zwieraczy z ich luźniejszą zawartością. Tzn merytorycznie to tu ma miejsce ale dajcie sobie spokój, by jeszcze pomagać moderacji i dawać jej nadzieję, na pełnienie misji. Tak , że luz :) 32 mam za oknem i prognozę picia bimbru z kaktusa :(

O kobitach jest watek na górze. Ja do typka dziadek cos tam nigdy nie mialem zadnych fochow zani nie wlaz z buciorami w gnoju w moja osobe, a teraz bedzie sie odgrazal jaki to on jest poszkodowany i zgnebiony. Takich ludzi w realu to sie szerokim lukiem omija, bo to zwykle falszerstwo, dwulicowosc i tyle.

?👈

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

O kobitach jest watek na górze. Ja do typka dziadek cos tam nigdy nie mialem zadnych fochow zani nie wlaz z buciorami w gnoju w moja osobe, a teraz bedzie sie odgrazal jaki to on jest poszkodowany i zgnebiony. Takich ludzi w realu to sie szerokim lukiem omija, bo to zwykle falszerstwo, dwulicowosc i tyle.

No i spoko, Rafał odpuszcza a Dziadek jest nadal moim ulubionym usherem, którego nie chcą stąd wywalić :) Pax, normalnie :) Prawie jak w niebie :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Hahaha. Dobra porcja humoru przy sobocie. Na policje zasuwaj :)))

Jak chcesz to ci zaraz przytocze twoje posty na moj temat, klamliwe oszczerstwa, wypisywane publicznie pod moim adresem. Choc w sumie nie chce mi sie kopac forum, bo mam to w d... jak i twoja klamliwa osobe bez zadnych zasad moralnosci i kultury. Zmieszales mnie publicznie z g.. a teraz masz czelosc pisac mi tu o jakiejs wojnie? To trzeba miec tupet. Jestes niedowartosciowanym czlowiekiem, ktory nie potrafi sie rozstac z tym forum, bo to dla ciebie jedyne miejsce do pogawedek, tak zalosne jest twoje prawdziwe zycie. Czekasz na dowartościowujące cie posty tylko one jakos nie nadchodzą.

Nie uważasz, że już dość się ośmieszyłeś. Nie mogę tylko zrozumieć jednego, co cię czemu zainteresowałeś się moimi potyczkami z M i A. Co najmniej kilku użytkowników ma podobne i też o nich pisze.

Aha, na szrociaży lepsza jest skarbówka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)Ja do typka dziadek cos tam nigdy nie mialem zadnych fochow zani nie wlaz z buciorami w gnoju w moja osobe, a teraz bedzie sie odgrazal jaki to on jest poszkodowany i zgnebiony. Takich ludzi w realu to sie szerokim lukiem omija, bo to zwykle falszerstwo, dwulicowosc i tyle.

Przestań bredzić, tylko przytocz konkretne wpisy z owymi strasznymi faktami. Są tacy, którzy chętnie to poczytają i wyrobią sobie zdanie.

A jak nie, to zakończ swoje napastliwe i płaczliwe żale, i najlepiej właśnie omijaj mnie szerokim łukiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kto sie tu omiesza od tygodnia prosząc o usuniecie konta zamiast poprostu przestac pisac?

Co to jest M i A?

Nie będziesz mi dyktował, jak w jaki sposób ma rozstać się z Forum.

Rozmowy na luzie ...ha ha ha ;-)

Zajebiście my tu na luzie gadamy :)

To żadne zaskoczenia na AS, tego rodzaju rozmowy nie są niczym szczególnym także poza Bocznicą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.