Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

'Ten post wymaga zatwierdzenia przez moderatora zanim będzie dostępny i widoczny przez wszystkich użytkowników.'

mam takie cos i nie mam moich postow widocznych? tzn. ze to juz koniec?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

'Ten post wymaga zatwierdzenia przez moderatora zanim będzie dostępny i widoczny przez wszystkich użytkowników.'

mam takie cos i nie mam moich postow widocznych? tzn. ze to juz koniec?

Nie, to znaczy, że moderator chce abyś się zgodził na to, że on Ci wyznaczy co masz pisać, a czego nie pisać. Z drugiej strony na to patrząc, to jakby koniec jednak :(

"Folwark zwierzęcy" i "1984" się z tego forum zrobił.

Przyznaję się pokornie.

Już wolę naganę niż taki swojski pseudonim jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie było mądre...............

Ukryta Zawartość

>dskrzypczak

A kiedy waszemu programiście uda się zrobić tzw "czerwone kartki", które były na starym AS? Każdy, kto miał bana, miał widoczną jedną przy swoim nicku. Jozin z bazin (znaczy redaktor) już dawno obiecywał i zapewniał, że będą. Oczywiście nie zamierzam rozliczać go z obietnic, jest to jałowe i bezcelowe, ale jednak uczciwiej było by, gdyby te kartki jednak wróciły.

Dobra, to ja odchodze, w tej chwili interesowaly mnie glownie uklady do przetworników DA takze jakby ktos byl chetny i mial jakies nowe pomysly, cos znalazl w necie , szczegolnie jesli chodzi o zasilanie lampowe z uzyciem dlawika, cos wyprobowal to prosze o link na moja skrzynke, co jakis czas bede sobie sprawdzal tutaj poczte. Jest mozliwosc jak ktos ma ciekawy pomysl itd., schemat , ktory uwaza , ze gra , ze ja to z kolega zrobie w celach 'naukowych' tylko,poznawczych zeby sie przekonac czy to dziala takze prosze sie nie krepowac gdyby rzeczywiscie trafilo sie cos nowego w necie jesli chodzi o power suplaje i zalinkowac. Pozdrawiam.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Dobra, to ja odchodze, w tej chwili interesowaly mnie glownie uklady do przetworników DA takze jakby ktos byl chetny i mial jakies nowe pomysly, cos znalazl w necie , szczegolnie jesli chodzi o zasilanie lampowe z uzyciem dlawika, cos wyprobowal to prosze o link na moja skrzynke, co jakis czas bede sobie sprawdzal tutaj poczte. Jest mozliwosc jak ktos ma ciekawy pomysl itd., schemat , ktory uwaza , ze gra , ze ja to z kolega zrobie w celach 'naukowych' tylko,poznawczych zeby sie przekonac czy to dziala takze prosze sie nie krepowac gdyby rzeczywiscie trafilo sie cos nowego w necie jesli chodzi o power suplaje i zalinkowac. Pozdrawiam.

Szkoda. Co tematu - będę robił nowego daca, ale jeszcze nie teraz, najwcześniej za jakieś 3-4 miesiące. Zasilanie z lampy jest fajne, ale to za dużo kłopotu, można to samo osiągnąć na półprzewodnikach. AudioNote tak kiedyś robiło, ale się z tego wycofali.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wiecie co - bawcie się sami....za grosz poczucia humoru nie macie....ban w temacie Elberotha za wklejenie humorystycznego, absolutnie nie chamskiego obrazka to już idiotyzm....

zyzio, co dokładnie wkleiłeś co wywołało tak dramatyczną reakcję? Może tu zapodaj - rozmowy na luzie w końcu, poza tym nikt nie powie że na prośbę autora wątku muszą Cię zbanować...

Tak sobie spojrzałem w ten wątek "sunącego subarakiem" i proponuję, aby któryś gorliwy moderator zmienił (w ramach zapoczątkowanego niedawno programu "zmieniamy mylące nazwy wątków) tytuł tego zacnego wątku na:

"zbiorowy onanizm nad system elba - nie przeszkadzać"

Wyglądało to tak:

I przemówił autor wątku :) :

Fotka jak w załączeniu.

Nic obraźliwego...nic kontrowersyjnego...po prostu humorystyczne podsumowanie przepychanek na temat hi-endu w wątku Elba, ale i tak się nie spodobało :D

W końcu nie wspominałem nic o pamiętnych potyczkach Elba z reżyserem dźwięku radia ZET Waldemarem Iłowieckim (fadeover)w 2004r., która pokazała jednoznacznie prawdziwą twarz Adama Mokrzyckiego, doskonale chyba wszystkim już znaną :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zyzio, mimo wszystko wydaje mi się, że powinno się uszanować prywatność innego usera, bez względu na to, jak się go ocenia. Jeżeli ktoś odczuwa potrzebę zaprezentowania swojego zdjęcia, robi to sam w odpowiednim wątku. Wyręczanie go w tym jest wg mnie nadużyciem, jeżeli nawet nie w sensie prawnym, to na pewno w sensie etycznym...

pzdr

Wizerunek Elba - właśnie ta fotka jest powszechnie dostępna na facebooku i naszej klasie oraz w paru innych miejscach - gdyby tak nie było możnaby mieć wątpliwości...ale jak widać Elb nie chroni swojej prywatności w jakiś szczególny sposób, a powiedziałbym, że jest wręcz przeciwnie, gdyż po prostu lubi się pochwalić, zresztą to widać nawet na tym zdjęciu, nie wybrał przypadkowego :-))))

Wiem, wiem...jestem niewygodnym userem na tym forum....walę prosto z mostu...między oczy...., aż krewka sika :D

Tak poza wszystkim to jak najbardziej mógł sobie Elbi usunąć tą fotkę z wątku nirvanowego jak niedostatecznie połechtała jego ego, ale powodów do banu nie było najmniejszych...gdyż popełniłem w nim ostatnio sporo merytorycznych wpisów....a ten ostatni post był wyłącznie humorystyczny.

Fatalnie - o to tylko moderacji chodzi. I już prawdziwie stalinowskie, zamordystyczne forum prawie gotowe, forum z donosicielstwem, cenzurą, kneblowaniem i próbą trzymania forumowiczów na smyczy (tyb "dozoru"). Forum z SUNĄCYM SUBARAKIEM w roli szarej eminencji, z WIELKIM MANDARYNEM pociągającym za sznurki z tylnego fotela, NACZELNYM KNEBLOWNICZYM w roli dozorcy i w niebogłosy wydzierającym się codziennie w wątku "Polityka" >wladzem<. To ostanie dziwi mnie najbardziej, bo dotychczas nie wiedziałem, że ci co siedzą na oddziałach psychiatrycznych mają dostęp do sieci www. I z kim jeszcze? Z rzeszą początkujących leszczy, rozproszonych po różnych zakładkach, którzy mają tylko jeden problem: "Kupiłem złoma na allegro, bo mi tak tu doradzili i nie gra! Ratujcie!!! bo mnie kobita z domu chce wywalić". Leszcze są bardzo potrzebne, bo można im opchnąć...swego złoma, tylko trza napisać, że to "hient". I to Wam powiadam na luzie.

Pa!

Yul

Wyglądało to tak:

Fotka jak w załączeniu.

Zyzio, wyjaśnię Ci powód na PW.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wizerunek Elba - właśnie ta fotka jest powszechnie dostępna na facebooku i naszej klasie oraz w paru innych miejscach - gdyby tak nie było możnaby mieć wątpliwości...ale jak widać Elb nie chroni swojej prywatności w jakiś szczególny sposób, a powiedziałbym, że jest wręcz przeciwnie, gdyż po prostu lubi się pochwalić, zresztą to widać nawet na tym zdjęciu, nie wybrał przypadkowego :-))))

No widać że fotka nieprzypadkowa. Pewnie selekcja była długa - czy w subaraku, czy na tle systemu z tabliczkami z cenami. Hmm, motorówka jednak jest najbardziej „naj” :))

Brakuje tylko dużego motta „I am the best and fuck the rest !!!”

No widać że fotka nieprzypadkowa. Pewnie selekcja była długa - czy w subaraku, czy na tle systemu z tabliczkami z cenami. Hmm, motorówka jednak jest najbardziej „naj” :))

Brakuje tylko dużego motta „I am the best and fuck the rest !!!”

:D :D :D

Naprawdę tak było z tą selekcją ;-) To właśnie całokształt wpisów Elba nie pozwala sądzić by było inaczej :-) Oczywiście to zazdrość plebsu kształtuje takie opinie :D

To nie było mądre...............

Nie było. Wypada mi tylko przeprosić z nerwowość - na usprawiedliwienie powiem że miałem stłuczkę, policja zabrała mi dowód rejestracyjny (uszkodzenie niewielkie, ale nie mogę jeździć do czasu naprawy). Stłuczka nie z mojej winy, gość oślepiony silnym słońcem wymusił pierwszeństwo - ale i tak kłopotów z tego tytułu jest co niemiara. Uważajcie na drogach - silne słońce, brudne szyby, u niektórych wiosenna adrenalina - łatwo o kolizję.

:D :D :D

Naprawdę tak było z tą selekcją ;-) To właśnie całokształt wpisów Elba nie pozwala sądzić by było inaczej :-) Oczywiście to zazdrość plebsu kształtuje takie opinie :D

>>>zyzio,

Zastanawia mnie po co wchodzisz w kontakty interpersonalne z "sunącym subarakiem"? Po co do niego piszesz? Przecież czytasz to co on pisze i między wierszami widzisz, że to tzw. określony człowiek. Zyzio, czyżbyś nie znał przysłowia: "kto z kim przestaje, takim się staje"? Chcesz być drugim "sunącym subarakiem"? Po co Ci to?

Pozdro,

Yul

Wyglądało to tak:

Fotka jak w załączeniu.

melb - Zyzio, wyjaśnię Ci powód na PW.

i tym prostym, "regulaminowym" sposobem zostałeś "zażyty z mani" przez moderację po raz drugi - już nie będzie Ci wolno ujawnić powodu bana

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel - czy to taki kłopot zapytać przez PW?

zyzio ma prawo do prywatności i nie czuję się upoważniony tego prawa mu odbierać.

Mogę mieć pytanie do wszystkich szukających absolutu zwanego high-endem? Jest on nie tylko poza moim zasięgiem finansowym, ale pod pewnymi względami również poza granicami pojmowania. Otóż w temacie tym rozmawiacie o bardzo nietypowo skonstruowanych kolumnach (te cebulaste MBL), podając jako ich zaletę niesamowitą umiejętność budowania sceny, która nieosiągalna jest dla innych zestawów. Jedyną przeszkodą, która powstrzymuje statystycznego Kowalskiego przed postawieniem ich w salonie, jest dramatycznie wysoka cena. Zastanawia mnie zatem pewna sprawa. Czy zamiast konstruować kolejne generacje coraz to bardziej wymyślnych (i drogich z tego powodu) zestawów stereo, nie lepiej wykorzystać nowoczesne formaty zapisu, takie jak np. Bluray Audio pozwalające na bezstratnny zapis 7 ścieżek w sposób lepszy niż to było robione na CD (m.in. dłuższe słowa)? Wtedy stworzenie przestrzennego dźwięku byłoby o wiele łatwiejsze- załóżmy, że na potrzeby BluRay Audio zmieniony zostałby sposób ustawienia kolumn, tak aby nie otaczały słuchacza ze wszystkich stron, a jedynie tworzyły półokrąg. Dzięki temu każdy głośnik otrzymywałby za zadanie odtworzenie 1/7 sceny znajdującej się przed słuchaczem czyli 25 stopni. Możbaby stosować też inne konfiguracje, ale to już kwestia do rozwiązania dla inżynierów. Ileż prościej (z punktu widzenia reżysera dźwięku) byłoby rozstawić wirtualne instrumenty mając do dyspozycji wszystkie 7 kolumn. Zniknąłby problem separacji, rekonstrukcji głębi itp. Co prawda trzebaby już na dobre pożegnać się z fetyszem czarnych płyt (który niestety już nie ma dziś racji bytu z tego powodu, że ścieżki w edycji w większości przypadków są miksowane na komputerach, a nie przez cięcie taśm, przgrywanie jednej na drugą itd., więc najlepszą jakość oferowaną przez studio będą po prostu oferować pliki bezstratne dostarczone ze studia w postaci FLAC, PCM itp.), co wielu przyjęłoby z bólem serca, ale niestety wszystko, co piękne musi kiedyś się skończyć. Zalety analogowego brzmienia zastąpione zostałyby łatwością odwzorowania trójwymiarowej sceny z wykorzystaniem wielokanałowego dźwięku. Ponieważ nie trzebaby konstruować już wymyślnych głośników, które i tak nie dają pełni szczęścia (bo brakuje im tego czy owego), możnaby skupić się na liniowości, neutralności, przeźroczystości, co wydaje się mniej skomplikowanym wyzwaniem niż upchnięcie wszytkich tych wymogów w dwoch źródłach dźwięku. Zyskałby na tym klient, bo prostsza konstrukcja to (w przybliżeniu/uproszczeniu) tańsza konstrukcja (pewnie zapłaciłby tyle samo, bo kupiłby 7 tańszych kolum, które w sumie kosztowałyby tyle, co dwie ultra drogie), a do tego otrzymałby lepszą jakość muzyki rozmumianej jako złożenie wszystkich czynników na nią się składających (czyli nagranie + sprzęt, który je odtwarza).

Czy samo pojęcie wielokanałowości kłóci się z terminem high-endu? Może interferencja fal z wielu źródeł jest gorsza niż tylko z dwóch i dlatego producenci sprzętu nie korzystają z możliwości oferowanych przez nowoczesną technologię?

P.S. Mam nadzieję, że drobna ironia nikogo nie uraziła.

popatrzcie jak konwersowało się na forum, pod czujnym okiem moderacji, 3 lata wstecz, np. w "zdjęcia forumowiczów-" bocznica str. 6 7

forum to samo, nicki też, regulamin był, minęły 3 lata, jest nadal, ... komuś musiało porządnie odj*** i tak zostało

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Fatalnie - o to tylko moderacji chodzi. I już prawdziwie stalinowskie, zamordystyczne forum prawie gotowe, forum z donosicielstwem, cenzurą, kneblowaniem i próbą trzymania forumowiczów na smyczy (tyb "dozoru"). Forum z SUNĄCYM SUBARAKIEM w roli szarej eminencji, z WIELKIM MANDARYNEM pociągającym za sznurki z tylnego fotela, NACZELNYM KNEBLOWNICZYM w roli dozorcy i w niebogłosy wydzierającym się codziennie w wątku "Polityka" >wladzem<. To ostanie dziwi mnie najbardziej, bo dotychczas nie wiedziałem, że ci co siedzą na oddziałach psychiatrycznych mają dostęp do sieci www. I z kim jeszcze? Z rzeszą początkujących leszczy, rozproszonych po różnych zakładkach, którzy mają tylko jeden problem: "Kupiłem złoma na allegro, bo mi tak tu doradzili i nie gra! Ratujcie!!! bo mnie kobita z domu chce wywalić". Leszcze są bardzo potrzebne, bo można im opchnąć...swego złoma, tylko trza napisać, że to "hient". I to Wam powiadam na luzie.

Pa!

Yul

Napisałeś co jest...podpisuje się pod tym.

Leszczy i morederatorów ci u nas...dostatek.

Wpisy nie na temat, wylądowały tu -

Ukryta Zawartość

A ja mam pytanie:Autor cie prosił o przeniesienie?

Ukryta Zawartość

Czytam te lużne gadanie,i co by nie powiedzieć taka prośba jest do moderacji-nie chce raportować,bo to

jest bez sensu,ale dajcie wladziowi 2 tygodnie urlopu nie se chłopina powojażuje po świecie np.niech się

wyszumi w tej Libii,bo tam duzo szumowiny jest.

MLB-taki aktywny i nadgorliwy jest-może jakiś konkret w tej sprawie-czekam,Mareczku odwagi,wypełniaj należycie swą funkcję i obowiązki jednocześnie,bo skoro się podjąłeś..to nie możesz dać kolejnej ...plamy!!

A ja mam pytanie:Autor cie prosił o przeniesienie?

To było pytanie łaskawco...nie zauwazyłeś?Jako moderator powinieneś wiedzieć,że to niegrzeczność jest...nie odpowiadać.

SA

Moderatorzy mają wciśniętego na niego ignora...nie widzą go,to robi co chce.

• Użytkownicy+

wladz 4 dni odpoczynku.

To było pytanie łaskawco...nie zauwazyłeś?Jako moderator powinieneś wiedzieć,że to niegrzeczność jest...nie odpowiadać.

Zauważyłem, ale miałem co innego do zrobienia. Widząc wpisy nie związane z tematem, mam OBOWIĄZEK je usuwać, lub przenosić (co uważam za lepsze rozwiązanie). Autor nie musi o to prosić za każdym razem, bowiem rejestrując się na forum, zapoznał się z zasadami regulaminu oraz netykiety i wie, że jeśli moderator zauważy to wcześniej, to automatycznie załatwi tą sprawę. Oczywiście moderator nie wszystko może przeczytać, wtedy raport autora, lub innego forumowicza jest wskazany.

SA

Moderatorzy mają wciśniętego na niego ignora...nie widzą go,to robi co chce.

Jak widać powyżej, jest inaczej Henryku.

MLB-taki aktywny i nadgorliwy jest-może jakiś konkret w tej sprawie-czekam,Mareczku odwagi,wypełniaj należycie swą funkcję i obowiązki jednocześnie,bo skoro się podjąłeś..to nie możesz dać kolejnej ...plamy!!

Hę?

Widzę że coś się działo i już wyczyszczone. Nie ja jeden biegam tu z miotłą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.