Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Wełna mineralna (jakieś 50 ton), da radę ;) No chyba że to bazylika w Licheniu, wtedy X3 ...

Wciąż jestem ciekaw tych tajemnic ... a więc, dalsza część programu:

Teo ujawni tajemnice korektora, czy nie (czyli na~pięcie rośnie ... pęcherz) ? Rozwiążemy też zagadkę : czy Teo ma pylicę i boi się wełny mineralnej ? Oraz - czemu jestem za, czyli - TacT-a nie mam, ale popieram (tu proszony do tablicy kolega modrzew). Zapytamy również forumowych speców od akustyki - gdzie wypoczywacie i czy tam jest internet ? Pozdrowimy również XYZ-a, ABX bez korektora nie jest ważny!

Wyrosłem z odpowiadania przy tablicy...dawno.

Myśle,że Teo też niczego nie musi...czasem trzeba się wysilić i dojść samemu.

• Użytkownicy+

Wyrosłem z odpowiadania przy tablicy...dawno.

Myśle,że Teo też niczego nie musi...czasem trzeba się wysilić i dojść samemu.

Oczywiście masz rację, na forum nikt nic nie musi. Szkoda tylko, że po prostu sam nie chce i trzeba to wyciągać wołami. Znam wiele wyjaśnień takiego postępowania, ale pomimo to, nie rozumiem tego.

Wiele można znaleźć w internecie, pytanie tylko czy nie lepiej dowiedzieć się o danym sprzęcie, wprost od właściciela ?

Pytanie szersze w takim razie - po co nam to forum, skoro nic nie można by było się z niego dowiedzieć ? Do gadania o wszystkim poza audio, jest w końcu bocznica.

Okazuje się, ze bocznica tez podlega cenzurze. Watek "Najbardziej idiotyczne wątki na forum - ranking" wyleciał i tak cudem znalazł sie w Koszu. widocznie nie zawierał treści "nie nadajacych się do pokazania innym użytkownikom" (byc moze niezbyt dokładny cytat z wpisu jednego z moderatorów).

Strażnicy Elbikowego grajdołka dalej działają! "Cywilizowany" wątek kablowy posprzątany, a autor oczywiście zbanowany. Ciekawy jestem tylko dlaczego Szanowny Mokrator na dyżurze nie powyrzucał stamtąd wszystkich moich wpisów, a wyrzucił tylko ten dotyczący Elbika? Nie ma to jak towarzystwo wzajemnej adoracji - wydaje im się, że wszystko im wolno ;-)

Oczywiście nie Whitesnake zbanowany, tylko ja w tylko w tym wątku, bo w usuniętym wpisie ośmieliłem się wykazać, że Elbik nie odróźnia harmonicznych od zniekształceń harmonicznych, a także wskazać na jego supertalent językowy i lekceważenie czytających poprzez niedbały styl pisania. Wpis oczywiście wyparował.

• Użytkownicy+

mogłby ktos wreszcie kupic te głosnikowe cardasy wszak same głosy uwielbienia posrod słuchaczy

Kolega ma Cardasy, jak będzie czas, to się przetestuje.

Dawno z nich wyszedłem...bas basem poganiany.Sam bas w tych Cardas GR głośnikowe,IC dużo lepszy i to pod każdym względem.

Zresztą co to za określenie w stosunku do kabli?Lepszy czy gorszy?Jak do Pucciniego to dobry będzie ten Cardas,nie dziwota bo jak wiadomo Cardas do neutralnych nie należy a jeżeli Puccini ma braki(a ma)to Cardas uzupełni to co mu brakuje.A to nie o to własnie w kablach chodzi?

To nic innego jak korekcja tylko nirwankowcy na to jeszce nie wpadli...dlatego tak się podniecają.

Kolega ma Cardasy, jak będzie czas, to się przetestuje.

palton przecież to trzeba kupic te jedyne najlepsze od globtrotera :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Oczywiście masz rację, na forum nikt nic nie musi. Szkoda tylko, że po prostu sam nie chce i trzeba to wyciągać wołami.

Woły to dobry przykład. Powód jest prosty: wołom pewnych rzeczy nie warto tłumaczyć. Nie widzę żadnego sensu tracenia czasu na wyjaśnianie tego czy owego osobom, które tematu nie znają, ale z pełnym przekonaniem się w tym temacie wypowiadają, tworząc jakieś niestworzone teorie. Jak ktoś będzie miał ochotę temat zgłębić, bez problemu znajdzie w sieci odpowiednie informacje.

Pytanie szersze w takim razie - po co nam to forum

Odpowiedzi tyle, ilu użytkowników. Przykładowo, Ty sobie tutaj zaspokajasz potrzebę posiadania jakiejś funkcji. A ja sobie trolluję.

Masz jeszcze jakieś problemy związane z powodami mojego (nie)pisania?

Oczywiście nie Whitesnake zbanowany, tylko ja w tylko w tym wątku, bo w usuniętym wpisie ośmieliłem się wykazać, że Elbik nie odróźnia harmonicznych od zniekształceń harmonicznych, a także wskazać na jego supertalent językowy i lekceważenie czytających poprzez niedbały styl pisania. Wpis oczywiście wyparował.

Zbanowany? Na pewno nie przezemnie...

Poprosiłem jedynie o wykasowanie hurtem wszystkich wpisów od #148, czyli od momentu kiedy zaczęły się prywatne przepychanki nie na temat.

Nie chciało mi się tego nawet dokładnie analizować, więc poleciały zarówno Twoje wpisy, jak i Elberotha i kilku innych osób... bez względu na cokolwiek.

Zbanowany? Na pewno nie przezemnie...

Poprosiłem jedynie o wykasowanie hurtem wszystkich wpisów od #148, czyli od momentu kiedy zaczęły się prywatne przepychanki nie na temat.

Nie chciało mi się tego nawet dokładnie analizować, więc poleciały zarówno Twoje wpisy, jak i Elberotha i kilku innych osób... bez względu na cokolwiek.

Nawet Cię o to nie podejrzewałem, może nie wiesz bo nie jestes tym zainteresowany, chodzi o to, że nie wolno [isać niczego co mogłoby zaszkodzić pierwszemu audiofilowi RP, czyli jednemu panu na E .....

Woły to dobry przykład. Powód jest prosty: wołom pewnych rzeczy nie warto tłumaczyć. Nie widzę żadnego sensu tracenia czasu na wyjaśnianie tego czy owego osobom, które tematu nie znają, ale z pełnym przekonaniem się w tym temacie wypowiadają, tworząc jakieś niestworzone teorie. Jak ktoś będzie miał ochotę temat zgłębić, bez problemu znajdzie w sieci odpowiednie informacje.

Odpowiedzi tyle, ilu użytkowników. Przykładowo, Ty sobie tutaj zaspokajasz potrzebę posiadania jakiejś funkcji. A ja sobie trolluję.

O!!

Nie pamięta wół jak cielęciem był-dziękuje za możliwość wpisu szanowanej wszem i wobec moderacji))

oraz czołowemu niemalże liderującemu trollowi Panu Teo.Dobranoc.

Znaczy, wciąż ma się dobrze jeden z większych idiotyzmów tego forum: hurtowe usuwanie przez moderację wpisów na wniosek założyciela wątku. Swego czasu "na życzenie" usuwane były całe wątki, przepadło przez to sporo wartościowych opinii. Wbrew zapowiedziom (tu pozdrowienia dla Roberta-paltona) praktyka wciąż jest stosowana, przykład wyżej.

Mało co tak zniechęca do produkowania się merytorycznie, jak możliwość "zniknięcia" wpisów na życzenie jednej osoby, choćby i od dawna nieangażującej się w dyskusję.

PS. Wężu - nothing personal, mam nadzieję że widać, że nie Ciebie się czepiam ;)

• Użytkownicy+

Jeśli by na to "wpadli" to cóż potem mogliby wzmacniać - korektory? To przecież byłaby antynirvana ....

To teraz mamy odpowiedź, czemu tylko trolujesz ... o korektorach masz pisać ? A tak przy okazji, to nawet gdyby tak było, musiałbyś najpierw słyszeć ten większy bas z C GR ... a tak wpadka :)

Kable, to nie tylko więcej/mniej jakiegoś zakresu częstotliwości. To zupełnie inne podawanie szczegółów, informacji o akustyce pomieszczenia (czyli inna scena), czytelności w zakresie basowym itd... korektor tu nic nie pomoże.

Ps. Dziwna ta koalicja- bum który kabli nie słyszy i modrzew, który ma w nich więcej kasy'utopione', niż cały system bum-a ...

Znaczy, wciąż ma się dobrze jeden z większych idiotyzmów tego forum: hurtowe usuwanie przez moderację wpisów na wniosek założyciela wątku. Swego czasu "na życzenie" usuwane były całe wątki, przepadło przez to sporo wartościowych opinii. Wbrew zapowiedziom (tu pozdrowienia dla Roberta-paltona) praktyka wciąż jest stosowana, przykład wyżej.

Mało co tak zniechęca do produkowania się merytorycznie, jak możliwość "zniknięcia" wpisów na życzenie jednej osoby, choćby i od dawna nieangażującej się w dyskusję.

PS. Wężu - nothing personal, mam nadzieję że widać, że nie Ciebie się czepiam ;)

Teraz to idiotyzm, a wcześniej to był brak wolności, porównywanie do komuny itd... Funkcję banowania w swoich wątkach i zamykania własnych tematów, uważam za b.złe. Niestety, wymusili to sami forumowicze. Dopiero gdy rochu zamknął swoje tematy, parę osób zrozumiało że to błąd. Podejrzewam, że gdyby zrobić ankietę, nadal większość byłaby za takim rozwiązaniem.

MERYTORYCZNYCH wpisów nikt nie usuwa, a moderator przegląda wpisy przed usunięciem. To że autor prosi o usunięcie wpisów od jakiegoś nr., nie oznacza że tak się stanie. Miałem przypadki, że nie zgodziłem się z prośbą autora.

Dziękuję za tak wyczerpującą wypowiedź, na którą poświęciłeś swój bezcenny czas.

Pozdrawiam

Wół

Ps. A jednak powyżej zniżyłeś się do tłumaczenia i jak widać miałeś rację - nie warto! ... przynajmniej nie w ten sposób.

Kable, to nie tylko więcej/mniej jakiegoś zakresu częstotliwości. To zupełnie inne podawanie szczegółów, informacji o akustyce pomieszczenia (czyli inna scena), czytelności w zakresie basowym itd...

Czyli kabel to nie tylko filtr, ale i procesor DSP? Fascynujące. Jak oni to mieszczą w takich cienkich rurkach?

korektor tu nic nie pomoże.

Taaa, jasne. Znasz zasadę działania, przetestowałeś, wiesz ze nie pomoże. Pomogą za to kable.

Teraz to idiotyzm, a wcześniej to był brak wolności, porównywanie do komuny itd...

Wyczytałeś w jakimś moim wpisie, że brak wolności i komunizm? Źródło poproszę.

Dziękuję za tak wyczerpującą wypowiedź, na którą poświęciłeś swój bezcenny czas.

Dziękuję za troskę o mój czas.

Kable, to nie tylko więcej/mniej jakiegoś zakresu częstotliwości. To zupełnie inne podawanie szczegółów, informacji o akustyce pomieszczenia (czyli inna scena), czytelności w zakresie basowym itd... korektor tu nic nie pomoże.

Ps. Dziwna ta koalicja- bum który kabli nie słyszy i modrzew, który ma w nich więcej kasy'utopione', niż cały system bum-a ...

To inne podawanie szczegołów itp. to z reguły jest autosugestia, ale to oczywiście tylko moje zdanie.

Co do koalicji, to z nikim nigdy żadnej nie zawierałem, a to że osoby różniące sie diametralnie w poglądach np. na kable i parę innych rzeczy widzą pewien problem w taki sam sposób (i to bez zawierania jaiejś tam koalicji) to chyba świadczy o tym, że cos tu nie gra ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.