Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

...Kable, to nie tylko więcej/mniej jakiegoś zakresu częstotliwości. To zupełnie inne podawanie szczegółów, informacji o akustyce pomieszczenia (czyli inna scena), czytelności w zakresie basowym itd... korektor tu nic nie pomoże...

i jeden sposób i drugi to zamierzona korekcja, kablami-przypadkowa, korektorem-sterowana

i jeden i drugi sposób powoduje przeinaczenie przekazu przy czym użycie DSP może usprawiedliwiać fatalna akustyka pomieszczenia

nie odbyłby się żaden koncert na warszawskiej starówce gdyby nie użyto DSP

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Czyli kabel to nie tylko filtr, ale i procesor DSP? Fascynujące. Jak oni to mieszczą w takich cienkich rurkach?

W pewnym sensie można tak powiedzieć, trzeba by dodać do tego jeszcze wiele innych aspektów. Błąd jaki popełniają "nie słyszący" jest taki, że myślą o dodawaniu czegoś przez kabel np.: "Jak oni to mieszczą w takich cienkich rurkach?". Prawda jest taka, że każdy kabel, ogranicza przepływający przez niego sygnał. Najprościej mówiąc - psuje go. Nawet totalny przeciwnik zapewne przyzna, że kable o małym przekroju i ze słabego przewodnika, ograniczają prawidłowy przepływ sygnału. Takie osoby mówią, że wystarczy przyzwoity materiał (w miarę czysta miedź) o odpowiedniej grubości przewodnika. Tak więc nawet sceptycy tak naprawdę rozumieją, że w przewodniku następuje degradacja sygnału.

Jeśli chodzi o kształtowanie dźwięku, to odpowiedź jest prosta - każdy kabel ogranicza przepływający przez niego sygnał, ale ze względu na konstrukcje, degraduje jedne aspekty w większym stopniu, niż inne. Tutaj jest cała tajemnica działania kabla jak filtr, DSP itp. Po prostu w kablach, traci się jakąś część subtelnych informacji. Może to być niewielka część, zawierająca akustykę pomieszczenia. Wtedy scena będzie płytsza lub węższa, a sala w jakiej grają muzycy, będzie miała mniejsze wymiary.

Myślę, że gdyby nie wysokie ceny wielu kabli, liczba przeciwników drastycznie by spadła ...

Taaa, jasne. Znasz zasadę działania, przetestowałeś, wiesz ze nie pomoże. Pomogą za to kable.

Wręcz przeciwnie, sądzę że korektor pomoże, dlatego interesuje mnie ten temat. A że mam wątpliwości co do wpięcia czegokolwiek (nie tylko korektora) w tor, to już odrębna sprawa. Jedno jest pewne - kable cienkie jak włos, z badziewnego przewodnika, mogą zepsuć dźwięk tak, że już nic nie pomoże.

Wyczytałeś w jakimś moim wpisie, że brak wolności i komunizm? Źródło poproszę.

Pisałem o większości głosów na forum (mam nadzieję, że to się powoli zmienia). Wiem, że w tym wypadku masz inne zdaniem.

Dziękuję za troskę o mój czas.

Nie nawiązałbym do tego, gdyby nie Twój wcześniejszy wpis :

"Nie widzę żadnego sensu tracenia czasu na wyjaśnianie tego czy owego "

Co do koalicji, to z nikim nigdy żadnej nie zawierałem, a to że osoby różniące sie diametralnie w poglądach np. na kable i parę innych rzeczy widzą pewien problem w taki sam sposób (i to bez zawierania jaiejś tam koalicji) to chyba świadczy o tym, że cos tu nie gra ....

Urocze, ale niestety wpadłeś ... Tak zagalopowałeś się, w potakiwaniu Henrykowi, że napisałeś :

"Jeśli by na to "wpadli" to cóż potem mogliby wzmacniać - korektory? To przecież byłaby antynirvana ...."

Ironizujesz, jak to oni na to nie wpadli, że kable działają jak korekcja ... a Ty przecież nie słyszysz wpływu kabli ...

Wtórowałeś w odpowiedzi na ten wpis Henryka:

"Zresztą co to za określenie w stosunku do kabli?Lepszy czy gorszy?Jak do Pucciniego to dobry będzie ten Cardas,nie dziwota bo jak wiadomo Cardas do neutralnych nie należy a jeżeli Puccini ma braki(a ma)to Cardas uzupełni to co mu brakuje.A to nie o to własnie w kablach chodzi?

To nic innego jak korekcja tylko nirwankowcy na to jeszce nie wpadli...dlatego tak się podniecają. "

Więc jak to inaczej nazwać, jak nie koalicja? Sprzymierzeńcy w sprawie ? Ok. niech tak będzie, tylko nie wiedziałem że tak się zapędzisz w tym :)))

Ps. I proszę, nie pisz, że łapię za słówka. To jest coś więcej - żeby komuś dopiec, w pewnym sensie zaprzeczyłeś swoim przekonaniom.

Więc jak to inaczej nazwać, jak nie koalicja? Sprzymierzeńcy w sprawie ? Ok. niech tak będzie, tylko nie wiedziałem że tak się zapędzisz w tym :)))

Ps. I proszę, nie pisz, że łapię za słówka. To jest coś więcej - żeby komuś dopiec, w pewnym sensie zaprzeczyłeś swoim przekonaniom.

Jak sam napisałeś, ironizowałem, zresztą jak sobie spojrzysz na moje "kablowe" wpisy to pare razy wczesniej dziwiłem się dlaczego wierzacy w kable koryguja sobie dźwięk kablami a odzrucaja korektory - śmieszny paradoks! I to tym bardziej dziwny, że na korektor mamy wpływ, na kable nie - i wtedy zamiast własciciela o brzmieniu decyduje martwa materia! Za kazdym razem dodwałem - załózmy na chwilę że kable wpływają na dźwięk!

Koalicji nie ma, jest tylko zbieżnosc pogladów na postepowanie kogoś, kto zmienia poglądy w zależności od sprzedawanego w danym momencie sprzętu.

palton

Tak w sprawie tego cytatu,masz inne zdanie o Cardasie?Mam ten kabel i wiem co pisze a fakt,ze ktoś się ze mną zgadza określasz koalicją w sprawie?To napisz może więcej-w jakiej sprawie-bo nie wiem.Fakty są takie,że korekcja kablami czy korektorem,to jest to ingerencja w system

i nie ma znaczenia czy odbywa się to za twoją czy nirwankowców zgodą,ona jest niezbędna czy się komuś podoba to co napisałem czy nie.

Nie ma takiego systemu,który zagra byle jak połączony i obojętnie jak zestawiony,inaczej cały ten biznes by na łopatkach...leżał.Tylko,że wszyscy o tym fakcie jak widać nie wiedzą i problem jest tutaj pogrzebany.SENS TEGO WPISU BYŁ TAKI,że nie ma lepszych czy gorszych,TYLKO LEPIEJ LUB GORZEJ DOPASOWANYCH.

Generalnie jednak mnie razi jak któś głosi hymny pochwalne na temat swoich kabli a jednocześnie wystawia je na sprzedaż.Nieetyczne to jest i żenujące ale jak widać nie dla wszystkich i to też problem jest,bo świadczy o zchodzeniu na psy tego forum.

W taki upalny dzien maly nieuws:

USA wydawalo i wydaja kazdego roku na klikamyzacje dla zolnierzy w Afganistanie i Iraku

20 000 000 000 Dolarow

:))

no co, nikt nie lubi sie pocic ,

to jest tylko ulamek kosztow

Demokratyczni dyktatorzy z USA zapomnieli ze za takie pieniadze mogliby urtowac zycie milionow ludzi ktorzy zdychaja z glodu na calym swiecie bez klimatyzacji.

Jakby spojrzec ze strony radykalnych muzulmanow, to wcale nie dziwie sie ich poglada.

Znaczy, wciąż ma się dobrze jeden z większych idiotyzmów tego forum: hurtowe usuwanie przez moderację wpisów na wniosek założyciela wątku.

Nie widzę w tym nic złego. Jeśli ktoś mi napiszę nie na temat, zaczynając jakieś prywatne spory, to chciałbym aby to zniknęło w całości zanim pożre cały wątek.

Ja np. mam dosyć wszelkich bzdur i teorii spiskowych o napędzaniu sprzedaży. Nie chciałbym, żeby taki wrzód mi się rozrastał w wątku. Woda na młyn... i po trzech dniach nie ma co zbierać. Lepiej wyciąć profilaktycznie.

PS. Wężu - nothing personal, mam nadzieję że widać, że nie Ciebie się czepiam ;)

Luz Teo :). Mój problem polega na tym, że prywatnie lubię i Starego i Buma i Elberotha... i kablowców i antykablowców i ogólnie takie podziały jakoś mi wiszą. Jak tu jednak coś wycinać, żeby nikogo nie urazić? Mam nadzieję, że jasne kryteria kompatybilności wpisu z tematem wątku pomogą potencjalnym obrażonym się nie obrażać. W końcu, to tylko fun...

• Użytkownicy+

Nie widzę w tym nic złego. Jeśli ktoś mi napiszę nie na temat, zaczynając jakieś prywatne spory, to chciałbym aby to zniknęło w całości zanim pożre cały wątek.

Ja np. mam dosyć wszelkich bzdur i teorii spiskowych o napędzaniu sprzedaży. Nie chciałbym, żeby taki wrzód mi się rozrastał w wątku. Woda na młyn... i po trzech dniach nie ma co zbierać. Lepiej wyciąć profilaktycznie.

Luz Teo :). Mój problem polega na tym, że prywatnie lubię i Starego i Buma i Elberotha... i kablowców i antykablowców i ogólnie takie podziały jakoś mi wiszą. Jak tu jednak coś wycinać, żeby nikogo nie urazić? Mam nadzieję, że jasne kryteria kompatybilności wpisu z tematem wątku pomogą potencjalnym obrażonym się nie obrażać. W końcu, to tylko fun...

Wężykiem, wężykiem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

• Użytkownicy+

Jak sam napisałeś, ironizowałem, zresztą jak sobie spojrzysz na moje "kablowe" wpisy to pare razy wczesniej dziwiłem się dlaczego wierzacy w kable koryguja sobie dźwięk kablami a odzrucaja korektory - śmieszny paradoks! I to tym bardziej dziwny, że na korektor mamy wpływ, na kable nie - i wtedy zamiast własciciela o brzmieniu decyduje martwa materia! Za kazdym razem dodwałem - załózmy na chwilę że kable wpływają na dźwięk!

Koalicji nie ma, jest tylko zbieżnosc pogladów na postepowanie kogoś, kto zmienia poglądy w zależności od sprzedawanego w danym momencie sprzętu.

~

Ok. nie ma co ciągnąć tematu dalej. Przemyśl jedynie, czy warto za każdym razem dowalać komuś, nawet kosztem hmm, nazwijmy to pewnych kompromisów ...

Co do kabli, to nie jest to śmieszny paradoks. Oczywiście, kable to mozolne dobieranie, a wpływ znacznie mniejszy niż jakakolwiek korekcja. Napisałem już sporo wcześniej, więc krótko przypomnę. Kable degradują dźwięk. Najgorsze, z badziewnego przewodnika, o małym przekroju, w szczególności. Dobre kable degradują dźwięk w znacznie mniejszym stopniu, a w zależności od konstrukcji, w innym jego aspekcie. Korektor akustyki ma inne zadania niż druty i jedynie można porównywać balans tonalny. To tak, jakby mówić o korektorze, kontra dobieranie głośników (oczywiście zakres znacznie większy niż kabli). Są głośniki w jednych aspektach lepsze a winnych gorsze i jakoś na ich dobieranie nie narzekasz. Ale przede wszystkim, nijak się mają głośniki do korektorów. Co nam po korygowaniu balansu tonalnego głośników, skoro w wielu innych aspektach będą kiepskie ? Podobnie jest z kablami, tyle że ich wpływ na dźwięk, jest znacznie mniejszy.

Co do węszenia i śledzenia, to Witesnake napisał wszystko. Teorie spiskowe nawet jeśli słuszne, to rozwalają większość wątków, w których się pojawią. To że takich wpisów jak Adama jest niewiele, oznacza to tylko, że takie osoby unikają awantur i nie wypowiadają się w związku z tym.

palton

Tak w sprawie tego cytatu,masz inne zdanie o Cardasie?Mam ten kabel i wiem co pisze a fakt,ze ktoś się ze mną zgadza określasz koalicją w sprawie?To napisz może więcej-w jakiej sprawie-bo nie wiem.Fakty są takie,że korekcja kablami czy korektorem,to jest to ingerencja w system

i nie ma znaczenia czy odbywa się to za twoją czy nirwankowców zgodą,ona jest niezbędna czy się komuś podoba to co napisałem czy nie.

Nie ma takiego systemu,który zagra byle jak połączony i obojętnie jak zestawiony,inaczej cały ten biznes by na łopatkach...leżał.Tylko,że wszyscy o tym fakcie jak widać nie wiedzą i problem jest tutaj pogrzebany.SENS TEGO WPISU BYŁ TAKI,że nie ma lepszych czy gorszych,TYLKO LEPIEJ LUB GORZEJ DOPASOWANYCH.

Generalnie jednak mnie razi jak któś głosi hymny pochwalne na temat swoich kabli a jednocześnie wystawia je na sprzedaż.Nieetyczne to jest i żenujące ale jak widać nie dla wszystkich i to też problem jest,bo świadczy o zchodzeniu na psy tego forum.

Co do Cardasa, to głośnikowy będę dopiero testował. Ic C GR jest dosyć fajny i tu zdaje się zgadzamy. Co do kabli, to nie zgodzę się, że nie ma lepszych/gorszych. No, chyba że mówimy o wyższej półce, w końcu mowa o tym była w zakładce Hi-End. Niestety, ale najczęściej tanie kable, poza balansem tonalnym, mają wile słabszych cech. Ba, doskonale wiesz, że często w ramach jednej sygnatury dźwiękowej danego producenta (np. Nordost), balans jest zbliżony w większości modeli. Jednak wraz z rośnięciem modeli, dźwięk jest coraz lepszy (chociaż i tak nie przepadam za tą firmą).

Jeżeli ktoś ma jakieś kable i twierdzi że są świetne, a mimo to sprzedaje, to można wyciągnąć takie wnioski jak Ty. Można jednak wyciągnąć inne wnioski, że np. są one świetne w swojej cenie, ale ktoś idzie wyżej, lub ma deficyt finansowy. Idąc tropem Twojego wpisu o dobieraniu kabli, można też pomyśleć, że ktoś zmienił jakąś część swojego systemu i teraz te kable po prostu nie pasują ... Przecież zgodnie z tym co napisałeś, nie oznacza to, że kable są złe, tylko że trzeba dobrać inne.

palton

Piszesz czasami jak dziecko.To takie trudne jest czy zakamuflowane mocno?Wszyscy o tym handelku wiedzą,tylko nie moderacja.Może jednak wiecie a nie wolno wam jest tknąć...osobnika?Wzbudzacie już śmiech i zażenowanie.Trzeba wklejać linki tych wszystkich Maców,Dartzelów,Puccinich i innych?Myśle,że to bezcelowe bo i tak powiecie,że to nie jego ręka...była.

• Użytkownicy+

palton

Piszesz czasami jak dziecko.To takie trudne jest czy zakamuflowane mocno?Wszyscy o tym handelku wiedzą,tylko nie moderacja.Może jednak wiecie a nie wolno wam jest tknąć...osobnika?Wzbudzacie już śmiech i zażenowanie.Trzeba wklejać linki tych wszystkich Maców,Dartzelów,Puccinich i innych?Myśle,że to bezcelowe bo i tak powiecie,że to nie jego ręka...była.

Henryku,

U mnie i nie tylko, wzbudza uśmiech i zażenowanie, XXX nawracanie o tym samym. Na dodatek, odbywa się to najczęściej przez osoby, które poza tą "działalnością" nic nie wnoszą na forum. O sprzedaży i zakupach sprzętu, wiedzą doskonale wszyscy, bo ... prawie każdy forumowicz zmienia klocki. Nie widzę w tym nic zdrożnego, wręcz przeciwnie. W zasadzie jedyne nieprawidłowe postępowanie, to wklejanie linków do własnych aukcji w wątkach. Inne rzeczy mogą się nie podobać, ale to wszystko ... Każdy dla siebie może wyciągać wnioski z takich sytuacji. Jednak nawracanie o tym, we wszystkich możliwych wątkach (w czym się specjalizuje bum), jest niczym innym tylko trollowaniem.

Może powiem jeszcze, że o ile polecanie jakiegoś Rotela, Denona itp. może być skuteczne (jeśli poleca znany forumowicz, komuś początkującemu), o tyle nie wyobrażam sobie, żeby sprzęt tak drogi ktoś kupił bez uprzedniego odsłuchu.

Henryku,

U mnie i nie tylko, wzbudza uśmiech i zażenowanie, XXX nawracanie o tym samym. Na dodatek, odbywa się to najczęściej przez osoby, które poza tą "działalnością" nic nie wnoszą na forum. O sprzedaży i zakupach sprzętu, wiedzą doskonale wszyscy, bo ... prawie każdy forumowicz zmienia klocki. Nie widzę w tym nic zdrożnego, wręcz przeciwnie. W zasadzie jedyne nieprawidłowe postępowanie, to wklejanie linków do własnych aukcji w wątkach. Inne rzeczy mogą się nie podobać, ale to wszystko ... Każdy dla siebie może wyciągać wnioski z takich sytuacji. Jednak nawracanie o tym, we wszystkich możliwych wątkach (w czym się specjalizuje bum), jest niczym innym tylko trollowaniem.

Może powiem jeszcze, że o ile polecanie jakiegoś Rotela, Denona itp. może być skuteczne (jeśli poleca znany forumowicz, komuś początkującemu), o tyle nie wyobrażam sobie, żeby sprzęt tak drogi ktoś kupił bez uprzedniego odsłuchu.

Mnie to wszystko nie interesuje-tylko dlaczego z nas ktoś próbuje robić durniów?...lub półgłówków...a prestiż osoby gdzie-pewnie w dupie!!Jest tak-

Dzwonię o kolumny peak consult do gościa-ktory ma je na hifi.pl za 25900 pln za 25000 odda-i mówię,że sa tez na audiomarkcie w Polsce za 8300 euro.

On mi na to,że to sa jego kolumny-więc zgadnijcie państwo który z nich jest handlarzem? dobranoc moderacjo-chyba nie troluje-jak myslicie-test proszę!

Henryku,

U mnie i nie tylko, wzbudza uśmiech i zażenowanie, XXX nawracanie o tym samym. Na dodatek, odbywa się to najczęściej przez osoby, które poza tą "działalnością" nic nie wnoszą na forum. O sprzedaży i zakupach sprzętu, wiedzą doskonale wszyscy, bo ... prawie każdy forumowicz zmienia klocki.

Nikt nie kupuje hi-endowego sprzętu bez odsłuchu, ale też nikt nie zmienia takiego srzętu co 3 miesiące...

Nie wiem jak długo mozna udawac naiwniaka, nie wiem także co oznacza wyraz nawracanie w Twojej wypowiedzi.

P.S.

Nie widzisz niczego zdrożnego w tym procederze? To, ze opinie o sprzęcie kształtowane są przez aktualnie posiadany klocek na zbyciu to jest w porządku?

Henryku,

Powiem tak:Jeżeli dozwolone jest reklamowanie sprzętu za pomocą tego forum,to odwrotna sytuacja jest dozwolona również.Jeżeli mam zdanie odwrotne na temat danego klocka,to wolno mi je zamieścić w danym wątku.Co oznacza wtedy ban dla takiego osobnika,który zamieszcza zdanie odwrotne?To forum miało służyć innym użytkownikom uczciwą informacją,pomocną w składaniu systemu a nie bełkotom marketingowym w zakładkach do tego nie przeznaczonych.Jeżeli nie wiesz lub nie pamiętasz,dla wszelkiego rodzaju biznesu i działania tego rodzaju,istnieje zakładka SPONSOROWANE w niej mogą do woli wypisywać te NIRWANOWE BREDNIE.Nikt tutaj nie pisze o nawracaniu,to nie religia lub poglądy a zwykła rzetelność i regulamin.

Oczywiście każdy odsprzedaje swoje sprzęta ale nie wypisuje bredni nirwanowych na forum,tylko wystawia na odpowiednich do tego zakładkach lup innych portalach ogłoszeniowych.To za proste jest by zrozumieć?Zmieniłem sam kilka systemów i to za duże pieniądze(jak dla mnie)ale nie wypisywałem tych wszystkich bredni,że to taka nirwana i synergia była a zwyczajnie dałem ogłoszenie na Hi-Fi.pl i Allegro.Wystarczyło.

Można spokojnie prześledzić portale ogłoszeniowe i zobaczyć,że jedna osoba,odsprzedaje kilka systemów nie jeden czy dwa.To forum robi się trmpoliną dla kilku cwaniaków.Od dziś przestaje pisać o sprzęcie w zakładkach Stereo i Hi-End i proponuje to innym również.Zobaczymy jak te zakładki będą wyglądać...wtedy.

• Administratorzy

Panowie pracujemy obecnie nad nowymi ogłoszeniami, gdzie będzie podział na osoby prywatne i firmy oraz kilka innych opcji. Miejmy nadzieję, że w jakiejś części rozwiąże to problem handlowania na forum.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

audiostereo naiwny jakiś

bajki pisze sie tutaj w działach tematycznych , a handelek i ogłoszenia uprawia sie na profesjonalnych portalach do tego przeznaczonych, ktore wszyscy uzaleznieni w temacie regularnie ogladają

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Prawie robi jednak...róznice.Chce ktoś sprzedać wzmak,kolumny to od tego ma zakładke ogłoszenia.Jak się na to spojrzy z boku,to wygląda to tak:Otwieram wątek i wypisuje te brednie nirwanowe a jednocześnie wystawiam opisywany w wątku przedmiot na portalach do tego przeznaczonych.

AUDIOSTEREO-to trudno zauważyć?Jak jest z tym problem,wystarczy dać znać a linki sie posypią jak dachówki z dachu podczas huraganu.

Jak byście tłumaczyli to forum na Niemiecki i Angielski...dopiero by mieli jeleni...na kopy.

Nikt nie kupuje hi-endowego sprzętu bez odsłuchu, ale też nikt nie zmienia takiego srzętu co 3 miesiące...

Nie wiem jak długo mozna udawac naiwniaka, nie wiem także co oznacza wyraz nawracanie w Twojej wypowiedzi.

P.S.

Nie widzisz niczego zdrożnego w tym procederze? To, ze opinie o sprzęcie kształtowane są przez aktualnie posiadany klocek na zbyciu to jest w porządku?

No wtedy ten klocek jest najlepszy na świecie i gra tylko synergiczną nirwaną...wspólnie.

Mamy nowego Krellowca w klubie Krella:

Elbik:

"Od dwóch dni słucham najnowszego odtwarzacza CD Krella - S350a. Powiem tylko tyle - WOW, jak to gra !

Model S350a jest jeszcze bardziej udany niż ciepło przyjęta integra S300i. Jest to bez wątpienia najlepszy CD Krella jaki słyszałem do tej pory, włączając w to KPS-20i, 300CD, 280CD, SACD Standard a także - evo 505 ! Niezwykle transparentny, wyrafinowany i gładki dźwięk. Na pierwszy rzut ucha nawet ciężko odróżnić od Pucciniego - bardzo podobny charakter brzmienia.

Więcej może w weekend jak znajdę trochę czasu.

PS> Słucham na kablach MITa i pożyczonym preampie Spectrala DMC-30SS."

WOW! Ciekawe kiedy będzie ogłoszenie z Mazowsza ;-)

Będzie prawie dobrze ....

Te prawie robi wielką różnicę-bo jak sie ma 25900 pln do = 8300 euro-to znaczy,że 1 euro = 3.12 pln.Ktoś chce z kogoś debila zrobić na żywca.

ŁAP FRAJERA I GO WYDÓJ DO CNA!!!

Niech audiostereo popracuje nad przywróceniem stanu mormalności,oraz zadba o poprawe moralności co poniektórych-taka moja szczera dobra rada.

Powinno wrócić co poniektórym zdroworozsądkowe myślenie,a nie bajek bajdurzenie.Dlaczego pozwalacie na zakładanie idiotycznych wątków dotyczących

stricte samego audio,a potem niekiedy forumowicze szukają swojej Nirvany za 5000-wydadzą forsę,a potem zgrzytanie zębów.

Przydali by się tzw.piszący uczciwie poprawiacze tych-którzy weszli i idą w złym kierunku-tego nie ma bo dla recenzujących wszystko gra ślicznie....

.......to są bzdury najczystszej wody,ale audiostereo widac lubi brudną-tam łatwiej o szachrajstwa trudniej o prawdę.

Mamy nowego Krellowca w klubie Krella:

Elbik:

"Od dwóch dni słucham najnowszego odtwarzacza CD Krella - S350a. Powiem tylko tyle - WOW, jak to gra !

Model S350a jest jeszcze bardziej udany niż ciepło przyjęta integra S300i. Jest to bez wątpienia najlepszy CD Krella jaki słyszałem do tej pory, włączając w to KPS-20i, 300CD, 280CD, SACD Standard a także - evo 505 ! Niezwykle transparentny, wyrafinowany i gładki dźwięk. Na pierwszy rzut ucha nawet ciężko odróżnić od Pucciniego - bardzo podobny charakter brzmienia.

Więcej może w weekend jak znajdę trochę czasu.

PS> Słucham na kablach MITa i pożyczonym preampie Spectrala DMC-30SS."

WOW! Ciekawe kiedy będzie ogłoszenie z Mazowsza ;-)

Jak brzmi ta wiadomość WOW!Lepiej od samego CD-eka.Wyrafinowana i gładka wiadomość dla potencjalnego jelonka.Niezwykle transparentna i gładka.

Na pierwszy rzut oka i ucha ciężko odróżnić od...bełkotu nirwankowego.

To są bzdury najczystszej wody,jak Pioter napisał...dokładnie.

To piaskownica.

Po co te wszystkie mecyje? Niech admin przeniesie wiadomy wątek do odpowiedniej zakładki(oczywiście nieodpłatnie bo przecież do tej pory apanaży nie pobierał), i wilk cały i owca syta, a i może trochę spokoju będzie:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Biedny Elbik od kilku miesięcy się męczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tutaj pozostałe wspaniałości:

Ukryta Zawartość

Nazwy jakby znajome z jednego wątku ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie czytałeś Administracji...wyżej?

No czytałem ale może one nie kumate?

Mam taką nadzieję, że nie wiedzą co czynią.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.