Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka Philipsa CDR870

profee

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mozliwosc kupic taka na gwarancji za 500 zł. Jest to nagrywarka jednokieszeniowa. Moze nagrywac zrodla analogowe (ma wiec DACe), ale zeby skopiować cyfrowo CDeka trzeba miec CDplayer z wyjsciem cyfrowym spdif lub optycznym jako źródło, a takiego nie mam. Zakup tego Philipsa biorę pod uwagę bo dalsza poprawa jakosci moich wypałów, robionych dotąd z uzyciem komputera z nagrywarką CDRW, wymagałaby chyba lepszej nagrywarki, a taka kosztowałaby może podobnie. Co o tym myślicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/7782-nagrywarka-philipsa-cdr870/

Hm....Troche sie rozczarowałem waszym milczeniem. Czy czas nieodpowiedni na rozmowy na forum czy tematyka nikogo nie obchodzi...A naprawde trzeba mi pomocy, bo chcialbym wyposażyć się w sprzęt, który pozwoliłby nie tylko kopiowac CDki ale umozliwiłby mi przeniesienie na CD całej mojej kolekcji winyli i oczywiście chodzi o jakość brzmienia.

wszystkie nagrywarki stacjonarne czyli w klocku to niewypaly. Nie widze najmniejszego sensu w kupowaniu takiego klocka - komputerowe nagrywarki sa bardziej precyzyjne i o niebo wygodniejsze w obsludze - w cenie okolo 300 zl z hakiem mozesz kupic nowego wspanialego plextora.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

>yayacek

Dzięki, potwierdzasz moje podejrzenia. Ale jest pewnien problem. Otoz w konfiguracji "komputerowej" jakoś trzeba załatwić przetwarzanie ac sygnału analogowego audio (przegrywanie winyli). Właściwie nie jakoś - tylko możliwie najlepiej, bo od tego zależy jakość nagrania na CDR (jeśli sie opanuje tajniki samego wypalania). Z czytania forum wiem, ze sprowadza sie to do zakupu "odpowiedniej" karty dzwiekowej. A na komputerstwie sie nie znam. To tlumaczy moje zainteresowanie innymi opcjami, w tym ową nagrywarką...

czasem mozna natknac sie na plextora w hipermarketach (MediaMarkt) ale z oczywistych wzgledow nie polecam tych sklepow. Ponizej link do sieci sklepow ktore posiadaja u siebie plextory a nawet jesli obecnie ich nie maja to sa w stanie sprowadzic w ciagu jednego dnia na zyczenie klienta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kliknij w powyzszy link a potem wybierz miasto jakie jest najblizej Ciebie

Owszem dobra karta dzwiekowa jest bardzo potrzebna, oczywiscie odpadaja wszelkiego rodzaju "szum blastery" i plyty glowne z zintegrowanym dzwiekiem na pokladzie. Dobra dzwiekowke o wysrubowanych parametrach mozna juz nabyc za okolo 600zl. Zagladnij pod ten link do dzialu "studio domowe":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Odradzam szczerze tą nagrywarę!

Boże nie kupuj tego draństwa!

Miałem to /oraz model 880/ i jest to koszmar.

Awaryjne i paskudne z wyglądu.

Co piąta płyta CD-R załatwiona na cacy!

Pracuję w tej branży i wiem, że recordery Philipsa CD-R to szmelc dokumentny.

DVD+R/RW też podobnie.

Odkryjmy lepszy świat...

Dobre co?

Hehehe...

:)

>miroalien

To juz drugi glos w tym samym duchu. Cholera, co jest z tym Philipsem? Zdawaloby sie ze w temacie CD powinni byc wyrocznia. A spojrzcie na ich strone, niby z informacjami o sprzecie powszechnego uzytku (consumer electronics) www.consumer.philips.com. Za cala branze audio stoi tam jakas wiezyczka (na prezent komunijny chyba). A przeciez wiadomo, ze istnieja philipsowskie nagrywarki dwukieszeniowe, ktore by mi sie chyba bardziej nadaly do mojego zadania. Sluchalem kopii, ktore ktos zrobil na takiej ze swoich winyli swoim gramofonem odtwarzanych. Wyglada na to, ze pokladowe przetworniki AD sa OK do tego celu. Feler tylko ten, ze ta nagrywarka kopiowala tylko on-the-fly i z predkoscia x1. Chetnie pogrzebalbym w temacie takich nagrywarek wiec wyszedlem od Philipsa, a tu slepa uliczka. Slyszalem tez, ze ktos robi nagrywarki z HDD na pokładzie, czyli pewnie robi taka nagrywarka image płyty. Jesli ma tez swoje przetworniki AD to moze sie to bardziej kalkulowac niz wersja z komputerem, odpowiednio dobrą nagrywarką komputerową i odpowiednio dobrą kartą dźwiekową (wszystko to trzeba wybrać, znaleźć, kupić i przetestować w działaniu - bo na jakośc kopii jestem bardzo wyczulony). Moze po Swietach jeszcze ktos zechce zabrac glos z nowymi informacjami. Bede bardzo wdzieczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.