Skocz do zawartości
IGNORED

Najciekawsze DAC'ki od 1000-3000€

Wojtek76

Rekomendowane odpowiedzi

To jezd dac starego audiofila...........na czterech kościach i jednej lampce e88cc-najlepiej gra na siemensie&halskie oraz na mullardzie.

Mogę go śmiało próbować z każdym dackiem każdego forumowicza i wstydu nie przyniesie mi na pewno.

Moźe tak być. Ponoć te nowe Lampizatory, teraz jest już DAC V też grają super.

Moźe tak być. Ponoć te nowe Lampizatory, teraz jest już DAC V też grają super.

Może i grają.....powinieneś pożyczyć od Pana Bazodrota z LĘBORKA i drogie są takie i czasem się potrafią zawiesić...dla mnie to jest lipa i kaszana dokładna.

Może i grają.....powinieneś pożyczyć od Pana Bazodrota z LĘBORKA i drogie są takie i czasem się potrafią zawiesić...dla mnie to jest lipa i kaszana dokładna.

Nie miałem z tym kontaktu ale ten Łukasz Fikus wydaje się być rozsądnym gościem i chyba zna się na tych lampowych DAC-ach. Opinie o tych sprzetach są dobre ale faktycznie ponoć czasem się zawieszają i mają przycisk Reset. Ale jeśli mówisz że temat nie jest wart zachodu to moźe tak jest. Ty na lampach jak sądzę znasz się lepiej niź ja.

Panowie z tymi dacami to ciekawa sprawa jest,a mianowicie

Jestem w posiadaniu prawdopodobnie jedynego dac-a w Polsce-który nie jest gorszy od daca mcintosha 1000 za 33000 pln.

Dac ten posiada oddzielne swoje zasilanie w tym tkwi jego tajemnica i wielkość-choć gabarytowo jest niewielki na lampce e88cc.

Daca zainstalowanego w mcintoshu 301 po prostu rozjechał niczym walec drogowy.......zapewniam ,że jeszcze słyszę dobrze.

Z przyjemnościa porównam go z wyszukaną konstrukcją......i tu nie mam obaw o wynik konfrontacji.....może jest chętny??

Najpierw posłuchalibyśmy jak leje mcintosha 301.......potem wedle zyczenia próby,porównania i testy.

Świat audio to bardzo ciekawy świat.......tylko może pisze tu bezsensownie i nie powinienem,bo za daca zapłaciłem tylko 2000 pln.

Ktos może sie zapytać czy oszalałem......na pewno nie!!-tylko nie lubię opisów na poziomie krasomówczych przemówień pierwszych

sekretarzy partii-bo sprzęt ma grać i nie kaleczyć uszu na tym polega h-end Panowie.

Czy w tzw. Nirvanie musi ciągle chodzić o utopijne czegoś udowadnianie?

Bardzo ciekawie to brzmi, bede pod koniec lutego w pl to chetnie posluchalbym tego DAC, no i oczywiscie odebral to co czeka na mnie juz od jakiegos czasu;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

To jezd dac starego audiofila...........na czterech kościach i jednej lampce e88cc-najlepiej gra na siemensie&halskie oraz na mullardzie.

Mogę go śmiało próbować z każdym dackiem każdego forumowicza i wstydu nie przyniesie mi na pewno.

A widzicie to jezd taki specjalny DAC. Czy stary lutował sam łosobiście czy już kupił to cudo za tak niewiela.

No to zdradź, że nam lub mi cuś to za cudok jezd bo mi robaki w tyłku usiedzieć w miejscu z ciekawości nie pozwalajom.

A widzicie to jezd taki specjalny DAC. Czy stary lutował sam łosobiście czy już kupił to cudo za tak niewiela.

No to zdradź, że nam lub mi cuś to za cudok jezd bo mi robaki w tyłku usiedzieć w miejscu z ciekawości nie pozwalajom.

Tylko żebyś nie miał póżniej skwaszonej miny))

1.AD 1865-legendarny kompletny podwójny 18-bitowy przetwornik audio-stosowany przez AN.

2.Scalak Philipsa 74HC02N

3.Chip do częstotliwości próbkowania CS 8412-CP

4.Falownik do opóznienia anodowego 35A26H8

5.Wspomiana lampka e88cc.

W oddzielnym zasilaczu trafko i dwa dławiki.....i kabelek jak do lampki nocnej.

Dzwięk jak z Audio Note......co tu pisać więcej-to gra i koniec-szukałem go dość długo.

Jest w/g mojego słuchu i gustu lepszy niż dac z maka combo 1000-daje bardziej realny przekaz.

Teraz to jezd moda na audiophileo i jakies tam sevendrosy.......tylko czy to gra jak należy?

2.Scalak Philipsa 74HC02N 3.Chip do częstotliwości próbkowania CS 8412-CP 4.Falownik do opóznienia anodowego 35A26H8

Ad2. Scalak 74HC02N to zwykła bramka NOR

Ad3. CS 8412 to Input Receiver zwany też odbiornikiem SPDiF a nie "chip do częstotliwości próbkowania".

Ad4. Falownik nie służy do opóźniania napięcia anodowego. To urządzenie elektryczne zmieniające prąd stały na prąd zmienny.

ps. Lepiej pisać ogólniki niż wdawać się w detale, których się nie zna.

Witam. Mam nadzieję, że to nie off topic...

Czy miał ktoś okazję słuchać Cyrus DAC X+? Mam stary odtwarzacz Cyrusa i jego "szkoła" dźwięku odpowiada mi jak najbardziej.

Pre: Flying Mole, APS AEON. Głównie klasyka i jazz. Pozdrawiam Paweł

Ad2. Scalak 74HC02N to zwykła bramka NOR

Ad3. CS 8412 to Input Receiver zwany też odbiornikiem SPDiF a nie "chip do częstotliwości próbkowania".

Ad4. Falownik nie służy do opóźniania napięcia anodowego. To urządzenie elektryczne zmieniające prąd stały na prąd zmienny.

ps. Lepiej pisać ogólniki niż wdawać się w detale, których się nie zna.

Dłobiazg, czepiasz się :)

• 2 tygodnie później...

Calyx DAC 24/192 , recenzja Pana Marka Dyby (Hi-FiChoice, highfidelity, audiostereo)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.