Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic DMP-BD30 Analog 5.1 POMOCY

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Witam podłączałem mojego panasa na rożne sposoby po próbie na analogu 5.1 dźwięk był zupełnie inny zrobiło sie pusto i mało przestrzenie tak jak bym oglądał na Dolby Pro Logic. Za to bass był idealny tak kontrolowany krótki i mocny ze aż miło sie robiło. Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest może cos mam nie tak po ustawiane??Rozumiem ze ustawienia ampli sa wyłączone i wszystkim steruje panas??Najgorsze jest to ze nie wiem czy odtwarzam dts czy inne ustrojstwo po na wyświetlaczu jest napisane tylko multicanal direct jak dobrze pamiętam.

https://www.audiostereo.pl/topic/78409-panasonic-dmp-bd30-analog-51-pomocy/

Miałem ten sam problem. Trzeba zmienić ustawienia w HDMI (sub)output mode na normal.Wtedy wyjdzie dzwięk HD. Pozdrawiam.

Po analogu będzie hd??? Ustawienia w blu-ray czy ampli mam zmienić???

Po analogu będzie hd??? Ustawienia w blu-ray czy ampli mam zmienić???

W BR , nie przejmuj się tym , że na wyswietlaczu jest Multi chanel . Tak nazywa się wejście którego uzywasz, w BR masz baton , który ustawia Tobie f ormat dzwięku.

Sorki .Dopiero teraz dopatrzyłem sie swojego błędu , Ty masz starą 30 , a ja mam 300-tkę. Być może masz ten sam problem co z 85 , czyli brak aktualizacji opragromowania ?!?!

Całkiem możliwe muszę zerknąć na moje oprogramowanie.

Ale ja raczej stawiam po prostu na słabe wyjście analogowe.

Całkiem możliwe muszę zerknąć na moje oprogramowanie.

Ale ja raczej stawiam po prostu na słabe wyjście analogowe.

Zalazłem coś takiego:

"No właśnie, czytałem opinie użytkowników którzy nie maja hdmi w amplitunerze i puszczają dźwięk po analogu, że DTS-MA brzmi lepiej, czyściej, bardziej wyraziście po coaxialu, (mimo że leci tylko CORE), niż zdekodowane w playerze i puszczone po analogu.. :D

To by oznaczało, że przetworniki DA na pokładzie tego playera są na tyle kiepskie, że dobry ampli lepiej poradzi sobie z DTS 1,5Mbs odebranym po coaxialu/optyku. W końcu 1,5Mbs w pewnych sytuacjach to kodowanie niemal bezstratne.. zwłaszcza w ścieżce filmowej"

Ktoś już o tym pisał i wychodzi ze miał racje.Ta sam sytuacja co u mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.