Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do 3000zł

alexs

Rekomendowane odpowiedzi

Jako kompletny laik bardzo proszę o kilka sugestii/porad przy zakupie ;).

Budżet do 3000zł

Poszukiwany amplituner + dwie kolumny (wolałbym wszystko nowe niż używane)

Muzyka: głównie gitary (wszelkie odmiany rocka i metalu, na basach mi szczególnie nie zależy)

Pokój 2,5m x 4m

https://www.audiostereo.pl/topic/78556-zestaw-do-3000z%C5%82/

Mam nieco odwrotną propozycję: wybierz się do fajnego salonu RTV i sprawdź co odpowiada Ci wizualnie oraz brzmieniowo. Możesz nawet zabrać płytkę ze swoją muzyką. Oczywiście w sklepie będzie to brzmiało inaczej ale już jakieś pojęcie będziesz miał. Polecam firmowe salony Sony. Fajna obsługa a i sprzęt w tej kategorii cenowej mają dobry. No i jeśli masz inne urządzenia w domu z Sony to fajną sprawą jest podłączenie tego sprzętu po kablu HDMI. Wtedy tylko zasiadasz w fotelu z jednym pilotem w ręku i rządzisz wszystkim :)

Gość

(Konto usunięte)

1. Yamaha RX-797 (doskonały amplituner na lata) plus Bowers & Wilkins 686.

2. Jeśli nie słuchasz radia, to zdecydowanie lepiej sam wzmaciniacz. Ewentualnie dokupić potem jakiegoś tunerka :)

W takim przypadku polecam kolumny jak wyżej plus NAD C326.

Kupując w jednym sklepie, cenę spokojnie zbijesz do 3000,- :)

dziękuję bardzo za pierwsze porady ;)

Jeżeli faktycznie jest taka ogólnie uznana wyższość wzmacniaczy nad amplitunerami to zmieniam prośbę:

Poszukiwany wzmacniacz + dwie kolumny (wolałbym wszystko nowe niż używane) + ewentualnie tuner

P.S. nie znalazłem na forum opcji edytowania postów, jest tu gdzieś taka? :D

Dokladnie piecyk Jakis Nad albo rotel z najnizszych modeli (jesli koniecznie chcesz nowy) plus B&W bedzie to jako tako grac. Ja teraz zmieniam system i wlasnie mam polaczenie rotela z B&W601 i to naprawde fajnie gra. Przyzwoita stereofonia i detalicznosc jak na takie pieniadze. zmiecisz sie w 3k.pozdro

.....wzmak i kolumny i .....gitary z jakiego żródła ? , pomyśl o dobrych używkach a jeszcze na dobre płyty zostanie , tylko bez pośpiechu , pozdrawiam i życzę udanych zakupów .

...i nie słuchaj kolesiów i f a h o f c ó w , tylko własnych 2 słuchadewek przy głowie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.