Skocz do zawartości
IGNORED

B&W CM9

SebaE

Rekomendowane odpowiedzi

Panie, Panowie,

przeszukałem forum i nie znalazłem zbyt wielu informacji na temat serii CM Bowersa. Przymierzam się do wymiany kolumn i rozważam jako jedną z opcji właśnie CM9. Chętnie poczytałbym o wrażeniach z odsłuchu (sam również na odsłuch już się umówiłem), jak i o innych podłogówkach z tego przedziału cenowego, które mogłyby stanowić ciekawą alternatywę.

Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/78560-bw-cm9/

jestem, szczesliwym moim zdaniem, posiadaczem wspomnianych kolumn od prawie roku. bardzo detaliczne i szczegolowe, kazdy dzwiek i instrument jest wrecz "wykrojony" a co przy tym wazne wszystko spojne i bardzo muzykalne. dzwieki wydzielone i rozdzielone ale muzyka jest dalej muzyka. Baaardzo dynamiczne. ich kolejna zaleta jest to ze ja slucham rocka w rozmaitych odmianach a zona klimatow bardziej jazzowych i w obu tematach CM9-ki sie sprawdzaja. kolega ktory byl u mnie na odsluchu jako jedna z ich zalet wymienil to ze po 7-o godzinnym odsluchu nie byl zmeczony i chcial sluchac kolejnych plyt (przeszkodzila pora bo byla juz 2-ga w nocy :) przed zakupem porownywalem je z naprawde duza iloscia zestawow kolumn w przedziale 6-12tys pln i wybralem wlasnie je choc na ostatniej prostej musialem dokonac wyboru z Vienna Acoustics Mozart Grand. Polecam ich posluchac.

U mnie graja z pre+amp Odyssey Audio co nie bedzie dla Ciebie odniesieniem bo to sprzet ze Stanow, w Polsce raczej nie znany. juz w warunkach domowych probowalem kabli glosnikowych MIT, QED, Chord, Nordost, Audioquest i wybor padl na te ostatnie "Type-8". Interkonekty probowane to Nordost, Siltech, VdH i QED, niekwestionowanym zwyciezca jest Nordost Red Dawn.

na szybko to chyba tyle. jak jestes gdzies z W-wy lub okolic to mozemy sie umowic posluchac ich w "naturalnym srodowisku domowym"

https://www.audiostereo.pl/topic/78560-bw-cm9/#findComment-2126927

Dzięki za odpowiedzi.

Kolumny grać będą z Rotelami RC-1550 i RB-1552 - mam je od jakiegoś czasu i tutaj zmian nie przewiduję. Jestem też na etapie zmiany cd, prawdopodobnie będzie CA 740C - jeśli niczym nie podpadnie, dodatkowo zależy mi na tym, aby odtwarzacz miał co najmniej dwa cyfrowe wejścia optyczne i mógł służyć jako DAC - może jakieś sugestie w tym przedziale cenowym?

Co do muzyki - najczęściej spokojne (niekoniecznie ciche) słuchanie, np. Diana Krall, Katie Melua, czasami pojawi się Vivaldi, Katatonia, Mike Oldfield, Robbie Williams czy np. Queen. Dobrze byłoby, gdyby kolumny potrafiły solidnie tupnąć, gdy jest to wymagane.

2socks - niestety Trójmiasto.

https://www.audiostereo.pl/topic/78560-bw-cm9/#findComment-2126966

Moj zestaw sklada sie z klockow podobnych do tych, ktore chcesz nabyc lub masz. CM9 graja z 15 seria Rotela, choc jednak innymi klockami.

Kolumny, jak kolumny. Jako, ze sa raczej umiarkowanie drogie, rozpatrywalem cos w tym samym budzecie, ale uzywanego.

Po kilku miesiacach poszukiwan, zdecydowalem sie na nowe CM9. Testowalem obok Spendora 6(?)

Na poczatku bylem rozczarowany, ale wszystko uleglo zmianie po wymianie odtwarzacza NAD'a na nowego Roksana Caspiana M2.

Od tej pory wiem, ze faktycznie zestaw, nawet najdrozszy jest wciaz tyle wart, co jego najslabsze ogniwo.

https://www.audiostereo.pl/topic/78560-bw-cm9/#findComment-2126995

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.