Skocz do zawartości
IGNORED

AKIN MC-10 Chiński wzmacniacz lampowy ??

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

nie sluchalem,ale wiem ze sporo jest ich na niemieckim ebayu,jest wersja k i l,l drozsza,nowsza na el 34,chetnie bym posluchal,spotkales sie z nim w polsce?,ktos sprowadza?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

to zajrzyj na ebay,tam chyba po wiecej niz 1000 euro nie chodza,w tej chwili jest od 1 euro wersja l,na el 34 i 23 godziny przed koncem aukcji jest ok.500euro,takze mozesz poobserwowac,6900 to jakas straszna suma ,zupelnie z sufitu,na allegro jest k wersja z podana minimalna 5600 pln,IMO wersja l jest i ladniejsza i bardziej funkcjonalna m.in. ma podwojne odczepy

Patrz na to:),Jarland sie nazywa,robione w chinach i dziwnie podobne do...

[obrazekLUKASZ-112923_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak ,ale ten AOIN bo to chyba prawidłowa nazwa wygląda imponująco ,zupełnie inaczej jak ten na twoim zdjęciu.W poście Chińskie ślectwo pod adresem możesz obejrzeć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ani tak, ani tak... wzmacniacz to Yaqin MC-10, wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę i zobaczyć co wyskoczy. Kupowany bezpośrednio z cattylink (chiński dealer sprzedający za granicę) kosztuje ok. $500 łącznie z kosztami transportu. A tu na Allegro jest już wylicytowane prawei 6k PLN i nie osiągnęło jeszcze ceny minimalnej. A jak gra? Nie mam bladego pojęcia.

Pzdr.

lolo

zgadza sie yaqin,ale w niemczech z niewiadomych przyczyn zwa go AOIN, BTW trzeba by sie zebrac na odwage i zamowic cos u tych chinskich handlowcow:)

a z ballad audio ktos sie zetknal?

electro - lolo =>oriętujecie się jak tego Yakina kupić ? Bo mój znajomy audiofil szuka wzmaka i jest bardzo zainteresowany, a im dłużej rozmawiamy tym bardziej zainteresowanie wzrasta :-)

electro - domyślam się z jakich przyczyn - napis YAQIN jest tak stylizowany że Y nie jest brane za literę a Q wygląda prawie jak O :) Natomiast o ballad audio nic konkretnego nie powiem.

gutekbull - ja bym ostudził trochę zapędy znajomego, nigdzie nie widziałem recenzji tego wzmacniacza, jest ich mnóstwo na ebay'u (dlaczego ludzie pozbywają tych wzmacniaczy? - prywatny import czy badziewie???), natomiast te informacje które są są bardzo skape, poza tym do każdego info znalezionego w internecie trzeba podchodzić bardzo ostroznie

kupić mozna w tych dwóch miejscach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten ostatni akceptuje PayPal co daje większą gwarancję bezpieczeństwa, dostawa DHL, UPS, FedEx i TNT. Znalazłem opis transakcji dokonanej przez jakiegoś człowieka (chyba ze Stanów) i był bardzo zadowolony (zapłacił $488 łącznie z transportem przez DHL i kosztami PayPal). Ale czy to prawda czy wpis sprytnego dealera nie jestem w stanie ocenić (znajdziesz go tutaj na samym końcu wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to znaczy na drugiej stronie)

Wzmacniacz robiony jest w co najmniej dwóch wersjach MC-10L i MC-10K. Na czym polegają różnice - nie wiem.

Ja bym był bardzo ostrozny na miejscu Twojego znajomego.

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fotki -> Yaqin MC-10L oraz MC-10K

[obrazekLUKASZ-113096_1.jpg] [obrazekLUKASZ-113096_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-89-100005489 1170255934_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

coś się nie udało: to powyżej to MC-10L, teraz będzie MC-10K

[obrazekLUKASZ-113102_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lolo wzrokowo widać,że się różnią lampami-mają inny kształt. Mój znajomy nie ma internetu i już jest zainteresowany tym klockiem w cenie 6900zł. Myślę,że jak się dowie ,że można kupić za 500$ to jego zainteresowanie będzie jeszcze większe. Czy mógłbyś naświetlić co to znaczy PayPal ,ja nigdy nić nie sprowadzałem z za granicy ????

W dużym skrócie -> PayPal to coś takiego jak PayU z którym mogłeś się zetknąc choćby na Allegro - jest to metoda dokonywania transferu pieniędzy za pomocą internetu. Niestety PayPal nie działa w Polsce (o czym zapomniałem). Pozostają więc karty kredytowe lub transfer pieniędzy, ale to już do wyjaśnienia mail'em ze sprzedawcą.

Pzdr.

• 6 lat później...

gutekbull, 14 Kwi 2004, 22:39

>Mam możliwość kupienia AKIN MC-10 za 6900zł i chciałem się coś dowiedzieć, ale już słyszałem ,że na

>Alegro był za 5900zł ?????

Drogawo wolali swego czasu za te Akiny;)

" Forever Death Metal "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.