Skocz do zawartości
IGNORED

Dr. DAC Nano jako USB-SPDIF konwerter

viatraco

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na tym układzie ESI U24XL. Działa bezproblemowo.

W każdym razie lepiej niż wyjście cyfrowe zintegrowanej dźwiękówki na płycie głównej.

Dysponuję dac'em na cs4397 z wejściem usb na pcm2902 i jak porównywałem jakość dźwięku przy połączeniu przez USB dac'a z połączeniem do coax i opto przez ESI jako konwerter USB/SPDIF to jakoś wielkich różnic nie słszałem, w każdym razie wartych wydatkowania 300 - 400 zł na kartę.

Jeśli twój dac nie posiada wejścia USB można rozważyć zakup ESI aby służyła joko konwerter.

Dzięki za odzew.

U mnie problem wygląda tak.Mam DACa na 4xTDA.Na wejściu coaxial czerpie sygnał z transportu jakim jest Denon DCD-820.Brzmi wybornie. Do wejścia optycznego DACa wchodzi sygnał z laptopa po optyku.I tu już nie jest tak dobrze jak w poprzednim przypadku.Domyślam się że winę ponosi beznadziejne spdif out z realteka.

Czy jako konwerter takie urządzenie może się lepiej sprawdzić niż Dr.Dac Nano ? Czy z racji zasilania z USB i tej samej kości TE7022L będzie to najwyżej porównywalne urządzenie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

24/96 i DTS/AC3 passthrough jest mi niezbędne do używania z drugim komputerem bez wyjścia optycznego dlatego odpada ten tańszy PCLINK :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co jest zlego w wyjsciu spdif realteka? Jak sama karta nie robi nic z sygnalem to to wyjscie powinno byc tak samo dobre jak kazde inne.

PS 24/96 pass-through jest mozliwe tylko na dacach obslugujacych taki format czy kazdy pclink da rade? Czyli np te7022 podola a pcm2706 juz nie.

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.