Skocz do zawartości
IGNORED

Chario Millenium 2, problem elektroniki.

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktos z Was posiadal/mial okazje ich sluchac? Jestem ich swiezym nabywca, szukam osob ktore podzielilyby sie swoimi doswiadczeniami odnosnie elektroniki z jaka graly, i jak z nia graly. Nie spieszy mi sie, narazie grac beda z kompletem Marantza, predzej czy pozniej zapewnie im lepsze towarzystwo, do tego czasu, chcialbym wiedziec czego szukac.

Pozdrawiam :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/78947-chario-millenium-2-problem-elektroniki/

Dawno temu to bylo jak sluchalem tych kolumn ale jedno co zapamietalem to ze kapitalnie wygladaly i tak tez graly:)

Mialem u siebie Millenium 1 i tez zrobily wrazenie na wszystkich domownikach jak i gosciach ktorzy przewineli sie w tym czasie na odsluchach , graly niesamowicie szczegolnie na gorze pasma i srednicy,bas troszke namompowany i jednostajny ale to wina mojego wzmacniacza ktory kompletnie nie radzil sobie z tak wymagajsacymi kolumnami.

Gratuluje zakupu i namawiam na wydajnego pradowo wzmaka bo wtedy zagraja jak trzeba.

O ile sie nie myle to Symphonic Line ,Plinius i McIntosh graly z nimi wtedy naprawde godnie (modeli nie pomne bo dawno to bylo niestety)

robix

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Witam!

1.Jestem ich swiezym nabywca...

2.narazie grac beda z kompletem Marantza

3.predzej czy pozniej zapewnie im lepsze towarzystwo

4.chcialbym wiedziec czego szukac.

Pozdrawiam :-)

1.Gratuluje!

2.Wspolczuje.

3.Zdecydowanie lepiej predzej.

4.Jak najbardziej liniowo/neutralnie grajacych komponentow na jakie Cie bedzie stac.

Ach Patrick, ta odpowiedź... Jakaż merytoryka z niej bije!

D4ncer

Słuchałem kiedyś u znajomego monitorów tej firmy, nie pamiętam dokładnie nazwy, Sonata chyba, albo coś podobnego. Nie wiem więc, czy Twoje Milenium grają podobnie. Ale "jak mówią na mieście" ta marka ma swoją szkołę brzmienia: raczej miękko, muzykalnie, spkojnie. Pamiętam, że moją uwagę zwróciło nasycenie, barwa, lekka gęstość. Tak trochę w stronę Dynaudio. Dlatego proponuję raczej mocne piece tranzystorowe. U znajomego było to z Exposure 2010 i poza nieco pogrubionym basem, było OK.

Pozdrawiam Stempur

Gość Patrick

(Konto usunięte)

U Szanownego Kolegi za to merytoryka az tryska... => wypowiadanie sie na temat kolumn ktorych sie nie sluchalo. No "grubo" w kontekscie merytoryki , nie ma co. Roznica jest taka ze:

- mialem takie kolumny

- znam dokladnie TE kolumny , ktore Ress kupil poniewaz to kolumny mojego Przyjaciela

W sumie mozna by jeszcze troche 'dorzucic' ale...po co?

Smialo mozesz zaczac pisac recenzje => na poczatek do Audiostereo 8)

Patrick, no to podziel się opinią, napisz coś konstruktywnego, przypomnij sobie jak to brzmiało, doradź coś, jako doświadczony audiofil skrobnij opinie... Bo jak na razie to poza "znam, słuchałem, ma przyjaciela, gratuluję, wspołczuję" to nic z Twoich wpisów nie wynika. I nie bierz tego personalnie, po prostu jeśli to forum ma mieć jakiś sens, to nie ograniczajmy się do personalnych wycieczek.

Tak, nie znam tego modelu, ale obawiam się, że niewiele osób go zna, bo to marka dosyć niszowa. Po prostu starałem się pomoc. To wszystko.

Pozdrawiam Stempur

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Jako eksponat kolekcjonerski to ciekawy egzemplarz ale...to wszytko.

Widzisz Ress kupujac te paczki uchyliles drzwi do innego wymiaru ale zeby tam wejsc jeszce jest zdecydowanie za wasko...

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Patrick, no to podziel się opinią, napisz coś konstruktywnego, przypomnij sobie jak to brzmiało, doradź coś, jako doświadczony audiofil skrobnij opinie... Bo jak na razie to poza "znam, słuchałem, ma przyjaciela, gratuluję, wspołczuję" to nic z Twoich wpisów nie wynika. I nie bierz tego personalnie, po prostu jeśli to forum ma mieć jakiś sens, to nie ograniczajmy się do personalnych wycieczek.

Tak, nie znam tego modelu, ale obawiam się, że niewiele osób go zna, bo to marka dosyć niszowa. Po prostu starałem się pomoc. To wszystko.

Pozdrawiam Stempur

Pogratulowalem bo jest czego => to wybitne monitory.

Wspolczuje bo laczenie ich z Marantz'em to zaprzeganie wolu do karety a tego dziadka to juz w ogole pomysl z kosmosu.

Im w czesniej Ress zapewni tym kolumnom odpowiednie towarzystwo tym lepiej => tutaj chyba watpliwosci nie ma.

Kolumny sa zacne , rzetelne , barwne z dobra mikro i makro dynamika oraz znakomicie czytelne i przezroczyste. Spierdzielenie tych atrybutow jakas elektronika o silnie zaznaczonym charakterze brzmienia nie mialoby najmniejszego sensu => te kolumny ludzie kupuja wlasnie dla ich neutralnosci.

Mozesz mi wierzyc ja rowniez chcialem pomoc tylko w sposob nie oparty na domyslach ale na doswiadczeniach z tymi skrzynkami.

Brzmi groznie, ale mam jeszcze sporo czasu :-)

Trzymam kciuki zebys zdazyl...

Do dziś nie mogę zapomnieć brzmienia tych kolumienek z francuską elektroniką Cairn.To było prawdziwe przeżycie.Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1.750,00 Euro...

No i co z tego ? powiedziałeś A powiedz i B....z byle czym te kolumny nie zagrają...jak każde wysokiej klasy....jak szybko nie kupisz porządnej elektroniki to je sprzedasz ze złością....

Do dziś nie mogę zapomnieć brzmienia tych kolumienek z francuską elektroniką Cairn.To było prawdziwe przeżycie.Polecam.

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś u siebie przez chwilę monobloki Cairn Loco,olbrzymi potencjał przy niewielkich składach,muzyce akustycznej,elektronice,natomiast zaskakująco niewydolne przy ostrzejszym graniu czy gęstych aranżacjach.Tu jednak kładłem to na karb niezbyt fortunnego połączenia z b&w805,aż prosiło się o kolumny z mniej naturalną a bardziej gęstą,oleistą z lekka podkolorowaną średnicą-mogłoby być wówczas lepiej niż tylko poprawnie.

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Patrick, wydawalo mi sie ze cena za Cairn'a to 175.000E. Nie wiem jak, ale tak wlasnie mi sie wydawalo. Na oczy mi pada :-)

Nie o tym jednak ten temat. Chetnie poczytam opisy brzmienia Chario z konkretna elektronika, i chcialbym zeby na tym skoncentrowal sie ten watek (nawet jezeli oznaczac to bedzie jego koniec).

Seria Millenium była w Polsce sprzedawana w 2000 roku. Nawet był test Millenium 2 w Audio.

Bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiły na AS 2000 - pełny, plastyczny i muzykalny dźwięk. Niestety nie pamiętam z jaką elektroniką grały...kabelki były od XLO. U nas wówczas chyba coś 12kzł kosztowały.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A Patrick tylko szuka dziury w calym. Bron boze nie pisac przy Nim o kablach, HiEndzie, chinczykach i gestych formatach bo sie zlosci. Dziwne podejscie.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.