Skocz do zawartości
IGNORED

Poprawa dźwięku JAMO S606

syberka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam zestaw KD vel stereo Pionner vsx 920,kolumny jamo s606,odtwarzacz sieciwy dune max HD.Do kina domowego jest powiedzmy ok jednak stereo juz nie!Wcześniej odsłuchiwałem kilku konstrukcji zarówno ampli jak i kolumn.Wybór padł na ten zestaw.Jednak apetyt rośnie w miarę czasu odsłuchu.Pokój jest mały to kiszka 5x2,3m zestaw stoi na krótszej ścianie.Generalnie stereofonia jest,góra pasma i środek powiedzmy do zaakceptowania jednak bass jest tępy,dudniący mało ciepły.W pokoju obok stoi manta V5 po moich przeróbkach powiedzmy już DIY tam muzyki aż chce się słuchać.Czy zastosowanie jakiejkolwiek zwrotnicy zewnętrznej ma tu sens.Fronty podłaczałem zarówno w bi-amp jak i standard efekt podobny.Czy macie jakieś sugestie?Proszę o rzeczowe porady

https://www.audiostereo.pl/topic/79021-poprawa-d%C5%BAwi%C4%99ku-jamo-s606/

Podstawowym problemem jest u Ciebie małe pomieszczenie i związana z tym akustyka. Jamo S606 to konstrukcja która dla rozwinięcia skrzydeł potrzebuje dużo większego pomieszczenia. Dodatkowo słabym ogniwem jest Pioneer. Dobrej klasy amplituner kina domowego nie zagra w stereo nawet jak średniej klasy wzmacniacz stereo. I nic tu nie pomoże modyfikacja zwrotnicy...

Podstawowym problemem jest u Ciebie małe pomieszczenie i związana z tym akustyka. Jamo S606 to konstrukcja która dla rozwinięcia skrzydeł potrzebuje dużo większego pomieszczenia. Dodatkowo słabym ogniwem jest Pioneer. Dobrej klasy amplituner kina domowego nie zagra w stereo nawet jak średniej klasy wzmacniacz stereo. I nic tu nie pomoże modyfikacja zwrotnicy...

Miałem u siebie onkyo,yamahę kolumny Taga harmony i zestaw pioneer plus jamo grał bardziej precyzyjnie.Poczatkowo myślałem iż jest to wina wygrzania sprzętu plus kolumn.Teraz to już sytuacja patowa,co ciekawe gdy słucham radia internetowego na pioneer gra przyzwoicie.Przy stereo czy kinie mimo kalibracji wszystko jest do D....Myśle co zmienić w torze akustycznym bez bezsęsownego wydawania pieniędzy,sprzedaż posiadanego zestawu to duża strata.

• 1 miesiąc później...

Witam!

Jestem zainteresowany zakupem ampli HK AVR 155 i kolumn Jamo s606 (5.1). Pokój ma wymiary 4x4. Proszę mi doradzić czy taki zestaw jest w miarę oki, znalazłem za ok 2900 i czy negatywny wpływ ma fakt, iż ampli ma 8 ohm a kolumny 6 ohm. Nie jestem wielkim fanem dźwięku jednak chciałbym mieć dobry sprzęt w przyzwoitej cenie. Jeśli taki zestaw jest za duży do pokoju to podajcie kilka propozycji w podobnym lub niższym przedziale cenowym.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.