Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Dual CV1600 mocne tłumienie sygnału

konradskala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Mam niemały problem ze wzmacniaczem DUAL CV1600.

Co prawda gra, ale jako taki poziom głośności uzyskuje się po przekroczeniu dobrej połowy gałki volume – ok. godz. 1 lub 2. Początkowo myślałem, że to końcówki mocy padają, że coś nie tak z wysterowaniem. Jednak gdy dodatkowo podłączyłem magnetofon, okazało się, że nie można także wysterować kasety, wskaźniki nagrywania ledwo doskakują do 0 dB przy maksymalnym odkręceniu poziomu nagrywania w decku. Sprawdziłem osobno tj. podłączyłem tuner bezpośrednio do magnetofonu i jest ok.

Wzmacniacz ma z tyłu trzy pokrętła do ustawiania czułości na wejściu. Pomimo, że przekręciłem na najwyższą z możliwych pozycję, efekt jest mizerny.

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu usterki. Posiadam pełną serwisówkę do tego wzmacniacza, mogę dosłać na skrzynkę - jeśli tylko ktoś byłby uprzejmy coś pomóc.

Poniżej zamieszczam link gdzie są fotki wnętrza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy jest możliwość sprawdzenia pojemności bez wylutowywania? Pytam, żeby zaoszczędzić sobie, a raczej komuś niepotrzebnej roboty. Sam się na tym za bardzo nie znam, muszę to oddać do fachowca i chciałem uzyskać jakieś informacje. Przynajmniej czy naprawa się opłaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.