Skocz do zawartości
IGNORED

Falowanie dzwięku

lukaszek19831

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne za sprawą normalizajcji poziomu głośności. Jakiś kodek lub sterownik próbuje nieudolnie dostosować głośność. Możesz popróbować, może uda Ci się to coś gdzieś wyłączyć. Mój kolega miał podobny problem (też z jakimś asusem), pod windowsem 7 x64, no i ostatecznie zdecydował się chyba na ASIO.

Pobaw sie w Ac3filter. Widocznie przy danym poziome kodek chce uniknac przesteru i przycisza po czym po chwili podglasnia.

Mozesz tez poprawic obraz i zainstalowac Core AVC :) Tyle ze na windows 7 musisz zainstlowac dodatkowy program ktory pozwoli Ci ominac oryginalny kodeki, bo win7 wymusza zeby audio i video byly odpalane przez systemowe.

Bo tak sie zastanawiam ja mam kartę dzwiękową ASUS XONAR HDAV 1.3 więc ona mi dekoduje dzwięk pytanie więc czy np w mixerze ff mogę wyłączyc mixer czy ustawiac na 7.1 bo chciałbym wypuscic czytsy dzwięk przez kartę do amplitunera a jaki program by ominąc orginalny kodek ?

Teraz VLC GOM player i power dvd zależy od filmu bo nie wszystkie czytają napisy TXT a normalizacja ma byc włączona czy nie ?? Wogóle ma może ktos tą kartę XONAR Hdav 1.3 by powiedziec cos więcej o nie anizeli to co tylko piszą producenci ?

Normalizacja w playerze ma być wyłączona.

Polecam Ci do mkv odwarzacz KMplayer. I tam też fabrycznie normalizacja jest włączona. Trzeba ją wyłączyć. U mnie na procesorze 2,13Ghz odtwarza mkv 1080p i 720p bez instalowania jakichkolwiek kodeków na win7 home premium. Na win7 ultimate już procek nie dawał rady.

No ja mam ultimate 7 i Phenom X4 955 kodeki instalowałem bo nie wszystko mi odtwarzało i nie czytają polskich napisów TXT troche lipa a cos o karcie możesz powiedziec ? Zastanawiam sie czy do mkV puszczenie dzwięku przez hdmi będzie miało lepsze znaczenie niż po optyku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.