Skocz do zawartości
IGNORED

Do LUKARA Darkul

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

>Qubrick

W cywilizowanym swiecie jest tak jak w.w.

A ze sa ludzie i ludziska to ......

Czy tobie bylo by milo gdybym uzyl twojego nicka wbrew twoim pogladom badz twojej wiedzy?

Usmiechniety bys chyba nie byl?

Ja rozumiem i Ciebie i Darkula (dałem temu zresztą swój wyraz), ale to można było skończyć w kilku zdaniach. Wpis spełnił by swoją rolę, a nie pozostał by niesmak. Ja również mam raczej nerwową naturę, ale przekonałem się że lepiej czasami przyhamować i nie dać się całkowicie wyprowadzić z równowagi.

Pozdrawiam szanownych kolegów.

Fadeover: ponieważ zeznania obu stron są rozbieżne - coś co dla jednego jest umową dla drugiego jedynie wstępnym ustaleniem - proponuję, aby o tym kto ma rację rozsądził organ do tego stworzony, czyli sąd.

Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu. Skoro masz rację - a ja jak sam napisałeś jestem oszustem, złodziejem, kmiotkiem i ćwokiem - bez trudu to przed sądem udowodnisz. Jak również bez problemu udowodnisz krzywdy jakie ode mnie doświadczyłeś.

Licząc "na szybko", na podstawie tego co napisałeś na tym forum, możemy wytoczyć Ci już przynajmniej 3 sprawy, w tym jedną karną (i to bez uwzględniania naruszeń interesów 2 firm).

Uprzejmie bym Cię zatem prosił, o podanie mi (może być mailem na adres kancelarii) swojego adresu zameldowania. Celowo proszę o adres zameldowania, a nie zamieszkania, abyś nie pomyślał, że chcę ci wysłać kogoś z wizytą. Jest to po prostu część z pracy domowej jaka zadała mi moja kancelaria prawna.

Oczywiście mogę się zwrócić o to odpowiedniego organu, ale nie chcę tracić czasu w tak palącej dla Ciebie sprawie, która rozgrzała Cię do czerwoności, i na której szybkim wyjaśnieniu na pewno Ci bardzo zależy.

A i jeszcze jedno - cały ten topic został już zabezpieczony przez kancelarię w postaci elektronicznej, jak i odpowiednich wydruków, więc nie trudź się z jego usuwaniem. O to samo będę prosił Lukara (może to ew. gdzieś przenieść) bo bardzo prawdopodobne, że w przypadku usunięciu topicu, któryś z sądów życzył by sobie go przesłuchać. A to, jak wiadomo, strata czasu.

Liczę, że jako człowiek, dla którego najważniejsze są sprawiedliwość, honor i ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA WŁASNE SŁOWO, przystanie Pan na propozycje rozstrzygnięcia sporu przez bezstronnego arbitra.

Z wyrazami szacunku,

Adam Mokrzycki

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

....albo 1 września ktoś walnie nam znowu w Westerplatte i będziemy razem, albo,wczesniej, ktoś tu wjedzie na białym koniu i rozwali to całe towarzystwo,byle nie Lepper....., na razie do tego zmierzamy........

Panie Mokrzycki!Rozśmieszyłeś mnie do łez!...ROZPACZY!Przypominam,że jesteś na prywatnym forum Lukar`a!Gorzej od słów bolą czyny! :O) I gwarantuje Ci,że jeśli nadal będziesz organizatorem AS to ja zastanowię się czy Ci nabijać przysłowiową kabzę.Pozdrawiam i proszę o zastanowienie się nad sobą!Ja już to zrobiłem :O)

Lesio ma poniekad racje....

Poziom i jakosc AS jest slabe.....

Nowosci brak oprocz kilku naogol pierunsko drogich wynalazkow....

Dzwiek do bani,najlepsze efekty zza sciany sub kontra audio lub k.d.....

Ja juz od kilku lat sie niewystawiam bo niema to sensu.

Powazny klient w takich warunkach sprzetu nie kupi bo szanuje swoje pieniadze.

To jest nieswiadoma wina wystawcow za taki slaby poziom AS.

I wcale niemam o to pretensji do A.M. to jest bisnes, i A.M.dobrze to robi!

Oj Leszek - od kiedy to forum może być prywatne - chyba tak samo jak prywatna telewizja (Polsat, TVN)? Czyli uważasz że jak ludzie znieważają się w prywatnej telewizji to juz nie mogą skarżyć się w sądzie? Bo znieważyli się prywatnie???

pozdr.

Kubrik chciałem tylko podkreślić,że jesteśmy tu Gośćmi Lukar`a! :O) A porównanie do private TV nietrafne!Tamte instytucje są po to aby robić kassę!!!Czyzby Lukar miał jakieś dochody z tego forum ?

Elberoth , prosze nie pograzaj sie. To TY oszukales Fadeovera nie wywiazujac sie z obietnicy sprzedazy mu kolumn, a teraz usilujesz robic z siebie ofiare. Fadeovera ????? Chyba losu ;-)

Tak ciezko przyznac sie ze pazernosc i zwykla chciwosc wziela gore nad danym slowem. Tak trudno powiedziec przepraszam, zachowalem sie jak czlowiek pozbawiony honoru?!

Kazdy popelnia bledy i nie sadze, aby ktokolwiek po takim oswiadczeniu mial Ci jeszcze za zle to co zrobiles.

Ale coz, widac honor nie jest Twoja mocna strona. Smutne i zalosne.

Do LUKAR-a

Prosze, wprowadz mozliwosc wycinania postow wybranych ludzi z ogladania w ogole, nie mam zamiaru dluzej w ogole widzec postow ludzi pokroju Elberotha.

Jest takie powiedzenie: prawda jest jak dupa, kazdy ma wlasna. Powinienes zapamietac Elberoth jako swoja dewize.

Więc jest jakś róznica czy zostaję znieważony na forum non-profit czy na forum emitującym reklamy??? To i To jest publiczne.

Barni - co do obrzucania się wyzwiskami od oszustów itd. Jest taka zasada, ze nie mozna robić drugiemu zarzutu z tego że skorzystał z własnego prawa. Bardziej po ludzku wygląda to tak, że jeżeli robisz coś zgodnie sprawem to osobiste odczucia innych nie dają im prawa do tego żeby nazwać Cię oszustem lub złodziejem. Zapamiętaj to -takie sytuacje są codziennością (sprzednie czy niesprzedanie jakiejś rzeczy, to w porównaniu z codziennymi problemami naprawdę mały pikuś).

Są takie zawody, w których oskarżenie o nieuczciwośc jest zagrożeniem dla ich wykonywania (bez znaczenia czy ma podstawę czy nie). I jest przepis karny który pozwala ścigać naruszenia tego typu. Prawie każdemu może sie on przydać, bo katalog takich zawodów jest otwarty. I bardzo skutecznie zatrzymuje róznego rodzaju pomówienia jak np. ktoś w pracy chce Ci zrobic "koło pióra":)

pozdr.

Taa

Fachowcy nazywają to "naruszeniem dobrego nicka" :) My tu jestesmy anonimowi panowie - a jezeli ktos sie ujawni juz po fakcie zmieszania go z błotem to co robić. :(

Z wyrazami szacunku,

Tadeusz Kościuszko

mciej - a co jeśli jest mieszany z błotem po ujawnieniu z imienia i nazwiska? Ale tu nie chodzi o naruszenie tzw. "dobrego imienia" tylko o zarzut karny (nie chce mi sie teraz szukać po internecie). Przepis jest bardzo poręczny - zwykle wystarcza samo przypomnienie o nim, żeby pomawiającemu zamknąc usta (wypróbowałem;)

pozdr.

Kubrik Opowiem Ci historję ;O)Jako,że jestem wychowany na robotniczej Woli/taka dzielnica w Wawie gwarantuje Ci,że jak ktoś by tam zrobił w wała drugiego kolegę to po pierwsze dostał by w ...twarz żeby nie napisać w mordę ;o) i jeszcze na dokładkę straciłby dobre imię(cokolwiek to znaczy dla niektórych) a jak poszedłby z tym na milicję to mogłby się wyprowadzać w trybie natychmiastowym.To jest historia,którą znam i pamiętam :O) A do Kolegów i innych osób jestem nastawiony pokojowo i Ci co mnie znają to wiedzą.I na tem kończę nie zabieram głosu,zarobiony jestem,włosy mi rosną :O)Hejah!!!

Jak koledzy wiedza niemam potrzeby ukrywania sie pod nickiem ale skoro go uzywam to chcialbym sam o nim stanowic to tez jest forma prywatnosci,jezeli ktos niewidzi roznicy to mi go szkoda bo widocznie rodzice tego kogos nienauczyli co jest dobre a co zle.....

W stanach jest tak:policjant niemajacy nakazu z prokuratury ktory wejdzie na teren mojej posesji [prywatnej wlasnosci]musi byc swiadomy ze gdy go postrzele[tylko],moze byc na dodatek oskarzony o naruszenie moich dobr osobistych.U nas musi duzo wody uplynac zanim zrozumiemy co to jest wlasnosc prywatna.... ta degrengolade w muzgach pokolen polakow zrobila przez kilkadziesiat lat pseudo komuna.Przez lata nam wbijajac do glowy ze wszystko jest nasze towarzysze i wlasne....czyli niczyje!No moze tylko dla wybranych towarzyszy!Ale narodek mamy taki a nie inny..... a teraz moze bedziemy[niestety]mieli lepperjade?!

Oby nie bo nastepne pokolenie/nia beda mialy w plecy!

Niestety ogolnie zecz ujmujac mamy przetracony kregoslup moralny.[Na sczescie pewni z nas o tym wiedza]

Rozumiem tu masz rację, są na to przepisy karne

"Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. "

Problem w tym że "Art. 213. § 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy. " :))))

Ale to tylko tak na marginesie...

Chodzi mi o to że powodzenie jakim cieszy się dział ogłoszeń wynika głownie z faktu że ogłoszeniodawcami są zalogowani forumowicze. Stąd robienie interesów z innym forumowiczem ma taki (nawet podświadomy) bufor bezpieczeństwa - nikt mnie nie oszuka bo nie będzie ryzykował awantury na forum.

Dlatego mnie w ogóle nie dziwi że ktoś kto czuje się (być może słusznie) oszukany taką awanturę wszczyna .

Darkul - nie dramatyzuj. Igod wziął na "warstat" twój subwofer więc napisał w tytule "subwoofer wg darkula". Jak się ma do tego zarzut o używaniu cucdzego nicka??? Przecież to jest tytuł wątku! Tytuł brzmi "subwoofer wg darkula" - a nie np. "Darkul" albo "Darkul przedstawia swój subwoofer". Idąc tym tokiem myślenia żaden dziennikarz niemiałby prawa zastosować w tytule swego artykułu nazwiska innej osoby czy nazwy firmy.

Mało tego - dzięki takiemu tytułowi ludzie wiedzą że jest taki "darkul", który robi subwoofery i najwidoczniej jest znany skoro inni sie nad jego kostrukcją zastanwiają! Nie tylko ze masz reklame ale jeszcze nikt nie może Ci zarzucić że sie reklamujesz na forum za darmo. Dzieki temu jesteś bardziej wiarygodny. Zreszta jak chcesz to napisz wątek "subwoofer wg Igoda" i tam poddaj krytyce jego konstrukcję subwoofera i będzie kwita.

Leszek - to co przytoczyłeś to tzw. moralność przestepców i lepiej sie nią nie chwal. Zresztą zdaje się po to jest demokracja żeby mozna stosowac się do zasad i instytucji państwa (w zasadzie ;)

pozdr.

mciej - ale mówiłem, że nie można robić komus zarzutu z jego prawa. Więc odczucia pomawiającego nie czynią z zarzutu bardziej uzasadnionym. To ze sądzisz, że zostałeś uszukany jest tylko "Twoją prawdą". Zgodnie z powiedzeniem że "prawda jest jak dupa - każdy ma swoją" ;)

pozdr.

mciej - nie kombinuj jak mały koń pod dużą górkę :))) Jakbym się wypowiadał na ten temat i napisał jakiś elaborat, to oczywiście że kazdy mógłby się powałać w jego recenzji na mój nick czy nazwisko.

Ale jak dotąd nic na wspomniany temat nie pisałem. A przypisywanie mi autorstwa nieistniejących tematów i poglądów których nie wyrażałem jest własnie zwykłym pomówieniem (patrz Atr.212kc - który przytoczyłeś).

pozdr.

Kubrik ja pisałem tylko o robotniczej Woli!Jeśli uważasz,że tam panowała moralność przestępcza to chyba obraziłeś robotników ;O)A może robotnicy dla Ciebie to przestępcy?Nie odpowiadaj!Nie ma sensu!Będziesz z przestepcą polemizował.A co do prawa i państwa to rozejrzyj się wokół!I co widzisz?ŁAD,PORZĄDEK,DEMOKRACJE?Adios amigo KubriczQ! :O)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.