Skocz do zawartości
IGNORED

Teorie spiskowe.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś przed wyborami sugestia gazety wybiórczej że UPR nie wejdzie spowodowało że zabrakło 50.000 głosów no i nie weszli teraz dla odmiany ostatniego dnia wszystkie główne dzienniki zaakcentowały wzrost poparcia dla palikota i podkreślały słabość SLD no i widać skutek. Przypadek?

Występuje u ciebie klasyczny przypadek mylenia przyczyny ze skutkiem. Już ci któryś raz piszę, że oprócz twoich urojeń występują zjawiska rzeczywiste a od tego są media żeby te zjawiska opisywać. Z tego co wiem, to sondaże o wysokim poparciu Palikota występowały już wcześniej ale nie były publikowane bo wydawały się mało wiarygodne.

Idąc twoim tropem należałoby stwierdzić, że gdyby nie medialny spisek Palikot osiągnąłby 15% głosów.

Jestem Europejczykiem.

Z tego co wiem, to sondaże o wysokim poparciu Palikota występowały już wcześniej ale nie były publikowane bo wydawały się mało wiarygodne.

a kto wybiera te najwiarygodniejsze do publikacji ??

hehehe

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

a kto wybiera te najwiarygodniejsze do publikacji ??

hehehe

Żydzi i komuniści. A wszystkim sterują kosmici. Nie uwiera cię ten implant?

Jestem Europejczykiem.

Żydzi i komuniści. A wszystkim sterują kosmici. Nie uwiera cię ten implant?

proste pytanie

bo głupotę napisałeś

proste pytanie

bo głupotę napisałeś

Drogi bartusiu!

To jest wątek o teoriach spiskowych. Ale robienie spisku s faktu że gazety opisują rzeczywistość jest dosyć infantylne (jak zresztą większość twojej tfurczości). Wymyśl jakiś porządny spisek bo na razie straszną chałę odstawiasz.

Jestem Europejczykiem.

le robienie spisku s faktu że gazety opisują rzeczywistość jest dosyć infantylne (jak zresztą większość twojej tfurczości).

odnosiłem się do tego co poniżej

Z tego co wiem, to sondaże o wysokim poparciu Palikota występowały już wcześniej ale nie były publikowane bo wydawały się mało wiarygodne.

i pytanie było proste , kto według ciebie ( wszechnico wiedzy) decyduje o tym jaki sondaż jest wiarygodny a jaki nie . NO bo z czegos to wiesz.

i pytanie było proste , kto według ciebie ( wszechnico wiedzy) decyduje o tym jaki sondaż jest wiarygodny a jaki nie . NO bo z czegos to wiesz.

Odpowiem poważnie jak komuś kto to zrozumie: zamawiający sondaż ma dostęp do informacji takich jak pytania i metodologia. Często spotykałem się z sytuacją gdy dzielni dziennikarze wyciągali jakieś atrakcyjnie brzmiące wnioski a po wczytaniu się w pytania (zresztą ostatnio coraz rzadziej podawane dokładnie) okazyOwało się że wnioski są mocno naciągane.

Po drugie mając dostęp do kilku źródeł i sondaży przeprowadzanych w różnym czasie można starać się określić tendencję.

W przypadku Ruchu Palikota większość sondaży podawała wyraźną tendencję wzrostową i wynik powyżej progu. Osobiście widziałem sondaż internetowy gdzie mieli coś koło 18%. Akurat taki sondaż ma wyraźny przechył w stronę ludzi młodych i wykształconych więc nie jest miarodajny dla całej populacji ale niewątpliwie niesie jakąś informację. Trzeba ją tylko właściwie zrozumieć, ale od tego jest właśnie cały aparat analityczny wypracowany przez naukę i przez poszczególne ośrodki badawcze.

Jestem Europejczykiem.

przeczytany gdzie indziej komentarz - skopiuję ----------------- 90% wyborców czerpie główną wiedzę o świecie z 3 najważniejszych stacji telewizyjnych. Jakie to nie będę wymieniał bo każdy wie. I cały kawał polega na tym, że oni myślą, że w tych telewizjach podają im całą prawdę całą dobę. To jest naprawdę zabawne jak niewiele dzisiaj potrzeba aby podbić naród, podbić kraj. Wystarczy dać baranom pilota. W efekcie naród, w dzień wyborów idzie do urn, żeby pokazać oszołomom miejsce w szeregu. Nie wie, że właśnie zagłosował za podwyżką VAT, za większymi uprawnieniami policji skarbowej, za cenzurą internetu, za aresztowaniami niepokornych studentów o 6 rano, za zamykaniem buzi niewygodnym, za tępieniem zorganizowanych ruchów antyrządowych (np. kibice), za swobodną infiltracją przez obce służby, za aferami, za budowaniem czterokrotnie za drogich stadionów i autostrad, za demoralizacją społeczeństwa przez gejowsko-lesbijsko-feministyczne odrażające organizacje, itd., itd. długo by wymieniać. Nie wiedzą bo im tego nie powiedzieli w telewizji. W telewizji powiedzieli im, że głosują za nowoczesnością. Powiedzieli im, że musimy naśladować zachód we wszystkich idiotyzmach, bo inaczej będą się z nas śmiać. A chyba nikt by nie chciał, żeby jakiś gej z Niemiec nazwał Polskę zaściankiem, prawda? No więc idą i głosują. I takie są efekty. Mamy coraz nowocześniejszy parlament, teraz oprócz sługusów z PO, tandeciarzy z SLD, zaszczuty przez media PIS i cwaniaków z PSL mamy jeszcze kilkudziesięciu dewiantów, którzy z pewnością znakomicie zatroszczą się o elastyczne umysły naszych dzieci. Wymodelują je że hoho! BRAWO POLSKO!!! Jak to powiedzieli w Niemczech wyniki wyborów są błogosławieństwem. Zatem głosowaliście za błogosławieństwem Niemiec. Tego też wam w TV nie powiedzieli?

Odpowiem poważnie jak komuś kto to zrozumie: zamawiający sondaż ma dostęp do informacji takich jak pytania i metodologia. Często spotykałem się z sytuacją gdy dzielni dziennikarze wyciągali jakieś atrakcyjnie brzmiące wnioski a po wczytaniu się w pytania (zresztą ostatnio coraz rzadziej podawane dokładnie) okazyOwało się że wnioski są mocno naciągane.

alez dziekuję ci bardzo . nie wiem co prawda czy dobrze zrozumiałem ale mam wrażenie ,że musze to zapisac bo parę razy sobie zaprzeczasz w kontekście powyższego.

NO i wreszcie mówisz jak Prezes opozycyjnej parti.

Wystarczy dać baranom pilota. W efekcie naród, w dzień wyborów idzie do urn, żeby pokazać oszołomom miejsce w szeregu.

piękne

kiedyś mi pułkownik SB ( bardzo mądry i szanowany obywatel obecnie) powiedział tak : " Ja tego systemu nie chciałem, ale był konieczny aby rozwinąć skrzydła".

Tak więc za 4 lata łykamy niebieskie pigułki i kreslimy krzyzyki w tych samych miejscach , drogi narodzie

:]

Tak więc za 4 lata łykamy niebieskie pigułki i kreslimy krzyzyki w tych samych miejscach , drogi narodzie

:]

Chyba te wszystkie barany które głosowały na Prezesa. Jest 6:0, za chwilę będzie 7:0.

Jestem Europejczykiem.

Chyba te wszystkie barany które głosowały na Prezesa. Jest 6:0, za chwilę będzie 7:0.

i 8:0

wcale sie nie zdziwię

system działa

i 8:0

wcale sie nie zdziwię

system działa

Na tej zasadzie to można wytłumaczyć wszystko. Bo pierdoły wygadywać łatwo a zrobić coś z sensem nie każdy potrafi. Gdyby Prezes mniej bredził o Merkel a zajął się ekonomią wynik mógłby być inny. Ale po co męczyć się rządzeniem jak można sobie wygodnie nic nie robić i tylko raz na miesiąc przelecieć się pod krzyż.

Jestem Europejczykiem.

Bo pierdoły wygadywać łatwo a zrobić coś z sensem nie każdy potrafi. Gdyby Prezes mniej bredził o Merkel a zajął się ekonomią wynik mógłby być inny. Ale po co męczyć się rządzeniem jak można sobie wygodnie nic nie robić i tylko raz na miesiąc przelecieć się pod krzyż.

ale zobacz , kaczyński czy błaszczak czy inni mówili dużo więcej ( i mądre i głupie ale z programu) ale ty zapamietałes tylko merkel i miesiecznice pod krzyzem.

A Tusk mówił dobre relacje z sasiadami i spokój wewnetrzny w czasach kryzysu. Kaczyński - Merkel ze STASI i obrońcy krzyża z kibolami, a TUSK znowu - dobre relacje z sasiadami i spokój WEWNĘTRZNY

ale zobacz , kaczyński czy błaszczak czy inni mówili dużo więcej ( i mądre i głupie ale z programu) ale ty zapamietałes tylko merkel i miesiecznice pod krzyzem.

Nie osłabiaj mnie proszę. Skąd niby wiesz co zapamiętałem???

Ale faktem jest, że jak ognia unikali mówienia o swoim własnym programie. Unikali też debat pod dziwnymi pretekstami. PiS pod koniec kampanii wycofał się z prób pozyskania szerszego elektoratu a bez tego nie da się wygrać. I nie ma co wymyślać spisków mediów bo skoro nie będzie rozliczeń to widać była to decyzja (lub błąd) samej PiSowskieg góry.

Jestem Europejczykiem.

" Ja tego systemu nie chciałem, ale był konieczny aby rozwinąć skrzydła".

A teraz mamy propagandę miłości do pejsów i może dzięki temu jakoś Polska uniknie większych perturbacji, byle do wojny 2021! Kometa dopiera 2036. Upadek cywilizacji na naszych oczach.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Ale faktem jest, że jak ognia unikali mówienia o swoim własnym programie.

a kto mówił o swoim programie ?

to była kampania bez mówienia o programie

PO nie mówiło o programie , PSL nie mówił o programie, PiS i SLD także . A Palikot wyrywkowo

I nie mówimy o spisku mediów tylko o przychylnosci, o tym, że media są zaangażowane w politykę w sposób w jaki nie powinny być.

Media ( główne) symulują normalność i neutralność poglądową będac jednak przychylne konkretnej grupie partii. I to jest kant. Nie spisek a zwyczajny kant, opowiedzenie sie po jakiejś ze stron spowodowałoby konsekwencje finansowe, odpływ czytelników, reklamodawców etc.

gdyby media miały na tyle odwagi aby sie opowiedzieć to nie dochodziło by do takich kompromitaacji jak rozmowa towarzysza Gugały z kolega Hoffmanem. Bo wtedy Hofman poszedł by do dziennikarza o jakiś poglądach a nie udającego neutralność.

a kto mówił o swoim programie ?

to była kampania bez mówienia o programie

PO nie mówiło o programie , PSL nie mówił o programie, PiS i SLD także . A Palikot wyrywkowo

PO i PSL były u władzy. PiS miał teoretyczne ambicje jej zdobycia więc powinien zrobić więcej. Program PO i PSL było widać w ich działaniach (lub zaniechaniach). Program PiS można było poznać jedynie za pośrednictwem jego kandydatów. Skoro się do prezentacji nie wyrywali to teraz sobie posiedzą w ławach opozycji.

Jestem Europejczykiem.

byle do wojny 2021! Kometa dopiera 2036. Upadek cywilizacji na naszych oczach.

jakiego Ty kalendarza używasz?

Na tej zasadzie to można wytłumaczyć wszystko. Bo pierdoły wygadywać łatwo a zrobić coś z sensem nie każdy potrafi. Gdyby Prezes mniej bredził o Merkel a zajął się ekonomią wynik mógłby być inny. Ale po co męczyć się rządzeniem jak można sobie wygodnie nic nie robić i tylko raz na miesiąc przelecieć się pod krzyż.

a może tak to ma być żeby u nas prawica nigdy się nie skonsolidowała i nie doszła do władzy

pousuwać wszystkich myślących, motłoch podżegać hasełkami o polskości i krzyżem a samemu robić za idiotę

taka układanka mi wyszła

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czego trzeba żeby zniknęły nasze oszczędności z banków?

Poniższej dyrektywy UE (totalitarny nakaz)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Inna CIEKAWA dyrektywa: Zgodnie z nową unijną dyrektywą, pluszowe maskotki to prawdziwe bomby biologiczne, a nadmuchiwane balony to... jedne z najgroźniejszych zabawek na ...

Ukryta Zawartość

Orwell się zbliża a ogłupiali ignoranci śpią.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Zgodnie z nową unijną dyrektywą, pluszowe maskotki to prawdziwe bomby biologiczne, a nadmuchiwane balony to… jedne z najgroźniejszych zabawek na świecie." ... mój kochany misio

taka jest kompetencja Unii i takie priorytety, dalszy ciąg krzywizny banana i wielkości kartofla - niewinne matolskie igrzyska?

nie tylko, akcyza na diesela w górę dupnie we wszystkie ceny

Teoria jak Palikot zabrał wyborców Mikkemu

Ukryta Zawartość

Czy jesteśmy robieni w trąbę, od lat w prymitywny stalinowski sposób? "Nie ważne kto jak głosuje ważne kto liczy głosy"? Kto znowu robi w konia młodzież już raz "zrobioną" przez PO?

Ukryta Zawartość

10% Palikota = efekt motyla"

"Przemoc nie jest konieczna, by zniszczyć cywilizację. Każda cywilizacja ginie z powodu obojętności wobec unikalnych wartości jakie ją stworzyły." Nicolás Gómez Dávila

...Badania naukowe starały się odpowiedzieć na pytanie: Jaka jest optymalna ilość konkurencji, w dowolnym środowisku ( w szkolnej klasie, w pracy, w rodzinie) człowieka. Wszystkie prace - ponad 400 – w swoich wynikach ustaliły zgodnie tą samą liczbę. Liczbą tą było 0. Zero. Okazało się, że konkurencja zabija nie tylko indywidualność, ale także społeczność. W naturze co prawda funkcjonuje konkurencja, ale nie jest to w żadnym wypadku model na jakim zbudowane jest działanie świata. Tym modelem jest nie rywalizacja a kooperacja i pomaganie sobie nawzajem. To co widzimy w dzikiej przyrodzie to nie są zwierzęta z których każde żyje dla siebie – są one połączone ze sobą gęstą siecią niewidzialnych zależności. Kooperacja jest niezwykle pożądaną strategią, potrzebną do przetrwania, jest podstawą najbardziej dramatycznych kroków jakie podejmowane są w życiu zwierzęcia. Kiedy kooperacja się rozpada – skutki stają się opłakane. Tymczasem instytucja korporacji, w której cieniu wzrastamy przez ostatnie 100 lat jest oparta na przetrwaniu najlepiej przystosowanych i najmocniejszych. Na tych podstawach zbudowany jest system ekonomiczny świata. Na własnym przykładzie możemy dostrzec, że ważniejsze są dla nas pieniądze niż nasza relacja ze światem. Jest to przykład w jaki sposób fałszywe założenie naukowe może mieć ogromne konsekwencje dla świata i Gregg Braden uznaje to za główną przyczynę szalejącego kryzysu, który może mieć nieobliczalne skutki, jeśli w porę się nie opamiętamy.

Ukryta Zawartość

No nic panowie rozglądamy się po okolicy i kupujemy regionalne produkty, mamy trochę gotówki a najlepiej... handel wymienny. Odnawiamy kontakty bezpośrednie, samowystarczalne domki, itd. Zastanówcie się co się stanie jak zabraknie prądu... Upadek już się zaczął.

Ma ktoś grające kable?

:)

Ukryta Zawartość

Teoria jak Palikot zabrał wyborców Mikkemu

Ukryta Zawartość

Czy jesteśmy robieni w trąbę, od lat w prymitywny stalinowski sposób? "Nie ważne kto jak głosuje ważne kto liczy głosy"? Kto znowu robi w konia młodzież już raz "zrobioną" przez PO?

Naciągnięte jak sparciała gumka od majtek. ale jak kogoś teorie spiskowe podniecają może to łyknie.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ewolucja wyjaśnia pochodzenie życia

Cywilizacja rozpoczęła się ok. 5 tys. lat temu

Świadomość nie jest częścią świata fizycznego

Przestrzeń pomiędzy elementami jest pusta

Natura oparta jest przetrwaniu najlepiej przystosowanych czyli najmocniejszych

I wszystkie one są fałszywe

i dla mnie bzdura, nie wszystkie,

Ukryta Zawartość

Kolejne potwierdzenie?

Policja aresztowała 30 osób w NYC, które... zdecydowały się wycofać pieniądze z banku City Bank i zamknąć - zlikwidować konta.

Jeszcze jedno mnie zastanawia na chama budują domy nie wiem jak u was ale w 3 mieście stoi dużo nowych, pustych domów w chinach nawet miasto bez lokatorów wybudowali i po co?

Jak się zawali system bankowy to będzie pokrycie?

Błędne poglądy ekonomiczne o stałym wzroście?

Wasze propozycje?

Najnowszy Zeitgeist już mniej teorii a więcej podważania poglądów i szukania nowego systemu. Obalili np mit determinacji naszego zachowania/ możliwości przez DNA, pokazują jak system robi z ludzi bezwzględnych psychopatów, robienie kryzysów to sposób wielkich koncernów na... obniżenie płacy dla wyrobników, zwiększenie podziału ludzi na klasy(finanse) jest wprostpropocjonalne do przestępczości, chorób itd. A amisze żyją sobie i są szczęśliwi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.